18.5.2024 | Svátek má Nataša


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Phoenix 6.3.2009 10:22

Re: Modrá, nikoli zelená planeta

Hledajici, opet nectete poradne. Nikdo nemluvil o nekonecne prosperite za zakonzervovani stavajicich poznatku a vyuzivani pouze stavajicich zdroju. VK pro me autoritou je, ale nikde netvrdim, ze je neomylny. O Bohu rec nebyla.

Hledajíci 6.3.2009 10:38

Re: Modrá, nikoli zelená planeta

Tak o čem mluvíme? O tom jak ty krize na celém světě jsou pouhým snem, a že všichni nemají pravdu, že jedinou pravdu má Jeho Veličenstvo VK. Já bych řekl, že sníte vy i s panem Klausem.  

Phoenix 6.3.2009 10:49

Re: Modrá, nikoli zelená planeta

Co to povidate? Krize neni zadny sen, nybrz naprosto realny a logicky dusledek nezodpovedneho chovani spousty subjektu. Nejedna se ovsem o logicky dusledek volne hospodarske souteze a neni to zadny duvod pro zavedeni totality (tam nastava krize take, daleko horsi a totalita se z ni sama nevyhrabe, viz. napriklad okradeni vsech obcanu CR komunisty v roce 1953). VK existujici krizi nikde nepopira, jen rika, ze je svym zpusobem normalni. Ono sedm tucnych a sedm hubenych mate uz v Bibli.

kama 6.3.2009 10:15

Re: Modrá, nikoli zelená planeta

Zase lžete. Vám modrým příznivcům příznačné. Al Gore se nikoho nelekl, kor ne Brouka Pytlíka z Prahy, pouze pořadatelé jejich vystoupení zařadili na dva dny, aby přitáhli víc lidí. Ach jo z vašima tvrzeníma se to má přesně jako s Pytlíkem.

Phoenix 6.3.2009 10:23

Re: Modrá, nikoli zelená planeta

Dosly argumenty? Naprosto nechapu, kde jste prisel k me politicke orientaci (jednak je to naprosto irelevantni a druhak je Vas odhad zcela mylny). V cem ma Gore pravdu (zfalsovat statistiky jako analytik umim taky) a Klaus se myli?

Phoenix 6.3.2009 9:56

Re: Země je konečná

Prestoze s Vami souhlasim v tom, ze zadny strom neroste do nebe, tak Vy bohorove pomijite fakt, ze jsou nalezany dalsi a dalsi zdroje, o kterych jsme nemeli driv ani potuchy (Ropa na Aljasce, ropa na dne oceanu a odtud plynouci kolikovani atd.). Vyvyjeji se nove a nove technologie, ktere jsou k zivotnimu prostredi setrnejsi nebo rovnou umeji zpracovavat neco, co jsme za zdroj vubec nepovazovali. Ekonomicka vyteznost pudy diky modernim technologiim take roste.

Chudoba, zejmena africka, je pusobena tim ze lidi je v Africe proste moc a my humanitarni pomoci (a vyvozem zbrani) situaci jeste zhorsujeme. Protoze nenechame umrit ty, kteri by za normalnich podminek umreli. Takze se branime prirode v logicke regulaci. Zni to mozna strasne, bez obalu, ale je to tak. Cim vyssi vyspelost, tim mene deti, tim vice jich prezije (idealne dve). Cim mensi vyspelost, tim vice deti, tim mene jich prezije (idealne dve). My pomahame prezit onem rekneme sesti, ktere by normalne umreli a pak naprosto netusime, jak se o ne starat (a proc, kde a za co).

To, ze je nekdo zastance volneho trhu jeste neznamena, ze je pro bezbrehe plytvani prirodnimi zdroji. K tomu tlaci naopak ruzne regulace, dotace a podobne nesmysly. Kontrola musi byt, ale necht je co nejmensi. BTW nejvetsi likvidatori prirody byvaji totalitni rezimy (SSSR nebo porovnejte uroven zivotniho prostredi v CR v dobe totality a dnes), coz se jaksi uplne neslucuje s Vami podsouvanym tvrzenim o suprovosti regulaci. Totalita reguluje vsechno a vsechny, ne ze by to zivotnimu prostredi nejak pomohlo. Co se tyce zlikvidovaneho zivotniho prostredi byvaleho SSSR, tak doporucuju Tarkovskeho Stalkera, zejmena zaver.

