4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Pravda 6.3.2009 14:40

Máte recht-ale lidi rádi poslouchají pohádky levicových gaunerů

-jak se vše bude zlepšovat.......:-D:-D:-D.

Phoenix 6.3.2009 15:02

Re: krize

Momentalni krize je sice krize socialismu, ale jinak dobry. Socialismus je po rozkradeni vseho vsemi ostatne v krizi porad, takze je to celkem jedno.

hank bukowsky 6.3.2009 15:26

Re: krize

bohužel není pravda, že války nehrozí. Odmyslíme li kecy o Iránu, Koreji a jiné bubáky pro jednoduché Tondy Sachry, boj o energie, potraviny a vodu v nedaleké budoucnosti spolu se zauzlováním ekonomických rozporů, jež zákonitě musí vznikat z neregulovaného chování kapitálu a další jevy, popírané Klausem, tak nebezpečí velkých konfliktů nebo humanitárních katastrof obrovského rozsahu spolu s nezvládnutou migraci chudých vytvářejí možnost ztráty soudnosti a vzniku válek. Ovšem bez jistoty výhry. Řada zemí -Čína, Arabové - nakupují pozemky na Ukrajině,v Africe, v Azii i jinde k zemědělské produkci. Žeby nevěděli, co dělají?

para 6.3.2009 17:57

Re: krize

No já si myslím, že války o suroviny jak dříve už nehrozí - jiné typy vyloučit nelze dosud. S tím skupováním pozemků a investic po půdy obecně ale máte pravdu - tam se bude rozhodovat kdo začne časem hladovět prvý.... Oni asi přemýšlejí. :-(

Jarda 6.3.2009 15:58

Re: krize

VUML, vysoké učení marxismu-leninismu, byla škola pro idioty a šplhouny. Nechlubte se, že jste na ni chodil. Nedivím se, že vás učili o krizích kapitalismu. Jen ty socialistické krize vám zatajili. Ale copak si nevzpomínáte na měnovou reformu v 50. letech? To byl výsledek hned první pětiletky, nutnost ukrást obyvatelstvu úspory, aby se stát nesložil.

Kon 6.3.2009 18:32

Re: krize

Pokud si vzpomínám, za socialismu nebyly cyklické krize - krize byla permanentní.

Prorok 6.3.2009 14:34

Žití na dluh,vyplácení nereálných důchodů-

-to je cesta do pekla.Nevím jak dlouho si to nechá mladší generace od generace"komoušů"líbit.

frantisek 6.3.2009 14:34

ekonomicke teorie

nejlepsi teorii je praxe ve vyrobe. to dnesni garnitura nema ,nemohla by ridit ani trafiku.all capone by byl bridil proti dnesnim mafianum.

IH 6.3.2009 14:02

To jak je VK špatný ekonom dokazuje Slovensko

Slováci zavedli EURO a nedbali hloupých rad našeho prezidenta a udělali dobře. Už k nám jezdí s výhodou nakupovat jako do rozvojové země. VK by měl jít do nezaslouženého důchodu a ne se dál směšně naparovat.

Vladan 6.3.2009 14:05

Re: To jak je VK špatný ekonom dokazuje Slovensko

Tak já to hodnotím přesně naopak!

Slovensko je je přesně příkladem neúspěchu přechodu na Euro. Zboží kupují u nás - k nám jdou peníze, u nás se zboží vyrábí, u nás je zaměstnanost. Co si víc můžeme v době krize přát? Kéž by k nám jezdili ze všech stran!

Niky 6.3.2009 14:07

Re: To jak je VK špatný ekonom dokazuje Slovensko

IH vy jste klasická ukázka ekonomického analfabeta!

TOK 6.3.2009 14:28

Asi každý četl jiný článek-ale V.K. má pravdu

-nevím,proč by stát se měl zadlužovat.Ta odvětví,která jsou v krizi-ať zkrachují.A vzniknou nová.Počet automobilek je nesmyslný.

Tlama 6.3.2009 14:38

Re: To jak je VK špatný ekonom dokazuje Slovensko

Jak dopadne Slovensko-se uvidí -za rok,za dva.Ale žít byste tam nechtěl,že.Klaus má pravdu-ale lidi jí nechtějí slyšet.

Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 14:47

Re: To jak je VK špatný ekonom dokazuje Slovensko

Zatimco cesi v rčoce 90 jezdili s vyhodou nakupovat do zaostaleho rakouska, ze ano.

