Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Z. Lika 29.3.2019 9:33Re: Milá liko, Třeba se časem k nějakému přebytku cibule dostaneš. U vás asi moc neroste, viď, vzhledem k podnebí? |
Z. Lika 29.3.2019 9:32Re: Jo, cibulačka Výborná lokalizace s tím sádlem a chlebem! A blahopřeji ke kulinářskému zážitku přímo na místě, není nad to, nastavit si správné chutě. |
Z. Lika 29.3.2019 9:31Re: U nás Cibulačku doporučuji :-) "...přijde zkontrolovat, co SE dělá..." :D |
Z. Lika 29.3.2019 9:30Re: cibulačka je skvělá... No jo, ono je zrovna období, kdy staré brambory a cibule docházejí a nové ještě nejsou, proto ta drahota. Takže líp jsou na tom samozásobitelé a my ostatní si musíme počkat do léta. Ten recept se zavařením je dobrý tip. Taky jsem na něco podobného myslela, když je potřeba zpracovat víc cibule najednou. |
T. Zana 29.3.2019 9:18Jo, cibulačka Ještě za hlubokého totáče jsem se dostala služebně do Paříže. Cibulačka byla jedním z těch velkých zážitků. Od těch dob jí dělám, jo, bývala to polívka za pár korun :-/ Nicméně jsem ji i tak tenhle týden uvařila, teda její počeštěnou verzi, ke které jsem se časem propracovala (cibuli dělám na sádle a místo bílého pečiva beru chleba, taky na sádle :-) |
Z. Yga 29.3.2019 8:09Milá liko, Jo cibulačku, tak tu jsem ještě nedělala. V poslední době jsem si oblíbila pórkovou, kterou nám kdysi na spřáteleném webu naservírovala gurmánka (teda v mé modifikaci, třebas opravdu nepoužívám jen tu bílou část, ale celý pórek a není to nic proti ničemu - tedy chuťově). A jak vtipně upozornila Sharka, cibule je dražší než brambory (a že ty jsou letos sakra drahé), takže až tolik mi ji doma nezbývá (ta z podzimu je dávno pryč), takže to spíš vidím zas na tu pórkovou - mám zrovna dva póry jak ruka (:o)). Ale někdy na tu cibulajdu určitě dojde, moc se mi líbí ty sýrové topinky. |
Z. Xerxová 29.3.2019 6:31hezký den hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům :o) ... Cibulačku ráda - už dlouho nebyla... Musí se to napravit - dík za připomenutí |
Š. Matyášová 29.3.2019 6:17cibulačka je skvělá... ale cena z akilo cibule je stejně jako cena brambor, vyšší jak za kilo banánů... přesto ze zbytků cibule, dělám do foroty její smaženou verzi na špeku, po usmažení a zredukování jen nacpu do sklenic, na kilo cibule a 3é dkg špeku- jedna zavřovací 0,75l sklenice...nacpu to tam horké,zatáhnu víčko a později,jako když najdu,je to super pod smažená vajíčka,pod maso..na bramborové knedlíky nebo čočku na kyselo, na hrachovou kaši.... |
L. A 29.3.2019 5:37U nás je nejpravděpodobnější pohled, jak Saša přijde zkontrolovat, co se dělá. Ale tu polévku bychom někdy mohli zkusit. |