Hledajíci 6.3.2009 10:05

Re: Země je konečná

Země je konečná, a tudíž nekonečná prosperita je absolutní nesmysl. A to vy nemůžete připustit, že ano?

Phoenix 6.3.2009 10:09

Re: Země je konečná

Nectete poradne, o nekonecnosti jsem nikde nemluvil (proto jsem ostatne psal, ze zadny strom neroste do nebe). Ale nemuzete ze situace, ktera panuje ted, ignorujice nove vedecke objevy, vyrobit tak zcestny zaver, jaky jste vyrobil. A ted zkuste okomentovat zbytek meho prispevku.

kama 6.3.2009 10:17

Re: Země je konečná

vy jste tak blbý a nafoukaný, že kdyby blbost nadnášela vznášíte se ve stratosféře

Phoenix 6.3.2009 10:24

Re: Země je konečná

Taky dosly argumenty?

Papouch 6.3.2009 12:14

Re: Země je konečná

reminiscence - praclovek Janecek horekuje nad neodvratnym kolapsem spolecnosti az se vycerpaji lomy na pazourek...

STOP KLAUSE 6.3.2009 9:28

8.3. v New Yorku Klaus zase za $$$ nech HEARTLANDu zneužívat prestiž úřadu prez ČR

neděli, 8.3. Klaus již třetím rokem, navíc, podle zákonů civilizovaných zemí, které zakazují, aby vysoký ústavní činitel byl za svá vystoupení placen, za úplatu, vědomě zneužije a nechá zneužívat prestiž úřadu prezidenta ČR v propagandě tabákových a naftařských firem, projevem na rádoby odborné konferenci tzv HEARTLAND INSTITUTE v New Yorku. Toto zase není žádná odborná konference, jen propagandistická akce která má v zájmu sponzor někoho zmást, že odborný konsensus není, že lidská činnost přispívá změně klimatu.

Vloni, 2 až 4.3. na "konferenci" byli 3 "hvězdy, lidé, kteří jsou všehoschopní a za úplatek ochotni se propůjčit této propagandě: Klaus, zase jediný zástupce jakékoliv země, pak Jurij Izrael, bývalý šéf Meteroologického ústavu SSSR, nechvalně známý tím, že po 3 týdny zadržoval informace o pohybu radioaktivního mraku Černobylu, teď zástupce Putinova Ruska, co, jako Bush, tvrdí, že Kyoto Rusko diskriminuje a profláknutý rádoby aktivista obřanských práv, jistý Roy Innis, který si z CORE, Kongresu pro rasovou rovnoprávnost, miniorganize, která je rodinnou dojnou kravkou, kterí šéfuje skro stejně dlouho jako Castro vládne Kubě (od 1968!)  udělal nástroj, kdy je jako Klaus placen extrémně pravicovými zájmy a panáškuje jako "černošský konzervativec".

Na webových stránkách Heartland Institutu mají prominetní Smokers Lounge, tedy Kuřáckou loži, kde podobnou taktikou rádoby "odborných studií" se snaží vytvářet dojem, že tabák není škodlivý, že to jsou jen levicové výmysly, omezující neviditelnou ruku trhu a svobody.

Na YouTube (Vaclav Klaus Glenn Beck) jsou 2 videoklipy ze 3. a 4. 3. 2008, kdy u příležitosti loňské konference" Klaus měl itervia s Beckem, kde, neznámo českým médiím, politikům a veřejnosti, Klaus s Beckem opakovaně a s gustem zneužívají prestiž úřadu, tehdy právě zvoleného a inauguraci očekávajícího prezidenta ČR k zaštitování propagandy, že stalinismus je fašismus je ochrana životního prostředí.  - dokončení

STOP KLAUSE 6.3.2009 9:29

nezákonný střet zájmů: 8.3. Klaus zase za $$$ v propagandě Heartland "institutu"

