3.5.2024 | Svátek má Alexej


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 19:55

Re: Vážení

"A proto je moudré se pokusit ty nejistoty – ta překvapení - předvídat,

nenechat je dojít  kamplitudám a frekvencím, které jsou životu

nebezpečná. Proto je nutná globální diskuse, globální zásahy, globální

kontrola." Citat od Vas, jinak popis socialismu.

Pochybovat o nazorech p. Klause Vam nebranim, koneckoncusam tak cinim o nekolik prispevku nize. Zbytek Vaseho prispevku vypovida o Vas.

certik 6.3.2009 18:56

Re: Vážení

Mno, az na to, ze ta veta je irelevantni. Pan Kunetka asi mini holandskou vychodoindickou spolecnost, ktera postupne upadala nejmin dvacet let a to mj. zasluhou nejruznejsich valek. Hura zpet do doby kolapsu vychodoindicke spolecnosti, kdy se valcilo v kazdem znamem kusu sveta a hladomory v Evrope byly obrok. Ale zato, pozor! se platilo zlatem.

Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 20:02

Re: Vážení

Aha, takze kdyz zkrachuje GM (a zreorganizuje se, bankrot neni zanik aktiv), tak se technologicky vratime 300 let dozadu. Teda, ted mam skutecne obavy...

Mimochodem, velka krize a upadek vedouci k WWII byl prave dusledkem zavedeni Vami zjevne preferovaneho systemu castecnych rezerv.

Co by dali soucasnici za WWII za tak mirne valky, jako byly predtim...

Hledajíci 6.3.2009 19:39

Re: Vážení

Ano ale v dobách kdy svět nebyl navzájem tak propojen jako dnes. Dnes stačí aby si nějaký burzián, kterého bolí zuby, špatně zatvářil, a akcie spadnou na hodnotu blízké nule. A nikdo neví proč jakási firma prodělala. To jste asi nepochopil! 

Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 20:04

Re: Vážení

TIm spise je vhodnejsi se vratit do stavu, kdy cely svet nebyl ohrozen jednim burzianem s bolavymi zuby...

Takyekonom 6.3.2009 17:44

...a proč ne třeba tuneláři???

Nejenom bílé límečky z Wall Streetu. ...ti drobní, "nevinní" si "jenom" půjčili a nesplatili. V dnešní logice za to ale přeci nemohou. To jenom ti bankéři a kapitalismus. Kde je osobní odpovědnost za své finance?  A kde má pak být odpovědnost státu za státní finance s touto logikou?

Proč se nehovoří o těch tísících dlužnících, kteří se tak trochu "přecenili". Kdyby se psal rok 1997, bylo to v ČR a nedej bože to byli navíc drobní OSVČ, tak by to byli "po Zemanovsku" TUNELÁŘI! A Obamova vláda vládou tunelářů, protože je toleruje.

...jó, jiná doba... a jiný úhel pohledu...

Bobby Brown 6.3.2009 20:55

Re: ...a proč ne třeba tuneláři???

Protože jistí demokraté v USA vykřikovali: "Všichni mají právo na půjčku/hypotéku". Teď ti samí vykřikují to, co jste napsal v prvním odstavci. Vždy za průser může nějaký nepřítel, my ne. ;-)

Schumacher 6.3.2009 17:44

To je velmi dobré a výstižné a moc se mi to líbí.

Chvílemi měl dojem, že čtu pojednání od Modrého ptáka v rámci jeho ekonomických nepravidelníků.

Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 17:48

Re: To je velmi dobré a výstižné a moc se mi to líbí.

Klaus je monetarista. Sice s nim v kde cem nesouhlasim, ale oproti neokeynesianum a socialistum je jako muj rodny bratr... ;)))

Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 17:24

No nic,

toto fakt nema smysl. Pokracujte v Klaus bashingu. Je to tak jednodussi ;)

555 6.3.2009 17:23

V.Klaus říká:

Trochu rozumu do dnešní krize.  Ale  protože nám svůj rozum přináší a sděluje náš pan prezident, mělo by správně být: trochu mého rozumu do dnešní krize. Abstraktní pojem - rozum - není totožný s rozumem našeho pana prezidenta. Je to spíš naopak - Klausova tvrzení nemají mnohdy s rozumem nic společného.:-D

Pasáček koz ve Vermontu 6.3.2009 17:23

Ta krize je hrozná

Některé moje kozy jsou příjemně překvapeny, kolik je v Čechách lidových odborníků na ekonomiku. Pravda, názory se různí, ale většina se shoduje na tom, že zmírnění krize zvýšením koupěschopnosti občanů, tak jak to provádí americká vláda a navrhuje ČSSD je cesta do pekel. Jde o to, do jakých pekel. Nedovedu to posoudit, jsem pouze prostý Pasáček koz. Je ale jisté, že mnozí zdejší internetoví ekonomové by byli ozdobou týmu amerického prezidenta.

