10.5.2024 | Svátek má Blažena


Diskuse k článku

EKOLOGIE: Velrybí vyděrači

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
krchna 29.7.2008 0:40

Re: Ten clovek,

evropane, myslím, že nerozumí úplně všemu. a myslím, že se to ani nesnaži naznačovat.  hovoří (z největší části) o citovém vydírání a o zamlžování.

Pokud máte něco věcného k tvrzením v  článku uvedeným  nebo k jeho vyznění, sem s tím. Jinak je to jen výkřik do tmy, který neříká nic o článku ani o kytovčím tématu a je tedy při nejlepším zbytečný.

Evropan(original) 29.7.2008 0:43

Re: Re: Ten clovek,

Tady neni co dodat, me to pripada jako blbost a mam chut zase poslat nejakou korunu na konto GreenPiss :-P

Šumavák 29.7.2008 1:13

Jo, mě ta ochrana velryb

také připadá jako blbost, ale kvůli tomu ještě nebudu greenpiss posílat peníze.

Ladislav N 29.7.2008 2:00

Re: Jo, mě ta ochrana velryb.... <i>GREENPEACE</i>

Před dvěma lety jsem poznal jednu mladou, nadějnou, ambiciózní... co si ve slabé chvilce nechala od Greenpeace vnutit trvalý příkaz k převodu (či inkasu?) tuším 100 Kč měsíčně ze svého na jejich účet.... No, podařilo se mi jí to nakonec rozmluvit, takže už neplatí. Kdo ví, kde jej jí dnes konec... Ale kolik takových naivek posbírá Greenpeace po světě? Tahle organizace je chytře vymyšlený stroj na peníze. A snadné živobytí těch, co celý systém drží v rukou.

R 29.7.2008 2:44

Re: Re: Jo, mě ta ochrana velryb.... <i>GREENPEACE</i>

R^R^R^

krchna 29.7.2008 1:44

Re: Re: Re: Ten clovek,

Inu, nejsem zaměstnancem berního úřadu, takže Vám nemohu, nechci a nebudu mluvit do způsobu, kterým utratíte své peníze.

Přesto se mi zdá, že možná zatracujete předčasně něco, co nemusí nutně být tak blbé, jak vám to připadá.

Je to možná OT, ale nedávno jsem četl článek NG z roku 2003 o počtech lachtanů v Aleutách (fakt, není to útěk z tématu) a jeho vyznění bylo, že stavy lachtanů se vrací k jakýmsi "rovnovážnám" hodnotám, a to přes globální změnu klimatu, rybolov, lachtanolov a další zločiny proti přírodě, kterých se člověk dopouští.

Nevzpomínám si, že bych podobně vyznívající článek četl kdekoliv za poslední 3 - 4 roky. Je to proto. že se situace zhoršila? Nebo je to proto, že předplatitelé očekávají katastrofičtější vyznění? Nebo je to proto, že redaktoři jsou od té doby uvědomělější? Je ten článek od Breziny opravdu taková volovina?

Kanuk 29.7.2008 1:59

Re: Re: Re: Re: Ten clovek,

Před dost lety jsem National Geographic Magazine přestal odebírat, jednak proto, že zvýšili cenu o 30 pct a jednak proto, že se z něj stalo Zelené právo. Například tam navrhovali zrušení nějaké přehrady v USA, protože prý ohrožuje existenci nějaké rybičky. Také tam byl článek o tom, jak nějaká americká rodina nějaký čas žila s asijskými nomády, kteří museli se svými produkty putovat stovky kilometrů, a měli nějaké pindy (ti Američané) o tom, jak se tito lidé mají nechávat na úrovnu doby kamenné, "aby se neporušil jejich životní styl" Nebo tak nějak.. Ale když se roznemohl americký hošíček, horem pádem uháněli zpátky do Emeriky. Aby bylo jasno: Civilizační technika je jenom (teda hlavně) pro Emeričany, ti ostatní jsou na světě proto, aby se na ně Emeričani mohli jezdit koukat jako do zoologické zahrady.

krchna 29.7.2008 2:22

Re: Re: Re: Re: Re: Ten clovek,

Kanuku, já už ho taky neodebírám, nechci zdržovat výčtem důvodů.

Ale k tomu co říkáš (jsme od verlyb dost daleko;-))  jakýsi profesor si vymohl grant na to, aby bránil styku amazonských indiánů s okolním obyvatelstvem, neboť by se tím pokazil jejich svět. Tak jak to kurňa je, jsou amazonští indiáni homo rovnoprávniensis a mají nárok na TV, rock and roll a tv seriály, nebo jsou to koně Převalského, ohrožení vyhynutím, a pražská zoo jich bude mít sedum klecí? A jasně že skoro každej z evropy/severní ameriky pocházející "přírodní člověk" si radši nechá slepáka vyříznout v nemocnici, než nechat odehnat šamanem. To sou ty paradoxy;-)

Jura Jurax 29.7.2008 2:16

Re: Re: Re: Ten clovek,

nedělejte to, originelní Evropane, pro ně je platného oběživa škoda ... a ten Březinův článek blbost nebude - akorát jde jaksi proti srsti ... ;-)

Dr.Sid 29.7.2008 0:04

Velmi spravne

Ja se tedy omezovam v lovu velryb nenecham ! :-D

emersonskej 29.7.2008 1:38

Re: Velmi spravne

Pravda - hrr na ně !!!;-D