1.6.2024 | Svátek má Laura


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ivan Nový 16.2.2007 12:22

Sch. glosátore,

a spotřební daň na maso a mléčné výrobky, krávy a vepři zbytečně lidmi snědení produkují nadbytečný metan a CO2. Kdyby lidé méně jedli, pomohlo by to celkové bilanci CO2. Je dokázáno, že Evropané se přežírají. :-)))))))

pavel 99 16.2.2007 12:50

Re: Sch. glosátore,

O tom bude hned příští směrnice.

Zdenka Jelenová 16.2.2007 10:08

Zpatky do nory!

Clovece, zajedte zpatky do nory a nechte si ty svoje slinty proti ochrancum prirody na koledu! Nastesti se do vlady dostala Strana Zelenych, tak budete mit utrum...

Emp 16.2.2007 10:10

Re: Zpatky do nory!

Jeslti bydlí Riman v noře, měla byste ho spíš pochválit ne? :-)

Ladislav N. 16.2.2007 10:48

Re: Re: Zpatky do nory!

Zelení dostali konečně jedinečnou příležitost historicky se znemožnit. ;-D

Bursík: "...Je čas přejít na nefosilní ekonomiku. Klíčovými slovy zelených jsou energetické úspory, energetická účinnost, negaWatty, obnovtielné zdroje energie, biopaliva a alternativní paliva v dopravě, hybridní pohon, zelený vodík, vlaky, kola … Musíme zavést drastická opatření, abychom snížili emise CO2 o tři pětiny co nejdříve. ..."

Emp 16.2.2007 10:56

Re: Re: Re: Zpatky do nory!

jj, Bursík začal snižovat.. Koupil si luxusního hybrida, kterej na výrobě vyprodukuje o cca 2tuny víc CO2, než kdyby si koupil běžné malé auto

Lada 16.2.2007 11:18

Re: Zpatky do nory!

Zeleni jsou agenti cizich mocnosti placeni za velezradu a uz brzy budou brucet v base.

Zdenka Jelenová 16.2.2007 12:10

Re: Re: Zpatky do nory!

Lhari prolhana! Patris tam sam!

Ladislav N. :-))) 16.2.2007 12:48

Re: Re: Re: Zpatky do nory!

Jeleni a spárkatá vůbec jsou u nás přemnožení a ničí lesy! Je třeba odstřelem omezit jejich populaci!

pavel 99 16.2.2007 13:06

Re: Re: Re: Re: Zpatky do nory!

mohli bychom obnovit vývoz do němec.

Stredocech 16.2.2007 13:15

Opět můj obligátní dotaz, považujete nebezpečí emisí CO2 za

natolik vážné, že jste ochotna pro jejich snížení podpořit rozvoj jaderné energetiky, protože jaderné elektrárny ŽÁDNÝ CO2 NEPRODUKUJÍ, kdežto např. elektrárny na plyn ANO???

Lišák FOX 16.2.2007 9:45

Vnější nepřítel

Kysličník uhličitý je ideální "vnější nepřítel", proti kterému můžeme bojovat v semknutém šiku a společně platit jako mourovatý těm, kdo se na tom nesmyslu budou živit.

Lada 16.2.2007 9:37

EU

by se měla zasadit hlavně o to, aby CO2 nevyměšovala Čína.  Objemy jsou nesrovnatelné, tak proč zruinovat právě evropskou ekonomiku.

Emp 16.2.2007 9:41

Re: EU

Za to se EU zasadit nemuze, protože na Cinu vliv nemá, stejně jako na Rusko a USA a vůbec celý zbytek světa. Když přijedu do Ruska, je jim EU k smíchu.. "To je ten cípatý flek od nás, co tam mají ty regulace a nařízení, a pěstujou myši ve vatě?"  

demokrat 16.2.2007 9:33

Že on také Říman věří nějaké senzibilce ?

Říman jako vševěd na Hradě nevěří vědcům, že nám hrozí klimatické změny, sám není klimatolog, nic nemodeluje a nezkoumá v tomto oboru  a tak ho začínám podezírat, že pro svoje názory také chodí k nějaké senzibilce, jako to dělá jeho kolega Langer, jež se také řídí pokyny psychotroničky v boji proti terorismu. Ale přece jenom, točení virgulí nebo věštění z křišťálové koule asi není to pravé ořechové.

