Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Z. Tečka 31.3.2019 11:52Re: Cibulačku nevařím ke kafi jedině cigárko. Větrník tak jednou za rok, ke kafi určitě ne :) |
Z. Janaba 31.3.2019 10:47Re: Cibulačku nevařím Co takhle k větrníku ke kafi? To ne? :-) |
Z. Vave 30.3.2019 0:10Jé, cibulačka! Teď jsem na ni dostala chuť. :) Dík za připomenutí, za tip. |
R. Enatae 29.3.2019 22:22Pustil si někdo to video v článku? Ta cibulačka z červené cibule moc vábně nevypadá :) I to koření je pro nás dost nezvyklé. Cibulačku francouzského střihu ze žluté cibule občas vařím, jako vložku dělám sýrové toustíčky z rohlíků, podávám je zvlášť na míse, aby nebyly rozblemcané. |
Z. Lika 29.3.2019 19:59Re: Cibulačku nevařím Moje nejoblíbenější svačina v dětství: chleba se sádlem a cibulí (zelenou natí). Mňam! |
Z. Lika 29.3.2019 19:58Re: Ano cibulačka je moc dobrá polévka Na lodi máme vždy cibule nadbytek - je to prostě univerzální zelenina - takže jsem vděčná za jakýkoli tip :-) |
Z. Lika 29.3.2019 19:58Re: Jj cibulička sladká, Jenny, zkus koupit cibule pytel, a možná i cibulačka bude. Ona je fakt dobrá. A nemusíš ani dělat sýrovou topinku, je vynikající i samotná. |
Z. Lika 29.3.2019 19:37Re: Cibulový salát No prosím, žila jsem si jako v hotelu :-) No vlastně ano... |
Z. Jenny 29.3.2019 18:37Jj cibulička sladká, má panenka hladká! A to je pravda. V cibuli je zdravíčko a je moc, moc dobrá a to různě upravená. MLP je cibulový král a vždy než se rozhlédnu, tak je po cibuli. Bohužel se u nás cibule polévky nedožije! :-) I tak, díky za recept, cibuli hojně používám, do všeho a ještě do všeho ! :-) |
L. A 29.3.2019 16:57Re: U nás Občas mi pomáhá Kotatko, občas se přidá k loudilum. Ale všichni umí výraz "ubohý hladový kocourek". |
T. Zana 29.3.2019 16:25Re: Ano cibulačka je moc dobrá polévka Maričko, to je dobrý nápad, to musím zkusit :-) |
M. Crossette 29.3.2019 15:12Ano cibulačka je moc dobrá polévka dělám jí občas v zimě, jako hlavní jídlo na celkové prohřátí (a jak je hustá, tak i zasytí). Ona zkaramelizovaná cibule prostě chutná jinak, než jen podušená. Ovšem na tu cibulačku je ji potřeba hodně a máš Liko pravdu, že míchání toho množství až je jak má, trvá nudně dlouho. Cibule mám doma vždy hodně, mám ji v kuchyni velkou spotřebu. Když zrovna nevím, co bych dala jako přílohu, uvařím cibuli(pro každého jednu). Velké cibule oloupu, odkrojím oba konce. Pak ji pro jistotu ovážu nití, aby i při vaření udržela tvar. Dám do osolené vody (někdy přidám trochu směsi koření typu Vegeta). Vařím, dokud nejsou měkké na píchnutí. Při vyndavání nechám trochu okapat. Na talíři ještě horkou cibule rozkrojím na čtvrtky, nebo jak je libo a položím na ně několik kousků másla na rozpuštění. Možno pak ještě pomlýt pepř a přisolit. Čpavá ostrost se vařením vyvaří je to dobré. |
Š. Matyášová 29.3.2019 13:47Re: Cibulový salát tenhle salát se dělával za totáče v hotelových restauracích..... |
Z. Lika 29.3.2019 12:08Re: cibulačka je skvělá... Jsi hrdinka, i s tím loupáním. Musíš mít ty strávníky opravdu ráda! |
Z. Lika 29.3.2019 12:07Re: Cibulový salát Ale to vypadá velmi zajímavě. U nás se takto připravená cibule - ne mnoho - dávala do bramborového salátu. Plus kyselé okurky a vajíčko natvrdo, někdy. |
