Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Z. Jenny 27.4.2018 10:38Re: Parádní recepis na jedy Jo, podle mně jsou nejlepší Jadrníčky. :-) |
Z. Yga 27.4.2018 10:37Re: Myslela som si, Krásnou dovolenou přeju - doufám, že tělo ti bude hýčkat nějaký mladý svalovec ... myslím samosebou na klasickou masáž (;o)) |
Z. Matylda 27.4.2018 10:17Buřtguláš se u nás dřív vařil často, dneska už míň. A zaklínadlo je podle mě z Žekspíra, jak ty čarodějka vařily v kotli :) |
T. Zana 27.4.2018 10:15Re: Myslela som si, Užij si dovču! |
Š. Matyášová 27.4.2018 10:03Re: Parádní recepis na jedy záleží na druhu jablka.... |
Z. Matylda 27.4.2018 9:53Re: Liko, napřed jsem si chvilku myslela.... No, tak to bude ten Žekspír :) |
Z. Lika 27.4.2018 9:35Re: Buřtguláš! Jsem ráda, že jsem kápla vhod :-) Buřty vpřed! |
Z. Lika 27.4.2018 9:34Re: tak já taky troškou do mlýna Přesně tak, s přidáváním klobásy se dá počarovat. Koncentrovaný rajský protlak je skvělá věc, už se bez něj neobejdu a vozím ho i na loď. Česnek mám moc ráda. Kupodivu, v klasických českých kuchařkách se do guláše nedával, ani majoránka. |
Z. Lika 27.4.2018 9:32Re: kolik kuchařek Protlak do různých gulášů opravdu doporučuji, setkala jsem se s tím ve francouzských a italských kuchařkách, a je to pecka. |
Z. Lika 27.4.2018 9:31Re: Parádní recepis na jedy Díky :-) A jsem ráda, že se povědomí o možnosti zahuštění bramborou místo mouky rozšířilo. Zelí jsem jednou zkusil zahustit nastrouhaným jablkem, a moc mi to nechutnalo, asi jde o zvyk. |
Z. Lika 27.4.2018 9:24Re: Myslela som si, No ano, krumple. Nebo krumpir (krompir?) v Chorvatsku. Verenko, přeji krásné hýčkání. A doufám, že budou mít i dobré pivo :-) |
Z. Verenka 27.4.2018 9:10Myslela som si, že buřtguláš som nikdy nevarila,ani nejedla.Ale nie,toto skvostné jedlo poznám pod názvom krumpli papikáš.Po cibuľke,mletej paprike dávam na kolieska pokrájané špekačky,alebo safaládky,alebo párky.Hne ́d po osmahnutí krumple/zemiaky/ a podlievam a dusím.Pretlak som nedavala-skúsim.Je to výborné dovolenkové jedlo do kampu i na lod/súhlasím s Likou/V máji odchádzam na welnes do HU,budú mi tam hýčkať telo,knižky budú na dušu a jeden večer si k pivku dáme aj krumplipaprikáš. |
A. Rgova 27.4.2018 9:05Re: Parádní recepis na jedy a tu kuchařku neznám. Buřtguláš vypadá fakt jedinečně a protlak do gulášů obecně potvzuju. I tu bramboru, ta se nakonec dá nastrouhat už syrová. Používám ji na zahuštění zelí. Třeba. A Liko, krásně sepsáno. Moc ráda jsem si po ránu početla. Díky |
A. Rgova 27.4.2018 9:02Parádní recepis na jedy
|
Z. Tečka 27.4.2018 8:51kolik kuchařek tolik způsobů. Já dávám buřtíky k cibulce a chvíli to mastím spolu. Pak dodám to ostatní. Buřtíky by neměly být moc opražené. S tím protlakem jsem to nikdy nezkusila, i když jsem někde v receptech četla, žes e protlak přidává i do normálního guláše, nebo do gulášovky. Příště zkusím, už dostávám chuť :) |
