21.6.2024 | Svátek má Alois


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
kama 6.3.2009 10:20

Jaká to hovada blbá modrá scházejí se zde by svou blbost za moudrost vydávaůla

Phoenix 6.3.2009 10:31

Re: Jaká to hovada blbá modrá scházejí se zde by svou blbost za moudrost vydávaůla

Kdyz chcete ostatnim misto argumentace nadavat, tak si take ohlidejte, jestli jste s to napsat spravne jednu vetu.

Sumo 6.3.2009 10:17

Nám nezbude nic jiného...

Nám nezbude nic jiného, než znovu začít budovat rozkradený lehký průmysl za státní peníze. Rozloučit se co nejrychleji s Mongoli, Vietnamci, Ukrajinci a ostatními přivandrovalci. To jsou myši v naší komoře. Co se týče globálního oteplování jen slepec nevidí záplavy, tání ledovců, zemětřesení a mnohé jiné doprovodné jevy. Klaus má pravdu v tom, že za to nemohou průmyslové vlivy. Pane Klausi, prozradím Vám, čím to je. Mnozí, probuzení lidé vědí, že se k zemi blíží velká kometa, která je totožná s hvězdou Betlémskou. Vysává vodu vysoko vzhůru, způsobuje katastrofy, nakonec se stane viditelnou. /viz také Následování Krista od Kempenského a Nový zákon/.Přinese obnovu země a zničení temnot. Dnes,na konci jedné epochy lidstva jsou u moci největší břídilové, nástroje temnot.. Maiové vypočetli kalendář do 23.12.2012. Kdy však přijde konec vlády lidského rozumu a nová doba? Očista již začala..8-o  

 

děteněkam 6.3.2009 11:21

Re: Nám nezbude nic jiného...

Zdá se, že ne tam, kde by jí bylo potřeba - viz Sumo.

F2 6.3.2009 10:11

dotaz

Pokud projde přímá volba prezidenta, bude moci V. Klaus opět kandidovat ?

555 6.3.2009 10:19

Re: dotaz

Samozřejmě. Nic mu nebrání. Vloží se do toho Šlouf a Klaus bude jako Putin. Vlastně už je.:-D

wolich 6.3.2009 10:23

Re: dotaz

http://3.bp.blogspot.com/_0KHdDF8qyqI/SWp8dZMxVYI/AAAAAAAABTs/_oH5CaOl0ik/s1600-h/image001.jpg      :-D:-D:-D

Pytel 6.3.2009 10:07

nesmyslnost plánování

No to je zajímavé. Tak Klaus je přesvědčen o "nesmyslnosti plánování a státního řízení ekonomiky".

Každý člověk, když ráno otevře oči, má plán, co bude dělat ten den, další týden, další měsíc. Každá rodina má svůj plán, za co kolik utratí, kam pojede na víkend, dovolenou. Každá radnice má svůj plán, kdy kde co a za co postaví. Každý podnikatel má svůj vznešený plán jak odrbat co nejvíc lidí a vymačkat z nich co nejvíc. - a toto je Ultima Thule. Dál už nic. - Žádné státní plánování školství, zdravotnictví, dopravy a energetiky. Žádné státní omezování zlodějů, šejdířů a lichvářů. Zkrátka a dobře, Klaus je už od mládí fascinován světem, ve kterém nežil, ale který si vyčet a vysnil. Světem barbarství raného kapitalismu, kdy byli námezdní pracující lovnou zvěří, na které se individua jeho typu mohla beztrestně obohacovat.

Honza42 6.3.2009 10:16

Plnej pytel kydů.

školství, policie, ... nemají s řízením ekonomiky nic společného.

Každý člověk má plán co bude ten den dělat? Možná. Kromě Vás ovšem. Vy totiž spřádáte plány, co mají dělat ti ostatní. To je totiž obraz státního plánování a řízení ekonomiky.

Hledajíci 6.3.2009 10:29

Re: Plnej pytel kydů.

A obrazem nestátního plánování a řizení ekonomiky je krach General Motors, AIG, a jiných hospodářských a finančních institucí. Jeden z manažerů Bavorské Zemské Banky si naplánoval jak dostat do své kapsy 45 milionů EU. Stejně planovalo i několik jiných manažerů této banky, a banka nyní žebrá o státní planování. Několik manažerů Siemens si naplánovalo jak dostat do své kapsy pár set milionů EU. Nyní jsou obžalováni z podvodu. Atd, atd.