Emp 16.2.2007 9:38

Re: Že on také Říman věří nějaké senzibilce ?

Demokrate, demokrate. Přijde mi, že jsou Vaše příspěvky stále více a více hloupé. Rimana se nezastávám, ale pokud jsem článek dobře četl, byl psán o něčem jiném, než tu kritizujete

demokrat 16.2.2007 10:15

Re: Re: Že on také Říman věří nějaké senzibilce ?

Tak pokud jsem dobře četl, tak opravdu Říman nevěří (pochybuje) nebezpečí klimatických změn,ale žádný argument pro to neuvádí. A na základě toho potom se mu zdá samozřejmě hloupé investovat do snižování spotřeby automobilů a výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů. Za obnovitelné zdroje asi považuje pouze biomasu, jak vyplývá z jeho článku a hrozí, že všechny lesy ...budeme muset asi  pořezat. A na závěr licoměrně se bojí, že potom nebudou peníze na chudé ve třetím světě a nemocné, ale zapomněl že na druhé straně jeho strana  i on vehementně podporuje stavbu základen i u nás a roztáčení nového kola ve zbrojení a i válčení Bushe a jeho kompliců, jehož  důsledkem je nesmírná devastace životního prostředí už dnes.

Emp 16.2.2007 10:25

Re: Re: Re: Že on také Říman věří nějaké senzibilce ?

Demokrate, Riman, pokud jsem dobře pochopil polemizuje s tím.. co je  lepší.. Jestli dělat financovat úspory či financovat následky klim.změn. Píše o tom, že pokud se do projektu na snizování emisí nebude ucastnit celý svět, nebude mít tato akce EU valný význam, protože ji v pohodě přěválcuje třeba ta Čína, kam se výroba bude přesunovat.

Co se týče obnovitelných zdrojů... Já za obnovitelný zdroj nepovažuji vůbec nic. Protože počítám i takové věci jako energii při výstavbě, zpracování, likvidaci atd. Pokud se vezmou v úvahu externality na jednotkový energetický zisk, musela by být obnovitelná i ta jaderná energie, protože prosukuje méně či stovnatelně odpadu na 1kWh i než větrník a biomasa. S vysazováním biomasy si to zpočtěte, kolik musíte osázet km2 na kontinuální produkci 1000MW, není to zas tak složitý výpočet.

To, že do toho článku zapojil "chudé" atd. považuji jako nesmysl. Ty na ně nebudou nikdy - bohužel.  O základně se vyjadřovat nebudu - nemám v tom jasný názor, protože nemám dost informací

demokrat 16.2.2007 10:36

Re: Re: Re: Re: Že on také Říman věří nějaké senzibilce ?

polemizovat a už brát jako  jako s fakt, že mimo Evropu se k tomu do roku 2020 nikdo nepřipojí, je hloupé. Jak se budou chovat státy v tomto směru i za 5 let, nikdo neví. Vždyť už i to hovado v Bílém domě je zviklané a začíná se přiklánět k názoru, že na problémech s CO2 něco bude. Takže by asi bylo rozumnější se zamýšlet spíše, jak by se v dané věci dalo něco dělat a ne to nabubřele házet za hlavu. Ale co bychom chtěli od vlády, kde asi věří na duchařinu, když jednají podle doporučení senzibilů.

Emp 16.2.2007 10:53

Re: Re: Re: Re: Re: Že on také Říman věří nějaké senzibilce ?

Vidím to trochu jinak. Jasné je to, že se nemůže vidět do roku 2020.  Vidím ale také to, že výroba v Evropě je již teď šetrnější k životnímu prostředí, než třeba v Indii a Číńě (2,4mld lidí). Psal jsem to tu již včera, že v Čine je hlásáno heslo.. "Naše příští generace bude nejbohatší na celém světě". Jim jsou vskutku emise ukradené, stejně tak jsou ukradené i Rusku. Pokud tu zpřísníme podmínky tak, že nám budou podniky migrovat na východ nebude to dlouhodobě  změnitelné.. A jelikož se na tyto státy nedají uvalit sankce, protože se jich každý bojí, situace se nezmění. Jsem pro, at se šetří, já už u sebe začal před třemi lety... ale nejsem optimista. Povíme si to v tom roce 2020.

