6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
BuBu 17.3.2007 11:36

Re: Nemám co dodat !

R^R^R^ . . . . snad jen tolik, aby si každý uvědomil a pamatoval, kdo Zelené teroristy pomáhal dostat do sněmovny : Václav Veškrna Havel aneb marťan, neschopný uvažovat v realitě obyčejného života, zahleděný do svých vlastních, fantas-magorických, představ !  

Bobby Brown 17.3.2007 15:01

Re: Re: Nemám co dodat !

fantas-magorických, představ!

také jste viděl Madagaskar? ;-D

Pamětník starejch dob 17.3.2007 19:27

Václav Havel začal jako maršál Petain v první světové váce,

kdy byl oslavovaným národním hrdinou, a končí jako tentýž Petain ve druhé světové válce, po jejímž skončení byl Petain odsouzen k smrti za velezradu. Trest mu byl posléze změněn na doživotí...

a m i Z .M 17.3.2007 11:20

Pane Říman,

čím se liší Vaše energetické představy od pětiletých plánů předlistopadových soudruhů? Vy děláte, jako by se to hnědé uhlí mělo za rok zkazit a proto je nutné ho rychle spotřebovat, vyrobenou elektřínu prodat pod cenu na nefungujícím a stálými aférami zmítaném západním "trhu" a získané prachy převést přes balkánské aktivity do děr v Karibiku. Ale to opravdu není nová politika, soudruzi z ČEZu vjeli taktio už jednou národní hospodářství do zdi a s Vámi nemusí ani přešaltrovávat a měnit směr.

A ještě k tomu Německu, děláte si zbytečné starosti. Jestli to myslíte s tou proklamovanou diskusí vážně, ozvete se, vysvětlím Vám to.

Yann 17.3.2007 11:19

Pane ministře!

Brečíte sice hezky, ale na špatném hrobě. Diskuzi a to tvrdou musíte vést se svými koaličními partnery! Lidi mají až na pár blouznivých vyjímek jasno. Stavět další bloky jaderek je strategická nezbytnost! Mnohem, mnohem důležitější než US radar, poplatky u lékaře, rovná daň, školné apod...Kdo si to neuvědomuje je vůl, nebo záškodník. V tomto ohledu si myslím, že velká koalice s ČSSD by sice nic progresivního naší zemi nepřinesla, ale nenapáchala by ani velké škody.O vaší koalici se Zelenými si myslím, že škody budou nezvratné. Začněte už něco dělat! Jde o bodoucnost a nezávislost této země.

Jura Jurax 17.3.2007 11:28

Re: Pane ministře!

R^R^R^ Přesné!

Ale politikové jsou politikové - zelené potřebovali, aby si mohli zavládnout (protože my, voliči, jsme volili tak blbě jak jsme volili); a zájem vlasti a národa je u politika vždy upozaděn proti zájmu vlastnímu (být zvolen) a zájmu jeho strany (ledaže by se náhodou shodovaly)

míra 17.3.2007 10:53

ekologie versus energie

Jak nemám pana ministra Martina Římana v lásce,tak tímto svým vyjádřením kenergetické budoucnosti naší republiky u mě vy soko vyrostl.    Díky !

A.S. Pergill 17.3.2007 10:07

Dvě poznámky

1. Už to tu padlo - ale lidé mají prostě vysoce negativní zkušenosti s tím, že jejich předchůdci byli ze svých domů vyhnáni do bezcenných betonových haluzen, bez jakékoli infrastruktury a v podstatě ponecháni zdechnout. Pokud by dostali adekvátní náhradu - rodinné domky srovnatelných parametrů na pozemcích stejné velikosti, tak by ten odpor proti prolamování těžebních limitů byl mnohem nižší.

2. Jsem toho názoru, že místo vyvážení elektrické energie by bylo daleko výhodnější energeticky dotovat výrobu syntetického benzínu z hnědého uhlí a to hnědé uhlí používat přednostně k tomu. Tato technologie je zvládnutá (za protektorátu i nějaký čas poté se provozovala v Záluží u Mostu, a to se veškerá energie na ni dělala z hnědého uhlí, zatímco my máme levnější energii z JE). Obávám se, že by bylo smysluplnější dotovat tuhle výrobu spíš, než větrníky. Případně by možná stačilo nedanit takto vzniklé palivo (v porovnání s ropnými deriváty), aby to bylo konkurenceschopné. A byli bychom značně nezávislí na producentech ropy.

pavel 99 17.3.2007 10:35

Re: Dvě poznámky

"...Jsem toho názoru, že místo vyvážení elektrické energie by bylo daleko výhodnější..." - pokaždé přemýšlím, proč energii nevyvážet a kupříkladu škodovky je možno vyvážet. (Nebo také ne?) Kde je měřítko co ne a co ano?  Kdo bude rozhodovat, co ne a co ano?

