Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
A. Zemanová 11.1.2021 18:07Sharko, ta nula znamená, že nejsou ani na okolních keřích. Nejsou nikde. Občas ve vedlejší zahradě na velkém ořechu sedí pár hrdliček (bylo jich tam před měsícem víc, i když na obvyklý stav je to maličko), ale teď není nikde nic. |
Š. Matyášová 11.1.2021 9:33a to se moc pleteš, z ryb škvarky uděláš..jen to má jinou chuť než ty prasečí.... |
Š. Matyášová 11.1.2021 9:31taky ráda jíšku, teda hummus |
Š. Matyášová 11.1.2021 9:30ty jsi nečetla na ornitologickejch stránkách, že se počítaj i ti, co seděj kolem na stromech a keřích?posílá se to do 15.1. |
M. Skálová 8.1.2021 23:20
|
Z. Janaba 8.1.2021 23:19Jsem s vámi! |
Z. Yga 8.1.2021 22:01Tak já je někdy usmažím a pošlu... |
Z. Asteris 8.1.2021 20:08To je pěkný recept, možná, že i někdy zkusím. A na rozdíl od mnoha zde - já mám hummus moc ráda. A beleše bych taky ráda |
A. Lex 8.1.2021 19:53Ygo, je to už moc dole. Tak se vylepín nahoru. Já bych také chtěla beleše! |
Z. Yga 8.1.2021 19:51Zkus a dej vědět, jestli chutnalo |
Z. Yga 8.1.2021 19:51Ona se těžko vaří klasická národní kuchyně, když většina ingrediencí není k dosažení. Ale těch škvarků není třeba moc , když se dá více cibule, avšak cibulka se fakt musí dělat na sádle. |
Z. Yga 8.1.2021 19:47Jo jo, to jsou ty dobré rady k nezaplacení! |
A. Zemanová 8.1.2021 19:47Mně taky stačí to jméno a pohled na ten humus hummus a je vymalováno. :) |
M. Crossette 8.1.2021 19:35YGo, recept vypadá velice chutně a je bezvadně zdokumentovaný A navíc ho máš spojený s maminkou (a stařečkem), což mu přidá tu vzpomínkovou chuť navíc Též se přimlouvám za další rodinné jednoduché receptíky Asi někdy vyzkouším, jen se obávám, že jak otevřu konzervu cizrny, sním jí celou na posezení, protože ji miluji převelice. No a se škvarkami to také bude problém. Jak jsem je v dětství neměla ráda, protože nebyly dostatečně vyškvařené do křupava a pro mne jen příliš mastný kus do pusy. Zato teď, co si je škvařím sama, jsou jak bonbonky a o tu hrstu se vždy podělím s manželem, kterému také velmi zachutnaly. Protože tady silný kus sádla"na váhu" neseženu, jediné které mám jsou odřezky z kotlet nebo jiného kusu vepřového (pracně oboje vybírám v obchodě aby ho bylo co nejvíce na mase). A ani tehdy to není moc, jen tak hrneček syrových kostiček a tu trochu vyškvařeného čistého sádla ukládám na použití buď na perníčky, nebo pod dušené zelí (oboje s ním chutná nesrovnatelně lépe). Kupované sádlo se tu sice dá koupit v kelímku, jen nemá tu správnou chuť, natož vůni. Ale v nouzi lepší než nic, tak jeden takový kelímek doma mám. No budu na tvůj recept pamatovat a jestli se mi povede vyškvařit vice škvarků a nesníst je, určitě vyzkouším . Sušená cizrna tu určitě je, ale já ji kupodivu nikdy nekpoupila, z konzervy mi chutná a kdysi jsem z ní úspěšně mixovala i humus, který máme také oba rádi (ale dá se tu koupit už hotový humus, tak "ruční" jsem už dlouhá léta nedělala.) |
P. Žďárský 8.1.2021 18:48JITUR: myslím, že někdy určitě vyzkouším |
A. Bytová 8.1.2021 18:25Ygo, totéž. Mám kamarádku, která ho opravdu umí. I pozřela jsem, ale holt jsem spíš na ty škvarky. |
T. Zana 8.1.2021 17:36U nás na balkoně asi tak tři sýkory koňadry a jedna modřinka. Ale tady je snad víc krmítek než ptáků . |
T. Zana 8.1.2021 17:34Sníh se fotí krásně a ty navíc umíš . |
T. Zana 8.1.2021 17:34Hlásím se k bezhummusovým. Je mi líto, ale tohle nějak ne. |
M. Skálová 8.1.2021 17:10Já mohu hlásit - dvě sýkorky, asi průzkumnice, jinak nic. Asi mají v lese co sbírat a všude okolo silnic a cest zůstala spousta jablek a šípků. |
Z. Jenny 8.1.2021 17:02Tož to musím zkusit! |
T. Zana 8.1.2021 16:45Hm... třeba buráky . |
Z. Yga 8.1.2021 16:29
|
Z. Yga 8.1.2021 16:28No ale možná bys v něm mohla skladovat brambory... nebo něco podobného |
Z. Yga 8.1.2021 16:26Ano, tu jsem měla ráda |
Z. Yga 8.1.2021 16:24Bílá krása |
Z. Yga 8.1.2021 16:23Tak hummus - přes všechna přesvědčování - je pro mne stále hummus. A to jsem se snažila k němu přistupovat bez předsudků . Tak pro sebe udělej šumajstr bez luštěnin |
Z. Yga 8.1.2021 16:18Inu - jak není tradice, tak se takové pochutiny těžko shání. I když mám dojem, že naši rybníkaři umí udělat škvarky i z kaprů... ovšem kde na severu narazíš na kapra! |
Z. Xerxová 8.1.2021 15:49já měla nevím proč výpadek loni. Provoz byl nenulový - ale malý. Letos jedeme na plno - hlavně asi tak 30 maličkých čížků se hemží úplně všude - k tomu hejno haštěřících se kosů, spousta sýkorek. Na druhy první hodina sčítání nic moc - žádná neobyklá raritka se sčítat nepřišla... |
L. Blaza 8.1.2021 15:23
|