3.6.2024 | Svátek má Tamara


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ladislav N. 16.2.2007 8:59

Re: Co je nutnost

Potíž je ale v tom, že nám tihle volové zakazují jezdit v autech, jaká si zvolíme každý podle vlastní potřeby. Viz komunisté z ČSSD a odpočty výdajů za automobily firem. Na vládu a její papaláše se tyhle principy pochopitelně nevztahují, zaplatíme to za ně my všichni... Včetně darmožroutů  v EU.

František 16.2.2007 9:52

Re: Co je nutnost

Podle úrovně některých příspěvků je patrné, že se termodynamika přednášela jen ojediněle a jak známo ze nevědomost se platí. Jak vysvětlíte, že Oktávie 1,9litru 77 kw, diesel má o dva litry na 100 km menší spotřebu než menší fabie 1,3 litru benzin?  Požádejte nebližšího prodejce o prospekt s technickými daty a porovnejte - důvodem je jednak v tom, že pomaloběžný diesel má lepší podmínky pro spalování a jednak v tom, že silnější vůz může díky přebytku výkonu volit jízdu v optimálním režimu. Při aplikaci tempomatu na dálnici jede 1,9 l za neskutečných 3,9 l/100 km při optimálních otáčkách, čili 120 km/h. Pokud jde o pokrok ve vývoji automobilů, nechal bych to těm, kdo to mají v popisu práce.

Jenda 16.2.2007 18:09

Re: Co je nutnost

Ne kazdy si muze dovolit koupit si vic aut. Takze jezdi tim samym sam kazdy den do prace i s celou rodinou o vikendu za babickou na vesnici. Sigr jeden neekologickej.

Astor 16.2.2007 9:06

Re: Re: Za luxus se musí platit

Mně je jasné, že je spousta lidí, které auto živí, ale měl jsem na mysli ty ostatní. Já s mým příjmem bych se klidně mohl do práce vozit autem, ale proč bych to dělal? Nevydělávám peníze proto, abych je zase z mojí pohodlnosti dával někomu jinému. Vzdělávám je pro sebe a svoji rodinu. Raděli je investuji (např. nová okna v domě - opět snížení životních nákladů). A podívejme se kolem sebe, kolik lidí i s podprůměrnými příjmy se vozí autem, i když mají jinou možnost dopravy a potom si stěžují, že málo vydělávají.

Sumo 16.2.2007 9:19

Re: Re: Re: Za luxus se musí platit

A co třeba lidi co zajišťují noční služby, abys ty mohl jít do práce pěšky a hvízdat si. Co třeba pekaři ( dělal jsem ) to budou kvůli tobě vstávat v jednu aby byl včas v pekárně na rozvoz, který začíná ve tři. Nebo mu někdo vypraví noční linku. Mluvíš a v ústech ti souloží muchy.

Mamut 16.2.2007 9:20

Re: Re: Re: Za luxus se musí platit

Jasný, jen proč si dáváš nová okna do domu? Teda proč musíš mít dům, dyť by ti stačil někde nějaký stan a k tomu se dobře obléct, ne? Víš, kolik splodin vyprodukuje přeneseně tvůj dům? Musíš vytápět a to jsou hned nějaký splodiny, na výrobu těch oken se spotřebuje mnoho energie a zase splodiny a proč já mám čuchat tvoje splodiny?

Emp 16.2.2007 9:35

Re: Re: Re: Za luxus se musí platit

Každý měří svým metrem... Někomu přijde důležité auto a nedůležité doma topit, jinému přijde důležité se denně sprchovat teplou vodou, jiný argumentuje tím, že ušetří půlku, když se bude mýt ob-den, jiný zas si koupí LCD kvůli nižší spotřebě, druhý mu ale argumentuje, že i s výrobou energii životnímu přostředí neušetří,  Další zas nejezdí na dovolenou do ciziny, ale jen na chalupu a mluví o tom, kolik ušetří.. atd atd... 

Jak proboha chcete měřit lidi, kdo se chová a kdo nechová ekologicky? A co kdo potřebuje či nepotřebuje?  Mít vytopený barák na 20+ stupnu je podle mne stejné, jako mít o něco větší auto, než člověk nutně potřebuje.. Obojí je o pohodlí. Pokud budete chtít lidi odsuzovat, musel byste vážně žít ve stanu či podzemí a nečerpat žádné energie.

