Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Kachní žaludky ve smetanové omáčce a zadělávané dršťky
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
E. Zvolánková 15.2.2021 7:47No teda....zajímavé recepty....dršťky bych asi nezvládla pozřít, ale ty žaludky by mi nevadily.....I když věřím, že s tou omáčkou by se určitě dal dát i králík, kuře atd....Ta omáčka vypadá skvěle. |
Š. Matyášová 15.2.2021 11:29dal Evi, ale ty kachní žaludky tomu dodají tu další chuť, a to dělá tu omáčku,omáčkou.... |
A. Zemanová 13.2.2021 12:47Milá Sharko, je mi líto, ale obě ta jídla jsou mi nesympatická jak od pohledu, tak podle názvu. Kachní žaludky jsem kdysi připravovala podle nějakého čínského receptu a rozhodně to nestálo za vynaložené úsilí. Drobně nakrájené dršťky sním (po letech postupného zvykání) v dršťkové polévce, ale myslím, že na vyšší metu už nedosáhnu. Ale bývala skvělá, dršťkovka v jídelně na rohu Myslíkové ulice, a ten jejich zabíjačkový guláš byl také moc dobrý. |
Š. Matyášová 15.2.2021 11:31no jo Vaví, když ty je děláš podle čínského způsobu..a já pěkně po česku... to j erozdíl... však netvrdím, že to každej zkusí nebo ochutná, ale prostě to zmizelo a pamětníci jen vyprávějí..tak jsem uvařila..a jak jim to jelo... |
A. Zemanová 15.2.2021 14:52Já věřím tomu, že to může být dobré, Sharko, ale mám v sobě silné předsudky vůči mnoha jídlům. V dětství jsem jedla jen pár jídel, mnohá jsem se naučila jíst až v dospělosti, a mnohá jsem v životě nedokázala ochutnat. :) Z tradiční kuchyně jsem měla v dětství možnost potkat vepřo (králíka), knedlo, zelo, pak španělské ptáčky a svíčkovou. To všechno miluju dodnes. Ale s dršťkou jsem se v dětství zcela minula. |
Z. Janaba 12.2.2021 18:38Tak tohle ne. Vnitřnosti jsou pro mne příliš konkrétní. Např. jazyk už měl někdo v hubě, srdce, plíce, žaludek dělají co můžou aby se přidělený život dožil, ne ne, hlásím pas. Každej sme ňákej, no a já to trochu přeháním. |
Š. Matyášová 15.2.2021 11:33plíčky na smetaně taky budou..a pajšl....taky máte tam u Vás na severu jídla, co by tady lidi nejedli....jen o nich nepíšeš |
T. Zana 12.2.2021 18:34Hmmm, ty žaludky (spíš asi kuřecí, kachní nevídám) bych docela někdy zkusila. Občas jsem z nich dělala guláš, tohle by bylo zase jiné. I když upřímně řečeno smetanové omáčky až tak neoblibuju. Ale třeba bych se chytla . Drštky umím jen do polévky (tu mám ráda a dělávám), doma se zadělávané nevařily, tak mě to nějak minulo. To bych zkusit mohla . Jo a na ten pajšl se těším, ale kromě počtení z toho nic nekouká, neb surovinu jsem neviděla snad dvacet let . |
Š. Matyášová 15.2.2021 11:34jde to Zano objednat u řezníka, stačí se poptat.... |
L. Jakovljevičová 12.2.2021 10:05Já tahle jídla mám ráda. Žaludky (teda převážně kuřecí, neb jsou dostupnější) jsem dělala nedávno. Koprovku miluju, ale jsem z rodiny jediná. Tak si ji dělám, když nikdo není na oběd doma. A plíčky na smetaně... mňááám. Chodívala jsem na ně do Koruny dole na Václaváku (už není), tam je dělali výborné. Sharko, dík za připomenutí starých dobrých receptů, i když já na ně až tak nezapomínám. No jo, jsem už taky stará a pamatuju doby, kdy se běžně vařily. |
A. Alimo 12.2.2021 15:13Jooo, plíčky na smetaně v Koruně a taky jsem tam chodila na humrový chlebíčky |
Z. Jenny 12.2.2021 18:35Koruna,to byla legenda!Vždycky,když jsme jako mladí jeli do PHY,byl sraz u Koruny. A ty koktejly a všechno.... mňam. |
L. Semančíková 12.2.2021 17:23Jo kde jsou ti časi humrove chlebíčky tatarské a to jidlo o tom si dnes lide mohou jen nechat zdát |
T. Zana 12.2.2021 18:28Plíčky jsem milovala a docela i uměla, jenže dneska už se to nedá koupit... |
A. Bytová 12.2.2021 9:02Kachní žaludky mám v dosahu, hned pro ně pádím, dík za návod a připomenutí. |
Š. Matyášová 12.2.2021 9:29milá brutální, nemáš za co děkovat...dobrou chuť přeju... |
A. Alimo 12.2.2021 8:44Dobrý nápady, to jsou všechno jídla, co můžem, i tu koprovku . Ty žaludky můžou být i kuřecí, ty se seženou snad všude. Až se doplácám k řezníkovi, musím si ty plíčky a dršťky objednat, to bude dobrota |
Š. Matyášová 12.2.2021 8:56můžou bejt i kuřecí, ale chuť je jiná....méně výrazná.... a na plíčky se taky těšim... a srdce na smetaně... nebo na slanině... |
A. Bytová 12.2.2021 10:40Srdce na srdce na slanině občas kupuji a pravidelně se mi dostává chápavého úsměvu - pro pejska, že, pro pejska. Tuhle jsem už nevydržela a odvětila že to "žeru" taky. |
Z. Jenny 12.2.2021 10:58Jasněééé, královské dělení ,u nás taky. |
M. Skálová 12.2.2021 11:41hovězí srdce celé, kupuju opravdu pejsanům na zpestření. Kousky toho nejlepšího si dám stranou na polévku. S hovězím žebrem je vynikající. Jen si ho musím zamluvit, jinak není. Vepřová srdíčka jsou běžně u našeho řezníka k dostání. |
L. Semančíková 12.2.2021 17:29Unás vepřove a hovězí vnytřosti jsou jen malo a ne jen že jsou drahe ale nejsou nevím co sníma dělaji ani hlava vepřová není dříve se dala koupit |
Z. Jenny 12.2.2021 18:37U nás hovězí srdce taky jen pro zvířátka a vepřové vespolek |
Š. Matyášová 15.2.2021 11:36Máří, to hovězí srdíčko jde jíst i vařené jako ovar a je vynikající.... |
A. Alimo 12.2.2021 15:16A srdíčko na špíčku, to nemá chybu. Pes diabetik to nesmí (až je mi ho líto, jak nechápe, proč nedostane), ale syrový to miluje kočka, tak na ni taky zbyde. |
Z. Jenny 12.2.2021 8:17Kachny,kachny,kachny..... Tady v dosahu nic takového neseženu. Ale dršťky, to můžeme a umím je udělat. Sharko, díky za inspiraci, dále jako u Liky. |
Š. Matyášová 12.2.2021 8:21co objednat přes řezníka???? |
Z. Lika 12.2.2021 10:06Nebo až půjde kolem dáma s kachnou |
Z. Janaba 12.2.2021 18:19Vyměnila hranostaje za kachnu? Jak ordinérní! |
Z. Jenny 12.2.2021 18:38
|