2.12.2020 | Svátek má Blanka


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Co taky s cibulí

Třeba uvařit polévku

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Jakovljevičová 29.3.2019 11:48

Cibulový salát

dělávala maminka, když zbyla k jaru cibule a už začínala vyhánět takové ty první žluté špičky. To se svaří voda s cukrem, solí, octem, přidá se bobkový list, pepř a nové koření. Musí to mít takovou tu sladkokyselou chuť. Do horkého se hodí cibule nakrájená na kolečka a jen lehce se nechá přejít varem. Musí být ještě křupavá. Nechá se v tom nálevu vychladit. Já tenhle salát mám moc ráda, nejraději ty malý žlutý kolečka zprostředka :-))

Z. Lika 29.3.2019 12:07

Re: Cibulový salát

Ale to vypadá velmi zajímavě. U nás se takto připravená cibule - ne mnoho - dávala do bramborového salátu. Plus kyselé okurky a vajíčko natvrdo, někdy.

Š. Matyášová 29.3.2019 13:47

Re: Cibulový salát

tenhle salát se dělával za totáče v hotelových restauracích.....

Z. Lika 29.3.2019 19:37

Re: Cibulový salát

No prosím, žila jsem si jako v hotelu :-) No vlastně ano...