Astor 16.2.2007 10:30

Re: Re: Re: Re: Za luxus se musí platit

Je vidět, že mě nikdo z vás nepochopil. Takže budu při cestě do práce dál dýchat smrad a prach z vašich aut a dál budu nenáviděn jako spocený cyklista, který vás omezuje ve vašem pohodlí, který nejezdí po stezkách, protože nejsou ještě vybudovány! Asi je to pravda, že je v našem státě 70% jaksi intelektuálně opožděných lidí. Pokračujte si ve své bezohlednosti a hlavně, nemyslete!!!

Emp 16.2.2007 10:44

Re: Re: Re: Re: Re: Za luxus se musí platit

Astore, Astore.

Pro Vaši informaci. Mam jedno malé auto velikosti fabie o které se dělím s celou rodinou i mými rodiči. Dále potom třídím odpad, mam solární kolektory a doma topím minimálně. Využívání auta se snažím omezovat, jak to jde, ale stane se, že jej musím využít a i někdy, když jedu sám. Kolo by mi v tom moc nepomohlo, protože nic neuveze.

Vy to vidíte z pozice toho cyklisty, který auto nepotřebuje a jen nadává, jak musí dýchyt smrady z výfuku a že si všichni vozí zadky v autě kvůli svému pohodlí...  Věřte, že kdybych jezdit nemusel, tak zustanu doma.   Já zas vidím přetopené domácnosti, které jsou také nezdravé a zároven přírodu ničí víc jak to auto.

Astor 16.2.2007 11:43

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Za luxus se musí platit

Jsem rád, že aspoň někdo je rozumný. Samozřejmě úspory všech energií jsou důležité. A to že jezdíte, použe když musíte, tak to je přece v pořádku. Cesta úspor, střídmého chování a zdravého životního stylu je jediná správná.

Emp 16.2.2007 12:13

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Za luxus se musí platit

ano, to je správné, ale jak poznáte, kdo jezdí opravdu jen "nutně" a kdo ne? Co je ještě nutností a co je pohodlím? Ta hranice je nejasná a přitom to názory diametrálně rozděluje. Pro mě je třeba luxus i to, když jezdí Bursík (samozerjme nejen on) autem všude tam, kam vede MHD, přičemž časovou ztrátu má s MHD minimální... On mi ale bude argumentovat tím, že i malá časová ztráta se v jeho nabitém programu pozná... OK.. ale tak může argumentovat uplně každý... Je to v myšlení lidí, ne v nějakých umělých kvotách

Eva 16.2.2007 9:21

Re: Za luxus se musí platit

Emp 16.2.2007 9:36

Re: Re: Za luxus se musí platit

a kdo nadefinuje, co je luxus a co není?

Historik 16.2.2007 9:47

Re: Re: Re: Za luxus se musí platit

Takových v minulosti bylo a je. Zejména, když se jim lvůli tomu zřídí nějaký úřad. Byrokracie už v dávné minulosti položila jecjakou říši.

Emp 16.2.2007 9:57

Re: Re: Re: Re: Za luxus se musí platit

presne tak, Bude nadefinováno tabulkový neluxusní život. Za příplatek se budou moci udělit výjimky, ale pouze se žádostí, která bude posuzována komisí, aby byla omezena možnost korupce. I proto bude na komisi dohlížet inspekce a na tu zas inspekce inspekce... :-P klasika dle EU

Ladislav N. 16.2.2007 10:51

Re: Re: Re: Re: Re: Za luxus se musí platit

Výjimku budou mít politici a státní úředníci.... ;-P

Emp 16.2.2007 12:19

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Za luxus se musí platit

politici a EU úředníci. o našich pochybuju ;-P  Třeba by to ale paradoxne vehnalo schopné lidi na místa uredniku

Vojta 16.2.2007 7:33

Souhlas

Vážený pane, váš článek dobře postihl to, co si myslí i já. To, co vymýšlejí v Bruselu, je přesně ukázka Špidly, Bobošíkové atd. kteří nemají absolutně jakékoli ponětí o těchto věcech (lépe řečeno o ničem). Já jsem zklamán úrovní Bruselu a docela mě vadí, že jsme vstoupili mezi tuhletu sebranku.

