17.5.2024 | Svátek má Aneta


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
iva 16.2.2007 12:12

omezí se jen přepychová auta

ale vždyť o limitech se ví už nekolik let a malá auta je splňují téměř už nyní. omezení by se tedy týkalo více přepychových bouráku, a ne levných malých aut. To by vám taky vadilo?

Zdenka Jelenová 16.2.2007 12:10

Re: Re: Zpatky do nory!

Lhari prolhana! Patris tam sam!

www racek 16.2.2007 12:00

hmm, pragmatik říman ...

no, ne že bych nesouhlasil.

argumenty zelených jsou dosti alarmující. metody řešení jimi navrhované  jsou ovšem hrůzné a nesmyslné a nyvíc jaksi neúčinné. takže, trpělivá práce a výzkum a vývoj. třeby zrovna v usa začali kdysi předepisovat spotřebu. platí to i dosud.

hodne neRath 16.2.2007 11:53

Re: Scenário - to je to, co si někdo přeje aby se stalo.

no a dal zeleni zrealizuji jen cast svych bursikovin a lid to zasoli... schvalne co to s nima udela...viz

http://www.zeleni.cz/3448/clanek/martin-

bursik-na-sjezdu-nemeckych-zelenych/

Astor 16.2.2007 11:43

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Za luxus se musí platit

Jsem rád, že aspoň někdo je rozumný. Samozřejmě úspory všech energií jsou důležité. A to že jezdíte, použe když musíte, tak to je přece v pořádku. Cesta úspor, střídmého chování a zdravého životního stylu je jediná správná.

Plzák 16.2.2007 11:37

Scenário - to je to, co si někdo přeje aby se stalo.

Je módou vytvářet scenária. Tak také jedno vytvořím: Zelení budou trvat na splnění pokynů EU. ODS a ostatní to odmítnou. Zelení budou trvat na svém. Protože se předseda vlády drží své funkce jako h..no košile, nakonec bude souhlasit. Pokud přece ne, vláda zkrachuje, zelení přejdou k bradavici, každý ve své funkci a my budem namydleni na každý pád.

Fosil 16.2.2007 11:25

Re: Pravda, zapomněl jsem.

Jakych fosilnich paliv? Pri spalovani  biomasy  vyprodukovane a ususene cistym ekologickym

hospodarenim vznika uplne stejnou chemickou reakci uplne stejny CO2.

K. Babák 16.2.2007 11:22

To s tím kysličníkem zahýbeme

Nečetl jsem tu směrnici, ale ve všech diskusích se mluví o osobních automobilech. K automobilům se pokud vím počítají i kamiony, které mají produkci řádově vyšší. Nemluví se o lodní dopravě a nespočetném množství rybářských lodí. O letadlech ani nemluvme. Když se vezme v úvahu i zbytek světa, zdá se, že jediný argument pro těch 20% u osobních aut vyrobených v EU je to, aby se lidé měli o co hádat. O řízení počasí napsal velmi pěknou hru Milan Uhde - Král-Vávra.

Lada 16.2.2007 11:18

Re: Zpatky do nory!

Zeleni jsou agenti cizich mocnosti placeni za velezradu a uz brzy budou brucet v base.

R 16.2.2007 11:11

Re: Re: Re: Re: Re: Jakékoliv spalování

Jenže pokud biomasa zůstane v lese, zase se rozloží na CO2. Jediná přírodní akumulaci CO2 u nás jakožto vnitrozemském státu je pouze v zachovalých rašeliništích, kde pokud by vydržely nějaký milión let, ve vrstvách vysokých desítky a stovky metrů by vzniklo něco jako hnědé uhlí. Přehrady a rybníky  nepočítám, protože sedimenty budou dolovány a vyváženy někde na pole nebo skládku. Další přírodní akumulace CO2 je v mořích. kde biomasa z planktonu klesá do kilometrových hloubek a tam snad nějaké tisícovky let vydrží.

Emp 16.2.2007 10:56

Re: Re: Re: Zpatky do nory!

jj, Bursík začal snižovat.. Koupil si luxusního hybrida, kterej na výrobě vyprodukuje o cca 2tuny víc CO2, než kdyby si koupil běžné malé auto

Ladislav N. 16.2.2007 10:55

Re: demokrat IP: 194.228.121.xxx

Nechte si své komunistické žvásty na schůzi partaje, demokrade!

Emp 16.2.2007 10:53

Re: Re: Re: Re: Re: Že on také Říman věří nějaké senzibilce ?