Co si naplánoval pan Klaus?

Co jste si naplánoval Vy? Z kolika miliony počitáte? 

Phoenix 6.3.2009 10:38

Re: Plnej pytel kydů.

Hledajici, to, ze lide podvadeji, je uplne bezne v libovolne ekonomice. Myslite si, ze za totace tady nikdo nesulil? Lidi se kriminalne chovali, chovaji a budou chovat. Ale protoze se urcite procento chova kriminalne, tak prece nezavreme vsechny (abychom kriminalnimu chovni zabranili). To je reseni hodne nejvetsiho masoveho vraha v dejinach lidstva J. V. Stalina ("Zadny clovek, zadny problem").

General Motors to vedli spatne a tak holt zkrachuji. No a co? To za volne hospodarske souteze nesmi nikdo padnout? Jak oddelite zrno od plev? Ony banky nechme padnout a nesypejme do nich penize, ktere prave ono nezodpovedne nebo kriminalni chovani podporuji. Protoze kdyz to neudelame, tak dalsi krize bude jeste driv a bude jeste horsi.

Diky za optani, hospodarim maximalne s temi penezi, ktere prave mam. Vetsina jeste stale nepochopila, ze vzit jakekoli zbozi krom domu na dluh je naprosty nesmysl (s vyjimkou podnikatelskeho zameru). A to prave proto, ze si zvykli, ze v pripade problemu to vsechno zaplati nekdo jiny.

Hledajíci 6.3.2009 10:56

Re: Plnej pytel kydů.

Většina podniků to vedla špatně a proto krachují. A ty miliony lidí, kteři v nich pracovali, jsou nyní nezaměstnaní. Kde vemou peníze na zaplacení nájmu, na živobytí? V těch bankách mají uložené peníze na stáři stamiliony lidí. A s těmito penězi obhájci volného trhu zacházeli jako se svými. Krachem těchto bank stamiliony lidí přijdou o všechno. A hodně jich je starých, že nemohou nikde znovu začinat. Zbyvá jim život pod mostem, žebrota. Ti lidé štřili jako blázni, nespoléhali se že jim jejich důcod někdo jiný zaplatí.

A tak dlouholetým výsledkem volného trhu jsou neustálé krize. A reklama je součástí volného trhu. A ta reklama je tak dobrá, že přesvědčí člověka aby si koupil co nejvíce, i to co nepotřebuje, i na dluh. Bez toho nesmyslného kupování by spousta firem už dávno neexistovala.

Kapitalismus neodstranil nedostatky socialismu, protože je to úplně jiný systém, který není vylepšením socialismu. Kapitalismus má svoje problémy, o kterých se nadšeným budovatelům kapitalismu v ČR nezdálo ani v nejhoršich snech.

Radím vám, probuďte se z toho snu o volném trhu, ze snu o jakémsi bohovi, který mávnutím kouzelného proutku všechno, vždy a všude, napraví. Může se velmi lehce stát, že to vámi obdivované neřízené hospodářství vyvola takový chaos, že to bude konec Homo Sapiens.  

Phoenix 6.3.2009 11:21

Re: Plnej pytel kydů.

Dlouholetym vysledkem volneho trhu nejsou neustale krize. Momentalni krize je dusledkem neustaleho blbeho zasahovani statu (opusteni zlateho standardu, tisteni nekrytych penez, CRA) a presvedcenim lidi, ze na dluh se da zit do nekonecna.

1) Nemate pravdu s vetsinou podniku.

2) Je-li nekdo nezamestnany, tak se holt bude asi muset snazit se nekde nechat zamestnat nebo zacit podnikat. Nebo existuje nejake pravo na praci? Muzete nekoho prinutit, aby Vas zamestnal? O zamestnani muzete prijit i mimo ekonomickou krizi. Ted se bude prace hledat obtizneji, zase je to prostredi vhodne pro dalsi podnikatelske zamery (rekvalifikacni kurzy atd.)

3) Tvorba rezerv a rozlozeni rizik.