Pane boze, Ty to vidis... ;)

Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 14:48

Re: To jak je VK špatný ekonom dokazuje Slovensko

A to jeste nemluvim o tom, ze k nam slovaci jezdi pracovat. Zjevne z litosti a charity, aby nam pomohli v bide. Pekne od nich.

Jurajda 6.3.2009 13:57

Tak je to jasný!

Banky se neměly prodávat!Co takhle potrestat ty kdo se na tom obohatili,sebrat jim všechno a byl by klid!

F.Vízek 88.100.57 6.3.2009 13:40

Věta, kterou řekl ekonom Věněk Šilhán, nikoli Václav Klaus:

"Finanční krize, kterou prožíváme, je velkou příležitostí k racionální prověrce kontrolních systémů a úrovně profesionality orgánů i lidí, kteří s veřejnými prostředky hospodaří..."

Neměl tento závěr udělat profesor ekonomie, který je t.č. hlavou státu a může proto nejen navrhnout, ale i "pohlídat"  konkrétní kroky?

Niky 6.3.2009 13:55

Re: Věta, kterou řekl ekonom Věněk Šilhán, nikoli Václav Klaus:

Soudruhu Vízku,citujete soudruha Šilhána a tím jste jenom potvrdil,že bývalý komunista neexistuje,kdo komunista byl,tak jím zůstane až do konce života,mimochodem měl jste použít také věty,které říkal Šilhán veřejně v 50 letech!

Dušan Streit 6.3.2009 13:33

Ano

Většinou souhlasím (až na tu sekularizaci). Stát by se neměl plést do všeho a regulovat kde co. Ale základní funkce by měl dělat efektivně, zodpovědně a důsledně. A to se neděje hlavně ve vztahu stát - banky - zahraniční vlastníci:

http://streit.blog.idnes.cz/c/73230/Co-vsechno-unese-cesky-stradal.html

Jestli je to poplašná zpráva, tak pravdivá a mohu si ji jako nepolitik dovolit. S panem prezidentem souhlasím, že bychom mnohé věci zvládli lépe na národní úrovni než se podbízet  falešnému globalismu, za kterým vždy stojí konkrétní zájmy.

Hledajíci 6.3.2009 14:02

Národní úroveň

Je ČR umístěna na ostrově, vzdáleném světelné roky od ostatních států? Je ČR tak mocná, a úplně a ve všem samostatná? Může si ČR dovolit dělat co chce? Nemusí se ČR na nikoho ohlížet?

Jestliže odpověď je NE tak zapomeňte na sen, že by ČR mnohé věci zvládla na národní úrovni! 

TOK 6.3.2009 14:32

Mám jiný pocit-

-nežijeme ve vzduchoprázdnu,ale držet odvětví,která mají 5 miliard dluhů- skláři-a počítat,že se najednou vzchopí-to je nereálné.

petr 6.3.2009 13:23

dekujeme, pekne jste to zvoral!

Pan president Klaus udělal a dělá  této zemi takovou ostudo v Evropě i ve světě, že jen málokterému smrtelníku by se to takto povedlo! Jedinou konkurencí mu je Brouk Pytlík, který ovšem nebyl prsidentem a posluhovačem nebo agentem KGB, jak se jeví pan president Klaus.  Ale zvolili jsme ho všichni prostřednictvým našich poslanců a i když všichni viděli ostudnou "volbu," a všichni věděli, co je budoucí pan president zač, tak byl "zvolen," Je to jen obrázek naší nemocné sopolečnosti. Pan president Klaus by měl v tichosti odejít, což se nikdy nestane:-)

para 6.3.2009 13:36

Re: dekujeme, pekne jste to zvoral!

On má ale i další poslání co plní naopak na jedničku - "Zviditelnuje nás";-)

Vladan 6.3.2009 14:16

Re: dekujeme, pekne jste to zvoral!

Vážený Petře, prezident nám ostudu nedělá, tu by dělali lidé jako vy, naštěstí nejste prezident...

Vládínek Smolík 6.3.2009 14:46

Re: dekujeme, pekne jste to zvoral!

Možná máte v něčem pravdu, ale pod tenhle článek se při všech výhradách k panu Klausovi podepíšu!

F.Vízek 88.100.57 6.3.2009 13:13

Profesor ekonomie v čele státu = výhoda?