No-Name 17.3.2007 14:39

Re: Dvě poznámky

Nazdar Honzo, jen malý komentář k tvým bodům:

1) negativní zkušenosti - ano, betonové paneláky jsou humus, ale ruku na srdce, byly by dnešní "milionářské čtvrti" postavené rychlokvašenými developerskými společnostmi nějaká výhra? Bohužel dnes se pořádně prakticky nestaví, protože vládne mamon a jediný ukazatel - poměr náklady a výnosy, tedy ZISK. To je bohužel alfa a omega prakticky ve všech odvětvích, pro dnešní zisk klidně zničit cokoliv do budoucna. Je nepopulární něco postavit sice dráž, ale lépe a hlavně robustněji (ať žije konzum, rozbije se to, vyhodíme to a koupíme nové)

2) vývoz el. energie - fajn, proč nevyvážet, ale podle modelu - uspokojit domácí poptávku a to nejlépe za nepřemrštěné ceny (výrobní náklady + rozumně stanovený zisk na obnovu a produkci zdrojů), což by pomohlo i domácí ekonomice. Co tak udělá asi ekonomika, když náklady na energii a vodné+stočné odsají dost velkou část rozpočtu každého z nás a pak zmizí v zahraničí (buď skvělé nákupy ČEZu v zahraničí a nebo odvoz kapitálu zahraničními vlastníky, to se týká třeba zmíněného vodárenství).

A případný přebytek energie lze vyvéz, klidně draho za tržní tzv. "EVROPSKÉ" ceny, ale s tím, že tenhle zisk neskončí opět někde v cizině nebo v kapsách nenažraných managerů, nýbrž se naopak použije pro budování a rozšiřování energetické soběstačnosti.

Vzhledem k součaným znalostem a prognóze vývoje spotřeby, by se tak megazisky ČEZu (případně státní dividenda z podílu v ČEZu) neměly prormhat ani na zalepování rozpočtu, ani na nákupy zahraničních zastaralých energetik, ale na další 2-3 jaderky, které by zajistily dostatek energie pro nahrazení spalovacích elektráren a proto, aby se nepodnikaly šílenosti typu větrník na každém návrší.

Zkráceně řečeno - o budoucnosti státu rozhodují A) lidé, kterým jde jen o okamžitý zisk (manageři + část politiků) a B) lidé, kteří nevidí ani za horizont jednoho týdne (většina politiků + prakticky všichni tzv. eko-aktivisté a zelení).

Pad 17.3.2007 9:26

Pro Bursíka

http://www.stop-vetrnikum.webz.cz/

EmillXX 17.3.2007 9:24

Pane ministře nakopejte tu zelenou bandu, spojte se s ČSSD,

zaveďte většinový volební systém a budujte jaderné elektrárny.

Pad 17.3.2007 9:25

Re: Pane ministře nakopejte tu zelenou bandu, spojte se s ČSSD,

Máš pravdu, souhlasím, více takových statečných lidí jako je Říman.

Klaus 17.3.2007 10:06

Re: Re: Pane ministře nakopejte tu zelenou bandu, spojte se s ČSSD,

A vice takovych Kozenych! ;-D

jurist 17.3.2007 10:57

Re: Re: Re: Pane ministře nakopejte tu zelenou bandu, spojte se s ČSSD,

R^

Jura Jurax 17.3.2007 11:30

Re: Re: Re: Pane ministře nakopejte tu zelenou bandu, spojte se s ČSSD,

Máte-li na mysli onu mezzosopranistku, pak souhlas.

Bobby Brown 17.3.2007 15:16

Re: Re: Re: Re: Pane ministře nakopejte tu zelenou bandu, spojte se s ČSSD,

;-D tak to mne pobavilo...

LadaHaksna 17.3.2007 14:11

Re: Re: Pane ministře nakopejte tu zelenou bandu, spojte se s ČSSD,

statečných statečných statečných, v čem je statečný?

cb 17.3.2007 9:15

Nevidim v tom problem

Muzeme topit biomasou. Pokud ji je nedostatek, tak ji dovezeme z Brazilie. V Amazonii je dreva dost a levna el. energie pro delnickou tridu je dulezitejsi, nez nabytek pro zbohatliky. :-/

ladik53 17.3.2007 9:05

Lháři

Já bych se pana Římana chtěl zeptat, jestli hlasoval pro vládní prohlášení, ve kterém jsou ty dvě blbosti energetické politiky obsaženy (neprolomení limitů, nestavět JE). A proč tedy zůstává ve vládě, která se zavázala to prosazovat. To co nám tady napsal je pokrytectví a alibismus.