4) Kdyby zachazeli obhajci volneho trhu s penezi jako se svymi, tak je nezodpovedne neprodrbou. Ale protoze bylo jasne, ze se stat o vsechny postara (a navic zodpovedne sikanoval), tak je k zodpovednosti netlacilo vubec nic. BTW nikdo Vas nenutil ty penize do banky nacpat, muzete je klidne investovat, nakoupit za ne zlato, nemovitost nebo je schovat do slamniku. Vase penize, Vase riziko.

Phoenix 6.3.2009 11:22

Re: Plnej pytel kydů.

5) Duchod plati neustale nekdo jiny. Momentalni duchodci jsou placeni momentalne pracujicimi. To, ze az budu stary ja uz tento system nebude fungovat je vec druha.

6) Reklama, reklama. Nikdo Vas nenuti si zbozi koupit a normalni clovek nenakupuje na dluh (zejmena zbozi). A ty firmy existuji kvuli tomu, ze lide ono zbozi kupuji. Nebudou-li zbozi kupovat, nebudou dane firmy existovat. Ja taky nechodim do McDonalda, protoze mi tam jidlo nechutna. Kdyz to udela kazdy, tak McDonald zkrachuje. Ale nikdy by me nenapadlo zakazat stravovani v "Mekaci" zakonem.

7) Kapitalismus ma svoje problemy, stejne jako kazdy jiny system. Ma jich daleko mene, nez nezivotaschopny demotivujici sikanatersky socialismus (bezte se podivat do KLDR, jak to tam skvele funguje).

8) Uz zase mi vkladate do ust neco, co jsem nikde netvrdil. Volny trh neni zadny Buh. Ale disponuje z podstaty veci spoustou samoopravnych mechanismu, kterymi nedisponuje centralne planovana ekonomika (pad slabych hracu atd.). Kdyz budete do volneho trhu neustale blbe zasahovat, tak nenutite slabe padnout (napr. dotace) nebo nutite hrace ke zcela nesmyslnym ekonomickym rozhodnutim (hypoteky lidem, kteri je nejsou schopni splacet). A pak se cela zalezitost logicky zhrouti. Takze tady prestante plakat nad zhrouceni diky volnemu trhu, za momentalni krizi muze neco uplne jineho.

vita 6.3.2009 11:35

Re: Plnej pytel kydů.

Vyhynuli mamuti, jednou vyhyne i homo sapiens. Však někdo přijde po něm..

Zeměžluč 6.3.2009 11:04

Re: Plnej pytel kydů.

Opravdu kydy ... Za ty kecy si zasloužíte, aby v té bance kterou chcete nechat zkrachovat, jste měl všechny svoje životní úspory a pokud možno i úspory celé rodiny. Případně si tam spořil na stará kolena v penzijním fondu. Pak byste možná uvážlivěji volil slova týkající se řešení problému, který má dopad na spoustu lidí a spoustu lidí může ohrozit i přímo na životě. Takže zrno od plev si oddělujte někde ve stohu a nepište exkrementální kraviny do diskuse. Doufám také, že v této podobě by to pan profesor použil jako předvolební tahák pro své zvolení referendem, asi takto: dejte mi hlasy a já Vám zaručuji odbourání všech těch oidporných výhod sociálního státu, který Vás naučil žít v blahobytu a podvázal váš výkon, za mě přijdete o své úspory a peníze vúbec, protože to je nejlepší cesta z krize a tak dál a podobné další pitomosti. Ještě bych se přimlouval za legalizaci podobných zaměstnaneckých podmínek jako jsou v Číně a takové pitomce, jako jste vy bych v nich nechal pracovat celý život. Doufám, že by to uvolnilo Váš myšlenkový a kreativní potenciál, který není nepodobný obsahu střev opilce po hodně alkoholickém večírku.

Hobo 6.3.2009 11:34

Re: Plnej pytel kydů.

Nejsem takový debil, abych všechny své životní úspory vložil do jedné banky.

Udivuje mě, že ten vámi vychvalovaný systém se nikde neudržel (až na výjimky, u kterých jen čekáme, až se tonoucí ekonomika zalkne posledními doušky). Jak je to možné? A jak je možné, že ekonomika v socialistické Číně roste až od doby, kdy tam zavedli to odporné kapitalistické hospodářství?

