21.5.2024 | Svátek má Monika


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
RomanL 16.2.2007 9:59

Re: Re: Delfine,

S tím bych i souhlasil, ale moc si nedokážu představit, jak by lépe prosperovala za vlády KSČSSM... :-(

Emp 16.2.2007 9:57

Re: Re: Re: Re: Za luxus se musí platit

presne tak, Bude nadefinováno tabulkový neluxusní život. Za příplatek se budou moci udělit výjimky, ale pouze se žádostí, která bude posuzována komisí, aby byla omezena možnost korupce. I proto bude na komisi dohlížet inspekce a na tu zas inspekce inspekce... :-P klasika dle EU

František 16.2.2007 9:52

Re: Co je nutnost

Podle úrovně některých příspěvků je patrné, že se termodynamika přednášela jen ojediněle a jak známo ze nevědomost se platí. Jak vysvětlíte, že Oktávie 1,9litru 77 kw, diesel má o dva litry na 100 km menší spotřebu než menší fabie 1,3 litru benzin?  Požádejte nebližšího prodejce o prospekt s technickými daty a porovnejte - důvodem je jednak v tom, že pomaloběžný diesel má lepší podmínky pro spalování a jednak v tom, že silnější vůz může díky přebytku výkonu volit jízdu v optimálním režimu. Při aplikaci tempomatu na dálnici jede 1,9 l za neskutečných 3,9 l/100 km při optimálních otáčkách, čili 120 km/h. Pokud jde o pokrok ve vývoji automobilů, nechal bych to těm, kdo to mají v popisu práce.

Historik 16.2.2007 9:47

Re: Re: Re: Za luxus se musí platit

Takových v minulosti bylo a je. Zejména, když se jim lvůli tomu zřídí nějaký úřad. Byrokracie už v dávné minulosti položila jecjakou říši.

Lišák FOX 16.2.2007 9:45

Vnější nepřítel

Kysličník uhličitý je ideální "vnější nepřítel", proti kterému můžeme bojovat v semknutém šiku a společně platit jako mourovatý těm, kdo se na tom nesmyslu budou živit.

Historik 16.2.2007 9:43

Ti Číňani to řeší sami, je nutno snížit porodnost v subsaharské

Africe a muslimských zemích, jejichž přistěhovalci představují už dnes nebezpečí.

Emp 16.2.2007 9:41

Re: EU

Za to se EU zasadit nemuze, protože na Cinu vliv nemá, stejně jako na Rusko a USA a vůbec celý zbytek světa. Když přijedu do Ruska, je jim EU k smíchu.. "To je ten cípatý flek od nás, co tam mají ty regulace a nařízení, a pěstujou myši ve vatě?"  

Emp 16.2.2007 9:38

Re: Že on také Říman věří nějaké senzibilce ?

Demokrate, demokrate. Přijde mi, že jsou Vaše příspěvky stále více a více hloupé. Rimana se nezastávám, ale pokud jsem článek dobře četl, byl psán o něčem jiném, než tu kritizujete

Lada 16.2.2007 9:37

EU

by se měla zasadit hlavně o to, aby CO2 nevyměšovala Čína.  Objemy jsou nesrovnatelné, tak proč zruinovat právě evropskou ekonomiku.

Emp 16.2.2007 9:36

Re: Re: Za luxus se musí platit

a kdo nadefinuje, co je luxus a co není?

Emp 16.2.2007 9:35

Re: Re: Re: Za luxus se musí platit

Každý měří svým metrem... Někomu přijde důležité auto a nedůležité doma topit, jinému přijde důležité se denně sprchovat teplou vodou, jiný argumentuje tím, že ušetří půlku, když se bude mýt ob-den, jiný zas si koupí LCD kvůli nižší spotřebě, druhý mu ale argumentuje, že i s výrobou energii životnímu přostředí neušetří,  Další zas nejezdí na dovolenou do ciziny, ale jen na chalupu a mluví o tom, kolik ušetří.. atd atd... 

Jak proboha chcete měřit lidi, kdo se chová a kdo nechová ekologicky? A co kdo potřebuje či nepotřebuje?  Mít vytopený barák na 20+ stupnu je podle mne stejné, jako mít o něco větší auto, než člověk nutně potřebuje.. Obojí je o pohodlí. Pokud budete chtít lidi odsuzovat, musel byste vážně žít ve stanu či podzemí a nečerpat žádné energie.

demokrat 16.2.2007 9:33

Že on také Říman věří nějaké senzibilce ?

Říman jako vševěd na Hradě nevěří vědcům, že nám hrozí klimatické změny, sám není klimatolog, nic nemodeluje a nezkoumá v tomto oboru  a tak ho začínám podezírat, že pro svoje názory také chodí k nějaké senzibilce, jako to dělá jeho kolega Langer, jež se také řídí pokyny psychotroničky v boji proti terorismu. Ale přece jenom, točení virgulí nebo věštění z křišťálové koule asi není to pravé ořechové.

Emp 16.2.2007 9:26

Re: Re: Re: Re: Jaký škodovky -- nemyslíte volkswagen?

Ladislave, asi byste si moc nepočetl i kdyby se Vám ta stránka zobrazila.. Nevím, jak jste zběhlý ve Švédštině. ;-P

Sumo 16.2.2007 9:22

Re: Re: A co ty zatracene stromy a kravy.

To je ale vozembouch, co ? R^

Eva 16.2.2007 9:21

Re: Za luxus se musí platit

Mamut 16.2.2007 9:20

Re: Re: Re: Za luxus se musí platit

Jasný, jen proč si dáváš nová okna do domu? Teda proč musíš mít dům, dyť by ti stačil někde nějaký stan a k tomu se dobře obléct, ne? Víš, kolik splodin vyprodukuje přeneseně tvůj dům? Musíš vytápět a to jsou hned nějaký splodiny, na výrobu těch oken se spotřebuje mnoho energie a zase splodiny a proč já mám čuchat tvoje splodiny?

