26.4.2024 | Svátek má Oto


MLSOTNÍK: Pstruh na másle a trocha poezie

9.2.2007

Odležení dělá divy

U nás v Brně máme velkou výhodu, že máme při cestě domů rybárnu se stálou nabídkou čerstvých ryb. Využíváme ji nejen na Vánoce...

Kapra obvykle připravujeme obaleného v mouce nebo bramborákovém těstě, ale jako obměna se hodí i pstruh. Děti ho mají raději a nám také moc chutná.

Pstruh na másle

Vykuchaného pstruha dostatečně osolíme, opepříme a pokapeme za všech stran citronem. Přidáme plátky másla a vložíme do alobalu. Můžeme přidat i trochu bílého vína, v tom případě dáme méně citronu.

Necháme jej odležet v chladnu do druhého dne. To je velmi důležité, odležení způsobí ty pravé divy!

Druhý den vložíme do trouby a pečeme. Je to výborné, zkuste to!

Dobrou chuť

Julča

Sonet o ekonomicky vzdělané prodavačce nápojů

Přišla paní do obchodu
a pravila tiše,
že chce aby Dobrá voda
žbluňkala jí v břiše.

Prodavačka - moudrá žena
do regálu sáhla
a vyndala láhev whisky
zpoza hrnce sádla.

Dobrou vodu dobrá ženo
tu lze jen tak ssát,
Whisky lze však nalít na led
nechat chvilku stát.

Líp chutná a vyšší daně
ocení náš stát...

Lapil

Julie Kalodová, Láďa Pícha