14.11.2019 | Svátek má Sáva



DISKUSE K ČLÁNKU

Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.


MLSOTNÍK: Čarodějný



Výpis zvoleného vlákna. Zobrazit celou diskusi podle vláken, času
počet příspěvků: 7, poslední: 28.4.2018 17:17, přehled diskusí

Taky jsem vždycky :
Autor: Z. Vave Datum: 27.4.2018 21:48

na ždibci sádla opráskla buřtíky, vyndala a nasypala tam cibuli i s trochou kmínu, pak papriku, nasypat brambory a zalít vodou. Majoránku ani protlak nedávám, ale zkusím. Sama buřtguláš tak moc nemusím, ale Vašek ho má moc rád. ... Vlastně nevím, jestli ho můžu, nebo nemusím, už jsem ho dlouho nejedla. Většinou si vařím falešný bigoš a Vaškovi buřtguláš.

Re: Taky jsem vždycky :
Autor: Z. Lika Datum: 27.4.2018 22:00

Vave, určitě to s tím rajským protlakem zkus - aspoň trošku, a to do jakéhokoli gulášovitého jídla, nebo do čeho dáváš papriku. Paprika a rajský protlak náramně ladí.

Re: Taky jsem vždycky :
Autor: Z. Vave Datum: 27.4.2018 22:02

Jojo, ladí. Do něčeho to přece takhle dávám, ale sakra do čeho? :)

Re: Taky jsem vždycky :
Autor: Z. Lika Datum: 27.4.2018 22:09

Do omáčky na špagety, tipuju. A určitě patří do boeuf bourguignon :D

Re: Taky jsem vždycky :
Autor: Z. Vave Datum: 27.4.2018 23:16

Ten baf neznám. :) Omáčka na špagety asi jo. Nebo na fazole možná. :)

Re: Taky jsem vždycky :
Autor: M. Beda Datum: 28.4.2018 12:08

to mě napadlo první, na špagety dávám papriku (plus další koření) spolu s protlakem a mám je troufám si říct vynikající :-DDDDD

i když pravda, velká část tohoto "kouzla" (takže jsou taky čarodějnické) tkví podle mě v tom, že tam přijde troška kečupu OD MÉHO TÁTY!!!!!! hledala jsem v pozůstalosti jako šílená, vím že MUSEL mít nějaký recept, ale bohužel tento nenávratně odešel s ním :-((((((

a já mám poslední skleničku.........

Re: Taky jsem vždycky :
Autor: Z. Tečka Datum: 28.4.2018 17:17

Bedo, receprů na kečupy je spousta, já vím, a každý máme nějaký svůj vychytaný. Já jsem kdysi dostala recept od švagrovy maminky, dělala ho ve velkém, a mně taky moc chutná. Když jsme tu ještě pěstovali zeleninu, měli jsme vždycky rajčat na rozdávání. Takže jsem dělala dvě várky, jeden jemný a druhý pikantnější. Jestli chceš, dám recept na Hady. Našemu kamarádovi, co měl hospodu, ten kečup chutnal tak, že chtěl, abych mu ho pro hospodu udělala. Nabízel pro začátek 40 Kg rajčat a kuchyň k dispozici. Šílenec...