Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Zapékaná rajčata s tuňákem
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
redneck Mike, Mississippi 19.9.2008 20:15Re: Re: Re: všechno Zano, to proto, ze na druhe strane oceanu vetsina lidi vubec nevi, jak hovezi vlastne chutna. Pork je vsude stejny, ale beef..., to je uplne o necem jinem. Black Angus odruda vubec nevi jak vypada nejaka staj nebo neco podobneho, zadne granule, pouze zelene pastviny a pokud prikrmuji, tak to je seno nejvyssi kvality - mix psenice, alfa alfa, jetele a marshal rygrass... |
Vave 19.9.2008 19:48Tak jsem to vyzkoušela a je to naprosto vynikající! Mňam, mňam, mňam! Dělala jsem to z 8 rajčat, sýru jsem dala půl nivy a půl eidamu, trochu kaparů, vejce bez cibulky a jeden malý drcený tuňák byl v oleji a druhý ve vlastní šťávě. Sice jsem musela odevzdat smečce desátek, ale i tak to vyšlo přesně na naplnění všech rajčat. Díky, milá Blážo! |
Jakub S. 19.9.2008 17:51Re: Re: Re: všechno No tak místo nich dáš plátky masa, no... to máš jedno. |
Bláža 19.9.2008 17:45Re: TDY, BLÁŽO, SLINTÁM JAK XERXOVIC BETA !! TEDY LENKO, KDYŽ UŽ NADCHNU RECEPTEM I TEBE, KTERÁ MÁ RECEPIS SNAD NA VŠECHNO, TAK TO JE UŽ CO ŘÍCT! DEJ VĚDĚT, JAK TI CHUTNALO. |
zana 19.9.2008 17:29Re: Re: všechno já teda radši pork, ale jinak s váma souhlasím. Jsem kůň, zapomněla jsem cestou koupit rajčata....... |
terra-san 19.9.2008 16:48Re: Re: Re: Re: Bezinkový likér Já taky... velmi. |
terra-san 19.9.2008 16:47Re: Re: všechno Zjišťuju, Mike, že máš rád stejnou zeleninu (toho Anguse...) Mávám za oceán a přeji dobrou chuť. |
redneck Mike, Mississippi 19.9.2008 15:28Re: všechno To znam, Stetinko, kocky poznaji po zvuku kdyz otviram plechovku tunaka..., a najednou je mam vsechny tri pod sebou, touzebne vzhlizejici vzhuru... A stejne si to o vikendu vyzkousim, jako priloha k me nejoblibenejsi zelenine - Black Angus Beef - to zni neobycejne lakave... |
Dee 19.9.2008 14:57Re: Re: Re: Bezinkový likér Tak tady o té by básnil až by slintal |
zana 19.9.2008 14:46Re: Re: Re: Bezinkový likér Hm, tenhle přístup oceňuju |
Bláža 19.9.2008 14:46Re: Re: Re: Bezinkový likér Jo, to je taky moc dobrá šťáva! |
Bláža 19.9.2008 14:45Re: Re: Bezinkový likér Je to ta nejběžnější velikost igelitky, nevím, jak to popsat |
Matylda 19.9.2008 14:44Re: Re: Re: Bezinkový likér |
LA 19.9.2008 14:23Re: Re: Bezinkový likér Asi mám jiný, než ochutnal, ale také je moc dobrá. Kopřivami krmíme drůbež, nejlépe husy nebo kachny. Po vykrmení zaříznout, oškubat, vykuchat, osolit, okmínovat a zvolna péct. Dostatečně vykrmená drůbež pak pustí báječnou šťávu, která je vlastně také z kopřiv. |
