4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 16:49

Re: ROZUM to opravdu chce! - 1.

S ekonomickymi nazory p. Klause spise nesouhlasim, nepokladam treba cyklicnost za nutnou soucast trzni ekonomiky, nesouhlasim se systemem castecneho kryti a nesouhlasim s monetarnim rizenim.

Kazdopadne je mi mnohem nazorove blizsi, nez socialiste.

Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 17:58

Re: ROZUM to opravdu chce! - 1.

Aha...to byl Vas jediny argument. Rozumim.

H.K. 6.3.2009 16:50

Re: Co jste , pene Vízku, udělal pro lidi prospěšného?

Vy a Vám podobní "odborníci" na převýchovu lidí,  okradli v padesátých letech všechny lidi v tomto státě. Ukradli lidem svobodu, majetek, z některých udělali nádeníky z jiných vězně a z mnohých mrtvoly. Já hledám odpověď na otázku, jak je možní, že takové kreatůry se volně pohybují po zemi. Pokud to víte, odborníku, tak to napište.

 Vy jste pane Vízku vstoupil do komunistické strany cca v roce 1959 t.j. v době nejhorších persekucí nevinných lidí. Teď si dovolujete osočovat lidi plagátovat svoje nesmysly.

Co Vaše strany, komunistická a socialistická, udělali pro lidi dobrého . Komunisti od padesátých let a ČSSD za 8 let vládnutí.

Co mne a moji rodinu čeká pěkného až to zase roztočíte.

Proč mlčíte a mluvíte jenom o ODS? Kritizujete co kdo udělal špatně.  Co jste Vy udělal dobře.

F.Vízek 88.100.57 6.3.2009 17:04

Co věta to lež...

V roce 1950 mi bylo deset,  za Dubčeka 27 let.  A po jeho pádu jsem škodil už jenom v kamenolomu...  až do "sametu" 1989.  

V téže době až 99,9% lidí dávalo KSČ ve volbách hlasy  až do listopadu 1989 a na 1. máje ve všech městech rok co rok mávalo jako o závod komunistickým funkcionářům.

Taková je pravda.

H.K. 6.3.2009 17:14

Re: Co z toho je lež?

Ukradli lidem svobodu, majetek, z některých udělali nádeníky z jiných vězně a z mnohých mrtvoly.  To je lež? 

 Vy jste pane Vízku vstoupil do komunistické strany cca v roce 1959 t.j. v době nejhorších persekucí nevinných lidí. To je lež? 

Co Vaše strany, komunistická a socialistická, udělali pro lidi dobrého?Komunisti od padesátých let a ČSSD za 8 let vládnutí.

Co mne a moji rodinu čeká pěkného až to zase roztočíte?

Proč mlčíte a mluvíte jenom o ODS? Kritizujete co kdo udělal špatně.  Co jste Vy udělal dobře.

F.Vízek 88.100.57 6.3.2009 18:09

INU:

Já jsem se už ve svých 27 letech (čili po skončení VŠ studií) zařadil do proudu, který hledal lidskou tvář i na tom socialismu, kterému 99,9% lidí - přes všechnu jeho bestialitu -  dávala podporu i za Gottwalda,  i za Zápotockého, zi a Novotného i za Husáka. 

A prohrál jsem a skončil podle zásluhy...  u lopaty až do svých skoro 50 let (1989). Ti mávající v průvodech, ti schovaní za bukem, ti nadšení voliči  KSČ  (např. Klaus a celá jeho kamarila včetně Husákových  komunistů Kočárníka, Třísky, Dlouhého atd.) se zachovali opravdu super...

Já jsem se aspoň pokusil věci změnit a byl za to soudem shledán antisocialistou, antikomunistou, pravicovým oportunistou, který útočí na vedoucí roli KSČ.  

Až 99,9% lidí vedoucí roli KSČ v téže době - podporovalo!   Taková je pravda.

Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 18:40

Re: INU:

Nacismus mel jiste stejne vysokou podporu lidi, ze ano.

