3.5.2024 | Svátek má Alexej


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 15:38

Re: Pane prezidente, souhlasím s Vámi,

Nastaveni parametru nijak zvlast cyklus "neovlyvnuje" (to je fakt strasne, ja jsem celkem tolerantni na pravopis, ale... ;), maximalne nektere jeho projevy. Kdyby tomu tak bylo, ze cyklus lze zasadne ovlivnit, jiste by vsechny vlady s nadsenim preskakovaly fazi recese, anebo ji alespon odsunuli na obdobi po volbach. Cyklus je inherentni ekonomice castecnych rezerv.

Klondike 90. let - dosud jsem neslyse zadny smyslupny postup, jak mu slo zabranit. Obchodni soudy zacinaji jakz takz chapat ekonomicke vztahy a souvislosti od roku 2001.

knihovnik 6.3.2009 15:51

Re: Pane prezidente, souhlasím s Vámi,

kdyby se svet skladal jen z toho co jste vy slysel, tak by byl opravdu tezko snesitelne misto.

Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 15:57

Re: Pane prezidente, souhlasím s Vámi,

Vy mate tak hodnotne arghumenty, ze mne vyslovene vyvadite z rovnovahy.

Presvedcil jste mne, navodu byly desitky az stovky, akurat jsem je prehledl. Asi je autori sikovne schovali... Protoze ty, co jsem cetl nebo slysel ja, byly naproste prusvihy (Zemanova zamestnanecka privatizace - prakticky experiment skoncil straslive), Svejnarovo slohove cviceni na tema "nebude li prset, nezmoknem", Komarkovo pokracovani v sosialismu... ;),

555 6.3.2009 16:23

Re: Pane prezidente, souhlasím s Vámi,

Svejnarovo slohové cvičení??????

Vy chytrolíne, řekněte mně, vy cykle jeden, proč tu není Poldovka, proč bylo vytunelováno 16 bankovních ústavů, Lodní doprava, Tatra, hutě, plzeňská škodovka atd. atd. Chcete říci, že Třískova, Klausova aj. transformace nebyla malá domu komunistické nomenklatuře??? Úmyslně chyběl právní rámec!! Aby mohli tunelovat, krást a byli nepostižetelní!!

Švejnarovo slohové cvičení... Jakou logiku má, brát si na paškál zrovna Švejnara?? Jste divný.

Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 16:27

Re: Pane prezidente, souhlasím s Vámi,

Jakou logiku? Knohovnik naznacuje, ze tu bylo k dispozici spoustu lepsich reseni. Ja uvadim priklady trech alternativnich reseni, o kterych vim, ze byly v te dobe na stole. Jiz chapete, jakou to ma logiku, nebo to mam vysvetlit jednodussimi slovy?

A za odmenu, prosim, vysvetlite vy mne, jak to, ze tu chybel pravni ramec a po par letech, bez toho, aby se prijaly nejake dalsi zakony, se znicehonic objevil? Jak to, ze nebylo mozne na obchodnim soude v roce 96 vymoci dluh a v roce 2002 podle stejneho zakona ano. Jako bonus prosim naznacte, jak za neschopnost obchodnich soudu muze Klaus. Dekuji.

555 6.3.2009 16:39

Re: Pane prezidente, souhlasím s Vámi,

Lžete - Švejnarovo řešení, nebylo slohové cvičení!!!

A vy žijete kde? Kdyby jste žil v Česku, tak byste věděl, že tu rozhoduje bolševická justiční mafie - skandální kauzy Hučín, Uzunoglu, Čunek atd., a proto byste se mě tak hloupě neptal. Zeptejte se na příslušném soudu, oni vám rádi odpoví, všechno objasní a vysvětlí.

Klaus nemůže za neschopnost obchodních soudů, nýbrž je spoluzodpovědný za právní rámec privatizace - která byla nulová!!!!!!

Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 16:43

Re: Pane prezidente, souhlasím s Vámi,

To je pravda, ta slohova uroven je slaba. Nezkousejte to na mne, JA jeho navrh privatizace cetl. Ten puvodni.

Pravni ramec privatizace nebyl nulovy. Obchodni zakonik, zakon o ucetnictvi, zakon o DP, zakon o DPH, spravni rad... vsechno rok 90-91 a vsechno zakony, co v jadru plati dodnes.

Dalsi pokus?

555 6.3.2009 16:54

Re: Pane prezidente, souhlasím s Vámi,

Máte pravdu, ony zákony nulové hodnoty platí dodnes - tunely beztrestně pokračují - vytunelovaný Crystalex!!! 

Pochopte, že to nejsou zákony, nýbrž pseudozákony sloužící určité skupině lidí, kteří ze situace profitují...

Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 17:08

Re: Pane prezidente, souhlasím s Vámi,

A sakra, ony ty zlkocinne zakony nikdo nebyl schopen zmenit uz dvacet let, dokonce ani v dobe, kdy zakony jako na bezicim pasu schvalovala CSSD s KSCM. Pomoc! Vsude jsou zlocinci.