Z. Inka 27.4.2018 8:11tak já taky troškou do mlýna protože Bimbo nemůže cokoli rajského jako omáčku, protlak u nás není, i když mám velmi kvalitní Doppio concentrato z naší italské fabriky. Místo buřtů používám pálivou klobásu opečenou a též dávám současně s bramborami pár stroužků česneku.Podle kvality klobásy může se dávat až nakonec, nebo nechat předávat chuť bramborám |
T. Zana 27.4.2018 7:37Buřtguláš! Jé, ten mám moc ráda a už jsem ho dlouho nedělala. Raději než s masem :-) Ten bude brzo! |
Z. Lika 27.4.2018 7:16Re: hezký den Kvalitní párky a buřty jsou základ. Ráda vidím, že tento guláš je jaksi "ve vzduchu" :-) |
Z. Lika 27.4.2018 7:15Re: Přesně tak, jeho výhoda je ta chvilka, během níž je guláš uvařený. Takže příště dobrou chuť! |
Z. Maw 27.4.2018 6:50Tvuj gulas musi byt skvostny. Ja delam skoro stejny, misto burtu je tam maso :D A rozhodbe potvrzuju, ze je to mnaminka a ten s burtem udelam priste, protoze se bude varit "chvilku" |
Z. Xerxová 27.4.2018 6:40hezký den hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům... :o) Jééé - buřtguláš byl u nás včera k večeři. Brambory je třeba rychle dobrat, v mražáku bylo pár zbylých kvalitních párků po Trpajzlíkách... Guláš byl skvělý, zbyteček bude k obědu. |
Š. Matyášová 27.4.2018 6:38Re: Ingredience mám stejné na buřtguláš mi stačí hrnec a prkýnko a talíř :-D osmahnu v hrnci,pak vyndám na talíř , z prkýnka přidávám cibul a pak zarestuju s paprikou a nakonec přihodím brambory a podleju... |
Š. Matyášová 27.4.2018 6:36Re: Liko, napřed jsem si chvilku myslela.... já vím, že ne, ale napadla mne jako první,když jsem to dočetla,věděla jsem, že to nevařila :-D |
Z. Lika 27.4.2018 6:30Re: Ingredience mám stejné Majoránku až úplně nakonec, příliš ji nevařit, ale to určitě znáš. Já už si uvědomila, proč začínám cibulí - jsem tak zvyklá z lodi a ušpinit jenom hrnec. Doma se s nádobím můžu rozmáchnout, to je fakt. |
Z. Lika 27.4.2018 6:29Re: Liko, napřed jsem si chvilku myslela.... Nene, žádná stařenka :DD |
Š. Matyášová 27.4.2018 6:26Liko, napřed jsem si chvilku myslela.... že jsi si půjčila recept z kuchařky Stařenky Oggové :-D |
Š. Matyášová 27.4.2018 6:25Re: Ingredience mám stejné já po vypečení špekáčků, před přihozením cibule, tyto vyjmu a vrátím je až těsně před dovařením...majoránku do buřtguláše nedávám, ale prubnu to... rajskej protlak ano a papriku dávám uzenou a přidám trošku maďarské pálivé- ne chilli, to je jiná chuť. |
Z. Lika 27.4.2018 6:21Re: Ingredience mám stejné To je výborný postup. Jsem automaticky zvyklá začínat cibulí, a přitom to může být lepší. Díky za tip! Pozdravuj prosím Dalmatinov. |
R. Enatae 27.4.2018 0:29Ingredience mám stejné Ale jiný postup.Nejprve opékám špekáčky, na vypečený tuk hodím cibuli. Potom přidám papriku (tuk pomůže pustit barvu i chuť), protlak. Následují brambory a voda, nakonec majoránka. Zahustím rozmačkaným bramborem. Mňam. Asi bude o víkendu nad Dalmatinovem. |