Vidím to trochu jinak. Jasné je to, že se nemůže vidět do roku 2020.  Vidím ale také to, že výroba v Evropě je již teď šetrnější k životnímu prostředí, než třeba v Indii a Číńě (2,4mld lidí). Psal jsem to tu již včera, že v Čine je hlásáno heslo.. "Naše příští generace bude nejbohatší na celém světě". Jim jsou vskutku emise ukradené, stejně tak jsou ukradené i Rusku. Pokud tu zpřísníme podmínky tak, že nám budou podniky migrovat na východ nebude to dlouhodobě  změnitelné.. A jelikož se na tyto státy nedají uvalit sankce, protože se jich každý bojí, situace se nezmění. Jsem pro, at se šetří, já už u sebe začal před třemi lety... ale nejsem optimista. Povíme si to v tom roce 2020.

Ladislav N. 16.2.2007 10:51

Re: Re: Re: Re: Re: Za luxus se musí platit

Výjimku budou mít politici a státní úředníci.... ;-P

Ši-ball 16.2.2007 10:51

Grínpíč(a) : víme jak na to.

Jak název (CO2) ukazuje, furt v tom nějaké to uhlí je, navíc asi velmi čisté, když je průhledné. Stačí tedy toto uhlí vytěžit a topit s ním v elektrárnách.

Ladislav N. 16.2.2007 10:48

Re: Re: Zpatky do nory!

Zelení dostali konečně jedinečnou příležitost historicky se znemožnit. ;-D

Bursík: "...Je čas přejít na nefosilní ekonomiku. Klíčovými slovy zelených jsou energetické úspory, energetická účinnost, negaWatty, obnovtielné zdroje energie, biopaliva a alternativní paliva v dopravě, hybridní pohon, zelený vodík, vlaky, kola … Musíme zavést drastická opatření, abychom snížili emise CO2 o tři pětiny co nejdříve. ..."

Emp 16.2.2007 10:44

Re: Re: Re: Re: Re: Za luxus se musí platit

Astore, Astore.

Pro Vaši informaci. Mam jedno malé auto velikosti fabie o které se dělím s celou rodinou i mými rodiči. Dále potom třídím odpad, mam solární kolektory a doma topím minimálně. Využívání auta se snažím omezovat, jak to jde, ale stane se, že jej musím využít a i někdy, když jedu sám. Kolo by mi v tom moc nepomohlo, protože nic neuveze.

Vy to vidíte z pozice toho cyklisty, který auto nepotřebuje a jen nadává, jak musí dýchyt smrady z výfuku a že si všichni vozí zadky v autě kvůli svému pohodlí...  Věřte, že kdybych jezdit nemusel, tak zustanu doma.   Já zas vidím přetopené domácnosti, které jsou také nezdravé a zároven přírodu ničí víc jak to auto.

Ladislav N. :-))) 16.2.2007 10:43

Re: Re: Buďme důslední. Nemělo by se to vztahovat na veškeré automobily vyrobené v EU ?

Bude válka, na Zemi zbyde zlomek dnešního stavu lidstva ... a tím bude vyřešen i problém emisí CO2. Jenom ti Zelení na to musí jít pořád hloupými a zbytečnými oklikami, aby se neřeklo....;-P

demokrat 16.2.2007 10:36

Re: Re: Re: Re: Že on také Říman věří nějaké senzibilce ?

polemizovat a už brát jako  jako s fakt, že mimo Evropu se k tomu do roku 2020 nikdo nepřipojí, je hloupé. Jak se budou chovat státy v tomto směru i za 5 let, nikdo neví. Vždyť už i to hovado v Bílém domě je zviklané a začíná se přiklánět k názoru, že na problémech s CO2 něco bude. Takže by asi bylo rozumnější se zamýšlet spíše, jak by se v dané věci dalo něco dělat a ne to nabubřele házet za hlavu. Ale co bychom chtěli od vlády, kde asi věří na duchařinu, když jednají podle doporučení senzibilů.

Astor 16.2.2007 10:30

Re: Re: Re: Re: Za luxus se musí platit

Je vidět, že mě nikdo z vás nepochopil. Takže budu při cestě do práce dál dýchat smrad a prach z vašich aut a dál budu nenáviděn jako spocený cyklista, který vás omezuje ve vašem pohodlí, který nejezdí po stezkách, protože nejsou ještě vybudovány! Asi je to pravda, že je v našem státě 70% jaksi intelektuálně opožděných lidí. Pokračujte si ve své bezohlednosti a hlavně, nemyslete!!!

Sch.glosátor 16.2.2007 10:30

Pravda, zapomněl jsem.

Vývozní clo i na jakékoli spalovací motory, kotle, hořáky, na vše co je určeno ke spalování produkujícímu CO2. A na všechny elektrické spotřebiče podle globálního poměru  výroby elektřiny spalováním fosilních paliv.

