Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
Ještě k tomu požáru
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
R. Langer 29.7.2022 5:27Ale byla. |
R. Langer 29.7.2022 5:22Nesmysl. |
P. Labaj 29.7.2022 0:22Syrový špekáček se sice jíst dá, ale není to ono. |
V. Sember 29.7.2022 0:27Jíst opečený špekáček v lese? Nedělejte si srandu |
M. Ilsner 29.7.2022 0:28syrový špekáček co to je |
V. Sember 29.7.2022 0:39Špekáček je druh uzeniny, připravovaný z jemně kutrované směsi vepřového a hovězího masa s vložkou z uzeného špeku, která dala výrobku název. Pravý špekáček podle původní receptury by se měl skládat z 50 % hovězího zadního masa z mladých kusů, z 20 % vepřového výřezu bez kůže a 30 % na kostičky nakrájeného špeku a měl by být kořeněn česnekem, pepřem, případně i trochou muškátového oříšku. Špekáček je narážen do hovězích střev s průměrem 3–4 cm a šňůrkován na délku 5–7 centimetrů. Šňůrkování je u levnějších druhů nahrazováno skobováním kovovými potravinářskými sponami. Kuchyňská úprava špekáčků je možná ohříváním, opékáním, nakládáním a zastudena s dochucovadly. Ohřívaný špekáček je šťavnatý, poměrně mastný, zlatočervené barvy, na řezu soudržný. Obalové střívko se před podáváním nebo během jídla často loupe, přičemž na střívku může ulpět část díla. Opékání (a grilování) je jednou z nejčastějších úprav – špekáček se pro tyto účely nařezává, což jednak zlepšuje jeho chuť a urychluje prohřátí, jednak zmenšuje tučnost pokrmu. Opečený špekáček je sytě červenohnědý, s příjemným leskem střívka, bez stop vytváření „chlebové kůrky“. Na řezu je masově červený, s částečně průsvitnou mozaikou špekové vložky. Veškeré stopy chrupavčitých podílů a červené zbarvení šťávy jsou diskvalifikující. https://cs.wikipedia.org/wiki/%C5%A0pek%C3%A1%C4%8Dek
|
M. Ilsner 29.7.2022 0:43tohle mi nemusíš psát, to vím světlonoši já se jen podivuji nad termínem "syrový špekáček", což je zřejmě ještě nevyuzený tovar který se samozřejmě jíst nedá
|
E. Novotny 29.7.2022 1:06No ono to bude tim ze fyzikove jsou neco Kraus Von Zielerguttove, tak voni na to jdou od podlahy. |
T. Kohout 29.7.2022 2:27Utopenec? Jednou za 2 měsíce přijde k chuti. A častěji se nedá, tak kde je problém? |
E. Novotny 29.7.2022 5:23S tim zkusenost nemam, ale utopence miluju. |
V. Sember 29.7.2022 0:20Mohu souhlasit, ale počkám, až se vyjasní, co nebo kdo ten požár způsobil. Předpokládám, že se to nedozvím. V každém případě je jasné, že mezi námi je dost kreténů, kteří jsou schopni udělat ohníček kdekoli. |
J. Novak 29.7.2022 0:28Kdyby tam nebylo tolik suchych stromu, tak by se ohnicek nerozsiril tak rychle na tak velky ohen. Takze, maslo na hlave, a velke, ma i sprava NP. |
M. Ilsner 29.7.2022 0:39"Současný stav lesů v Krkonošském národním parku je výsledkem hospodářského a politického vývoje. Po několika staletích neřízené exploatace bylo na přelomu 18. a 19. století započato s plánovitým obhospodařováním krkonošských lesů. Jenže prakticky jedinou obnovovanou dřevinou byl smrk, jehož osivo bylo masivně nakupováno u semenářských firem především z Rakouska. Naprostá většina původních lesů Krkonoš byla postupně přeměněna na smrkové monokultury často nevhodného genetického původu. Tyto změny měly fatální dopad na biodiverzitu a stabilitu lesních ekosystémů." Takže máslo na hlavě mají hlavně naši předci. |
V. Sember 29.7.2022 0:46Souhlasím. Lesy na našem území byly především listnaté. Jehličnatých stromů bylo poskrovnu. Zde v Nových Butovicích a okolí (Prokopské údolí atd.) jsou především listnáče. Před domem nedaleko vchodu je nicméně velká borovice. Můj syn ji má téměř v pokoji. Na chodníku se neustále válí spousta šišek. Jednu z nich mám tady v obýváku. Hlídá ji můj plyšový čert. |
J. Novak 29.7.2022 6:12A pred tim tam byly preslicky a plavune, ze? |