Sumo 16.2.2007 9:20

Re: Souhlas

A jak hlasovals když se rozhodovalo ?

Sumo 16.2.2007 9:19

Re: Re: Re: Za luxus se musí platit

A co třeba lidi co zajišťují noční služby, abys ty mohl jít do práce pěšky a hvízdat si. Co třeba pekaři ( dělal jsem ) to budou kvůli tobě vstávat v jednu aby byl včas v pekárně na rozvoz, který začíná ve tři. Nebo mu někdo vypraví noční linku. Mluvíš a v ústech ti souloží muchy.

Rudla 16.2.2007 9:17

Snížení CO2

Mělo by se začít v Bruselu ,europoslanci by měli vyměnit velká auta ( Mercedes )  za malé auta od korejců .

Andělo 16.2.2007 9:16

Re: Re: Re: Re: Jakékoliv spalování

Máte pravdu jen částečně...

Kdyby se biomasa nespalovala, je to jedna z možností, jak odsta'novat z atmosfery CO2.  Tím, že jí spálíme nejenže vyrovnáme CO2, ale ještě vyprodukujeme další.. nebot se musí zasázet, pěstovat, sklidit, dopravit, upravit atd.. Všechny tyto činnosti produkují CO2. Ať již je to motorová pila, náklaďák, který biomasu převáží, pila, která ji upravuje... Ta čísla spotřeb nafty a benzinu nejsou vážně malá

Astor 16.2.2007 9:06

Re: Re: Za luxus se musí platit

Mně je jasné, že je spousta lidí, které auto živí, ale měl jsem na mysli ty ostatní. Já s mým příjmem bych se klidně mohl do práce vozit autem, ale proč bych to dělal? Nevydělávám peníze proto, abych je zase z mojí pohodlnosti dával někomu jinému. Vzdělávám je pro sebe a svoji rodinu. Raděli je investuji (např. nová okna v domě - opět snížení životních nákladů). A podívejme se kolem sebe, kolik lidí i s podprůměrnými příjmy se vozí autem, i když mají jinou možnost dopravy a potom si stěžují, že málo vydělávají.

VL 16.2.2007 9:05

Re: Re: Re: Re: Jakékoliv spalování

Ovlivní ji, protože je vyloučen do atmosféry dříve, než mohl, pokud by místo paliva zůstal růst jako strom, nebo byl použit jako papír nebo nábytek.

Stredocech 16.2.2007 9:05

Pane ministře je to velice snadno technicky řešitelné, přejděme

na jadernou energetiku. Pokud budou námitky, odpovězte stereotypní otázkou, zda považují hrozbu CO2 za NATOLIK ZÁVAŽNOU, že jsou ochotni kvůli globálnímu oteplování tento krok podniknout (tuto otázku je nejlepší položit v televizi). Pokud odpoví záporně, pak jim řekněte, že ani Vám se tento problém nezdá natolik závažný, abyste kvůli němu zruinoval hospodářství a zvýšil nezaměstnanost (na to lidé sakra uslyší, alspoň jejich část).

A pokud budou vaši partneři hrozit odchodem z koalice, udělejte velkou koalici s ČSSD a změňte volební systém na většinový, ústavní většinu byste tentokrát měli.

A bude pokoj jednou provždy!!!

Ladislav N. 16.2.2007 8:59

Re: Co je nutnost

Potíž je ale v tom, že nám tihle volové zakazují jezdit v autech, jaká si zvolíme každý podle vlastní potřeby. Viz komunisté z ČSSD a odpočty výdajů za automobily firem. Na vládu a její papaláše se tyhle principy pochopitelně nevztahují, zaplatíme to za ně my všichni... Včetně darmožroutů  v EU.

Ladislav N. 16.2.2007 8:56

Re: Re: Re: Jaký škodovky -- nemyslíte volkswagen?

Tak na té vaší (severské?) stránce si moc nepočtu, neb se mi odmítá načíst do prohlížeče. Asi nemá korektní html kód. ;-P

fox 16.2.2007 8:55

Re: Zajímavé, že problémy

Neblázněte!Množství CO2závisí výlučně na spotřebě paliva.Chcete říct že tyto severské "tanky"mají menší spotřebu?

Příroda je mnohem chytřejší než člověk.Fyzikální zákony jsou nepodplatitelné a neovlivnitelné.Zaplaťbůh.Jakékoliv zhoupnutí od normálu(co to je normál?)vyvolá procesy,které to vrátí do-ustáleného stavu.Někdy to však chvíli trvá.10,1000,1000 let?Co to je v historii Země?Možná,že to člověk nepřežije,no a co?

L 16.2.2007 8:54

Co je nutnost

Ona je snad nutnost mit velke auto, ve kterem se vozi jeden zadek a ktere ma spotrebu pres 10L?  Spis si myslim a mam to take vypozorovane, ze cim vetsi auto, tim vetsi vul.

Tic-Tac 16.2.2007 8:45

Re: Za luxus se musí platit

Nezlobte se na mne, ale plácáte. Než něco napíšete, tak trošku zauvažujte. Pro vás je možná auto luxus, pro někoho je to třeba prostředek obživy a nebo životní nutnost. Někdo auto nepotřebuje a někdo se bez něj prostě neobejde. Tak to je.

Anděla 16.2.2007 8:31

Re: Re: Re: Jakékoliv spalování

Není to fuk. Nefosilní neovlivní celkovou bilanci.

Charlie 16.2.2007 8:12

Re: Re: Jakékoliv spalování

Fosilní nebo nefosilní, atmosféře je to úplně fuk.