Ladislav N. 16.2.2007 10:55

Re: demokrat IP: 194.228.121.xxx

Nechte si své komunistické žvásty na schůzi partaje, demokrade!

Rudla 16.2.2007 9:17

Snížení CO2

Mělo by se začít v Bruselu ,europoslanci by měli vyměnit velká auta ( Mercedes )  za malé auta od korejců .

Stredocech 16.2.2007 9:05

Pane ministře je to velice snadno technicky řešitelné, přejděme

na jadernou energetiku. Pokud budou námitky, odpovězte stereotypní otázkou, zda považují hrozbu CO2 za NATOLIK ZÁVAŽNOU, že jsou ochotni kvůli globálnímu oteplování tento krok podniknout (tuto otázku je nejlepší položit v televizi). Pokud odpoví záporně, pak jim řekněte, že ani Vám se tento problém nezdá natolik závažný, abyste kvůli němu zruinoval hospodářství a zvýšil nezaměstnanost (na to lidé sakra uslyší, alspoň jejich část).

A pokud budou vaši partneři hrozit odchodem z koalice, udělejte velkou koalici s ČSSD a změňte volební systém na většinový, ústavní většinu byste tentokrát měli.

A bude pokoj jednou provždy!!!

Jimmy Keen 16.2.2007 10:00

Re: Pane ministře je to velice snadno technicky řešitelné, přejděme

Středočechu, to je bezvadné, díky, to budu při debatách s melouny používat. Už se těším, ty jejich vytřeštěné obličeje a neschopnost odpovědět. Parkrát jsem to zažil na konferencích k jiným melounským aktivitáma a je to pohled přímo oblažující. ještě jednou díky.

Zebra 16.2.2007 8:09

Jste realista ?

Pak vám musí být zřejmé, že tento národ nepřehlasujete ani nepřesvědčíte, aby se mocně vzepjal a jho Bruselu svrhl. Takžy byste měl v zájmu vlastního duševního zdraví i.e. odstranění frustrace z té sebranky změnit bydliště a nejlépe i občanství – např. Bělorusko v EU není, ani to nevypadá, že se tam chystá a imigranta-uprchlíka z prohnilého Západu soudruh Lukašenko jistě srdečně uvítá.

Zebra 16.2.2007 8:10

Pardón, to bylo Vojtovi. To mám z toho, že nevstávám s broukem.

Astor 16.2.2007 7:56

Za luxus se musí platit

Osobně chodím pěšky, jezdím na kole, používam hromadnou dopravu a autem jezdím tak 3x do měsíce. Když jdu do zaměstnání (bohužel kolem frekventované komunikace), nemůžu se kolikrát nadechnout. Proč musím dýchat nějaké výfukové spodiny a né čistý vzduch. Copak to není omezování? Mám takový pocit, že věci které člověku vytváří pohodlí, tak se i přes vedlejší negativní produkty tak nějak strávily. Je mně úplně jedno, kolik budou auta stát. Je potřeba si uvědomit, že auto je luxus, otravující lidi, kteří používají nohy k pohybu a né k šlapání na pedály. Pokud to automobilky nebudou umět udělat levněji, tak budou mít hold nižší zisky. Ale pohodlnost lidí je velká, oni to určitě zaplatí, ten luxus. 

fajnovka 16.2.2007 8:04

Re: Za luxus se musí platit

Já ty spocený uhoněný cyklisty nemůžu ani cejtit! Všude zavazí a omezují dopravu. Nemají ani trochu rozumu, protože jezdí bez odrazek, světel, ve sněhu, snížené viditelnost a řidič se může kvůli tzv. sportovcům dostat do kriminálu! CYKLISTI NA STEZKY!!

Tic-Tac 16.2.2007 8:45

Re: Za luxus se musí platit

Nezlobte se na mne, ale plácáte. Než něco napíšete, tak trošku zauvažujte. Pro vás je možná auto luxus, pro někoho je to třeba prostředek obživy a nebo životní nutnost. Někdo auto nepotřebuje a někdo se bez něj prostě neobejde. Tak to je.

L 16.2.2007 8:54

Co je nutnost

Ona je snad nutnost mit velke auto, ve kterem se vozi jeden zadek a ktere ma spotrebu pres 10L?  Spis si myslim a mam to take vypozorovane, ze cim vetsi auto, tim vetsi vul.