Já, jako úspěšný podnikatel v živočičišné malovýrobě nemám s krizí problémy. Zima je ve Vermontu krutá, ale máme v salaši dost dřeva, sena a těšíme se na jaro. Jediný problém je, že můj oslík Alan trochu pokašlává a dochází nám petrolej na svícení. Jinak se nám všem daří dobře, přivydělám si pletením košíků a malováním abstraktních obrazů.

Moje kozy přejí českým internetovým ekonomům mnoho úspěchů při řešení té ošklivé krize.

Pamětník 2 6.3.2009 17:05

Trochu rozumu do dnešní krize

Při čtení diskusních příspěvků,pořád nemohu pochopit,proč taková ekonomická kapacita,jako je Klaus,navíc prezident,není schopen urejdovat naše politiky.Pomíjím názory jednotlivých diskutujícíchTam často dochází k osobním půtkám a nekvalifikovaným názorům.Jsem přesvědčen,že Klaus.by měl více času věnovat naší zemi,než se zviditelňovat v zemích,kde o nás ví tak málo,že to nezachrání ani on.Nevím,jestli je dnes až tak důležité,jestli má Gore strach z Klause,nebo obavy lidí našeho státu z krize.Tak začínám uvažovat,že vlastní zviditelnění je pro hlavu našeho státu Klause přednější,než osud vlastní země.Trochu rozumu by to chtělo,ale rozhodně to nespasí půtky mezi diskutujícími.Nejsme tak trochu světu za hlupáky i s našim panem prezidentem?Bere nás někdo vážně?Pokud to pravda nebude,budu rád,ale upřímně,moc tomu nevěřím.Ale trochu rozumu toho opravdového,by to chtělo.:-(:-/;-)

Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 17:09

Re: Trochu rozumu do dnešní krize

President nema zadne pravomoce, a i tam kde je ma je vetsinou ustavni soud vylozi, ze je vlastne nema. Tak co mu zbyva krome zviditelneni?

Pamětník 2 6.3.2009 17:45

Re: Trochu rozumu do dnešní krize

To ho máme jen na "vokážku"?;-) Není to příliš velký luxus?;-)

Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 17:49

Re: Trochu rozumu do dnešní krize

No, ja bych byl za primou volbu a posileni pravomoci, ale kdo jsem ja ;)))

Schumacher 6.3.2009 17:53

Já bych byl opatrnější.

Posílení pravomocí pro Klause ano. Ale obecně ne. Při představách kdo všechno by mohl přijít po něm.

Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 17:53

Re: Já bych byl opatrnější.

Tim spis. Kdyz uz se to ma stat, at se to stane rychle...

Schumacher 6.3.2009 17:51

prezident,není schopen urejdovat naše politiky

Dajtě mu do rúk ťažký guĺ'omet a uvidíťe....

Ilona 6.3.2009 17:02

Amerika

Souhlasim takrka se vsim, co p. prezident rika a protoze ziju na americkem kontinente, chtela bych zduraznit "vyznam" paniky. Panikari nejen politici, ale i media, prosty lid. Je jasne, ze hodne lidi ma z paniky financni ci politicky prospech.

F.Vízek 88.100.57 6.3.2009 16:24

ROZUM to opravdu chce! - 1.

Dá nám profesor ekonomie, t.č. prezident republiky (který se plete do všeho a radí všem a ve všem) odpovědi na otázky, které běžného občana napadají?  Například: Odkud se vzala finanční krize? Odkud je to nebezpečí, že lidé ztrácejí práci? Proč je potřeba sanovat banky stamiliardami?  Kam se poděly peníze, které dnes chybí?  Kdo je prošustroval? Proč najednou ztráta likvidity?  Kde je odpovědnost managementů bank a co dnes znamená pojem spolehlivost?  Banky měly přece v minulých letech (ještě loni) mnohamiliardové zisky a proč dnes nemají peníze ani na poskytování provozních úvěrů firmám?  Včera byly akcie na hodnotě 100 a dnes jsou na hodnotě 50. Jak to?  Proč?  V prosinci schválený náš ZÁKON o rozpočtu 2009 počítal s růstem HDP 4,8% a už v měsíci lednu byl shledán (= ten zákon !! ) nereálným.  Vedou nás odborníci? „Hlídá“ je Klaus?

Když už v září 2008 opozice nabídla vládě 30 dnů na změnu tohoto ZÁKONA, protože jeho nereálnost byla do očí bijící, šířil předseda ČSSD - podle ministra financí - prý poplašnou zprávu.  Krize není a nebude, bude pouze pomalejší růst. Bylo řečeno našimi vládními „odborníky“.  A Klaus mlčel. Proč?

F.Vízek 88.100.57 6.3.2009 16:25

Re: ROZUM to opravdu chce! - 2.