Až 99,9% lidí vedoucí roli KSČ v téže době - podporovalo! Vas radi na uroven naprosteho primitiva. Ono totiz, ti co nepodporovali, kopali uran, nebo pozdeji jejich deti jaksi nemohli studovat a oni jaksi nemohli najit praci.

H.K. 6.3.2009 19:23

Re: INU:

Každý jsme nějak žil. Vím dobře, že doba nebyla jednoduchá.. Žil jsem na venkově a prožil jsem likvidaci zemědělců a drobných živnostníků.  Já jsem v tom měl jasno od mládí. Každý z nás se narodí s nějakou genetickou výbavou, formuje ho rodina a okolí ve kterém žije. V životě udělá každý mnoho chyb. Váš otec byl košíkář a určitě jste si dvě masa každý den k obědu dát nemohli. U nás jsme den starou upečenou kačenu taky neházeli do popelnice. Je mi fuk, že jste byl v KSČ. S tím se vypořádejte sám. Co mne popudilo je stálé osočování. Klaus a pořád Klaus. Snad za všechno co bylo, je a bude může Klaus? Kritizujte, máte na to právo. Ale rád bych si někdy přečetl co strana, která se Vám jeví jako dobrá,  udělala a udělá dobrého a jakým způsobem bude řešit věci veřejné.

Pokud by si komunisti nevzali za úkol vládnout jako vyvolená strana, tak je nemuselo podporovat 99,9% lidí, Vy byste nemusel "útočit " na vedoucí úlohu KSČ a nemusel to tady pořád opakovat. Doufám, že si o sobě nemyslíte, že jste hrdina.

Proč Vámi jmenovaní pánové byli v KSČ je jejich starost. Pokud poznali, že to bylo špatně a Ví jak  to dělat lépe, tak dobře. Ale Vy stále prosazujete socialismus. Dnešní ČSSD je strana, která nehájí  zájmy lidí, kteří potřebují sociální výpomoc. Je to strana která hájí zájmy bohatých. Bere lidem peníze a  rozděluje ve formě dotací, grantů, pobídek, a p. Prosazuje "šrotovné" ze "státních" peněz. Zaplatí to naši vnuci. Plošně rozdává tzv. pastelkovné. Porušuje zákon, když nabádá lidi, aby neplatili poplatky. Poplatky bude hradit z cizích peněz a říká tomu dar.

Napsal jste, že každá věta je lež. Teď jste se k tomu nevyjádřil.

H.K. 6.3.2009 17:23

Re: Co věta to lež...

Já jsem prožil stejnou dobu jako Vy. Jsem od toho daleko, abych Vám vyčítal co jste dělal nebo nedělal. S tím se musí každý vypořádat sám. Je mi jedno jestli jste dělal v kamenolomu do kteréhého Vás poslali spolustraníci. Já jsem se živil celý život hlavně rukama a není to pro mne nic ponižujícího. Ponižující je komandování kdo co má, může, musí. Ponižující je když k Vám přijdou hospodští povaleči a seberou Vám poslední rohlík na stole a uhlí, které máte připravené na zimu a ještě Vám přidají na cestu pár facek

historik 6.3.2009 18:04

Re: Co věta to lež...

Pan Vízek za to nemůže. Má vrozenou komunistickou vadu. A komunista zůstane komunistou i kdyby ho zavřeli. Viz nejznámější z nich - Dubček. Komunista umí jenom chválit bídu a utiskování, když vládli oni a hanět svobodu a bohatství, když vládnou kapitalisti.

F.Vízek 88.100.57 6.3.2009 18:16

Dubček...

Dubček se dostal do vedení ve svých 48 letech a v témže roce padl, že.  

Já jsem přesně o 20 let mladší než on a zklamání z chování tehdejších mocných moje generace nese těžce dodnes.  Jak vadí vám, historiku", oni normalizační Husákovi komunisté, z nichž mnozí dnes  spravují naši zemi a stali se z nich superkapitalisté?   

