27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

ENERGETIKA: Bursík cenzorem

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Moravanka 4.3.2007 17:26

ENERGETIKA: Bursík cenzorem

Nejsem sice odbornikem na toto tema, ale:ziji na vesnici, kde zije spousta duchodcu s mizivymi prijmy v neizolovanych domech. Nicmene, v nasich klimatickych podminkach i tito lide potrebuji necim topit, aby nezmrzli. Plyn a elektrinu si mohou dovolit jen v omezenem mnozstvi/vlivem razantniho a nekonciciho cenoveho narustu techto zdroju./ Misto aby nejakym zpusobem navrhl zlepseni energeticke uspornosti starych domku a jejich dotaci statem, nam pan Bursik nabizi ruzne teorie jaky zdroj energie a kdy nam zdrazi.Ja sama se v jeho teoriich prestavam orientovat a zacinam mit dojem, ze v ramci politicke korektnosti p. Bursik chce, abychom vsichni vymrzli. Je mozne, ze p. Bursik ma nejakou libivou koncepci, ale otazka je, jestli a kolik z nas si ji muze dovolit? Myslim, ze spousta jeho zelenych snu se dobre posloucha, ale "bacovat se podle toho neda." Tot vse.

halďák 28.2.2007 22:51

Kdo tedy Bursíka a spol volil ?

Všichni na ně nadávají, jejich koncepce nás vede do energetické krize, jejich politika je modrá, neplní to co na sjezdu v létě slibili,  ....  atd. Ptám se, kdo je volil ? Jsou to sirotci po US, ODA a podobných obskurních organizací ? Jsou to naivové, kteří věří v novou a krásnou politiku ? Kdo to je ? Kolik jich je ? Jak může "strana" o několika stech osobách rozhodovat o existenčních věcech státu ?

Řešení je jednoduché: nevolte je. Nová, krásná a ideální strana neexistuje, je to podfuk.

D.P. 28.2.2007 23:49

Re: Kdo tedy Bursíka a spol volil ?

R^

Jan Petr 1.3.2007 0:15

Re: Kdo tedy Bursíka a spol volil ?

Je to bohužel neštěstí větší, než na první pohled vypadá; volily je totiž naše děti. Mnoho mých známých si v tomto směru na své děti stěžuje. Neumím si to vysvětlit jinak než jako jev obecnějšího rázu - rozpor generací - protože o "zanedbání" výchovy tady hovořit statisticky nejde. Celá záležitost značně připomíná příklon mládeže k sociálním experimentům ve dvacátém století a obávám se, že se zase jedná o fenomén ze stejného soudku nepoučitelnosti generací, jako by to, co jedna generace pracně a těžce prohlédne, následující tutéž věc (v trochu odlišném hávu) opět zcela nekriticky přijímá a veškerá poučení ignoruje.

Emil XX 28.2.2007 21:37

Ale teď pozor - zelení by patrně vůbec neexistovali,

pokud by je z blbosti či módy nepropagovaly některé celebrity,  veřejnoprávní sdělovací prostředky a řada dalších médií, z části patrně zaplacených. Připomíná to módní fascinaci intelektuálů Stalinovým SSSR.

Tato cenzura vůbec nezačala až dnes, já na ni narážím minimálně od roku 1992.

Jardys 28.2.2007 21:27

Nevzdělanost a pokrytectví

 Bohužel se ukazuje, že "naši " Zelení   jsou ze stejného těsta jako Greenpeace, Děti Země, Jihočeské matky, rakouští antitemeliňáci atp. Nelíbí se jim jádro, hnědouhelné elektrárny, větrné elektrárny i  vodní  přehrady . Po verbálních protestech a zviditelňovacích akcích přijedou dopravním prostředkem  domů, vykoupou se v teplé vodě, posadí se do vyhřátého bytu, dají si teplou večeři  a pustí si TV aby se třeba na sebe podívali...Jsou to nevzdělanci a pokrytci ...

kdokoli 1.3.2007 13:00

Re: Nevzdělanost a pokrytectví

Nejen ze stejného těsta, jsou to titíž lidé.

Emp 28.2.2007 19:27

Jedna elementární otázka pro Kotce

Pane Kotec, je podle Vás správné, že Bursík strká zprávy do šuplete?

Stredocech 28.2.2007 17:45

A takhle dopadl jeden, co nutil lidi mrznout a hladovět

http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Nicolae_Ceausescu_dead.jpg

Ivan Vermousek 28.2.2007 16:35

Pan Bursík není jen cenzorem.

