19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

EKOLOGIE: Velrybí vyděrači

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Karla 29.7.2008 12:32

Re: Re: Re: Re: Re: redukce škodné?

a to nejlépe na rasových zákonech, kde vy budete rozhodovat o tom, kdo a která rasa bude mít děti. Prosím vás vzpamatujte se.

čtenář zdrojů 29.7.2008 9:03

pane Brezino

něco tak propagandisticky blbého jsem už dlouho nečetl. Takto to dopadá, když si někdo plete civilizační pokrok a mezinárodní dohody s kapitalismem.

Tak kapitalismus nám zachránil velryby? Aha. A kdopak ty velryby předtím lovil? Asi socialismus, že? Velryby nejspíš lovili zlí socialisté, kteří tím plnili plány pětiletek a jen díky kapitalistickému objevu náhražky velrybího tuku byl socialistický lov velryb zničen. Nakonec i ta mezinárodní dohoda o zákazu lovu velryb byla nejspíš typickou ukázkou vítezství kapitalismu. Jen  socialistické Japonsko ten zákaz odmítá stále  dodržovat.

Jen si sakra pořád nemohu vzpomenout jakým způsobem vymyslel kapitalismus kontaktní čočky nebo holografii. Tyhle dva přežitky socialismu bychom měli co nejdříve zakázat. Kapitalismus si přece rozvracet nenecháme.

honzak 29.7.2008 9:09

Re: pane Brezino

ty z těch zdrojů taky blbneš. Nebo je to z vedra? Zkus ve zdrojích najít návod na dodržování pitného režimu.  Třeba se to zlepší.

chytrý horák 29.7.2008 9:11

Re: pane Brezino

Muselo Vám dát hodně práce, než jste dal dohromady oba dva výdobytky socialismu. Každopádně jste tím přesvědčivě prokázal, pokrok s kapitalismem nijak nesouvisí. Ještě přesvědčivější by to bylo, kdybyste našel tři.

Ladislav N 29.7.2008 9:14

Re: ignorant zdrojů IP: 78.102.40.xxx

V konkrétním případě nejde o "kapitalismus vs. socialismus", jak se tradičně pomýleně snažíte prezentovat, ale o náhradu vzácného (a drahého, m.j. "obnovitelného" :-) zdroje jiným, méně vzácným (nicméně nesnadno "obnovitelným" :-). Přesně podle základních tržních principů. Podobně, jako se nevyplatí lovit např. ryby vyskytující se v tak malém množství dostupném pro průmyslový lov, že náklady přesahují jakékoli únosné meze.

Ale 29.7.2008 9:17

Re: pane Brezino

Milý čltenáři,

možná by stálo za to zkompilovat některé zdroje (například data o vývoji civilizace a o vývoji společenského uspořádání. Z nich plyne, že kapitalismus = civilizační pokrok. Váš oblíbený socialismus znamenal devastaci ve lménu lepších zítřků - právě proto, že neměl jakoukoli zpětnou vazbu, kromě touhy tajemníka postavit si pomník.

Jinak máte pravdu, socialitičtí věrozvěsti by nikdy velryby kvůli svícení nelovili - louče si naštípejte!

Pokud nechápete, že příběh využívání velrybího tuku jako vzácného zdroje a jeho nahrazení jiným zdrojem, méně vzácným JE příběhem kapitalismu, tak vám veškeré zdroje, které přečtete, nepomohou pochopit vůbec nic. Závada nejspíš nebude v kvantitě, ale ve zpracování

chytrý horák 29.7.2008 9:23

Re: Re: pane Brezino

R^:-)

vltava 29.7.2008 9:19

Re: pane Brezino

Laskavý čtenář promine, ale i za socialismu jsme měli mnoho objevů. Pokud ale objevitel chtěl, aby z jeho objevu také něco bylo, např. aby se využíval, nebo aby za svůj objev dostal něco víc než diplom (a fotku před čestnou zástavou), tak mu nezbývalo než utéct "za kopečky" a objev prodat odpornému kapitalistickému vydřiduchovi.

To víte, co se stalo když socialismus vyhrál na Sahaře? Chvilku nic, pak se ze stavebnin stratil písek...

Ladislav N :-))) Budovatel.... 29.7.2008 9:28

Re: Re: pane Brezino

Jetsli to nebylo tím, že na Sahaře se staví z velbloudího trusu... ;-D;-P

Jura Jurax 29.7.2008 10:23

Re: Re: Re: pane Brezino

... ten by byl na socialistické Sahaře za chvilku nedostatkový taky - a přejaly by se sovětské zkušenosti s budováním zemljanek a cihel se směsi hlíny a slámy rozmíchaných ve vodě ... ;-D

Simon 29.7.2008 9:34

Re: pane Brezino

Kontaktni cocky preci ale nevymyslel socialismus ale chytry cesy vedec, ktery mel jen tu smulu ze zrovna zil v te dobe v Ceskoslovensku. Kdyby zil kdekoliv jinde, pravdepodobne bychom kontaktni cocky meli take. Tomu se ale rika demagogie...

Autor clanku vubec nepsal o socialismu vs kapitalismus, jen o tom jak trzni principy ve svem dusledku zachranily kytovce pred vymrenim... Porozumeni psanemu textu vam ale asi dela znacne potize.