Klaus na www.klaus.cz letos, až do předevčíra, ikdyž o tomto melouchu s hertlandem věděl alespoň od ledna, když jej Heartland na svých stránkách jako řečníka zase ohlásil, zatajoval, Ale jako v minulosti, kdy lživě označuje své MELOUCHY, cesty za úplatu, nemající nic co do ústavních povinností prezidenta co dělat, i teď to označuje za pracovní cestu prezidenta do USA". Pžece jenom se ale letos, díky upozornění, že na melouch zase jede, nepíše, jak bylo zvykem, že Lbude mít přednáškové turné" nebo že "vystoupí na ezinárodní konferenci o změne klimatu". Loni, podle zvacího dopisu, které Hertland zaslal otěm, která by byli ochotni za úplatu vystoupit a který koloval na internetu, dávali 10.000 USD a náhrady těm, kteří jsou ochotni na propagandě participovat.

Kiri 6.3.2009 9:30

Re: 8.3. v New Yorku Klaus zase za $$$ nech HEARTLANDu zneužívat prestiž úřadu prez ČR

STOP KLAUSE   začíná svůj nenávistný přispěvek demokrat :-D:-D:-D:-D:-D

občan EU 6.3.2009 9:35

tak si meloucháře Klause "návistně" užijte. Co takhle něco k věci?

poslechněte si Klause zde, povězte, jak Klaus hájí národní zájmy

http://www.youtube.com/watch?v=vHYvuOLvRRM

http://www.youtube.com/watch?v=vHYvuOLvRRMhttp://www.youtube.com/watch?v=bZF1FY4g2mY

Hledajíci 6.3.2009 10:00

Re: tak si meloucháře Klause "návistně" užijte. Co takhle něco k věci?

Poslouchal jsem ta videa do okamžiku, kdy pan Klaus prohlási Stop prosperity. Jak je možná nekonečná prosperita v konečném prostředí?  

M. Zima 6.3.2009 9:18

Ale Profesore, skutečnost,

že jste si konečně i Vy všiml, že krize existuje, pobaví, ale že její příčinu lokalisujete v hypotékách pouze rozšiřuje seznam fenomenů, které "nevidíte", a kterými jste se tak úspěšně etabloval coby "komik z Prahy". Vašim výčtem popisujícím krizi jste doložil, že je v Česku vše při starém, Véna Tunel nic nepochopil a kecá. Přiblížím Vám skutečnou situaci jedním výrokem (jestliže Vás materie skutečně zajímá, doporučuji např.: http://de.geocities.com/mil_zima/default.htm , oba články.

Ten výrok: Autor Nick Neelsen: Byl jsem inkompetentní, já i kolegové, já jsem šel do kriminálu, kolegové tam zústali a zústali inkompetentní". Jak víte, Nick si své odseděl a může do toho mluvit, na Vás ten krim teprve za Privatisaci, LTO, Banky, Kampeličky, českou legislativu, malé aktionáře,  a za ostatní české příspěvky ke krizi stále ještě čeká a není divu, že vidíte vlastní spasení v anarchii, kterou nazýváte deregulace. Místo Vašich žvástů o svobodě byste měl v ČT Neelsenův statement přečíst a převzít za vlastní, ta posluhovačná ČT to sama nedokáže.

To Vámi v komunistickém stylu nahlášené "jisté sebepoučení soukromého sektoru" nechává ten Váš blábol vyznít přímo idiotsky. Uvědomujete si vůbec blbost takového statementu?

Kiri 6.3.2009 9:29

Re: Ale Profesore, skutečnost,

A to jste si ještě nestačil všimnout, že nakonec má komik vždy pravdu? Zimo zimoucí?

M. Zima 6.3.2009 9:42

Máte to od Profesora? Copak nevíte, co všechno on nevidí?

555 6.3.2009 10:03

Re: Ale Profesore, skutečnost,

Máte hlubokou pravdu v tom, že Klaus spatřuje vlastní spasení v anarchii - ale i nespravedlnosti a absurditě, která ve polečnosti panuje. Svou destruktivní činností způsobil Česku obrovské ztráty, za které by měl pykat v kriminále. Místo toho je prezidentem. Příčinou jeho "úspěchu" je bolševická společnost, která ho obklopuje. Klausovi příznivci jsou jím zmanipulovaní omezenci - omezenci stejné kategorie, jako příznivci Salinovi, Hitlerovi atd.