Sumo 16.2.2007 9:20

Re: Souhlas

A jak hlasovals když se rozhodovalo ?

Ivan Nový 16.2.2007 7:31

Proč to EK dělá?

Jsou to takoví hlupáci? Ne. Je to boj o moc. Více omezení pro nás, více moci pro EK. A proč by tedy nevyužili strašáka globálního oteplování, když je tak mediálně vděčné. Kde globální oteplování vzniklo? V TV :-))) Je to klasický případ výběrového efektu, média potřebují ukazovat katastrofy, klimatologové sledují TV a do jejich podvědomí se dostává denní dávka klimatických anomálií a katastrof. Odtud je už jen krok k vědecké teorii, která se navíc dobře prodává. Média mají katastrofy, vědci granty.

Zebra 16.2.2007 8:08

Vida je,

primitivní hamouny vědecké ! Vy jste na to kápl pane Nový, jejich bezectné ledví je odhaleno a mají z ostudy Nový kabát !

Ivan Nový 16.2.2007 12:18

Zebro,

myslíte? Ale granty na to jsou ne? Je-li nabídka, vytvoří se i poptávka, tak funguje přerozdělování, proto socialismus nefunguje.

dlab 16.2.2007 7:13

Pan Říman nám svěřil svůj názor.

Je od něj pěkné, že se s námi podělil o svou emotivní myšlenku. Podle mne je správná. Ale co tam po mně! S Bursíkem by si o tom měl pohovořit. Nebo je to signál prvních zásadních rozkolů se Zelenými? MNĚ by nové volby vůbec nevadily, ale měly by být co nejdřív, aby se co nejméně pokazilo. Spojení ODS se Zelenými je absurdita vyvolaná potřebou ukončit diktát Paroubka. Takže Paroubek je mimo hru(zatím), tak hurá do nových voleb. Snad nejsem sám, kdo má tohle přání.

Ivan Nový 16.2.2007 7:34

dlabe,

proč rozkol se zelenými? Zelenou politiku neberou voliči a zelení se tomu přizpůsobí, pokud nebudou chtít sloužit jako štít ODS, na který se obrátí hněv veřejnosti :-))))

dlab 16.2.2007 7:59

Re: dlabe,

Ono to může dopadnout i tak, že zákony či daně prosazené Zelenýma vzbudí nevoli vůči ODS. Všechny kompromisy, které vláda přijme, budou vyúčtovány na vrub ODS. Tak to vnímám já. Pokud nebudu mít pravdu, chvála bohu. Obávám se ale, že z programu ODS zůstane jen minimální torzo.

qwert 19.2.2007 12:05

Re: Re: dlabe,

Jenže k ekologickým daním se zavázali všichni, kteří hlasovali pro vstup do EU dobrovolně. Tak proč vyčítáte Zeleným to, s čím všichni souhlasili, když házeli hlas do urny??? Pokud tam házeli lístky a nevěděli k čemu se zavazují, je to jejich blbost.

Delfin 16.2.2007 6:51

S krizkem po funuse

Trochu nechapu postoj postoj p. Rimana. Nejdrive jeho strana umozni vstup Zelenych vyderacu do vlady a hned potom kritizuje to, k cemu se zavazal v koalicni smlouve. Takze japak to je?

Ivan Nový 16.2.2007 7:39

Delfine,

a proč ne. ODS je nyní v pozici Luxových Lidovců. Jsou tou rozumnou částí koaliční vlády. No a koaliční vláda v našich poměrech nebude nikdy vyvážená, vždy bude mít nějakou tu  rozumnou a nerozumnou frakci.

Delfin 16.2.2007 7:46

Re: Delfine,

Ja osobne bych se s zadnou "nerozumnou" frakci nespojoval. A uz vubec ne s tou, ktera jde primo proti memu smeru.

Ivan Nový 16.2.2007 7:51

Delfine,

v našich poměrech bude existovat vždy část koaliční vlády, která půjde tak trochu i proti vládě samotné. Tak proč je nevystrčit na pranýř, když jsou tak hloupí a vystrčit se dají? Radikální Zelení jsou komunisté budoucnosti, chtějí nám sebrat energii, aby ji mohli přerozdělovat a ovládat nás, tak jako když nám komunisté vzali majetek, aby ho přerozdělovali a nás ovládali.