Emp 16.2.2007 10:27

Re: Buďme důslední. Nemělo by se to vztahovat na veškeré automobily vyrobené v EU ?

ale to tak dopadne, pokud se stane to, co tu křičí zelení, že nechtějí jediné auto v EU, co nebude splňovat podmínky. - Tak zakážou dovoz z Ciny USA atd atd. Mno, a jak zareaguje Čína a spol?

Emp 16.2.2007 10:25

Re: Re: Re: Že on také Říman věří nějaké senzibilce ?

Demokrate, Riman, pokud jsem dobře pochopil polemizuje s tím.. co je  lepší.. Jestli dělat financovat úspory či financovat následky klim.změn. Píše o tom, že pokud se do projektu na snizování emisí nebude ucastnit celý svět, nebude mít tato akce EU valný význam, protože ji v pohodě přěválcuje třeba ta Čína, kam se výroba bude přesunovat.

Co se týče obnovitelných zdrojů... Já za obnovitelný zdroj nepovažuji vůbec nic. Protože počítám i takové věci jako energii při výstavbě, zpracování, likvidaci atd. Pokud se vezmou v úvahu externality na jednotkový energetický zisk, musela by být obnovitelná i ta jaderná energie, protože prosukuje méně či stovnatelně odpadu na 1kWh i než větrník a biomasa. S vysazováním biomasy si to zpočtěte, kolik musíte osázet km2 na kontinuální produkci 1000MW, není to zas tak složitý výpočet.

To, že do toho článku zapojil "chudé" atd. považuji jako nesmysl. Ty na ně nebudou nikdy - bohužel.  O základně se vyjadřovat nebudu - nemám v tom jasný názor, protože nemám dost informací

Sch.glosátor 16.2.2007 10:20

Buďme důslední. Nemělo by se to vztahovat na veškeré automobily vyrobené v EU ?

Když CO2 je globálním ohrožením, pak je jedno, kde ty automobily jezdí. Na veškeré automobily vyvážené z EU by se mělo uvalit vývozní clo. To by bylo křiku !  ;-P

rýpadlo 16.2.2007 10:16

CO2 a nafta

když už chce EU něco smysluplného udělat tak nekvótovat a rovnou směřovat k nahrazení spalovacích motorů - tohle je jen aby se Jeleni nažrali a CO2 zůstalo celé..

demokrat 16.2.2007 10:15

Re: Re: Že on také Říman věří nějaké senzibilce ?

Tak pokud jsem dobře četl, tak opravdu Říman nevěří (pochybuje) nebezpečí klimatických změn,ale žádný argument pro to neuvádí. A na základě toho potom se mu zdá samozřejmě hloupé investovat do snižování spotřeby automobilů a výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů. Za obnovitelné zdroje asi považuje pouze biomasu, jak vyplývá z jeho článku a hrozí, že všechny lesy ...budeme muset asi  pořezat. A na závěr licoměrně se bojí, že potom nebudou peníze na chudé ve třetím světě a nemocné, ale zapomněl že na druhé straně jeho strana  i on vehementně podporuje stavbu základen i u nás a roztáčení nového kola ve zbrojení a i válčení Bushe a jeho kompliců, jehož  důsledkem je nesmírná devastace životního prostředí už dnes.

Emp 16.2.2007 10:10

Re: Zpatky do nory!

Jeslti bydlí Riman v noře, měla byste ho spíš pochválit ne? :-)

Zdenka Jelenová 16.2.2007 10:08

Zpatky do nory!

Clovece, zajedte zpatky do nory a nechte si ty svoje slinty proti ochrancum prirody na koledu! Nastesti se do vlady dostala Strana Zelenych, tak budete mit utrum...

František 16.2.2007 10:00

Re: Pane Metelko,

Nezapomeňte, že velkým producentem skleníkových plynů jsou termiti. Četnost jejich sídlišť je větší než skotu. Ostatně jedním z dominujicích producentů metanu je plankton, který ( pokud není sežrán ) odumírá, klesá ke dnu a vytváři obrovská ložiska hydrátu metanu, ze kterých se libovolně uvolňuje do ovzduší, zejména při podmořském zemětřesení. 

Jimmy Keen 16.2.2007 10:00

Re: Pane ministře je to velice snadno technicky řešitelné, přejděme

Středočechu, to je bezvadné, díky, to budu při debatách s melouny používat. Už se těším, ty jejich vytřeštěné obličeje a neschopnost odpovědět. Parkrát jsem to zažil na konferencích k jiným melounským aktivitáma a je to pohled přímo oblažující. ještě jednou díky.