Hobo 6.3.2009 11:22

Re: Plnej pytel kydů.

Kdyby EU tak mocně po socialisticku nepřerozdělovala, nemohli by padouši přemýšlet, jak z toho balíku co nejvíc uzmout. Ono totiž ze státního, obecního, či prostě společného, se vždycky líp krade, to byste si ze socialismu mohl snad pamatovat. Pravda, za socouše by vás neobžalovali, jste přece spolehlivý soudruh, odsunuli by vás někam vejš.

Phoenix 6.3.2009 10:19

Re: nesmyslnost plánování

Stat muze planovat nektere odvetvi (treba Vami vyjmenovane), ale soucasne je blbost nedovolit do techto odvetvi vstup soukromym subjektum (nebo jejich pusobeni svazovat milionem idiotskych narizeni). Kde je soutez, tam je kvalita, kde neni soutez, tam neni kvalita. Stat je velice spatny hospodar a na druhou stranu musi z titulu sve funkce zarizovat i prodelecne zalezitosti (dopava do Horni-Dolni atd.) Zlodeje, sejdire a lichvare omezujete jednak zakonem (na kradeni a podvody zakony pamatuji velice dobre) a druhak zdravym rozumem. Mluvite o lichve, ale nikdo nikoho nenuti si o kohokoli pujcit penize. Tim konci prave ono nezodpovedne ziti na dluh, pred kterym VK varuje.

Podnikatele jiste museji generovat zisk, jinak by asi nepodnikali (stat plati vsichni z dani, podnikatel plati sam sebe). Nikdo Vas na druhou stranu nenuti pro podnikatele pracovat nebo u nej nakupovat. Stejne jako tomu bylo i v dobach draveho kapitalismu.

Vase tvrzeni o lovne zveri je marxisticky zvast.

Hledajíci 6.3.2009 10:34

Re: nesmyslnost plánování

Je vám známe heslo Time To Market? Toto heslo ve skutečnosti zakazuje soutěž o kvalitu. Není důležite vyrábět kavalitní výrobky, neplýtvat surovinami a energií, neplýtvat lidmi. Nejduležitějši je urvat na trhu co nejvíce, to je být první, mít reklamu která "vysvětlí" kupujícimu že si musí koupit pouze a pouze můj výrobek, i když je to obrovský šmejd.

Radím Vám, nechte theoretických diskusí o volném trhu, a podívejte se na realitu?

Phoenix 6.3.2009 10:44

Re: nesmyslnost plánování

Podivejte, ja taky vim, ze ekonomika zalozena ciste na spotrebe ma sve nezanedbatelne zapory. Ale jeste to neni duvod pro to, abych chtel zpatky totalitni zrizeni, ktere notabene:

1) nevyrabi kvalitni vyrobky (z jineho duvodu, z nedostatku souteze a nulove motivace pracujicich)

2) plytva surovinami a lidmi (viz totac u nas)

Porad pomijite jeden dulezity aspekt. Nikdo Vas nenuti zbozi koupit. A je jen na Vas, jestli si koupite zbozi kvalitni nebo nekvalitni. Jasne, chce to informace a premyslet viz nize. Kdyz jsem se bavil s kolegy z marketingu, tak jsme probirali spoustu ruznych marketingovych fint nebo informacni smog a jeho dusledky. Proto je dulezite lidi vzdelavat (treba i stran psychologie nakupovani, marketingu a medii), ne jim naridit, co maji delat (a odpurce postrilet), protoze ja, osvicena Komunisticka strana to vim nejlepe.

Queribus 6.3.2009 10:49

Je volbou jednotlivce,

zda koupí nekvalitní a levný výrobek, nebo si připlatí a získá produkt kvalitní.

Zdá se, že většina lidí chce levné a nekvalitní výrobky a tak se mnoho firem přizpůsobuje. Jo, a také proto jsme zahlceni produkty z Číny.

cibulák 6.3.2009 11:35

Re: nesmyslnost plánování

Klaus je nejlepší prezident  bohaých,zkorumpovaných a chamtivých mocipánů!!!!!!Ať žije svobodné podnikání a volná a beztrestná zlodějina.;-O(Y)Rv

Hledajíci 6.3.2009 10:06

Povím vám jeden vtip

Potkal se Mars se Zemí. Země se Marsu stěžuje, že je napadana jakýmsi škodlivým hmyzem, který si sám sobě dal honosné jméno Homo Sapiens. Mars na to odpoví : Taky jsem byl podobným škodlivým hmyzem napaden, ale on se vyhubil navzájem. Vydrž to chvíli!