Phoenix 6.3.2009 10:07

Re: Ale Profesore, skutečnost,

Pane, za krizi muze:

1) Ziti na dluh +Statem narizene hypoteky, ktere dotycni opravdu nemohli splacet

2) Ano, i nezodpovednost nekterych bankeru, to nikdo nepopira. Problem je v tom, ze tem zodpovednym (co nechteli davat nemajetnym hypoteky) vyhrozoval stat vysokymi sankcemi.

3) Odpoutani se od zlateho standardu a nasledna statem vyrabena inflace (kdyz stat tiskne penize, vysledkem je inflace). Vysoka mira regulace, ktrera lidi opravdu nenuti se chovat zodpovedne. I dnes maji vsichni zucastneni pocit, ze to za ne nekdo zatahne. Takze mohou vesele pokracovat v zajetem kurzu. Nezodpovedny stat, nezodpovedni bankeri i nezodpovedni obcane.

Na pocatku ekonomicke transformace (totalita -> demokracie) mate dve moznosti. Nastavit pravidla a potom transformovat (cistsi, ale trva) nebo transformovat a pote nastavit pravidla (spinavejsi a rychlejsi metoda). Obe tyto metody maji sva uskali. Kde jste byl v roce 1989, abyste rekl VK, ze se myli?

Criket 6.3.2009 9:16

pane prseidente

ačkoliv mne již jistou dobu štvete svým ZPÚSOBEM prosazování svých názorů, RÉTORIKOU a zasahováním tam, kde jste DEKLAROVAL nezasahování , přesto nemohu, než PODEPSAT každé slovo, které tvoří jádro vašeho názoru na svět, společenské děje a tudíž i na současnou krizi. Tak se chová president. tak se chová zodpovědný nepopulistický politik. Hanba populistům a dvakrát hanba těm, kteří jim z pohodlnosti či z hlouposti věří. Všechny nás táhnou do příšerných časů.

Kiri 6.3.2009 9:27

Re: pane prseidente

Způsob se ale u nás píše s kroužkovaným ů. Víme, vy trpasličí mozku, který si vypůjčil jméno od jednoho docela chytrého pána?

Dan177 6.3.2009 9:13

Až na to, že

si pan prezident plete pojmy imunizace a izolace (ale v textu by mělo být použito spíše slovo "oddělení"), PERFEKTNÍ ČLÁNEK.

Landys 6.3.2009 9:00

Pár kacířských myšlenek ekonomického primitiva - na rozdíl od ekonomického velikána !

>-Pan prezident si pochvaluje, jak moudře naše vláda nedělá neuvážené kroky, které by byly překážkou dlouhodobému ekonomickému růstu. Jednak si myslím, že neděláme nic hlavně proto, že naše vláda neví, která ve skutečnosti bije - a proto budeme patrně jediní, kteří dosáhnou onoho kýženého růstu "Růstu". Škoda že to nepochopili i ostatní, mohla být krize za námi a už by ten růst startoval k novým výšinám. Ale co mě jako laika vůbec neuklidňuje, je fakt, že celý tento tržní systém je schopen efektivně fungovat jen za předpokladu neustálého růstu. Co bude pořád růst, když renomovaní ekonomové prohlašují, že onen růst již dosáhl svého stropu. Jedině snad kdybychom ten systém růstu naučili fungovat na růst nezaměstnanosti a podobných vstupů. Nebo budeme muset pořádat častěji války s hromadným ničením, aby bylo míň lidí, a mohla se zvedat aspoň produktivita práce. Vznik krize vidí náš pan prezident správně - nezodpovědné stimulování nákupu bytů vládou v Americe. Neměli to dělat, aspoň si mohli ve velkém vyzkoušet bydlení pod mosty - hodně lidí ve světě by jim to docela přálo (aspoň by neměli takové roupy). Já jako ekonomický primitiv bych to vymyslel jinak, aby se těch peněz na výhodnou bytovou politiku dostávalo. Nepořádal bych tolik válek po světě, vypustil o něco méně špionážních satelitů  a daňové zatížení upravil tak, aby ti multimiliardáři měli čím dál víc těch multimiliard v delších časových intervalech (několikrát jsem četl ekonomické přehledy, které oznamovaly, že ty jejich miliardy přibývají  čím dál rychleji). A pozor na ty výroky o růstu v Němecu díky II. světové válce, již Rath s tím měl problémy. A také by se toho mohli chytit Američani - a na to tata je máme v Íránu.>-

Harry 6.3.2009 9:23

Re: Pár kacířských myšlenek ekonomického primitiva - na rozdíl od ekonomického velikána !

