26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

ROZHLEDNÍK: Zmrtvýchvstání národního pokladu

Je všeobecně známo, že starokladrubský kůň je plemeno ryze české, v Čechách kontinuálně chované již 430 let; méně známo už je, že je to jediné české autochtonní plemeno, vzniklé na podkladě staroitalské (neapolské) a starošpanělské krve.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Dede 15.11.2009 17:57

Re: Taky máte pocit, že si ta Karolína dneska ňák koleduje ?!

A já vám to budu zdálky - sliníc ;-P - pískat! ;-D 

Dede 15.11.2009 17:55

Re: Listopad - dokonceni

Děkuju milý www, myslím, že jsem takové povídání zrovna potřebovala :-) Po páté za sebou se mi vrátila viróza (asi po týdenním oddechovém čase) a už si poněkud zoufám. A tak mezi dvojím kýchnutím prosím - piš častěji, ano? Řekla bych, že tě potřebujeme :-)V

zana 15.11.2009 17:50

Re: Taky máte pocit, že si ta Karolína dneska ňák koleduje ?!

bych se taky přidala;-D

Olčava 15.11.2009 17:48

Re: Taky máte pocit, že si ta Karolína dneska ňák koleduje ?!

no to není vůbec špatnej nápad, mám úplně na všechno, o čem se tu psalo, ukrutnou chuť.....a klidně se zvláštně nasadím!

RenataE 15.11.2009 17:46

Re: Taky máte pocit, že si ta Karolína dneska ňák koleduje ?!

Ona spoléhá na to, že to máme všichni do Kerkonoš daleko;-D

Rpuť 15.11.2009 17:39

Taky máte pocit, že si ta Karolína dneska ňák koleduje ?!

Ještě chvíli provokuj a dáme dohromady jednotku zvláštního nasazení a všechno ti sežerem!;-P

aida 15.11.2009 17:39

Re: Ještě k tomu jídlu

Já pro změnu dělám kuře se smetanou z téhle stránky, jen bez těch hub.

Olčava 15.11.2009 17:39

Re: Dnešní den

ježišmarjá, a tady je zase husička....... no jdu kuchtit to rizoto....

Olčava 15.11.2009 17:36

Re: Ještě k tomu jídlu

teda Karolíno, tohle už je normálně regulérní mučení, právě jsem vyplenila mrazák, ale protože se mi tu nepovaluje ani divočák ani srnčí (kde by se tu taky vzali, když jsem je nedonesla, že), tak jsem vyhrábla něco kuřecích kousků a udělám si aspoň rizoto... já vím, není to ani vepřoknedlozelo ani svíčková s brusinkama, ani zvěřina, ale jíst se to dá a to já teď opravdu musím......

Rpuť 15.11.2009 17:35

Re: Brkoslááááv asi néééé

Tady je pár nádhernejch fotek brkoslavů: http://www.naturfoto.cz/brkoslav-severni-fotografie-421.html

Docházím k názoru, že brkoslav to nebude. Na ocásku chybí ta typická žlutá a skvrna pod ocasem je rezatá, nikoli červená. A tvar taky odpovídá něčemu strakapoudovitému.

aida 15.11.2009 17:29

Re: Ještě k tomu jídlu

Bubu, zcela OT, jeden článek pro Vás (ale nic ve zlém proboha, snad už jsme si to vysvětlily a Váš názor už znám; tohle je jen pro ilustraci všeobecný názor mezi architekty).

Vave 15.11.2009 17:25

Re: Listopad - dokonceni

Ty jsi také malíř, www.VV

Bubu 15.11.2009 17:25

Re: Slatiňany

Adrenalin dělá divy.... Krásná vzpomínka. Děkuju, Elo, za rozšíření obzorů. Kdysi jako holka jsem byla na výletě ve Slatiňanském zámku. Prohlídka byla děsně dlouhá, my byli ušlí a já si říkala, ti s těma koňma nadělaj'.... Jenže pak jsme vylezli ven a cestou šli okolo jakési ohrady a ty koně jsem uviděla naživo. A bylo mi jasné, proč s nima tolik nadělaj'.

