1.5.2024 | Svátek práce


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jo jo 29.1.2009 6:46

Re: .

rolande, podle tvých příspěvků budeš blbounké, rudé hovádko ....... Rv

Větší vlastenec 29.1.2009 1:17

S.Bobošíková nezklamala naší důvěru !

S.Bobošíková nezklamala důvěru pokrokově smýšlejících občanů. Plynovod Nabucco je ohrožením našich nadějí na opětné vytvoření RVHP, na opětovné těsné spojení s bratrským ruským lidem.

Ruský lid nám rád dodá plyn i ropu, obilí i rudu. Rád nám poskytne bratrskou pomoc, kdyby se reakce pokusila opět zvrátit naši cestu k socialismu.

Stále jasněji se ukazuje, že KSČM, naše bratrská strana, nominovala jako kandidátku na úřad prezidenta České republiky správnou osobu.

S.Bobošíková má reálnou naději se stát první prezidentkou ČSDR, až v r.2023 skončí druhé funkční období přítele ing.Jiřího Paroubka V

>-  Volte upevnění nerozborného přátelství mezi českým a ruským lidem !  Volte ČSSD a KSČM !  >-

Jirka 29.1.2009 1:46

Re: S.Bobošíková nezklamala naší důvěru !

Vždyť chce být i nadále v Bruseli.A nikdo jiný,kromě voličů ČSSD a KSČM ji volit nebude.Tak co má dělat?

Tatana 29.1.2009 6:35

... az skonci druhe funkci obdobi pana Jiriho ...

R^:-)R^

Jimmy Keen 29.1.2009 8:44

Re: S.Bobošíková nezklamala naší důvěru !

Drobně se mýlíte, funkční období presidenta Paroubka neskončí. Vděčný lid ho za pastelkovné, pivné a gulášové zvolí za presidenta doživotního a jeho partaj jako vedoucí sílu ve společnosti.

liberal shark 29.1.2009 8:52

Re: S.Bobošíková nezklamala naší důvěru !

Myslíte jako Huga Cháveze ? ;-D

lee 29.1.2009 0:53

Lidi jsou divni

Kdo ji mohl volit?

Jarda 29.1.2009 1:12

Re: Lidi jsou divni

Odpoved je nasnade. Ti co za ne kandidovala na post prezidenta, tedy volici KSCM. Znalosti ma pramale, nejsou to jem tri ji jmenovane staty. Na priklad v delte reky Mac Kenzie jsou triliony kubickych metru prirodniho plynu, stejne tak na aljaske Porcupine River. Pokladam za hloupe mit za hlavniho dodavatele nekoho kdo si podminuje dodavky surovin tim, ze bude rozhodovat co smime a nesmime mit na svem uzemi, s kym budem obchodovat atd.

Hmmm... 29.1.2009 3:26

Re: Lidi jsou divni

domnívám se, že jde o nedorozumnění. Článek se týká ČR a EU, tudíž jsou uvedeny relevantní přírodní zdroje.

vita 29.1.2009 11:38

Re: Lidi jsou divni

No, pokud jsi slyšel, že Rusko něco takového dělá - tak si nech propláchnout uši. Pravděpodobně tam máš "štěnici". Nebo slyšíš hlasy - a na to, dojela už Johanka z Arcu...

A příležitosstně by ses taky mohl podívat na mapu a najít si tam ČR a EU, ty Porcupine Rivře...

Mard 29.1.2009 0:42

Bobo a kolik ti Gazprom zaplatil za takovouhle hloupost?

Stavět plynovody North a South stream je jako drátem do oka. Nijak se nazbavíme závislosti na ruských vyděračích. Jsou tady jen dvě reálné možnosti řešení. Jedna je přípojka na zkapalněný plyn (ať již na sever do Polska, na západ do Německa nebo na jih do Itálie) a druhou možností je Nabucco. Zkapalněný plyn má nevýhodu ve své ceně. Nevýhody Nabucca jsou dány nestabilními režimy na jihu (Irán) a více méně nutností přijetí Turecka do EU, kdyby bylo Nabucco postaveno. Ale obe dvě řešení jsou lepší než stavět plynovody k ničemu, které povedou jen do oblastí s ruským plynem. Jsem rád že EU uvolnila peníze na Nabucco.

Myslím že není náhodou že Bobošíková kandidovala za komunisty na presidenta. Její myšlení je zřejmě hodně východní.

Tatana 29.1.2009 6:38

Ale no tak, Vy jste si fakt nevsiml, ze nadrzovala bolsevikovi uz na Nove ?

:-)

Veit 29.1.2009 0:27

Fakta a racionalita

Velmi dobrá úvaha. Faktograficky přesná, racionální a bez ideologické zaslepenosti.Jenom bych pro Gastony a podobné dodal, že Rusko dodávalo Gruzii plyn i v době, kdy jí uštědřovalo výprask, tak "nespolehlivý" je to partner.

Cedr 29.1.2009 0:30

Re: Fakta a racionalita

Toto je také můj názor - Bobošíková jednou překvapila.

Gaston 29.1.2009 0:41

Re: Fakta a racionalita

Však tam mají také své zájmy a "své lidi". Tímhle jste mne chtěl ohromit?

Peterka 29.1.2009 1:07

Re: Fakta a racionalita

Trochu jste zapomněl:  když kolem  90.-tých let Litva (nebo kdo tam) se ""odtrhli"" od Sovětského svazu, tak první co udělal velký demokrat Gorbačov bylo,  že  zastavil dodávky energie. . .

Vacslav 29.1.2009 0:27

Zdoje plynu nutno diversifikovat a na Rusko spoléhat nejméně

Nabucco je přes všechny výhrady zajímavé pro diversifikaci zdrojů, kterých by mělo být ještě víc než jen Nabucco. Ať technici posoudí perspektivu dovozu kapalného plynu atd. Je jasné, že vydírat nás může každá dodavatelská země, nicméně Rusko již v českých dějinách své hrubé vydírání prokázalo. Při naší poloze a širších historických reminiscencích bychom měli ve všech sférách mít na zřeteli, že již nejsme v ruské zoně.

Zajímavé sledovat, jak se při této příležitosti donedávna neobvyklí příznivci Ruska odhalují. Rusku tedy jistě velmi záleží na tom, aby toto naše "zahraničí" bylo  opět pod silným ruským vlivem.

Mard 29.1.2009 0:44

Re: Zdoje plynu nutno diversifikovat a na Rusko spoléhat nejméně

Naprostý souhlas. Rus není žádný seriózní partner, už to mnoho krát dokázali v poslední době. Zkrátka vypadá to že se od roku 1968, příliš nezměnili.

Lovap 29.1.2009 7:00

Re: Zdoje plynu nutno diversifikovat a na Rusko spoléhat nejméně

Blbosť - fakty sú fakty. Najviac plynu má Rusko. Rusko v nedávnej minulosti poskupovalo produkciu a náleziská od väčšiny stredoázijských republík. Nabucco je teda v podstate odpísané - plyn by muselo kupovať od Iránu a to zasa nechcete. O "hrubom vydírání" Ruskom mimochodom svedčí aj to, že za socíku dodávalo ropu a plyn na západ svojmu ideologickému nepriateľovi - bez obmedzenia, pokiaľ viem. Obmedzenia nastali AŽ keď vznikli také nejaké štáty medzi, Ukrajina a Bielorusko sa tuším volajú ...

Gaston 29.1.2009 0:08

Soudím

že je nutné hledat cesty naprosto opačné, pokud možno bez účasti Ruska.

Jarda 29.1.2009 1:14

Re: Soudím

R^R^R^