Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Zapékaná rajčata s tuňákem
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Jakub S. 21.9.2008 21:00No a - ? Jejich reakce, komentáře? Teda odhlédna (přechodník) od toho, že v US je otřesný zvyk chovat se společensky a na všechno rozzářeně přikyvovat, provádět Wow! a k o n v e r z o v a t místo hovoru o n ě č e m , že. |
Hana W 21.9.2008 17:23Re: Re: Jo, to bylo dobry Fakt strasne dobry - ja varim intuitivne, ale to vajicko by mne nenapadlo. |
Bláža 21.9.2008 17:06Re: Jo, to bylo dobry Jůůů, chutnalo až v Emerice, to mám radost! A Animal Corner to je Ňěco s velkým Ň! |
Hana W 21.9.2008 16:18Jo, to bylo dobry Mam ponekud prebytek rajcat (priroda) a tunaku ve vlastni stave (Chetova dieta) a byli u nas vcera navecer dva kamaradi na sklenicku vinka, tak jsem k tomu pri konverzaci udelala tahle plnena rajcata a byl to uspech nesmirny. I ta cerstva bazalka byla. Tak jsem kamaradum vysvetlila, ze to bylo z Animal Corner (nevim, jak jinak prelozit Zviretnik). Coz rozproudilo debatu o ruznych debatnich klubech. Vyhrala jsem debatu s tim, ze mame vlastni casopis s radou rubrik, vytvoreny ctenarema pod umnou taktovkou a vytrvalosti Dede.A bankovni ucet na dobre ucely, a srazy, a napomocne lidicky v dobach, kdy je pro nekoho zatazeno. |
RenataE 20.9.2008 23:25Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: No ano, americké biftečky... Já mám ty potvory s různým počtem chapadel strašně ráda - naučila jsem se to jíst v Řecku a milujou to i děti. A pražma - mňam! Naopak nemusím pangase, chybí mi tam ta "rybina", i když uznávám, že pro lidi, kteří z principu neradi ryby, je to dobrý začátek. Dětem pangas připadal jako z filmu Křidýlko nebo stehýnko - usoudily, že je to z nějaké umělé hmoty, anžto to nechutná jako ryba |
Zdena b.p. 20.9.2008 23:16Re: Re: Re: Re: Re: Re: No ano, americké biftečky... No, já chobotnici už ochutnala, ale zase taková mňamka to není, abych šílela, že jsem ji propásla. Ale ryby si tam přepočítávám taky. Losos, nebo pražma je rozhodně daleko větší pochutnání. |
RenataE 20.9.2008 22:11Re: Re: Re: Re: Re: No ano, americké biftečky... Taky jsem se ještě k argentinskému nebo jinému luxusnějšímu masu neodhodlala. Zato tam testuju ryby (hlavně ty v akci), při jedné předváděčce mě kuchař nalákal na mečouna Naposled jsem uvažovala nad chobotnicí, ale nakonec jsem si koupila obligátní filet z lososa, protože jsem neměla čas na duševní přípravu na kuchtění chobotnice |
Zdena b.p. 20.9.2008 21:59Re: Re: Re: Re: No ano, americké biftečky... Si bude myslet, že jí nadáváš. A v Makru to taky ze zajímavosti pročítám. Já se znám. Kdybych si to jednou hříšně koupila, tak mne určitě od plotny odvolá nějaká živelná pohroma a já to spálím. Já se znám, jakmile o něco jde, tak začnu vyrábět nepoživatelné příšernosti. |