Asi pře 2-3 týdny poskytl pan ministr Bursík  v souvisloisti s požadovaným snížením emisí CO2 u automobilů produkovaných v EU na 130g/km  rozhovor pro ČR 1 ve kterém se vyjádřil v tom smyslu, že " v tom nevidí problém, neboť technická řešení jsou známá, při použití biopaliv budou emise CO2 nulové".

Věta, která aspiruje  na výrok  roku snad zvedla ze židle jenom mne, žádnou reakci jsem nezaznamenal. Pan

Bursím by potřeboval oprášit učivo základní školy. A jestli by při tomto distančním studiu zvládl být ministrem a předsedoustrany zelených, nechť si tyto funkce ponechá.

Jak ale diskutovat s dalšími zelenými, kteří  mají většinou vzdělání zřejmě horší než pan Busrík?

Nezávislý 28.2.2007 19:49

Re: Pan Bursík není jen cenzorem.

V případě, že se biomasa sama zasadí, sama pohnojí, sklidí, a sama se přemění na biopalivo, nateče Bursíkovi do Octavie a nádavkem rekultivuje (obnoví) vyčerpané pole, pak budou jistě emise CO2 nulové. To jsou jen drobné nepřesnosti na cestě za zářivými zelenými zítřky naplněné tou správnou kvalitou života ...

Emp 28.2.2007 19:54

Re: Re: Pan Bursík není jen cenzorem.

nezapomínejte na to, že se musí na biopalivo přeměnit samovolně, bez jakéhokoli zařízení... atd atd

asi Bude Bursík pěstovat biomasu přímo v nádrži

Šumavák 28.2.2007 20:03

myslíte kvasinky, bakterie, plísně a podobné biozáležitosti?

to bude!

Emp 28.2.2007 20:04

Re: myslíte kvasinky, bakterie, plísně a podobné biozáležitosti?

hm, a ujede s ní celých 10 centimetrů, pokud se mu ten přístroj nezavaří

Lojza Kohos 28.2.2007 22:18

Re: Re: Pan Bursík není jen cenzorem.

Ani pak nebudou emise CO2 nulové, to je ta bída. I v rostlinách a jejich sušině jsou obsaženy uhlovodíky, jejichž spálením se do ovzduší dostane CO2 a nejen ten. Kysličníky dusíku, dokonce při špatném skladování a vysušení a při špatném způsobu spalování i malá množství dioxinů. Takže absolutní spása v tom taky není. Pro ČR bude ještě dlouho nutný mix energetických zdrojů a surovin, spočívající někde kolem reálného poměru uhlí 45-50 %, jádro 30-35 %, ropa a zemní plyn 5-10 % a obnovitelné zdroje energie max. 15 %. A bez jádra se neobejdeme ani v budoucnu, chceme-li uchránit zbytky osídlení, přírody a krajiny v severních a západních Čechách a celé Beskydy jako CHKO. Vše ostatní jsou fantasmagorie. Howgh. Žádný osvícený, předvídavý a demokratický režim nemůže bránit výzkumu a vývoji v této oblasti, jen aby se zalíbil menšinové skupině "brčálově zelených".

Emp 28.2.2007 22:27

Re: Re: Re: Pan Bursík není jen cenzorem.

myslím, že se myslí externí CO2... to jest.. rostliny fotosyntézou zakomponovávají uhlík do uhlovodíků a ty poté do pletiv. Pokud bych bral čistou rostlinu je poměr co2 spotřebovného a následně uvolněného spálením stejný...

jkotek 1.3.2007 9:50

Re: Re: Re: Re: Pan Bursík není jen cenzorem.

Ale jaky je rozdil mezi CO2 z biomasy a CO2 z ropy? Oba skodi STEJNE. To bychom mohli argumentovat tim, ze emise CO2 ze spalovani klasickeho benzinu (z ropy) jsou nulove, protoze jsme vysadily smrcky. Pri svem rustu totiz odebiraji z atmosfery CO2, ktery tom dodame spalenim ropy...

emp 1.3.2007 15:15

Re: Re: Re: Re: Re: Pan Bursík není jen cenzorem.

to byste ty smrčky pak musel zakopat někam hluboko, aby vám při tlení neuvolňovaly zpět ten CO2.  Já vím, jak to myslíte jinak -  ale tohle je jedna z mála věcí, které melounum nepopírám, spíš je to nereálné kvůli tomu, že třetinu zisku stejně zpotřebují při pěstování a sklízení atd... a nejde to zavést plošně

r.z. 5.3.2007 12:15

Re: Pan Bursík není jen cenzorem.