A pokud jde o dnešní komunisty? Inu  KSČM je třetí nejsilnější  (a tedy nejoblíbenější) strana v zemi. Rozhodly o tom svobodné volby.

Musím to jako demokrat respektovat, byť po mně  tato strana  celý  život šla...

Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 18:42

Re: Dubček...

Nacisti dokonce svobodne volby vyhrali. Jako demokrat by jste to mel respektovat.

F.Vízek 88.100.57 6.3.2009 18:51

Svobodné volby...

Svobodné volby - ANO - ale poté už jenom pseudovolby.  V Německu, u nás i v SSSR.  Ale je zajímavé, že i v té době se našlo těch 0,01% lidí, kteří se uměli vzepřít.  A skončili - ano: na uranu, v kamenolomu, v kotelně ... jak se tak doba postupně měnila.  A jsou tací, kteří to mohou černé na bílém prokázat a doložit...  I já jsem obdržel po mnoha letech omluvný dopis za příkoří, které na mě bylo pácháno...  A hned mi bylo líp!

PS: Jaké řešení našla při 100 : 100 ve volbách 2006 současná koalice?   Prima?

Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 20:05

Re: Svobodné volby...

Je genialni, jak umite svym dalsim prispevkem vyvratit predchozi. Vy mne jako oponenta ani nepotrebujete, stacite si sam ;)))

yenda 6.3.2009 19:11

Františku, přesto,že ti za mnoho vděčím, tak s tebou nesouhlasím:

Těchh 99,9 % voličů tvé rodné komunistické strany volilo s "bodákem v zádech". Tak si to trochu porovnej v hlavě. Jak jsem ti záviděl tvoji odvahu před 25 lety, tak tě teď trochu lituji za tvoji slepotu a mírně řečeno zabedněnost.

fg 6.3.2009 18:34

Re: Co věta to lež...

vízek je magor a já už jeho názory ani nečtu

Hledající 6.3.2009 15:58

GM chce dalši peníze, anebo se položí

Na http://www.guardian.co.uk/business/2009/mar/05/gm-bankruptcy-warning je článek „GM says it will go bust in days without new US bail-out”. V článku se zhruba praví “Automobilka General Motors ve čtvrtek varovala, že do 30 dnů udělá bankrot, pokud nedostane od amerického ministerstva financí další obří půjčku. Auditorská firma Deloitte totiž varovala, že General Motors v nynějším stavu nemají schopnost přežít jako funkční podnik. Celkem obdržela automobilka General Motors od americké vlády už 15 miliard dolarů. Dnes v podstatě Obamovu vládu vydírá, argumentací, že těchto 15 miliard nikdy nesplatí, pokud nedostane ještě dalších 30 miliard dolarů. Za poslední tři roky firma General Motors prodělala 82 miliard dolarů, loni 31 miliard dolarů. Automobilka požaduje letos dalších 3,5 miliard dolarů a pak 2,3 miliardy dolarů každý rok až do roku 2014, aby nezbankrotovala. Tento plán, předložený americkému ministru financí Timu Giethnerovi, předpokládá propuštění 47 000 zaměstnanců, z toho 26 000 mimo USA.“

Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 15:59

Re: GM chce dalši peníze, anebo se položí

GM mela pozadat o ochranu pred veriteli uz pred 4 mesici... Jezdeni na mrtvem koni ma, zjevne, v US vlade mnoho priznivcu.

F.Vízek 88.100.57 6.3.2009 16:29

Komu jít po krku?

Jít po krku těm kteří zachraňují (a možná i blbě),  nebo se zaměřit na viníky krize?  Toť otázka!

Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 16:33

Re: Komu jít po krku?

Ja netvrdim, ze by senekomu melo jit po krku...? GM je dle obecne uznavanych kriterii jednoznacne v upadku, a zakon platři pro kazdeho, snad. CO tak pamatuji, je to dokonce klicovou zasadou demokracie.

pe 6.3.2009 15:57

proč?