Saul 17.3.2007 9:40

Re: Lháři

Na první pohled máte pravdu. Jenže kdyby hrdě způsobil pád vlády (a to by bylo pravděpodobné - viz volební výsledky, které udělaly z melounů pány), vládli by tu bolševici, což bych alespoň já považoval za ještě mnohem horší.

ladik53 17.3.2007 14:30

Re: Re: Lháři

Vy už dneska víte, kdo by tady vládl? Nevím kdo je u Vás bolševik. Mně celkem dneska nezajímá kdo by tady vládl, ale jak. Horší vláda než ta která má v programu škodit této zemi, to už nemůže být.

JiriF 17.3.2007 16:47

Re: Re: Re: Lháři

Máte ladiku55 vskutku pravdu. Horší vláda už tu nemůže být, ta šla zaplaťpánbu vloni v létě od válu.

ladik53 17.3.2007 18:38

Re: Re: Re: Re: Lháři

Takže teď už jenom plnit vládní prohlášení a za pár let se můžem jít všichni klouzat.

Honza42 17.3.2007 7:58

Nakonec bude všechno uhlí stejně vytěženo.

To by si měli uvědomit všichni co tam bydlí. Všechny kecy kolem jsou jenom politické tanečky. Když ne dnes tak za pár let nebo desetiletí. Takové zásoby prostě nikdo neodepíše "jen tak". Stejně jako bude vytěžena i všechna ropa a  zemní plyn bez ohledu na nějaký CO2.  Potom na dalších sto let to bude určitě jádro a pak se uvidí. Ostatní zdroje budeme platit z daní a jejich přínos bude zanedbatelný. Prostě taková zkartovačka na naše peníze. 

Rýpal 17.3.2007 6:42

Dobré

Na rozdíl od předchozích diskutujících oceňuji schopnost p. Římana vidět dál než do konce volebního období. Na Slovensku budou stavět dva nové jaderné bloky v Mochovcích, v Rakousku si postaví plynové elektrárny. Dostavba dalších dvou bloků v Temelíně či prolomení těžebních limitů bude při současném růstu hospodářství za pár let holou nezbytností, na které zavládne všeobecná shoda. Bohužel to bude až 5 minut po dvanácté. Dnes můžou ještě mnozí populisté po špidlovsku tvrdit "zdroje jsou"…:-)

Nicméně je nemožno si nepoložit i druhou otázku: co bude až vytěžíme oněch 970 miliónů tun za těžebními limity a barel ropy bude stát 150 dolarů? Podle mého názoru civilizace v dnešní podobě za několik desetiletí skončí vyčerpáním přírodních zdrojů, ale osobně bych si jí rád ještě do té doby užil...

Mrazivý dech 17.3.2007 8:15

Re: Dobré

ano četl sem nějakého Skota, co říkal v roce 1850, že uhlí je jen asi jen na 5 let

Rýpal 17.3.2007 8:35

Re: Re: Dobré

V roce 1850 byl geologický průzkum v plenkách... Dnes se již poměrně přesně ví, co a v jakém množství kde je. Objevení dalších velkých nalezišť je značně nepravděpodobné. Jiná věc je, že řada zemí skutečný stav zásob zkresluje. Např. v případě zemí OPEC se tak, obávám se, ale děje směrem nahoru, protože v poměru zásob ropy jsou členským zemím udělovány težební kvóty…

cb 17.3.2007 9:13

Re: Re: Dobré

Mel pravdu, uhli za tehdejsi cenu bylo na 5 let.

honzak 17.3.2007 6:19

udržení limitů budu

podporovat do roztrhání těla. Ale pouze tehdy, když to bude vyváženo totálním zrušením melounistických obstrukcí proti jaderné energetice a vypovězením dohody z Melku! Všichni ti ekofašističtí nazdárkové a bohunky si musí uvědomit, že fyzikální zákony platí přesto, že ukuchtění bursíci hlásají se svatou jiskrou v oku něco jiného.

Pro ušlechtilou AndyO mám připomínku -přesně takové, jako jste Vy  melounisti potřebují. Tedy ženy inteligentní a kultivované, které jejich kecům dodají nechtíc punc důvěryhodnosti. Chápu, že se Vám nelíbí arogance státní správy (i já s ní mám velmi čerstvé a špatné zkušenosti), ale tím, že nenabízíte jiné řešení se stáváte de facto příznivcem melounistů. A to není dobře.