Teď bum bác: propad, hrozby, omezování výroby, nezaměstnanost, dokonce obrovské ztráty na osobním majetku nejen v podobě cenných papírů, ale dokonce i hotových peněz, neschopnost splácet hypotéky a půjčky. Vždyť jenom majetek, který mají Češi uložený například v podílových fondech, klesl v minulém roce o 71 miliard.  To všechno má morální, sociální a psychické důsledky.  Zejména když Topolánkova garda svými „deformami“ přiložila na oheň zkázy nejedno polínko… (Výsledky 13:0 a 23:3 ve volbách 2008 jsou slabou útěchou a jen malým zadostiučiněním.)

Kde je Klaus? Mluví o krizi jako o chřipce, také o přirozeném „cyklu“, o „houpačce“… A při tom všem hlavně nenápadně „řeže“ do těch, kteří nic nezavinili, kteří v USA i v EU zachraňují (možná i blbě). A o vinících opět ticho po pěšině.   A když se i pomoc těm nevinným (!!!) – vydává za populismus, je nebezpečí, že po finanční a hospodářské krizi lze čekat i krize politické a společenské...  

para 6.3.2009 16:48

Re: ROZUM to opravdu chce! - 2.

A byl by F.V. ochoten pravdu přijmout ? Co kdyby nesly kus pravdy ty odkazy co sem dal para v 11.49? a asi nechtěné pak napověděl i Hobo - "Doba naftová končí" a VK má za ní jen dobu internetovou... A to je na nasycení 7miliard moc málo.  Je to prostě málo na roztáčení kol ekonomického válce který už nemá kam se rozjet. Dokonce už skoro není o co surovinového efektivně válči - Obama to ví - stálo by to moc energie.;-)

H.K. 6.3.2009 17:02

Re: ROZUM to opravdu chce! - 2.

Kde je Klaus?

Václav Klaus není jediný je jeden člověk na světě.  V České republice je dalších 10 milionů lidí. On má názor, tak s ním můžete polemizovat. Za to, že Vy žádný nemáte on nemůže.ˇVy umíte pouze osočovat a s tím se polemizovat nedá.

Takyekonom 6.3.2009 17:39

Re: ROZUM to opravdu chce! - 2.

...ti "nevinní" si "jenom" půjčili a nesplatili - oni za to ale přeci nemohou. Kde je osobní odpovědnost za své finance" A kde má pak být odpovědnost státu za státní finance s touto logikou.

Proč se nehovoří o těch tísících dlužnících, kteří se tak trochu "přecenili". Kdyby se psal rok 1997, bylo to v ČR a nedej bože to byli třeba drobní OSVČ, tak by to byli po Zemanovsku TUNELÁŘI! A Obamova vláda vládou tunelářů.

...jó, jiná doba...

Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 16:28

Re: ROZUM to opravdu chce! - 1.

Zase mne ignorujete, pane Vizku? ;)

F.Vízek 88.100.57 6.3.2009 16:35

Jak kdy... někdy i diskutuji (má-li to smysl)...

Srovnejte: Zeman je od roku 1998 kritizován a vláčen médii, že věci zděděné po Klausově kamarile mohl „řešit líp“.  Možná i ano.   Pokřik a ataky na něho byly a jsou značné hlavně proto, aby se zapomnělo na  hlavní VINÍKY toho stavu.  Kritizuje se záchrance (možná nepříliš šikovný), ale viníci se smějí... Jsou za vodou!

Obama a jeho strana jsou také po osmi "republikánských"  letech v Bílém domě a musí řešit, co nezavinili. Budou zesměšňováni,  napadáni, kritizování – aby se i tady na VINÍKY zapomnělo.  Typické, ale trapné. 

Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 16:42

Re: Jak kdy... někdy i diskutuji (má-li to smysl)...

On taky Bush zdedil nasledny Clinotonovych rozhodnuti (kdy vznikla druah FM agentura). A koneckoncu vsichni kritici Klause TAK radi zapominaji na to, ze Klaus zdedil rozvracenou ekonomiku po bolsevickych planovacich. A mluvi o tom, jak to delali komunisti dobre.

Volici nejsou spravedlivi, p. Vizek.

odin 6.3.2009 16:38

Re: ROZUM to opravdu chce! - 1.

Pane šílený zločinče, nejste náhodou Petr Mach? Současný to Klausův milenec a zakladatel strany SSO?

Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 16:40

Re: ROZUM to opravdu chce! - 1.

Mozna Vas prekvapi sokujici informace, ale jsem Petr Kunetka. Lze to zjistit z policka jmeno ;)))

S SSO nemam nic spolecneho, a nevypada to, ze by se stala ve volbach mou prefereovanpou stranou, i kdyz je to zatim predcasny zaver.

Zajima Vas jeste neco z meho zivotopisu? ;)