čtenář zdrojů 29.7.2008 10:15

Simone

Zato náhražku za velrybí tuk nevymyslel žádný chytrý americký vědec, nýbrž kapitalismus. ;-D

Jura Jurax 29.7.2008 10:25

Re: Simone

panenkomarijasvatokopeckádočehostodušudala a ještě jsi dopustila, aby to umělo psát a číst, ale nechápat smysl čteného ;-(;-(;-(

BM 29.7.2008 12:24

Re: Re: Simone

Tomu ja Juro hovorim "ma IQ hojdacieho konika a este je na to pysny", len nechapem, preco sa toto dute poleno podpisuje citatel zdrojov.

jakovy 30.7.2008 15:26

Jurux Re: Re: Simone

za to může Marie-Terezie, bo zavedla povinnou školní docházku, no a výsledky sklízíme dnes na netu.

JE 29.7.2008 10:15

Nevím jaké zroje čtete,

ale jste si jist, že si nepletete holografii s polarografií? Třetí příklad by nebyl?

Jura Jurax 29.7.2008 10:26

Re: Nevím jaké zroje čtete,

on si toho plete víc - ale ideově je pevnej ... :-/

yton 29.7.2008 8:44

nan

Ještě že ten kapitalismus máme, vyprodukoval nám petrolej! Volič pravice (opravdu)

chytrý horák 29.7.2008 8:56

Re: nan

Tak nevím, má-li to být legrační nebo Vám to právě teď docvaklo. Pokud jde o druhou možnost, jste na správné cestě, ale máte ještě hodně před sebou.

yton 29.7.2008 9:40

Re: Re: nan

To bude opravdu dlouhá cesta, než pochopím, že pazourkový klín, nebo luk vyprodukoval kapitalismus.

chytrý horák 29.7.2008 9:44

Re: Re: Re: nan

Vím, ale buďte trpělivý.

ginANDtonix 29.7.2008 9:08

Re: nan

No prave, vzdyt by se jinak nedalo svitit!

dr Turnovský 29.7.2008 8:43

Ano velryb je dost...ale dosud jsem neviděl

nějaké aktivisty, že by se obtěžovali je natahat zpět do moře. Zrovna jsem se vrátil z jednoho pobřečí, kde se vyskytovali v docela hojném počtu, bohužel. Nejen, že po chvíli se od nich na kilometry šířil mrtvolný pach shnilého masa, ale pohled na takhle znečištěné pláže byl opravdu tristní. Také má pravdu pan Březina s tím zpěvem. Je to prostě přeceňová věc, tahle ta jejich komunikace. A nejen to, oni na sebe houkají strašně hlasitě. No už by se s tím něco fakt mělo udělat. Nejhorší je ale to, že si některé velryby ráno oblékají dvoudílné plavky. A to vůbec nezmiňuji to, že se nacházejí v některých dnech na pláží bez. No to už by snad mělo být trestné.

ginANDtonix 29.7.2008 9:06

Re: Ano velryb je dost...ale dosud jsem neviděl

No pokud delaji ten ramus ty velryby v bikinach (nebo mono), tak to je opravdu zbesile. (Obavam se, ze autor teorie o civilizaci velyb si prave takto velryby pletl -- to vite, cim vic dioptrii, tim hlubokomyslnejsi filozof...).

ok 29.7.2008 7:37

hajzl zůstane hajzlem

hajzl zůstane hajzlem i kdyby se Březina jmenoval. Jasně, zrušme Národní parky, trh to přece vyřeší mnohem lépe.

Občas se vracím na Neviditelného psa - s odstupem je pěkně vidět, kam až tento aktivistický protiekologický plátek klesl.

Máte za to elektriku levnější, Neffe, Březino? Vaše články nehledají pravdu. Vaše články jsou Goebblesovské štvavé bláboly mixující fakta s brutální ideologií.

Květoslav 29.7.2008 7:52

Re: hajzl zůstane hajzlem

Ano, hajzl zůstane hajzlem, i když se jmenuje Greenpiss. Některé druhy kytovců jsou skutečně velice početné. Je to tak.

honzak 29.7.2008 7:58

Re: hajzl zůstane hajzlem

tu o břevně v oku vlastním znáš, blbýsku? Kritika od vypatlance, kterému v mozkovně bublá chlorofyl opravdu sedí. Zajdi si k psychoušovi, třeba se tvůj téměř kritický stav dá vyléčit.

Maličkost závěrem - autor se jmenuje BREZINA. Několik let jsi takovou jednoduchou informaci nezpracoval....

chytrý horák 29.7.2008 8:42

Co mi to jen připomíná?

Štvavé bláboly, brutální ideologie, jen mi tam chybí "EKOLOGII SI ROZVRACET NEDÁME!" To rudé jádro ve vás se prostě nezapře. 

liberal shark 29.7.2008 8:47

Re: hajzl zůstane hajzlem

Tento příspěvek porušuje všechna pravidla intenetových diskusních fór. Žádám redakci, aby jej vymazala a zablokovala IP adresu, ze které přišel.

Ale 29.7.2008 8:48

Re: hajzl zůstane hajzlem

V článku jsem nějak nezaznamenal požadavek na rušení národních parků, pouze argumentaci ve prospěch umožnění regulovaného lovu kytovců a analýzu způsobu, jakým Greenpeace ochranu velryb zneužívá pro valstní prospěch.

Protože Brezina využívá statistická data, na kterých problém ochrany velryb stojí a padá, není nic snazšíhoi, než namísto hysterického nadávání uvést fakta a data, která Brezinův článek vyvracejí - a ulehnout na zasloužený vavřín.