Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Z. Yga 8.1.2021 11:43Přiznávám - nafoceno bylo hnedle, jak jsi mne ponoukla, ale dopsat k tomu něco smysluplného, to dalo štrapáci |
Z. Lika 8.1.2021 11:42K sádelňáku - nemohla bys jmenovat Frantu vrchním sádelňákovým manipulantem? |
Z. Lika 8.1.2021 11:41Tady se připojím k vaření cizrny doma - konzervovaná mi úplně nejede, přece jen bývá nakyslá (konzervuje se myslím kys. citronovou - nic proti tomu), a cizrna se uvaří rychleji než fazole. |
T. Zana 8.1.2021 11:35Hmmm, v troubě... a bez práce . Neprská to? Myslím na čistění trouby . Taky do škvarků přidávám mléko, jsem tak naučená z domova. Ale to pivo mi přijde, že by stálo za zkoušku - bude s ním lehčí práce a tak vůbec se mi ta myšlenka líbí . |
T. Zana 8.1.2021 11:31To vypadá úžasně! Určitě vyzkouším. Akorát musím včas namočit cizrnu (asi je to spíš lakota, ale obecně prohlašuju, že není nad to si luštěniny uvařit sama). Škvarky máme kupovaný a děsně dobrý, synkova slečna je kupuje ve velkým u Dolejších. Taky je ve velkým jí a furt je hubená jak lunt, ach jo . Občas škvarky udělám sama, jenže Franta před časem koupil hrnec sádelňák na trhu a trvá na tom, že sádlo patří do něj. Jenže ten hrnec uvnitř není hladkej a strašně špatně se s ním pracuje, resp. mám pocit, aby to sádlo nebylo i s kusem keramiky . |
Z. Lika 8.1.2021 11:05Škvarkové houstičky... |
E. Šusová 8.1.2021 10:50pravá fata morgána! |
L. Jakovljevičová 8.1.2021 10:39Taky škvařím sádlo v troubě, nakrájené na kostky vrazím v kastrolu do trouby asi na 120 stupňů a ono se škvaří samo Trvá to trochu dýl než na sporáku, ale nemusím u toho stát a hlídat. |
Š. Matyášová 8.1.2021 10:34nebo upeče škvarkový pagáčky.... |
Š. Matyášová 8.1.2021 10:31malý na chleba nebo na posypku do jídla...a velký jako jednohubky na chuť.... |
Š. Matyášová 8.1.2021 10:29taky jsem pro!!!! |
Z. Jenny 8.1.2021 10:28
|
Š. Matyášová 8.1.2021 10:28já ti to věřím, proto jsem chtěla, abys to sepsala, když už o tom píšeš pod mým kontrabášem |
Š. Matyášová 8.1.2021 10:26dalo to práce... |
Š. Matyášová 8.1.2021 10:24no konečně ale trvalo Ti to...já vím, jak je dobrej, ale v Tvým podání to je taky mana... dík Ege..fotky parádní..já teda fazolovej, ale prubnu i ten cícer... |
L. Blaza 8.1.2021 10:13Ježiš Ygo, to musím vyzkoušet! Já si tady čtu v receptu o smažené cibulce a najednou jí cítím! Povídám si, ta Yga umí vtáhnout popisem receptu tak do chuti... jenže on to soused smaží cibuli! |
Z. Lika 8.1.2021 10:02Výborně, děkuju a příští pátek si můžeme všichni zamlsat. |
J. Fialová 8.1.2021 9:53Naše bábinka dělávala škvarky na plechu v troubě. Teplotu Ti neřeknu - bylo to ve šporáku na dřevo. |
E. Šusová 8.1.2021 9:46Ale neee, chudero malá! Tak ať byliny brzo zaberou. |
E. Šusová 8.1.2021 9:45Vopatrovat jako voko v hlavě. Je fakt krásnej. Oni už se teda najdou šikovní lidijové, který se vrací k tradicím a dělají podobný poctivý věci. což je moc fajn. |
Z. Yga 8.1.2021 9:44Jé - do lesa! Tak si to tam hezky užijte, určitě je u vás ještě stále sníh. |
Z. Yga 8.1.2021 9:44Jo jo, febichol! Na ten mamka nedala dopustit. Jinak Zikmund má asistenci zakázanou - v minulých domovech na linku nelezl, ale tady asi usoudil, že to už není součást kuchyně, nebo co . Sáčky mám v plechové krabici od čaje - bylo mi líto ji vyhodit, čaj do ní nedávám, tak teď funguje coby sáčkovník. |
E. Šusová 8.1.2021 9:44Tak prosím, můžeš publikovat :-) . Máš to tam :-) |
Z. Iva 8.1.2021 9:29Pokud to sádlo krájíš na malé kostičky, tak dostaneš jen takovou sečku a hrozí, že se ti sádlo přepálí. Krájím na větší, cca 2 cm, lehce podleju vodou, lehce osolím, případně okmínuju a zpočátku vlastně dusím. Ke konci slévám sádlo (když už jen šumí), škvarky dodělávám v malém množství sádla, sleju přes kovový cedník a lžící nebo naběračkou ještě stlačím, aby z nich ještě odteklo přebytečné sádlo (opatrně, aby se nerozbily). Babča do těch škvarků ke konci nalila mléko, aby byly červené. Asi to funguje, ale umýt pak ten hrnec... |
A. Lex 8.1.2021 9:28YGo, rajská je už uvařená, neb odcházím s kamarádkou do lesa. Vrátím se tak akorát v poledne, tak aby MLP nemusel být dlouho hladový. Hladový mužský je potom nepříjemný. No a já vlastně také . |
Z. Yga 8.1.2021 9:25Recepty publikuju jednou za rok - takže za letošek už mám splněno! A držím palce, ať se ti žlučník uklidní co nejdříve! Pilně pij žlučníkový čaj, ať jsi brzo fit. |
Z. Jenny 8.1.2021 9:25Ygo! Díky, dobrý nápad i s receptem! Škvarky si děláme doma, škvaříme občas, jinak kupuju u Makovce,má nejlepší vůkol. Vždycky si je ještě trošku přeškvařím a konzumuji teplé. Pravdaže jsou fazolky i bramboty povznášející ale dám předem dva febicholy a je to,žlučník drží hústa a ostatní se vyvětrá. Bezva dokumentace, ten dírkáč mám taky a používám na silonové sáčky,které vytahuju těmi otvory, pár talířů po předcích by se taky našlo. Zigmund asistuje jako náš Damouš alias Kukulín, alias Furt u mně. |
Z. Yga 8.1.2021 9:23AD "Já mám tři!" Já věděla, že mne zase trumfneš . Cibuli mám v obrovském "šálku" s malovanými olivami, co byl původně myšlen jako květináč (vlezou se mi tam cca tři kila cibule). |
A. Lex 8.1.2021 9:21Ó, to sis špatně vyložila! Vím, že jsi dobrá kuchařka. Jen nepublikuješ. Bohužel ten recept nemohu zatím použít, neb se s krátkými přestávkami od předvánoc živím brkaší a spol. Zapíjím žlučníkovými bylinkami. |
Z. Yga 8.1.2021 9:20Čerstvé škvarky jsou právě ty škvarky, co jsou zrovna vyškvařené . A nemusíš je škvařit sama, v řeznictví se škvarky prodávají většinou čerstvé - teda aspoň u nás. Nekupuju ty v obchodech, co jsou už balené v krabičkách... Ale abych řekla pravdu, mamka vařila šumajstr celoročně, tudíž i ze škvarků, co byly zality v sádle - a bylo to dobré. |