Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Zapékaná rajčata s tuňákem
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RenataE 20.9.2008 23:25Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: No ano, americké biftečky... Já mám ty potvory s různým počtem chapadel strašně ráda - naučila jsem se to jíst v Řecku a milujou to i děti. A pražma - mňam! Naopak nemusím pangase, chybí mi tam ta "rybina", i když uznávám, že pro lidi, kteří z principu neradi ryby, je to dobrý začátek. Dětem pangas připadal jako z filmu Křidýlko nebo stehýnko - usoudily, že je to z nějaké umělé hmoty, anžto to nechutná jako ryba |
alimo 19.9.2008 11:30výborný nápad určitě vyzkoušíme, máme rajskejch na rozdávání, jsem na tom podobně jako LA, taky už je kečup a lečo a do všeho a ke všemu přidávaný rajčata. Takže dík za tip, vyzkoušíme !!!! |
YGA 19.9.2008 9:07Blážo! Jsem normálně unešená - to musím dneska vyzkoušet - rajčata, tuňák i míchaná vajíčka mám moc ráda - jak já mám hlad - a to je teprve devět hodin! Dneska bude móóc dobrá a dle všeho i rychlá večeře - mňamky mlasky. A vůbec nepochybuju o výborném výsledku. Posléze dám vědět. |
Bláža 19.9.2008 8:31Bezinkový likér A nezapomeňte v tomto čase vyrobit si bezinkový likér! Já se s ním teď léčím z nachlazení . Natrháme si asi půl igelitky bezinek s černými kuličkami (celé i se stonky) a pokud máme odšťavovač, nejlépe je hned odšťavíme a pracujeme už jen s tou šťávou. Bezinky (nebo jejich š´távu) vaříme 15 minut s 1 l vody . Pokud už jsou odšťavené, stačí kratší doba varu. Přecedíme a vyždímáme přes plátno (pokud už jsme neodšťavili). Přidáme 1 kg cukru a 1 vanilkový cukr a vaříme 5 min. Dále přidáme překapanou silnou kávu (na 1 šálek 3 lžíce mleté kávy, já to přelila přes filtrpapír, jde i přes jemné sítko) a nakonec smícháme s 1/2 až 1 l rumu, to podle toho, jak to chceme mít sladké. A naplníme skleněné láhve a pak se už jen oblizujeme a upíjíme zdravý likér! |
Bláža 19.9.2008 8:33Re: Bezinkový likér Jo a dejte mi pak vědět, jak vám rajčata chutnala. Dede mi psala, že to taky hned zkusí, ale zda chutnalo ještě nevím |
zana 19.9.2008 9:02Re: Bezinkový likér Hmmm, bezinkovej likér ... jsou v Praze ještě bezinky? Jsem nějak mimo... |
terra-san 19.9.2008 10:39Re: Re: Bezinkový likér Zano, v Praze je bezinek! Jen je potřeba si vybrat nějaký keř dál od silnic a civilizace... Jenže já Blážu zklamu. Narozdíl od zapečených rajčat (fungují u nás jako zaháněč mlsné a dobrůtka ke sklence vína večer na zahradě...) bezinkový likér, bezinková marmeláda, šťáva a snad dokonce ani vůně nám nesmí do domu. Já je prostě jen nemusím - ale s terrou se bez černý vysloveně nesnáší. Nevím, co si provedli, ale je mu zle po všem, co obsahuje bezinky. Ten by mi dal, kdyby si omylem líznul (a pak trávil nezapomenutelné hodiny...no, tam... taková malá útulná místnůstka to je). |
Bláža 19.9.2008 12:11Re: Re: Re: Bezinkový likér To jste ale ještě neochutnali bezinky konzervované rumem Po těch je všechno v bříšku desinfikované. A bezinkový likér náramně krásně voní |
terra-san 19.9.2008 12:44Re: Re: Re: Re: Bezinkový likér Může být, ale terra dodnes vzpomíná s hrůzou v oku, jak mu bezinkový likér od maminky jeho tehdejší slečny pokazil rande. Ne, bezinky nám fakt nesmějí přes práh. Bral by to jako atentát. |