Je sepsáno to co bylo už dávno napsané. Proč nerespektujete výsledky referenda , kde se 64 % občanů vyslovilo pro EU ,pro Euro, pro svhengen,lisabon  a pro hlubší spolupráci se západem? Proč jste se nepřipojil ke Slovákům při vstupu do eurozony? Důchodce jste tak poškodil o 26 % úspor, kdy od srpna 08 padla koruna o 26%. Kolik to bude koncem roku? Chcete nás dostat do ruského vlivu?

 

www.jiri 6.3.2009 16:04

Re: proč?

Naprostý souhlas.

Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 16:11

Re: proč?

Pokud si dobre pamatuji, otazka v tom referendu znela "souhlasite k pristoupeni k EU na zaklade dohod z Nice?"

At koukam, jak koukam, o Euru se tam moc nepise. Nutnou podminkou Eura je Maastricht -kde jste byl s touto pripominkou, kdyz se 8 let po sobe Maastricht porusoval?

Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 16:12

Re: proč?

Mimochodem, duchodci nakupuji v eurech? Nebo jak jstë myslel ten pokles uspor duchodcu o 26 procent?

Nemluve o tom, ze uplne ignorujete predchozi narust o 40 procent.

H.K. 6.3.2009 16:29

Re: proč?

Proč nerespektujete výsledky referenda , kde se 64 % občanů vyslovilo pro EU..

Česká republika na základě referenda podala přihlášku do EU a byla přijata. Taky pro svhengen,lisabon  a pro hlubší spolupráci se západem? Kdo Vám řekl, že nejsme v EU?

...pro Euro,... Nesplňujeme kriteria pro přijetí Eura. Socialistická vláda neplnila kriteria a nemohla podat přihlášku do Euro zony. Zeptejte se pana Paroubka.

hank bukowsky 6.3.2009 15:13

Pak nechápu, soudruhu řediteli zeměkoule

Proč je naše ekonomika tlačena do amerického mustru.

Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 15:54

Re: Pak nechápu, soudruhu řediteli zeměkoule

V letech, kdy mel Klaus realny vliv na politiku, to az tak vyrazne nebylo, ze? Uvery domacnosti znacne limitovane, rozpocet vyrovnany (naklady konsolidacni agentury pokladam za transformacni naklady)... I kdyz samozrejme to nebyl zadny ideal, ale bylo to alespon zhruba v tezich monetarismu.

Problem je v tom, ze ti, co se neucastni uveroveho mejdanu, vykonostne zaostavaji...

chv 6.3.2009 15:12

Pane prezidente, souhlasím s Vámi,

ale proč jste se tím neřídil v roce 1997, kdy Vaše politika nastartovala krachy bank, propad české ekonomiky do červených čísel a z ČNB nám vyfičely zlaté rezervy, jako by tam někdo nalil lučavku královskou? Vy jste zavinil, že je česká měna, tak jako většina ostatních měn světa, podložena pouze vírou ve stát a jeho vládu, což se teď ukazuje jako hodně nedostatečné.

Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 15:16

Re: Pane prezidente, souhlasím s Vámi,

Zodpovednost za menovou politiku ma CNB. V rozhodnuti o likvidaci zlata se VK nepodilel. Krachy bank jsou otazkou bankovniho dozoru.

Propad ceske ekonomiky do cervenych cisel byl dilem otazkou hospodarskeho cyklu, a dilem zvolene metody transformace (VSECHNY ekonomiky vychodniho bloku byly jistou dobu v cervenych cislech, v CR a Slovinsku byl propad asi nejmensi a nejvic rozlozeny v case ).

hank bukowsky 6.3.2009 15:31

Re: Pane prezidente, souhlasím s Vámi,

Jenže nastavením parametrů ovlyvňuji cyklus. A Klondyk 90 let byl umožněn nastavením parametrů, tedy žádná cykličnost, záměrná lidská činnost těch, co byli u moci. Otázkou je, jestli byla rozhodnutí více ovlyvněna tím, co Ježek nazval: My jsme nevěděli...., nebo tím, co Klaus nazval: Daň za přechod (DEjte jim ty úvěry, nebo se toho kapitalizmu nedočkáme)