Dee 19.9.2008 14:04Re: Bezinkový likér Jak velkou igelitku myslíš? Tu velkou nákupní? Dík za recept,zkusím,uvidím. Chot je zas nadšený z kopřivove šťávy,jednou pil a furt o tom básní,ale vyzkoušený recept nemám. |
terra-san 19.9.2008 12:44Re: Re: Re: Re: Bezinkový likér Může být, ale terra dodnes vzpomíná s hrůzou v oku, jak mu bezinkový likér od maminky jeho tehdejší slečny pokazil rande. Ne, bezinky nám fakt nesmějí přes práh. Bral by to jako atentát. |
Bubu 19.9.2008 12:16Re: Re: TDY, BLÁŽO, SLINTÁM JAK XERXOVIC BETA !! LENKO, MÁMA O VÍKENDU SKLIDILA VŠECHNY PAPRIKY. ČERVNOVÁ FUJAVICE VZALA FOLIÁK, PAPRIKY BYLY NA FRAJPLACE, TAK JE RADŠI VŠECHNY SKLIDILA A DOBŘE UDĚLALA, ROSTLINKY JSOU NA TABÁK. MNĚ RAJČATA VYDRŽELA, JSOU V NECKÁCH A PŘILEPENÉ K BARÁKU, TAKŽE POD STŘECHOU. KAKTUSY JSOU NA OKNECH A NEZALITÉ, TAKŽE VYDRŽELY, ALE O VÍKENDU PŮJDOU DOMŮ. LETOS NĚJAK BRZO, OBVYKLE BÝVAJÍ VENKU AŽ DO PŮLKY ŘÍJNA. A Blážo, tohle zkusím, zítra dorazí tchyně, zkusím to na ní a třeba budu zase za hvězdu. |
Bláža 19.9.2008 12:11Re: Re: Re: Bezinkový likér To jste ale ještě neochutnali bezinky konzervované rumem Po těch je všechno v bříšku desinfikované. A bezinkový likér náramně krásně voní |
štětinka 19.9.2008 11:34všechno bych měla, jen ten tučňák mi chybí Když ho mám, dostanou kočenky, nějak je mi líto s ním krmit lidi |
štětinka 19.9.2008 11:32Re: Re: Re: Re: Vypadá to zajímavě já mám rajčat taky dost. Ale u nás se nic nezkazí, pokud už jich je moc měkkých, svařím si je do zavařovaček a v zimě používám místo protlaku (necedím, nešlupkuju, prostě jak to je) |
alimo 19.9.2008 11:30výborný nápad určitě vyzkoušíme, máme rajskejch na rozdávání, jsem na tom podobně jako LA, taky už je kečup a lečo a do všeho a ke všemu přidávaný rajčata. Takže dík za tip, vyzkoušíme !!!! |
terra-san 19.9.2008 10:39Re: Re: Bezinkový likér Zano, v Praze je bezinek! Jen je potřeba si vybrat nějaký keř dál od silnic a civilizace... Jenže já Blážu zklamu. Narozdíl od zapečených rajčat (fungují u nás jako zaháněč mlsné a dobrůtka ke sklence vína večer na zahradě...) bezinkový likér, bezinková marmeláda, šťáva a snad dokonce ani vůně nám nesmí do domu. Já je prostě jen nemusím - ale s terrou se bez černý vysloveně nesnáší. Nevím, co si provedli, ale je mu zle po všem, co obsahuje bezinky. Ten by mi dal, kdyby si omylem líznul (a pak trávil nezapomenutelné hodiny...no, tam... taková malá útulná místnůstka to je). |