Xerxová 15.11.2009 17:18

Re: Betí týdeníček

hele - to už máš druhý slunný den v "zimním" čase ;-) Nepřeháněj to ;-D

ika 15.11.2009 17:17

Re: Ještě k tomu jídlu

Právě jsem se chtěla zeptat, jak jí můžou dámy tak chválit, když páchá takové ukrutnosti?8-o To by se mělo trestatRv

Bubu 15.11.2009 17:16

Re: Ještě k tomu jídlu

Hele, ty jedna nerudná samotářsk bábo, že tě jednou přepadnu a vyžeru úplně všechno, co si v těch svých kouzelných kachlákách chystáš....;-);-PV Jestli ono to nebude tím, že vůbec nejsi nerudná, samotářská bába, ale milá, báječná, společenská, prostě prima ženská. Ale dala bych si kýtičku, dala.... slint slint

aida 15.11.2009 17:16

Re: Listopad - dokonceni

:-)

WWW 15.11.2009 17:13

Re: Listopad - dokonceni

do kapsy, namaluje znovu ten nadhernej vobraz, ba co vice, jak starnu, tak zjistuji, ze je kazdy rok hezci ! Tak je to WWW !

Mel pravdu pan Cajthaml! Dlouho me to trvalo, nez jsem to pochopil, ale je to tak. Kazdy rok je ten obraz o fous vylepsenej, i kdyz se to zda nemozny. Kolik jich asi tak jeste uvidim. No nic, stejne nemam listopad rad !

ika 15.11.2009 17:10

Re: Betí týdeníček

Betíček zase nesklamal. Vždycky se na něj moc a moc těším. Beta je prostě krásná psí dáma. Díky!

WWW 15.11.2009 17:08

Listopad

Lidi, ja vam nemam listopad rad ! Uz od malicka.Dlouho jsem nevedel, proc vlastne.Mlhy, daleko do Jeziska, mokro vsude , zima, ale zadny snih.Porad to nebylo to prave zduvodneni. Tohle vsechno se odehravalo nekdy i v jinem mesici. Pak jsem na to ( kdyz uz jsem zacal rozum brat a objednavat sam fernety u Kance) jednou prisel.

Mame u nas krasny kopec, porostly listnaci. Ten kopec se  v rijnu tak nadherne zbarvi, ze mu neni rovno  siroko daleko v EU a to i po jejim rozsireni.

Je to fantasticky obraz! Vzpominam si jak jsem to licil jednou v hospode na Hane, kde jsem jako vojak slouzil. U stolu bylo hrobove ticho, protoze nekteri Hanaci jeste  ani kopec nevideli.Kdyz pak jsem vypravel, ze na podzim se zmeni jednu barvu, za nekolik jinejch, nevericne vrteli hlavami, dva dedkove si zapomeli utrit kapicku u nosu.Ale zpatky. Listopad, ten mesic nicema ten obraz rozcupuje na kousky, listi pohazi po zemi, na silnici, co v tom kopci vede, auta z nich pak udelaji podivnou kasi.

Takhle jsem to taky rekl jednou u Kance hajnemu Cajthamlovi. "Je to mesic potrebnej, jako kazdej jinej". Povidal Cajthaml. "Ocisti stromy aby mohl pristi podzim namalovat zase ten nadhernej vobraz, jak rikas WWW "! No to je dobry, vykrikl jsem, slysel jste to pane Cemr. To je jako kdyby Rembrand rozcupoval tu svou slavnou "Nocni hlidku", aby, mohl namalovat pristi rok jinou. Nebo tendlencten "Mikelanzelo" vzal majzlik, vomlatil fresky v Sixtinskej kapli a tesil se, jak pristi rok poleze zasejc na leseni. Cajthaml se usklibnul, WWW ,ty jsi opravdu vul a jeste si myslis, ze jsi filozof. Objednej fernety a ja ti vysvetlim, jak to je. To je vydirani, ja je objednam ale nejdriv chci to vysvetleni, proc nejsem filozof, ale primo vul ! Tak je WWW objednej, stejne je na tobe rada, rekl pan Cemr ! 