Mate ten svet dost jednoduchy.

Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 16:48

Re: Pane prezidente, souhlasím s Vámi,

Budu rad, kdyz z toho navrhu prof. Svejnara, ktery predkladal Jezkove komisi, ocitujete, jaky presne navrhoval postup privatizace. Konkretnich krocich, ne v duchu "bude nutne najit nove vlastniky" a tak...

Myslim v krocich, treba jak provadet delimitaci, jak odepisovat stare dluhu, jak resit stary blok pohledavek, jakym zpusobem vybirat nove vlastniky a najit rovnovahu mezi nutnosti kapitalizace a nutnosti zachovat domaci ekonomiku, jak delat bankovni dozor, co delat pro udrzeni bankovniho systemu...a tak.

555 6.3.2009 17:01

Re: Pane prezidente, souhlasím s Vámi,

To všechno je úplně jednoduchý, ale tak vokatě a naivně sprostě, jako to uděl Tříska s Klausem, to je skandální!!! Kdybychom žili v právním státě, dávno seděli na Mírově, vážený pane Kunetko.

Ze Švejnarova návrhu vám neodcituju, protože ho nemám k dispozici. Ale nebude problém na internetu ho nájít. Udělejte to.

Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 17:07

Re: Pane prezidente, souhlasím s Vámi,

Ja ho mam. Ten, ktery predlozil v te dobe. A prave proto se ptam, tak jak se ptam.

Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 17:10

Re: Pane prezidente, souhlasím s Vámi,

Protoze je to smes tautologii a besobsaznych vyroku, rekl bych ze opsanych ze Samulesona ;)

Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 15:45

Re: Pane prezidente, souhlasím s Vámi,

Kazdopadne na Vasi otazku v zaveru bych odpovedel, ze oboji je pravda - bez uveru bychom se kapitalismu nedockali, a kdyby ano, bylo by to dost tezka cesta. A samozrejme vzdy, kdyz ma stat nejake penize, co rozdeluje se k tomu nabali spousta podvodniku a zlocincu, kteri jsou schopni ovlivnit rozhodovani uredniku (LTO jako nejmarkantnejsi priklad - stacilo podplatit vyssiho urednika na ministerstvu).

wolich 6.3.2009 15:32

Re: Pane prezidente, souhlasím s Vámi,

Aha, neboli Klaus jako předseda vlády , za nic nemohl, nic neovlivnil všechno vnější, nepřátelské prostředí....;-D

Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 15:35

Re: Pane prezidente, souhlasím s Vámi,

Napsal jsem neco takoveho? Ja jen, ze by se Klausovi melo davat za vinu to, v cem hral skutecne dominantni roli - treba ze neprobehla deregulace, ze se nezprivatizovalo vsechno hned (i za cenu obrovskeho narustu nezamestnanosti a otresu) a tak.

Vycitat mu, ze za jeho vlady CNB dost stupidnim zpusobem prodala sve zlate rezervy je IMHO naprosty ulet. Vzdyt CNB byla takj nezavisla, ze v roce 97 de fakto vyhlasila vlade valku (tim, ze provadela menovou politiku presne opacnou, jako byla fiskalni).

Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 15:41

Re: Pane prezidente, souhlasím s Vámi,

Mimochodem, k tomu zlatu, obdobnou stupiditu udelalu prakticky vsechny evropske centralni banky. Zhruba ve stejnem obdobi. Ten Klaus, to je ale lotr, ze.... ;)

oe 6.3.2009 16:23

Re: Pane prezidente, souhlasím s Vámi,

Prez.ale jmenuje bankovní radu ČNB, jsou to jeho lidé !!  Takže samá škoda.

Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 16:24

Re: Pane prezidente, souhlasím s Vámi,

Bavime se o roku 97, predpokladam... Vzpominate jeste, kdo byl tehdy prezidentem?

M. Zima 6.3.2009 15:06

Tak teď trochu aktuality do planých českých teorií

1) Dokonce podle vůdčích západních neoliberálů (Sinn a spol.) je regulace finančních trhů potřeba, kLausovské zmateční představy jsou připisovány Staroliberálům.

2) Za rozhodující příčinu finančních problémů považují západní neoliberálové nyní nízkou kvótu vlastního kapitálu (např. akt. 4%). Navrhují zvýšení na minimálně 10%, což dává konečně smysl.

3) Oproti kLausově omylu ohledně recese se již zřejmě nacházíme v periodě stagflace, na kterou keynes nezabírá ani teoreticky. Přesvědčit se o tom může každý, kdo se poohlédne po západním supermarketu. Na tom nemění nic skutečnost, že se už zavedlo "šrotovné" pro kdejaký průmyslový výrobek, včetně bot, krátká finanční deka do té stagflace tlačí tak silně, že bude ze zoufalství otevřeno i v neděli.