RenataE 20.9.2008 20:07Re: Re: Re: No ano, americké biftečky... No jo, štětinko, ale v řeznictví málokdo pod nápisem Hovězí zadní pozná, jestli je to vysloužilá dojnice nebo masné plemeno Schválně se prodavačky zkus zeptat, jestli ta flaksa je Charolais nebo Hereford Možná to někdy zkusím sama |
štětinka 20.9.2008 19:59Re: Re: Re: No ano, americké biftečky... oprava překlepu: aberdeen angus |
štětinka 20.9.2008 19:57Re: Re: No ano, americké biftečky... Pravda je, že existuje vyloženě masné plemeno skotu - Aberdeen Andus. Je to většinou celočerná (někdy tmavě hnědá) nižší,ale mohutná kravka, která je dobře uzpůsobená extenzivnímu odchovu (celoroční pastvina),ale takových plemen je hafo. U nás se hodně chovají i Charolaiky, Herefordi, Piemontese,Salers, Aberdeeni, pomálu už je Belgických modrých, simentálů, highlandů apod. Fajnšmekři samozřejmě jednotlivá masa rozeznávají,ale pro nás, běžnější kuchaře stačí pokud si vybereme masíčko od masných plemen skotu. U nás se chovají pouze na pastvinách. Je prý i rozdíl v bio chovu,ale u extenzivního odchovu už se mi zdá, že tento rozdíl není tak znatelný |
RenataE 20.9.2008 19:10Re: No ano, americké biftečky... Black Angus je k sehnání i u nás, mají v Makru. Ne, že by to bylo levné, ale koupit se dá. |
Bláža 20.9.2008 18:33Re: Blážo |
Jakub S. 20.9.2008 15:30No ano, americké biftečky... No jo, no - ale když někdo něco nepoznal, tak se mu aspoň po tom nemusí c n i e ť . . . Je to jistá sebezáchovná výhoda, že jsme po většinu života z těch lepších, příp. nejlepších věcí moc nepoznali! Nebo ne? Jo. Ne. Jak pravil ten wunderrebe kdysi v Haliči na tom smrtelném loži: Vím já? A umřel. Šalom. |
Hana W 20.9.2008 14:51Re: Re: Re: Re: všechno Musim Mikovi sekundovat. Ac v poslednich letech z hoveziho moc nevarim, kdyz se naskytne oslava nebo sleva na Black Angus, tak takovy pekny, stavnaty, lehce krvavy chutny biftecek.... |
zana 20.9.2008 14:01Blážo připojuju se k chvaličům, je to fakt moc dobrý |
LENKA S 20.9.2008 10:30DEE, TO JE VLASTNÍ TVRDÁ ZKUŠENOST!!! PO MÉ NEOPATRNOSTI V UŽÍVÁNÍ MLADÝCH KOPŘIV NÁSLEDOVALA DOKONCE HOSPITALIZACE . NO, ZA BLBOST SE PLATÍ DOCELA HODNĚ A NESTOJÍ TO ZA TO. PROTO JSEM NA TOHLE RIZIKO RADĚJI UPOZORNILA. BERU DOŽIVOTNĚ WARFARIN A ZNÁT MUSÍM. |
MaRi 20.9.2008 9:57Re: Re: Re: Tak jsem to vyzkoušela děvucha šikovná, která umí pochválit: 1) nemusí vařit 2) napapká se 3) tchýňka je spokojená A fčil vážně: je krásné, když si lidé dokážou rozumět a shodnout se |
zana 20.9.2008 9:19Re: Re: Re: Tak jsem to vyzkoušela Tak to má být. |
Vave 20.9.2008 8:29Re: Re: Tak jsem to vyzkoušela Chvála a obdiv neskonalý! - Holka je to tuza šikovná! |