M. Zima 6.3.2009 10:01

Ještě maličkost Profesore,

na youtube jste mluvil o českém presidentovi diskriminovaném za komunismu, kterého si lidé zvolili za presidenta i přes jeho názory. Možná, že by bylo jednodušší, když myslíte Havla, tak to jméno jednoduše nechat padnout, takhle to dělá zmatený dojem a to nejenom vzhledem k Vaší osobě.

Hledajíci 6.3.2009 9:37

Země je konečná

tedy i zdroje surovin a energie jsou konečné. Na Zemi dle internetové stránky https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/xx.html nyní žije 6 706 993 152 lidí. V EU žije 491 018 683 lidí, v USA žije 303 824  640, v Canada žije 33 212 696 lidí. Všechna čśla jsou odhad z července 2008. To znamená v tak zvané západní civilizace žije 828 056 018 lidí, to je 12.346% z obyvatel Země. V Číně žije 1 330 044 544 lidí, to je 19.83% z obyvatel Země. V Indii žije 1 147 995 904 lidí, to je 17.12% z obyvatel Země.  Do nedávna spotřebovali občané západní civilizace okolo 45% zdrojů Země. Jestliže stejným způsobem se budou chovat pouze Číňane a Indové, to je 36.95% obyvatel Země , tak hrubým výpočtem   potřebují pouze oni 135% zdrojů Země. A oni se tak chovat začli, a čim dále více v té spotřebě pokračují.

Ale Země má jenom 100% zdrojů. A co bude dělat těch zbýlých 50.71% obyvatel Země?  Jak se dostaneme z tohoto problému?  Víte to někdo z těch, kteří obhajují bezbřehý svobodný trh, bezbřehý růst? To bezbřehé plýtvání surovin a energie 12-ti % obyvatel Země, a chudoba 87% obyvatel. Jak dlouho si myslíte, že těch 87% si to nechá líbit? Co když se vzbouří, protože nemají stejně nic co ztratit? Pozabíjete je? A co budou dělat naši potomci, kterým zanecháme zničenou Zemi?

Takové otázky nechtějí stoupenci volného trhu a bezbřehého plytvání zdroji Země vůbec slyšet. Nadavají sprostě všem, kteři tyto otázky pokládají.

Tom 6.3.2009 9:42

Modrá, nikoli zelená planeta

Přečtěte si knhu "Modrá, nikoli zelená planeta" od Klause, tam najdete odpověď !!

Hledajíci 6.3.2009 9:54

Re: Modrá, nikoli zelená planeta

Za co dostal pan Klaus ty všechny tituly, z jejichž hlediska všem oznamuje svoje moudrosti? V té knize jsou pravdy typu : Mám pravdu protože jsem Professor Václav Klaus, President ČR.  Na takové pravdy, o kterých se nesmí pochybovat nejsem zvědavý. A nesmí se o nich pochybovat pouze z důvodu, že jejich autor je momentálně President ČR.    

Phoenix 6.3.2009 9:59

Re: Modrá, nikoli zelená planeta

Pane, jestli jste knihu cetl, tak nam vysvetlete, v cem se VK myli. Jestli jste ji necetl, tak nam to zkuste take vysvetlit, ale jeji ctenari Vas pravdepodobne roznesou na kopytech. VK se kritizovat muze, narozdil od demogogu formatu Al Gora. To totiz okamzite obdrzite nalepku cloveka, kteremu pranic na zivotnim prostredi nezalezi. To, ze se Al Gore zalekl prime konfrontace s VK povazuji za priznacne.

Hledajíci 6.3.2009 10:09

Re: Modrá, nikoli zelená planeta

Pan Klaus je pro vás autorita, kterou vzýváte jako boha. A proto je nemožné vám vysvětlit že nekonečná prosperita v konečném prostředí je nemožná.