16.10.2018 | Svátek má Havel


MLSOTNÍK: Špízy

27.7.2018

Co honem připravit? Mlsotník se blíží a v lednici po letmém nákuku je leccos, ale spíš takové trošky. Nějaká ta paprika, kousek masa, který pro dva nevystačí, osamělá klobása, kousek špeku ještě od zimní svíčkové, zakutálená cibule...

Ano, tohle je zralé na špíz. Dokonce i špejle jsem našla.

Suroviny na špíz

Všechno jsem to nakrájela na zhruba stejné plátky a maso nechala marinovat v trošce oleje s bylinkami, které jsem našla za oknem (rozmarýn, dobromysl, saturejka), přidala jsem trochu soli. Chce to tak hodinku ležet.

Maso na špíz se marinuje

K těm paprikám a cibuli jsem ještě na balkoně sklidila „úrodu“ asi pěti maličkých rajčátek a cestou si vzpomněla na česnek - stroužky se taky dají napíchnout.

No, a pak už jsem jen skládala: cibule, klobása, česnek, paprika, maso, rajčátko, špek´, cibule, a tak všelijak podobně, až do konce špejle. Je to taková uspokojující práce, jako když jsem si v dětství skládala skládačku.

Špízy připravené k pečení

Pekla jsem na 200 °C asi 35 minut (radši ne méně, pokud máte i vepřové jako já). „Lodní brambory“ byly už uvařené, takže jsem je v troubě jen simultánně přihřála.

Rychlé, pohledné, a moc dobré.

Špízy hotové

Přeji dobrou chuť, ať už budete vařit cokoliv.

Foto: Lika

Lika Neviditelný pes


Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

Diskuse


Z. Vave
23:05
28.7.2018

V. Glover
6:12
28.7.2018

Z. Lika
10:49
28.7.2018

M. Crossette
18:27
27.7.2018

M. Crossette
20:21
27.7.2018

D. Ruščáková
16:06
27.7.2018

Z. Lika
19:40
27.7.2018

M. Beda
13:59
27.7.2018

Z. Lika
19:41
27.7.2018

T. Zana
13:59
27.7.2018

Z. Xerxová
14:21
27.7.2018

Z. Tečka
14:22
27.7.2018

T. Zana
14:23
27.7.2018

A. Bytová
14:41
27.7.2018

D. Ruščáková
16:04
27.7.2018

Z. Tečka
10:01
27.7.2018

Z. Lika
12:02
27.7.2018

T. Zana
9:29
27.7.2018

Z. Lika
11:59
27.7.2018

K. Holubová
8:46
27.7.2018

Z. Lika
11:58
27.7.2018

Z. Jajka
14:15
27.7.2018

Z. Xerxová
6:47
27.7.2018

A. Bytová
11:17
27.7.2018

Z. Lika
11:57
27.7.2018

A. Bytová
12:19
27.7.2018

Z. Lika
13:29
27.7.2018

A. Bytová
14:38
27.7.2018

Z. Xerxová
16:48
27.7.2018

počet příspěvků: 31, poslední 28.7.2018 11:05