Vladimír 6.3.2009 14:48

Imaginární hrozby

Takže podle Klause jsou už i ozonové díry a kyselé deště  imaginární hrozby. Nasazuje čím dáltím vyšší laťku. 

M. Zima 6.3.2009 15:13

Když už je řeč o té laťce, myslíte tu, kterou by měl konečně někdo tu pakáž včetně kLause z Hradu vypráskat?

Hledajíci 6.3.2009 14:45

To musí být hrozný šok

 pro nadšené budovatele kapitalismu v ČR. Konečně se dostali na práh vysněného ráje, a ten ráj se opět položil.

Systémy jsou buďto plné rozporů - inconsistent, anebo neúplné – Open End. Systém sám nemůže být použit k dokázaní že je bez rozporů. V každé formální theorii od určité mohutnosti jsou výroky, jejichž pravdivost anebo nepravdivost nelze ani dokázat ani vyvrátit.

To znamená že systémy jsou plné nejistost. Tyto nejistoty se občas projeví, a vždy překvapí lidí žijícív takovém systému. Zkušenosti získané při jednom překvapení nelze použít pro překvapení budoucí. Nejistoty systému se projeví vždy jinak. Záleží pouze na amplitudě a frekvenci těchto překvapení. Při některých amplitudách a frekvencích se může stát, že lidé v systému žijící budou takovým překvapením eliminováni. A to se v historii Homo Sapiens už mnohokrát stalo.

V současné době má ale Homo Sapiens takové množství zbraní hromadného ničení, že by mohlo dojít k eliminaci veškerého života na Zemi. A proto je moudré se pokusit ty nejistoty – ta překvapení - předvídat, nenechat je dojít k amplitudám a frekvencím, které jsou životu nebezpečná. Proto je nutná globální diskuse, globální zásahy, globální kontrola. Jakési zásahy na lokální úrovni mnoho nepomohou, protože žádná skupina Homo Sapiens nežije  v lokalizaci světelné roky vzdálenou od jiných skupin. Musí se přejít od ego-centrických a etno-centrických názorů k nazorům použitelným pro všechen život na této Zemi. To co je dobré napřiklad pouze pro ČR může být životu nebezpečné pro její sousedy. A stejné platí naopak. Z tohoto důvodů jsou pro mě ego-centrické a etno-centrické názory pana Klause a jeho stoupenců  jaksi mimo mísu.    

Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 14:49

Re: To musí být hrozný šok

Ja to pisi, socialismu a planovaci komise je nam treba... Jak krasne to fungovalo. Vsechny nejistoty byly pryc, vsechno bylo rizeno vedecky...

hank bukowsky 6.3.2009 15:16

Re: To musí být hrozný šok

bohužel, ty spolu s Klausem , pořád koukáte na černobílé TV, ačkoliv vám sousedi říkají, že už jsou i nové výrobky

Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 15:33

Re: To musí být hrozný šok

Nevim, televizi nemam... Nove vyrobky - myslite jeste lepsi, novy socialismus, ktery vyperew docista docista?

Pravda 6.3.2009 14:49

Máte asi namysli,že někteří lidé to ostatním zařídí

lépe-než oni sami??Nebo ,že existuje skupina "nejchytřejších".Možná bude lepší se s výkyvy se smířit a vědět,že existují-než lidem slibovat řešení,která je zadluží.

Phoenix 6.3.2009 15:00

Re: To musí být hrozný šok

Hledajici, my jsme nekteri studovali matematiku. Jednak nemate pravdu, protoze zalezi na tom, jakym zpusobem system budujete (mluvite o axiomaticke vystavbe) a kazdy axiomaticky budovany system navic nemusi byt bud jedno a nebo druhe (staci vzit treba prazdny system, ten je co?). To ze matematika neprekonala treti krizi neznamena, ze ji hodime do kose a povalime dal bez ni.

Jestli se nejistoty a prekvapeni ve svych projevech lisi uz na lokalni urovni, tak odkud se bere jistota, ze je budete schopen kontrolovat, nerku-li predvidat, na globalni urovni. Nicmene s tou globalni kontrolou jste se tak nejak hezky odkopal :-D

Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 15:06

Re: To musí být hrozný šok

Vzdyt to rikam, tren soicalismus porad *tak* laka....;)

miller 6.3.2009 14:35

krize

S politováním musím konstatovat, že už na VUMLu ( starší budou vědět co to je ) nás učili o cyklických krizích kapitalismu. Bohužel , ač se mi to hluboce protiví bylo v tom hodně pravdy. Jenom si nevzpomínám, že by se to historicky vyřešilo jinak než válkou. Dnes to sice naštěstí nehrozí, o to bude složitější mírovou cestou nějak vyřešit, ono bylo vždy nejsnazší vše rozmlátit a pak bylo co budovat a kupovat, i teď existují podobné roztomilé mírové pokusy jako šrotovné na ještě dobrá a málo opotřebená auta.Jsem ale jen technik, snad to ti různí pseudoekonomové vymyslí, i když já se těm pitomcům musím jen smát.