L. Jakovljevičová 29.3.2019 11:48Cibulový salát dělávala maminka, když zbyla k jaru cibule a už začínala vyhánět takové ty první žluté špičky. To se svaří voda s cukrem, solí, octem, přidá se bobkový list, pepř a nové koření. Musí to mít takovou tu sladkokyselou chuť. Do horkého se hodí cibule nakrájená na kolečka a jen lehce se nechá přejít varem. Musí být ještě křupavá. Nechá se v tom nálevu vychladit. Já tenhle salát mám moc ráda, nejraději ty malý žlutý kolečka zprostředka :-)) |
Š. Matyášová 29.3.2019 11:25Re: cibulačka je skvělá... já je oloupala,Alenka nakrájela.... |
Z. Lika 29.3.2019 11:14Re: cibulačka je skvělá... Patnáct kilo! To je takový ten obrovský pytel! A kdo to loupal a krájel? Přišla bych o oči snad... |
Z. Lika 29.3.2019 11:12Re: Milá liko, Páni, tak to jste museli mít spotřebu :-) |
Z. Yga 29.3.2019 10:51Re: Milá liko, Kůň (:o)))) |
Z. Tečka 29.3.2019 10:38Re: Cibulačku nevařím On takovej chleba s doma vyškvařeným sáááádlíčkem a cibulkou taky nemá chybu. Dávám si cibuli i k chlebu s Lučinou nebo Paloučkem. Ke karbanátkům nebo sekané za studena taky můžu.:) |
Š. Matyášová 29.3.2019 10:31Re: cibulačka je skvělá... a zasmažuje se do zlatova, taková tmavší zlatá... |
Š. Matyášová 29.3.2019 10:29Re: cibulačka je skvělá... naposled jsem takhle na Beaveru zasmažovala 15 kilo cibule....celej den to trvalo.... |
Z. Lika 29.3.2019 10:13Re: U nás Tak to se máš co otáčet, tolik zájemců! |
Z. Lika 29.3.2019 10:12Re: Milá liko, Připomněla jsi mi, že jsme sázeli mrkev a cibuli střídavě do řádků vedle sebe, nějak se navzájem podporují. Kdo je Makfin? |
Z. Yga 29.3.2019 10:08Re: Milá liko, Vždycky jsme doma sázeli cibuli a dokud mamka žila, tak jí zásobovala sebe a minimálně další tři domácnosti - tak se nedá říct, že by nerostla (:o)). Ale já mám pozemek dvakrát tři metry a na ten se mi musí vlézt hlavně rajčata (protože ty se nemusí plet - cheche), ale je pravda, že letos tam bude i nějaká ta cibule (vloni byla mrkev pro Makfina). |
L. A 29.3.2019 10:06Re: U nás Každý má své libůstky: Saša kontroluje SE, Ťapík přijde vynadat, jaktože nikdo nehladí pruhovaného kocourka a Hubert chce chovat. |
Z. Lika 29.3.2019 9:51Re: Cibulačku nevařím Bílá cibule je moc fajn, není ostrá, přímo lahůdková. Někde jsem četla, že denně se má jedna cibule syrová sníst - obsahuje dobré látky na klouby a nejen na ně. Ale jen syrová. Někdo to řeší tlačenkou :-) |
Z. Tečka 29.3.2019 9:34Cibulačku nevařím několikrát jsem si ji porůznu dala, ale jak jsem jinak polívková, tady jsem se prostě nechytla. A navíc nemám ráda cokoli rozmáčeného v polévce. Kdybych ty opečené tousty dostala na talířek zvlášť, tak snad bych to mohla. Jinak se bez cibule neobejdu, klidně ji místo pokrájení na chleby s něčím jenom přikusuju. Taky už mi odchází, ten Sharčin nápad je dobrý, myslím, že by se to vyplatilo. Teď jsem si oblíbila na jídlo zasyrova bílou cibuli. Akorát je moc velká, chvíli vydrží zabalená do alobalu v lednici, ale nesmím na ni zapomenout. |
Z. Lika 29.3.2019 9:34Re: hezký den Bezva, přeji dobrou chuť. |