Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Zapečená treska po portugalsku (Portuguese cod bake)
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
R. Enatae 30.12.2013 2:45Re: Zdravím v poklusu Io, jen jsem tě chtěla upozornit, že jsi chtěla debatu o téhle nešťastné a tragické události (zcela pochopitelně) omezit na neveřejný sektor na Hadech. Asi sis v tom stresu neuvědomila, že píšeš na Lidovky. Promiň, že to píšu sem, nemám na tebe mail. |
Z. Matylda 28.12.2013 14:36Ryby já ráda ale momentálně dojíždíme zbytky z Vánoc. Aspoň nemusím moc vařit. Ale tahle příprava vypadá dost jedle, zkusím to někdy. |
T. Zana 28.12.2013 13:24Pěkné! Hmhm, to vypadá dobře. Možná bych zkusila ten původní recept s vínem. Ale teď jdeme dolikvidovat poslední vánoční zbytky :-) Držím palce surikatím drobečkům! |
O. Joklová 28.12.2013 12:02surikaty u Lucky a taky jsem zkopíruju od včerejší diskuse: no, tak pokud to nemůžou být Adam a Eva, tak Suri a Kata je dobrej nápad, líbí se mi to... páni, a jak to vypadá cizokrajně, málem ugandsky, svahilsky nebo tak něco podobnýho :-DDDDD moc těm drobkům držím palce!!! :-)))))) |
L. Vaňková 28.12.2013 20:08Re: surikaty u Lucky Je to přímo skvělej nápad :-) Mimina se zatím drží, oba se v dvouhodinových intervalech krásně ládují a přibírají pomaloučku, ale jistě. Uvidíme, jak to půjde, u takových prcků začínám být mírně optimistická, až když začnou koukat. Aktuání váha je: Suri 42g, Káťa 32g, což je oproti včerejšku nádhera :-) |
O. Joklová 29.12.2013 9:52Re: surikaty u Lucky hihi, tak z Katy je už naše česká Káťa? :-))))) |
Z. Tora 29.12.2013 13:03Re: surikaty u Lucky Suri a Káťa jsou nádherná jména :-) moc držím palce, aby to zvládli. Jsi úžasná náhradní mamina, klobouk dolů! |
O. Joklová 28.12.2013 11:57dojedla jsem poslední porci kapříka i bramborového salátu - mňam!!!!!!! mějte všichni pěkný den :-))))) |
Z. Dalmi 28.12.2013 10:50Vánoční mlsání Já si dnes dám asi brambory na loupačku po tom všem mlsání. A tresku zkusím příště :-) |
Z. Vave 28.12.2013 9:29Zdravím a mávám a přeju všem krásný den. <3 Jedeme s chlapečky pryč, k počítači a ke čtení Mlsotníku se dostanu až odpoledne. |
A. Bygmyšová 28.12.2013 9:24Pomalé pečení Ahojky, vznášela jsem dotaz u včerejší diskuse, dám to sem znova. Když tu mlsáme. Liko a ostatní děvuchy, budete-li..... vyzkoušela jsem ne uplné pomalé pečení 4-5 h svíčkovou / zvěřina. Ňam ,ňam. Kdysi jsem tu psala, že na pečeně jsem trotl, ale tohle se povedlo a já snad po letech budu umět i pečeně. Ale..... když tady čtu 14 hodin ??? pečení ,tak by mne zajímalo....co to žeréééé (myslím elproudu) To jen pro zajímavost, u pomalého už zůstanu i když nevím zda těch 14 h dám :-) |
Z. Jarka_F. 28.12.2013 11:01Re: Pomalé pečení Já jsem taky vznášela dotaz u včerejší diskuse, tak dnes už radši budu držet hubu :-))) |
A. Bygmyšová 28.12.2013 11:22Re: Pomalé pečení jenže já jsem u včerejší diskude vznesla dotaz dneska :-)) a čekám ,že se mne někdo ujme a odpoví. |
Z. Lika 28.12.2013 11:42Re: Pomalé pečení Odepisovala jsem do včerejšího, takže okopíruju. Já vím, taky se teprve orientuju, co kdy kde kdo napsal :-) A. Bygmyšová - když se peče třeba těch 14 hodin, začíná se na 80 - 90 °C, takže trouba spíš občas přihřívá, až zhruba po 6 - 8 hodinách se začíná pomalu přidávat, a to už je trouba ohřátá a nejsou to velké skoky. Sledovala jsem to u plynovky, kde musím začínat na 130°C, pořád jsem odbíhala k plynoměru, ale ten se za celou dobu pečení (cca 9 hod) neotočil snad ani o jednotku. Jo, teď jsem to cvičně změřila – za 1 hodinu plynoměr naměřil spotřebu 0,09 m krychlového, když byla trouba puštěná na nejnižší stupeň. |
A. Bygmyšová 28.12.2013 12:06Re: Pomalé pečení Jasně Liko, já to tam dávala dneska a tak jsem netušila, zda tam ještě vlezeš, proto jsem to dala ještě sem. :-D Díky za odpověď, jen mne to zajímalo. Protože jsem fakt zjistila, že to pomalé pečení je skvělé. On už mi tady někdo radil, ale vyzkoušela jsem to až nedávno. Akorát z těma netopejrama jsem to ještě nezkoušela :-D :-D Akden |
Z. Lika 28.12.2013 17:39Re: Pomalé pečení Hm, netopejři... kdybys jim zatopila jenom maloulinko, mohli by ti v troubě přezimovat :-)) |
A. Bygmyšová 29.12.2013 6:28Re: Pomalé pečení Jo občas bych je mohla vyvenčit viď? :-) |
Š. Matyášová 28.12.2013 19:18Re: Pomalé pečení tak holky,když husa pro 8 lidí váží i se sádlem 5 kilo, musíte jí dát čas- když ji ještě přicpete pro sichr pod kůži i kuřecí prsa...a pečete to dlouuuuho,ale na 60st.Celsia, takže to moc eletriky nežere, jen tolik,aby to ohřálo spirálu na těch 60st....což je asi 25% spotřeby z celkového příkonu....a jednou za rok se to dá... ;-) |
A. Bygmyšová 29.12.2013 6:29Re: Pomalé pečení Šarí, kuju :-) |
Z. Xerxová 28.12.2013 9:16hezkou sobotu hezkou sobotu všem Zvířetníkům a zvířátkům :o) těm , co dneska něco slaví, přeji vše nej nej. A těm, co potřebují pofoukat bolístka na těle či na duši, držím palečky, ať je brzy líp. Situace stále stejná :o) Nestííííhááám a je to moc príma |
Š. Matyášová 28.12.2013 5:24Na dnešek mám ještě poslední porcičku kapříka... ale tohle si Maričko uložím, jen nedám sýrovou omáčku,to zas nejde k rybě mě, ale naleju šlehačku...bude to podobný,ale nebude tam chuť sýra. Dostala jsem k vánocům knížku-Vaříme ze 4 surovin. Nadchla mne ta jednoduchost u jídel. Doma dávám i ze dvou surovin, takové Olupsije se solí. No ze tří,zapíjím je mlékem. Ale neliji do nich,takže ze dvou. A co tu dělám tak brzo ráno? Kožichové jsou zvyklí snídat v 5 hodin.. Takže Dobré ráno všem a pěknou sobotu ..... |