"Neměli to dělat, aspoň si mohli ve velkém vyzkoušet bydlení pod mosty - hodně lidí ve světě by jim to docela přálo" nepochybuji, ze  Vy jim to prejete. Ale pokud vim tak problem byl v tom, ze vlada stimulovala banky k neopatrnemu pujcovani a obcany - dosud bydlici v najemnim byte ci dome - aby si pujcili na VLASTNI DUM. Mineno jako muj vlastni i kdyz na dluh. PS: jinak pry nejvice miliardaru je v Moskve. Muzete to nejak objasnit?

Landys 6.3.2009 13:48

Re: Pár kacířských myšlenek ekonomického primitiva - na rozdíl od ekonomického velikána !

:-(To je naprosto jednoduché. V Rusku je nejvíc strategických surovin, a odrbalo se tam nejvíc lidí. Čím víc miliardářů, tím víc chudáků - tady platí přímá úměra. A chudí jsou natolik chudí - nakolik jsou ti boháči hamižní. Docela jednoduché počty. Ten národní majetek se přeci nikam neztratil, jen si jej někdo elegantně i za ty ostatní převzal.  Jak dlouho na ten svůj obrovský majetek dělali Abramovič a jemu podobní, a kolik do toho vložili osobního kapitálu ? No, to jste asi slyšet nechtěl, ale nevadí, chudoba prý cti netratí - takže je vlastně všechno jak má být !

Kiri 6.3.2009 9:24

Re: Pár kacířských myšlenek ekonomického primitiva - na rozdíl od ekonomického velikána !

Zato socani vědí. 13 plat důchodcům, snížit spotřební naň na pohonné hmoty, snížot DPH..... = udělat díru do státního rozpočtu, všechno prožrat a následně říct: Podívejte se, jak hospodařila ODS!   Jejich krédo je: Čím hůř, tím líp...Tak vy, kteří těm socanským populistům fandíte, si přečtěte nezávislou úvahu na http://volby.kategorie.cz  a hlavně si zapamatujte graf zadluženosti země, jehož data pocházejí od koncipienta Somotky, tenkrát toho času ministra financí. Jestli se vám ani pak nerozbřeskne, doporučuji se odstěhovat do Severní Koreje, či na Kubu. Je tam teplo a ráj vašeho gusta. Na našich hranicích po vás nikdo střílet nebude. (Y)

Landys 6.3.2009 14:02

Re: Pár kacířských myšlenek ekonomického primitiva - na rozdíl od ekonomického velikána !

:-(Milý pane, brečíte na nesprávném hrobě. Trochu výš si přečtěte vysmívaného Vízka. Ten to popsal naprosto přesně. Tam se také dočtete, kdo tady způsobil největší dluhy, ze kterých jsme se ještě do teď nevyhrabali. Máte to v hlavě trochu pomotané a trochu hůř se v problematice orientujete. Nesmíte číst jen Mladou frontu a Lidové noviny. A to co stihl Klaus prošustrovat při privatizaci a v následujících několika letech - to by důchodci neprožrali ani za dvacet let. ;-€

Criket 6.3.2009 9:25

Re: Pár kacířských myšlenek ekonomického primitiva - na rozdíl od ekonomického velikána !

Jestli jste pochopil článek správně, není třeba v podstatě dělat nic, než normální běžnou politiku a v ekonomice normální běžná rozhodnutí úměrná stavu. Pokud chcete, aby dělali něco ála Sarközy, tak  sorry, ale tím, že byste se přestěhoval do Francie se to dnes už řešit nedá. Jistě, blázniví lidé vatvářejí dojem bláznivé doby, ale proboha proč tomu všichni podléhat??? Proč tedy vidíte věci tak pesimisticky? Nechcete být nepříjemně překvapen?