Dee 20.9.2008 8:27Re: DEE, NEVÍM, ZDA JEŠTĚ NAKOUKNEŠ A ZDA TO BUDE ONO DÍK ZA RECEPT,ZKUSIM NA JAŘE,JESTLI NEZAPOMENU.TO O TÉ KRVI JE ZAJÍMAVÉ,TCHÝNI TO NABÍZET NEBUDU.CELÁ NADšENÁ JSEM PŘIŠLA VČERA VEČER DOMŮ A LÍČILA,JAKÝ MÁM SKVĚLÝ RECEPT NA BEZINKOVOU ŠŤÁVU A BYLO MI ŘEČENO,ŽE BEZ UŽ JE PRYČ A MÁM SMŮLU. TAKŽE AŽ PŘÍŠTÍ ROK. |
Pitrýsek 20.9.2008 0:05Re: Re: Re: Vypadá to zajímavě Milá La, já nevím. Sama o sobě říkám, že pět květináčů s ibišky a jsem s otázkou rodné hroudy vyrovnaná, ale tolik vím. JM, to není jen víno. Rajčata, okurky, papriky běžná to zde komodita. |
Pitrýsek 20.9.2008 0:00Re: Re: Re: Bezinkový likér Terro-san, jest-li ten odpor k bezinkám nebude tím, že v nich "něco" je. Když jsem nastoupila už v dost vysokém věku z kanceláře do výroby, byla jsem hrozně unavená. Navíc okolo samé chemické jedovatiny. Jedna stará paní mi dala recept na bezinkový kompotek, který měl zvýšit imunitu organismu a nějak doplnit krvinky či co. Udělala jsem si pár malých skleniček. A když jsem to zkusila užívat, byla jsem jak picnutá. Dokonce jsem vyrobila jeden menší zmatek na křižovatce a tak jsem, pro jistotu, všechny bezinkové kompotky vylila. |
dalmatin 19.9.2008 21:51Re: Tak jsem to vyzkoušela Zítra jdu taky na to! Mňam! |
zana 19.9.2008 21:34Re: Tak jsem to vyzkoušela A co na to Milka, Vavísku? |
zana 19.9.2008 21:32Re: Re: Re: Re: všechno jo, to chápu, že je pak úplně jiný maso ... |
LENKA S 19.9.2008 20:45LA, U NÁS TEPLOMĚR VE DRUHÉM PATŘE NA OKNĚ KUCHYNĚ UKAZOVAL -3°C!!! A TO JEŠTĚ TĚSNĚ PO 11. DOPOLEDNE. ŠEDIVEC NA LOUCE, KTEROU Z OKNA KUCHYNĚ VIDÍM, SE UDRŽE L SKORO DO POLEDNE. NO, MÁM UŽ VYSTARÁNO. NĚKTERÉ PAPRIKY PŘEŽILY, ALE UŽ Z NICH MOC NEBUDE. |
Bláža 19.9.2008 20:40Re: Re: Tak jsem to vyzkoušela Ještě jsem chtěla napsat, že tam vlastně jde i parmazán, ale s tím jsem to ještě zapéct nezkoušela. |
LENKA S 19.9.2008 20:36DEE, NEVÍM, ZDA JEŠTĚ NAKOUKNEŠ A ZDA TO BUDE ONO JÁ TU ŠŤÁVU( VLASTNĚ JAKÝSI KOPŘIVOVÝ KOKTEIL DĚLÁM JEN DOCELA ZJARA, KDY VYKOUKNOU MLADIČKÉ VÝHONKY KPŘIV. NAŠTÍPU SI JAKO HUSA HRST TĚCH VÝHONKŮ, VHODÍM JE DO MIXÉRU, DODÁM ZHRUBA 200 ML STUDENÉ VODY A ROZMIXUJU JEMNĚ. PAK JEN PŘECEDÍM, OSLADÍM MEDEM A DLE CHUTI OKYSELÍM PRAVOU, NE UMĚLOU CITRÓNOVOU Š´TÁVOU. ALE VELIKÝ POZOR!!! KOPŘIVY MOC SNADNO ODVÁPŇUJÍ ORGANISMUS A VELICE SNADNO A RYCHLE ZVÝŠUJÍ HODNOTY INR( QUICKA), TAKŽE JE NESMÍ UŽÍVAT NIKDO, KDO PRAVIDELNĚ BERE COKOLI NA ŘEDĚNÍ KRVE, JINAK HORZÍ VNITŘNÍ KRVÁCENÍ!!! |
Bláža 19.9.2008 20:34Re: Tak jsem to vyzkoušela No to jsem ráda! Já jsem taky dělala k večeři plněná rajčata, ale z 6 kusů. Jak jsem nastydlá, tak mi ale vůbec nechutnala, ale kluci si mlaskali, tak snad to bylo jen tou rýbou |