18.5.2024 | Svátek má Nataša


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Hubený 17.1.2009 6:05

Re: Spasitel.

R^:-D

Anton 17.1.2009 9:36

Re: Spasitel.

Kapitalismus není ideologie, jak si zřejmě spousta lidí myslí. Existují velké rozdíly mezi společenským a hospodářským systémem "kapitalistických" zemí. Například podle názoru některých amerických senátorů není Francie kapitalistická země.

Michael 18.1.2009 17:31

Re: Spasitel.

Vy si snad myslíte že Francie je kapitalistická země? To by mě zajímalo, dle čeho jste na to přišel? Francie má s kapitalismem společného asi tolik, kolik by se za nehet vešlo, ale i přesto je kapitalismus obviňován ze všeho špatného, co se v ekonomice stane. P.S. doporučuji všem přečíst knihy Socialismu, Liberalismus a Lidské jednání od Ludwiga von Misese. Ze všech mých známých, které jsem "dotlačil" k přečtení některé z těchto knih nedokázal vyvrátit jediné zásadní tvrzení z těchto knih.

NobodyWasHere 17.1.2009 0:55

rozumný politik ?

to je v současné době oxymoron .....

Pierre 17.1.2009 0:51

Opravdový kapitalismus?

To je něco jako "socialismus s lidskou tváří". Opravdu.

conqueror 17.1.2009 0:50

Sarkozy

musí sehnat prostředky pro svých skoro 10% muslimských spoluobčanů a nakrmit odboráře proslavené svou nataženou rukou. Po zlém to vzít úspěšným nelze tak vymyslí "morální kapitalizmus". Obyčejná zlodějna ze zbabělosti.

Tutovka 17.1.2009 0:45

Politici v Evropě

už si osouhlasili,že jsou vyborní a nejlepší a teď ten cirkus uvidíme.Ani do důchodu nepůjdou,aby tu Evropu zachránili..............:-D:-D:-D:-D.

janabok 17.1.2009 0:36

2 autor:

super článek! ...

a velké díky i za naději, že podobně smýšlejících lidí zde žije více...

M 17.1.2009 0:33

Pane Zlamal ...

..nebojte se, skutecneho kapitalismu se jeste dockate a budete brecet a vzpominat se slzou v oku na dnesni doby. Skutecny kapitalismus totiz takove nepotrebne tluchuby, jako jste vy, totiz  nepotrebuje. 

důchodce 17.1.2009 4:08

Re: Pane Zlamal ...

Máte pravdu! To, co tady pan Zálom předvádí, je v době vlády bank, nadnárodních korporací, automatizace, robotizace, nadbytku, technologického kouzelnictví ap. skutečně nějakým pošetilým sestupem do dob, kdy v každém městečku mohly být tři cukrovary a na jedné ulici se užilvili čtyři hospodští. A kdy rozšafného pana podnikatele uchránil s přehledem před zločinci a násilníky všeho druhu jeden obecní policajt a ve společnosti navíc fungovala jakási jednotící morálka, ve školách a rodině pořádně žáčkům do hlav a srdcí vštípená a týmiž aspoň zčásti přijatá. 

Proč se nazývá sebeobětováním něco, co je v jistém a možná hlavním smyslu jaksi odvodem z daru talentu, jejž  jsem dostal a jejž jsem nezahodil a který mi rozvinout umožní skutečnost, že žiju ve společenství s ostatními? Z principu přirozené nerovnosti mezi lidmi, jenž je nezpochybnitelný, v první řadě vyplývá, že ten silný, lepší, úspěšnější má  výsadu  vzít na sebe starost o ty, kteří znamenitými vlastnostmi byli obdaření v menší míře. Atd.

Přeju všem kapitalistům, aby se  v tísni dočkali pomocné ruky.

david 17.1.2009 9:26

Re: Pane Zlamal ...

Zčásti máte pravdu. Jenže valná většina (soudím podle výsledků voleb) má za to, že na takovou "pomoc" mají automaticky nárok.

Ten komu je pomoženo si má pomoci vážit a umět za ni poděkovat.

Nemá smysl sociálními dávkami "pomáhat" jedincům, kteří vás stejně nakonec vykradou.

Ano, parazitům, ať to jsou nemakačenkové nebo NGo organizace, by nikdo rozumný ve skutečném nepomáhal.

david 17.1.2009 9:27

Re: Pane Zlamal ...

Oprava posledního odstavce "ve skutečném kapitalismu"

ijn 17.1.2009 13:49

Re: Pane Zlamal ...

vynikající postřehy i závěr! Já bych tak sociální nebyl,neboť ti dravější způsobili tuto katastrofuR^

JaS 17.1.2009 0:27

Sarkozy

chtějí zavádět socialismus, jak ho dobře známe (Francouzi k němu taky vždycky měli dost blízko), a budou mu říkat "morální kapitalismus".

Drát 17.1.2009 0:31

Re: Sarkozy

Jsou zadlužení,neví jak s dotacemi zemědělců-tak plánují "novou cestu".Asi jim to chvíli u nich budou papat.............

Antonín I. 17.1.2009 0:23

Sarkozyho "morální" kapitalismus.

Pane Zálome, Vy to ale schytáte ode všech - zleva, zprava, shora, zdola a asi i se strany. A už se těším, jaké nálepky si nasbíráte - proč - inu jenom proto, že máte moc pravdy, která se nerada slyší. Děkuju za článek, jenom se bojím, že voláte na pušti.

Socka 17.1.2009 0:22

Bohužel v Evropě

kapitalismus nemá na růžích ustláno a nyní tahají za ekonomiku spíše politici a podle toho to s Evropou tak dopadne..................