Klaus je všechno, jenom ne to, co o sobě sám tvrdí: praktický politik a ekonom.  Je mluvka (často bezobsažný) a bezzubý kritik.  Přitom byl celých dvacet let "u všeho", postupně  jako ministr financí, jako předseda vlády, jako předseda Sněmovny i jako prezident ... K úspěchům se hlásit dovede výrazně a nahlas.  Neúspěchy nejsou "jeho", to jenom ti "jiní" neuměli aplikovat jeho moudra... Zajímavé a příznačné.

"Klimatologickou" brožurku o planetě "nezelené, ale modré" měl ekonom Václav Klaus cobydup, čili za pár dní napsanou, nakladatelem přijatou, vytištěnou a do týdne na pultech. Je čtená - protože přeložená do mnoha jazyků - na celém světě.  Brána je i vážně i humorně.  

Zato věcnou "ekonomickou"  brožurku ke kořenům současné krize (a východiscích z ní) zatím  ekonom Václav Klaus za řadu týdnů nenapsal, tudíž ani po měsících nemůže  být na pultech. „Letecké“ rozhovory na dané téma ani na www.klaus.cz  nestačí, chce to alespoň esej, debaty v televizi, onu brožurku atd.  A ono nic.  

Není mnoho zemí, které mají v čele státu profesora ekonomie,  jako má ta naše, takže nedočkavě na publikaci čekám a čekám.  Nebo už něco v CEPu  od Václava .Klause na dané téma vyšlo a mně to uniklo?  Moc prosím: Informujte mě!   

j 6.3.2009 13:24

Re: Profesor ekonomie v čele státu = výhoda?

Za to dost často mají státy prezidenty jako vás což považuji za daleko horší variantu

F.Vízek 88.100.57 6.3.2009 13:24

Re: Profesor ekonomie v čele státu = výhoda?

Problém Bush – Obama něčím připomíná problém Klaus – Zeman z konce 90. let.  Klausovo osmileté finanční ministrování a vládnutí skončilo tak, že Česko jako jediná evropská země měla v roce 1997 minusový „růst“ HDP.  Proto padla vláda, rozpadla se koalice, rozštěpila ODS a byly předčasné volby.  Nastoupil Miloš Zeman  (1998) a musel problémy řešit. Nic sice nezavinil, ale musel (!) jednat. Hrozil absolutní rozvrat finančního trhu.  Banky v 90. letech rostly jako houby po dešti, už za Klause jich kolem dvaceti zkrachovalo, ale banky „páteřní“ zůstaly. Vedli je odborníci typu Salzmann (ODS) a kontrolovali je dozorčí rady složené z odborníků typu Livie Klausová. Zeman oproti předvolebním slibům poté napumpoval 600 miliard do těchto bank,  když seznal, že nesanovat znamená totální rozpad české ekonomiky se škodami násobně většími.  Tyto peníze se staly součástí státního dluhu, který dodneška není splácen a zatěžuje státní rozpočet vysokými úroky.  Za tyto peníze nebylo nic podstatného vytvořeno. Balíky špatných úvěrů se rozprodaly za zlomek jejich nominálních cen, aby se staly dalším zdrojem pro spekulanty a čachráře. Za tyto peníze nebylo nic podstatného vytvořeno. 

Zeman je od té doby kritizován a vláčen médii, že věci mohl „řešit líp“.  Možná i ano.  Pokřik a ataky na něho byly a jsou značné hlavně proto, aby se zapomnělo na VINÍKY toho stavu.  Kritizuje se záchrance (možná nepříliš šikovný), ale viníci se smějí... Jsou za vodou!

Obama a jeho strana jsou také po osmi letech v Bílém domě a musí řešit, co nezavinili. Budou zesměšňováni,  napadáni, kritizování – aby se i tady na VINÍKY zapomnělo.  Typické, ale trapné. 

para 6.3.2009 13:32

Re: Profesor ekonomie v čele státu = výhoda?

F,V. - je ale otázka zdali viníci spuštění krize jsou totožni s viníky vytvoření lavinovitých podmínek pro tento proces. Kde se "lavina utrhla" je všem jasné. Proč se ale nezamyslet nad tím čím to,  že  "kopec je pojednou tak strmej a dlouhej"?!;-)

Vladan 6.3.2009 14:20

Re: Profesor ekonomie v čele státu = výhoda?

No, pokud je tohle pravda,

http://neviditelnypes.lidovky.cz/usa-priciny-a-pozadi-americkeho-financniho-karambolu-2-pfa-/p_zahranici.asp?c=A081014_231504_p_zahranici_wag

tak se na spuštění krize Obama fest podílel