MATYLDA 19.9.2008 10:19Re: MATYLDO, NMĚJAK JSEM NEZAZNAMENALA, ODKUD VLASTNĚ JSI. DNES ZROVNA VEZU S SEBOU DOPLZNĚ BVELIKOU ŠKATULI PLNOU RAJČAT. JSOU PRO KAMARÁDKU A JEJÍHOM NEMOÍCNÉHO SYNKA. ALE JE JICH STÁLE JEŠTĚ HODNĚ. DNASKA RÁNO JSEM UKLÁDAL LENKO, JSEM Z BRNA. a ZAHRADU MÁME NA BUCHLOVSKÝCH KOPCÍCH, KDE NÁM LETOS NĚJAK VYROSTLO HOUBELEC. aLE ZELINÁŘ CO MI SÍDLÍ POD OKNEM PRODÁVÁ RAJČATA ZE SVÉ ZAHRADY, TAKŽE CHUŤOVĚ JSOU DOBRÁ. |
Matylda 19.9.2008 10:17Re: Re: Re: Re: Vypadá to zajímavě Už jsi ho otestovala? |
LENKA S 19.9.2008 10:06MATYLDO, NMĚJAK JSEM NEZAZNAMENALA, ODKUD VLASTNĚ JSI. DNES ZROVNA VEZU S SEBOU DOPLZNĚ BVELIKOU ŠKATULI PLNOU RAJČAT. JSOU PRO KAMARÁDKU A JEJÍHOM NEMOÍCNÉHO SYNKA. ALE JE JICH STÁLE JEŠTĚ HODNĚ. DNASKA RÁNO JSEM UKLÁDALA RAJČATA DOMA VŠICHNI MILUJEME, ALE NYNÍ NÁM LEZOU I Z UŠÍ. JE JICH MOC A OPRAVDU JSEM ZŘEJMĚ MEGALOMAN. JÁ MĚLA TĚCH SADIČEK 40 -V DESETI BUŇKÁCH PO ČTYŘECH. PŮDA NÁS ZA MOC SICE NESTOJÍ, ALE POKUD MÁME DOST HNOJE( JE PRAVÝ, KRAVSKÝ NEBO KRÁLIČO-SLEPIČÍ) RAJČATA SI JEN MLASKAJ. CHTĚJÍ ALE HODNĚ VODY, KTEROUJ JÁ MĚLA A DOSUD MÁM. A POUZE DEŠŤOVKU, KTEROU CHYTÁM DO VŠEMOŽNÝCH NÁDOB. MÁM NA ZAHRADĚ PŘÍMO SKLADIŠTĚ VODY I V PLASTOVÝCH LAHVÍCH A KANYSTRECH. KROM TOHO KOUSEK OD NAŠÍ ZAHRÁDKY JE OBECNÍ, ALE NYNÍ ROZBITÁ PUMPA. TAM JSEM VŠAK LETOS VŮBEC NEMUSELA CHODIT. DEŠŤOVKY BYLO AŽAŽ. KDYŽ DOCHÁZELA, ZAČNLO PRŠET A ZÁSOBY SE OBNOVILY. KRÁSNÝ VÍKEND.LETÍM NA VLÁČEK. |
Dede 19.9.2008 9:59Re: Re: Re: Vypadá to zajímavě Tohle mi milá LA prosím nedělej - já jsem letos ochutnala jen 2 (slovy dvě!) domácí rajčata, která mají chuť! Vypěstovat jsem nic nestihla (nebyla jsem dostatečně dlouho na jednom místě - ani doma Č ani doma N), v okolí nikdo neprodával, takže jsem zůstala odkázaná na ta kupovaná, většinou s chutí polystyrénu. Začínám uvažovat, jestli nám je nevozej z Číny už vyrobený! Ale ten Blážin recept je fajn i z polystyrénovejch |
YGA 19.9.2008 9:07Blážo! Jsem normálně unešená - to musím dneska vyzkoušet - rajčata, tuňák i míchaná vajíčka mám moc ráda - jak já mám hlad - a to je teprve devět hodin! Dneska bude móóc dobrá a dle všeho i rychlá večeře - mňamky mlasky. A vůbec nepochybuju o výborném výsledku. Posléze dám vědět. |
zana 19.9.2008 9:02Re: Bezinkový likér Hmmm, bezinkovej likér ... jsou v Praze ještě bezinky? Jsem nějak mimo... |
LA 19.9.2008 8:34Re: Re: Vypadá to zajímavě Nevíme, je jich moc. Jižní Morava asi nebude na rajčata tak vhodná jako Podšumaví. Letos už se uvařil kečup, protlak, salsy je dostatek ještě od loňska, pořád to jíme a stejně jich neubývá. |
Bláža 19.9.2008 8:33Re: Bezinkový likér Jo a dejte mi pak vědět, jak vám rajčata chutnala. Dede mi psala, že to taky hned zkusí, ale zda chutnalo ještě nevím |