Podivej WWW, to tvoje srovnani je blby . Vis proc? Protoze ty nejslavnejsi obrazy uz by zadnej ten malir znova nebyl schopen namalovat ! Ale priroda, podzim, ten strci vsechny ty mazaly......POKRACOVANI  

aida 15.11.2009 17:07

Re: Ještě k tomu jídlu

Teda, zabít málo.;-):-)

dalmatin 15.11.2009 17:01

Re: Betí týdeníček

Hezkýýý. Přávidím VU nás bylo hezky jen dnes a já to neplánovaně strávila u plotny - sjeli se sem mládežníci. Hladoví a někteří s opicí za krkem :-D:-D No, kdo je tady ošetřovatelka, že?

zana 15.11.2009 16:56

Re: Ještě k tomu jídlu

Milá nerudná, protivná... atd.;-)V, děsně ti ... no, řekněme přávidím;-D.

Užívej si, zasloužíš. A tamten článek určitě napiš, na kejtičku jistě taky dojde (nemůžem furt jenom jíst;-P;-D) .

dalmatin 15.11.2009 16:55

Re: Ještě k tomu jídlu

Karolíno!!!

Vave 15.11.2009 16:36

Re: Betí týdeníček

Krásné fotky se sluníčkem v lese a s tím ušmudlaným kámošem! R^

Milá Xerxová VV, dneska jsi mě dočista dostala tím, že jsi se pokusila uvést "na pravou míru", jak to bylo s tím zaháněním psů do lesa. Ale Betynka a já víme stejně své! ;-);-D;-D;-D

Karolína 15.11.2009 16:36

Ještě k tomu jídlu

když si tak krásně stěžujete, jak slintáte, pácháte nezdravé bramborové saláty....... Zítra je u nás  obědu opět přes noc pečená srnčí kýta se špekem na divokém koření s převážkou jalovce a tymiánu, podlitá sladkým červeným vínem a šťávou z proslazených višní, bohatě česnekovaná, na talíři pak s lehkou brusinkovou omáčkou a bramborovými kuličkami. K tomu ledový salát se cherry rajčátky a křupinkami. Tohle je taky moc dobré jídlo, někdy napíšu receptík, teď se ale, po dohodě s Dede, chystám napsat něco jiného! Krásný večer všem z Krkonoš, teď už ztemnělých a tichých. Dohromady nikdo tady není, v celém údolí je naprostý klid, takhle to tu mám ráda. Nebaví mne ten ruch víkendových uřvaných lufťáků a zimní provoz. Nejlépe tu je právě takhle, kdy semi nikoho nic netáhne! No jo, stárnoucí nerudná protivná samotářská bába!

aida 15.11.2009 16:34

Re: Dnešní den

Úplně jednoduše, jen to čtu, už mám hlad.:-)

Xerxová 15.11.2009 16:28

Re: Brkoslááááv asi néééé

Chocholka  z toho pohledu vidět nebude, ale brkoslav má typický  ocas (navíc se žlutou obroučkou), zatímco ten na fotce tam má rozčepýřená tmavá pera - tak typická pro datlovité potvory. A protože starkapoudů a žlun mám plnou zahradu a vím, jak dokáží mást tělem, pokud nesedí na kmeni, ale na větvi, tak bych se klidně k tomu šplhounovi přikláněla :-)

zana 15.11.2009 16:18

Re: Brkoslááááv asi néééé

ta to nebude, ale viděli jsme dneska u nás v lesíku městským krásný žluny. U nás už lítaj i do sídliště;-).

Karolína 15.11.2009 16:17

Dnešní den

se povedl a tak máme za sebou přenádherný sluníčkový den, teplo sice nebylo takové, jako včera, ale práce jsme s přednostou nadělali tolik, že nám chladné ruce ani nevadily. Tenhle víkend se povedl a ještě by to mohlo vydržet zítra a mé breky nad nedodělanou zahradou kvůli předčasnému sněhu jsou zažehány. Nakonec jsem toho stihla víc, než jsem vůbec měla v úmyslu! Teď už se stmívá a tak jsme roztopili pořádně pec a válec v koupelně, aby bylo teplíčko úplně všude a nastává večerní relax. Zítra máme oba dovolenou, takže si to hodáme ještě užít! Svatomartinská husička se báječně povedla, masíčko se jen rozplývalo, zelí bylo úžasné, jen z těch bramborových knedlíků se mi povedly dokonalé dělové koule. Ale přednosta byl spokojen, takže se to asi dalo přežít! Jen si kladu otázku, jak se může člověk takhle "přežrat"!?;-D