Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
No teda....zajímavé recepty....dršťky bych asi nezvládla pozřít, ale ty žaludky by mi nevadily.....I když věřím, že s tou omáčkou by se určitě dal dát i králík, kuře atd....Ta omáčka vypadá skvěle.
dal Evi, ale ty kachní žaludky tomu dodají tu další chuť, a to dělá tu omáčku,omáčkou....
Milá Sharko, je mi líto, ale obě ta jídla jsou mi nesympatická jak od pohledu, tak podle názvu. Kachní žaludky jsem kdysi připravovala podle nějakého čínského receptu a rozhodně to nestálo za vynaložené úsilí. Drobně nakrájené dršťky sním (po letech postupného zvykání) v dršťkové polévce, ale myslím, že na vyšší metu už nedosáhnu.
Ale bývala skvělá, dršťkovka v jídelně na rohu Myslíkové ulice, a ten jejich zabíjačkový guláš byl také moc dobrý.
no jo Vaví, když ty je děláš podle čínského způsobu..a já pěkně po česku... to j erozdíl... však netvrdím, že to každej zkusí nebo ochutná, ale prostě to zmizelo a pamětníci jen vyprávějí..tak jsem uvařila..a jak jim to jelo...
Já věřím tomu, že to může být dobré, Sharko, ale mám v sobě silné předsudky vůči mnoha jídlům. V dětství jsem jedla jen pár jídel, mnohá jsem se naučila jíst až v dospělosti, a mnohá jsem v životě nedokázala ochutnat. :) Z tradiční kuchyně jsem měla v dětství možnost potkat vepřo (králíka), knedlo, zelo, pak španělské ptáčky a svíčkovou. To všechno miluju dodnes. Ale s dršťkou jsem se v dětství zcela minula.
Tak tohle ne. Vnitřnosti jsou pro mne příliš konkrétní. Např. jazyk už měl někdo v hubě, srdce, plíce, žaludek dělají co můžou aby se přidělený život dožil, ne ne, hlásím pas. Každej sme ňákej, no a já to trochu přeháním.
plíčky na smetaně taky budou..a pajšl....taky máte tam u Vás na severu jídla, co by tady lidi nejedli....jen o nich nepíšeš
Hmmm, ty žaludky (spíš asi kuřecí, kachní nevídám) bych docela někdy zkusila. Občas jsem z nich dělala guláš, tohle by bylo zase jiné. I když upřímně řečeno smetanové omáčky až tak neoblibuju. Ale třeba bych se chytla .
Drštky umím jen do polévky (tu mám ráda a dělávám), doma se zadělávané nevařily, tak mě to nějak minulo. To bych zkusit mohla .
Jo a na ten pajšl se těším, ale kromě počtení z toho nic nekouká, neb surovinu jsem neviděla snad dvacet let .
Já tahle jídla mám ráda. Žaludky (teda převážně kuřecí, neb jsou dostupnější) jsem dělala nedávno. Koprovku miluju, ale jsem z rodiny jediná. Tak si ji dělám, když nikdo není na oběd doma. A plíčky na smetaně... mňááám. Chodívala jsem na ně do Koruny dole na Václaváku (už není), tam je dělali výborné.
Sharko, dík za připomenutí starých dobrých receptů, i když já na ně až tak nezapomínám. No jo, jsem už taky stará a pamatuju doby, kdy se běžně vařily.
Jooo, plíčky na smetaně v Koruně a taky jsem tam chodila na humrový chlebíčky
Koruna,to byla legenda!Vždycky,když jsme jako mladí jeli do PHY,byl sraz u Koruny. A ty koktejly a všechno.... mňam.
Jo kde jsou ti časi humrove chlebíčky tatarské a to jidlo o tom si dnes lide mohou jen nechat zdát
Plíčky jsem milovala a docela i uměla, jenže dneska už se to nedá koupit...
Kachní žaludky mám v dosahu, hned pro ně pádím, dík za návod a připomenutí.
Dobrý nápady, to jsou všechno jídla, co můžem, i tu koprovku . Ty žaludky můžou být i kuřecí, ty se seženou snad všude. Až se doplácám k řezníkovi, musím si ty plíčky a dršťky objednat, to bude dobrota
můžou bejt i kuřecí, ale chuť je jiná....méně výrazná.... a na plíčky se taky těšim... a srdce na smetaně... nebo na slanině...
Srdce na srdce na slanině občas kupuji a pravidelně se mi dostává chápavého úsměvu - pro pejska, že, pro pejska. Tuhle jsem už nevydržela a odvětila že to "žeru" taky.
hovězí srdce celé, kupuju opravdu pejsanům na zpestření. Kousky toho nejlepšího si dám stranou na polévku. S hovězím žebrem je vynikající. Jen si ho musím zamluvit, jinak není. Vepřová srdíčka jsou běžně u našeho řezníka k dostání.
Unás vepřove a hovězí vnytřosti jsou jen malo a ne jen že jsou drahe ale nejsou nevím co sníma dělaji ani hlava vepřová není dříve se dala koupit
Máří, to hovězí srdíčko jde jíst i vařené jako ovar a je vynikající....
A srdíčko na špíčku, to nemá chybu. Pes diabetik to nesmí (až je mi ho líto, jak nechápe, proč nedostane), ale syrový to miluje kočka, tak na ni taky zbyde.
Kachny,kachny,kachny..... Tady v dosahu nic takového neseženu. Ale dršťky, to můžeme a umím je udělat. Sharko, díky za inspiraci, dále jako u Liky.