24.5.2024 | Svátek má Jana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Vlasta.on 21.7.2008 2:49

Hele emersonskej

tak ta otázka opravdu nestojí. Všiměte si tam toho slůvka "nebo". A mohu vás ujistit, že Loki-F rozhodně proti jádru nic nemá.;-P

Harry 21.7.2008 0:37

Příjemné překvapení

Tedy musím říci, že jsem příjemně překvapen úrovní některých členů strany zelených. Když člověk v médiích slyší jen Kuchtovou, Stropnického, Bursíka,.. a jejich názory na energetiku (často popírající základní zákony), tak si, jak vidím, udělá špatný obrázek o všech členech zelených. Škoda, že takovéto racionální názory nejsou v hlavních médiích ze strany zelených vůbec slyšet. Pane Krautwurme, přeji hodně úspěchů v prosazování Vašich myšlenek ve Vaší straně! Asi to nebudete mít lehké. Doufám, že i novináři například v televizi Vám v rámci strany zelených dají (narozdíl od někdy až demagogické Kuchtové) někdy prostor.

emersonskej 21.7.2008 0:44

Re: Příjemné překvapení

Problém je nejspíš v tom, že se na podobných normálních logických racionálních názorech nedá vydělat tolik, jako na prosazování fofrníků, biopaliv a jiných podobných zelených nesmyslů !!!;-€

JC 21.7.2008 1:21

Re: Re: Příjemné překvapení - malé upřesnění

Na názorech ne, ale na realizaci. Jádro pudla spočívá totiž v tom, že členové SZ se rekrutují převážně z absolventů humanitních oborů a v jaderné energetice by se těžko někdo z nich uplatnil. Leda by z Bursíka udělali člena představenstva ČEZ a z Kuchtové  předsedkyni dozorčí rady (obě funkce jistě hodí ročně pár stovek mil. Kč). A rázem by bylo po problémech;-P

energetik 21.7.2008 7:42

Re: Příjemné překvapení

bohužel ani tento osvícenec, který nabádá pouze k  d i s k u s i  o nutnosti potřeby energie z jádra, si neuvědomuje, že již se mělo v tomto směru dávno  k o n a t !  V důsledku politiky zelených jsme zaspali a zaspíme řadu kritických let!  Francie má již více než 60 % elektrické energie z jádra, a její reaktory jsou proti našim při jejich provozu již několik desetiletí mnohem zastaralejší a tedy i ze současného hlediska méně bezpečné než naše a nikdo ve Francii ani v okolních zemích proti tomu nic nenamítá. EU je tichá jako myška. A již před rokem 1989 si Němci přes hranice s některými francouzskými JE nadávali, že je nepovažují za bezpečné, a ti se jim jen smáli. A nic se nestalo dodnes.

energetik 21.7.2008 7:54

Re: Re: Příjemné překvapení

ještě k tomu. Vše v Temelíně je již od počátku připraveno na jeho dvojnásobný výkon. Zásobování vodou (zvláštní "přehrada" k tomu na Vltavě) , vyřešeny otázky spojené se směry větrů a další lokální poměry, a pochopitelně zde neexistují dnešní potíže s výkupy pozemků a podobné komplikace. Stačí jen dát souhlas se stavbou a může se spustit. Je neuvěřitelným zločinem na českém národu, že se to neděje.

Ale 21.7.2008 8:30

Re: Re: Re: Příjemné překvapení

Taky by to chtělo postavit lipenskou přečerpávačku na Dunaj, která by perfektně doplnila Temelín (lépe, než Dalešice Dukovany), no, a nové VVN právě na to Lipno a do H-Brodu na Baštínov, aby se onen výkon nemusel přenášet mikrovlnami. No a na trase stožárů se určitě nějaká ta žabička najde. A jestli nenajde, tak nepochybně bude stavba plašit chřástaly.

Jenda 21.7.2008 0:35

Autor byl clenem strany zelenych

emersonskej 21.7.2008 0:41

Re: Autor byl clenem strany zelenych

No když nic jiného, alespoň je vidět, že ne všechny žabičky jsou šílené !!!! Tedy alespoň zatím (než jej chudáka za tenhle kacířskej názor se SZ vyrazej...)