Je vidět že u nás stačí  být jen tak trochu rétor  , správně se přibarvit a je z toho politický "džob"

,ale asi  něco to o nás prozrazuje ,že nedovzdělaní idioti typu bursík § spol. ovlivújí náš život.

erre 28.2.2007 15:43

vymývání mozků

církve, technokracie, marxismus,zelení. Záměrně říkám zelení, protože oni s ochranou životního prostředí nemají zase tak mnoho splečného jenom se jím zaštiťují v mocenském boji. Taková je posloupnost filozofií vymývání mozků od středověku k dnešku. Ono se stačí podívat na služební auto páně Bursíka, které jezdí na biopaliva. Prosím, nic proti tomu, ale vzniku oxidu uhličitého jako zplodiny hoření tím stejně nezabrání. Obecně mají, biopaliva menší výkon, nižší účinnost a proto k ujetí stejné vzdálenosti méně CO2 nevytvoří. Averze vůči JE je stejně účelová jako byla u komunistů averze vůči soukromému majetku. Kompetence dam, které jsou za zelené ve vládě je více než diskutabilní, konec konců to dokazují i svými činy ve vládě. Panu Bursíkovi a jeho sympatizantům doporučuji ke studiu Fyzikální chemii 1a 2, jadernou chemii a konstrukci a inženýrství jaderných reaktorů, učebnice ČVUT(tuším.že fakulta strojní). Pak se snad zastydí a přestanou vypouštět ty strašlivé bláboly.

 

Stredocech 28.2.2007 17:28

Re: vymývání mozků

Téměř určitě se nezastydí neb se těmi vylhanými tvrzeními živí. Ledaže by získal jiný politický post.

Šumavák 28.2.2007 18:32

Kam si myslíte, že má nakročeno ?

vy jste neslyšeli o tom souznění  v Bruseli? a Špidla bude končit....

Honza. 28.2.2007 21:36

Re: vymývání mozků

Pro nás je nutností stavět další bloky JE, abychom měli dost elektrické energie pro náš život. Pěstovat monokultury, znamená mičit krajinu, na toto již dříve přišli lidé v některých krajinách.... Šetřit na spotřebě energie bude třeba, ale toto nebude stačit a proto se těšme na nové jaderné reaktory, které budou mít větší účinnost v jaderné reakci a jejichž odpad bude daleko méně nebezpečný, než dnes.

honzak 28.2.2007 14:39

doporučuji nahlédnout

v odkazu od Pad na obrázky,m které ukazují krásně ekologické hoření gondol i listů rotorů VE. Moc pěkný!!! Nevzdělaný český technik (já) by předpokládál, že veškerý materiál bude ohniodolný např. podle EN 50266 a IEC 60331 a podobných norem. Ale to asi ekologisti plnit nemusí, jsou přece tak pokrokoví....

Charlie 28.2.2007 14:54

Re: doporučuji nahlédnout

http://members.aol.com/fswemedien/ZZUnfalldatei.htm

Krásný obrázky !

zlý kukuč 28.2.2007 14:28

Díky autore, podepisuji a souhlasím na 100%

moje tvrzení je drsné, leč prodle mne přesné - pro můj osud jsou dnes zelení nebezpečnější než komouši

Kotec 28.2.2007 14:37

Re: Díky autore, podepisuji a souhlasím na 100%

Jste asi zastánce neviditelné ruky trhu a bojíte se, že by ji zelení mohli zahlédnout a klepnout přes prsty. Ale vážně, co kromě sporné jaderné energetiky vám na zelených vadí?

Charlie 28.2.2007 14:58

Re: Re: Díky autore, podepisuji a souhlasím na 100%

Jejich hloupost, „pokroková uvědomělost“, fanatismus, dávání přednosti ideologii před fakty,... je toho hodně, co mně na ekofašistech (melounech) vadí.

Václav Železný 28.2.2007 15:12

Re: Re: Díky autore, podepisuji a souhlasím na 100%

Třeba ten zákaz lokálního topení uhlím. Povede to k tomu, že lidé budou doma ládovat do kamínek vše co jen trochu hoří a to bude panečku ekologie. Součesné dýmající Dakony apod. proměňující jinak čisté oblasti za zimních večerů v plynové komory taky nejsou zázrak, ale myšlenky zelených mi připadají trochu jako léčba podvrtnutého kotníku amputací. Škoda, že jsem neměl možnost se zúčastnit té jejich besedy na téma vytápění. Byla tam krásná příležitost z pana Bursíka elegantně udělat vola.