Pitrýsek 20.9.2008 0:00Re: Re: Re: Bezinkový likér Terro-san, jest-li ten odpor k bezinkám nebude tím, že v nich "něco" je. Když jsem nastoupila už v dost vysokém věku z kanceláře do výroby, byla jsem hrozně unavená. Navíc okolo samé chemické jedovatiny. Jedna stará paní mi dala recept na bezinkový kompotek, který měl zvýšit imunitu organismu a nějak doplnit krvinky či co. Udělala jsem si pár malých skleniček. A když jsem to zkusila užívat, byla jsem jak picnutá. Dokonce jsem vyrobila jeden menší zmatek na křižovatce a tak jsem, pro jistotu, všechny bezinkové kompotky vylila. |
Dee 19.9.2008 14:04Re: Bezinkový likér Jak velkou igelitku myslíš? Tu velkou nákupní? Dík za recept,zkusím,uvidím. Chot je zas nadšený z kopřivove šťávy,jednou pil a furt o tom básní,ale vyzkoušený recept nemám. |
LA 19.9.2008 14:23Re: Re: Bezinkový likér Asi mám jiný, než ochutnal, ale také je moc dobrá. Kopřivami krmíme drůbež, nejlépe husy nebo kachny. Po vykrmení zaříznout, oškubat, vykuchat, osolit, okmínovat a zvolna péct. Dostatečně vykrmená drůbež pak pustí báječnou šťávu, která je vlastně také z kopřiv. |
Matylda 19.9.2008 14:44Re: Re: Re: Bezinkový likér |
Bláža 19.9.2008 14:46Re: Re: Re: Bezinkový likér Jo, to je taky moc dobrá šťáva! |
zana 19.9.2008 14:46Re: Re: Re: Bezinkový likér Hm, tenhle přístup oceňuju |
terra-san 19.9.2008 16:48Re: Re: Re: Re: Bezinkový likér Já taky... velmi. |
Dee 19.9.2008 14:57Re: Re: Re: Bezinkový likér Tak tady o té by básnil až by slintal |
Bláža 19.9.2008 14:45Re: Re: Bezinkový likér Je to ta nejběžnější velikost igelitky, nevím, jak to popsat |
LENKA S 19.9.2008 20:36DEE, NEVÍM, ZDA JEŠTĚ NAKOUKNEŠ A ZDA TO BUDE ONO JÁ TU ŠŤÁVU( VLASTNĚ JAKÝSI KOPŘIVOVÝ KOKTEIL DĚLÁM JEN DOCELA ZJARA, KDY VYKOUKNOU MLADIČKÉ VÝHONKY KPŘIV. NAŠTÍPU SI JAKO HUSA HRST TĚCH VÝHONKŮ, VHODÍM JE DO MIXÉRU, DODÁM ZHRUBA 200 ML STUDENÉ VODY A ROZMIXUJU JEMNĚ. PAK JEN PŘECEDÍM, OSLADÍM MEDEM A DLE CHUTI OKYSELÍM PRAVOU, NE UMĚLOU CITRÓNOVOU Š´TÁVOU. ALE VELIKÝ POZOR!!! KOPŘIVY MOC SNADNO ODVÁPŇUJÍ ORGANISMUS A VELICE SNADNO A RYCHLE ZVÝŠUJÍ HODNOTY INR( QUICKA), TAKŽE JE NESMÍ UŽÍVAT NIKDO, KDO PRAVIDELNĚ BERE COKOLI NA ŘEDĚNÍ KRVE, JINAK HORZÍ VNITŘNÍ KRVÁCENÍ!!! |
Dee 20.9.2008 8:27Re: DEE, NEVÍM, ZDA JEŠTĚ NAKOUKNEŠ A ZDA TO BUDE ONO DÍK ZA RECEPT,ZKUSIM NA JAŘE,JESTLI NEZAPOMENU.TO O TÉ KRVI JE ZAJÍMAVÉ,TCHÝNI TO NABÍZET NEBUDU.CELÁ NADšENÁ JSEM PŘIŠLA VČERA VEČER DOMŮ A LÍČILA,JAKÝ MÁM SKVĚLÝ RECEPT NA BEZINKOVOU ŠŤÁVU A BYLO MI ŘEČENO,ŽE BEZ UŽ JE PRYČ A MÁM SMŮLU. TAKŽE AŽ PŘÍŠTÍ ROK. |
LENKA S 20.9.2008 10:30DEE, TO JE VLASTNÍ TVRDÁ ZKUŠENOST!!! PO MÉ NEOPATRNOSTI V UŽÍVÁNÍ MLADÝCH KOPŘIV NÁSLEDOVALA DOKONCE HOSPITALIZACE . NO, ZA BLBOST SE PLATÍ DOCELA HODNĚ A NESTOJÍ TO ZA TO. PROTO JSEM NA TOHLE RIZIKO RADĚJI UPOZORNILA. BERU DOŽIVOTNĚ WARFARIN A ZNÁT MUSÍM. |
zana 19.9.2008 8:30Týýý jo zapečený rajčata miluju, to musím zkusit. A ono to ani snad není kalorická bomba . Paráda, díky |
Vave 19.9.2008 8:28Asi to zkusím hned dneska, přijede Milka ,a mně dělá dobře, když mě má za dobrou kuchařku! Díky milá Blážo , už se těším, jak se blejsknu! |
LA 19.9.2008 7:53Vypadá to zajímavě My už ani nevíme co s rajčaty. Tak to zkusíme takhle využít. Snad se nějaké ty rybičky doma najdou. |
Matylda 19.9.2008 8:25Re: Vypadá to zajímavě U vás nevíte, co s rajčaty? Moje máti pláče, jak jich má letos máloa já si je po letech musím v září kupovat. Holt některé kopce na Jižní Moravě to letos asi neustály. |
LA 19.9.2008 8:34Re: Re: Vypadá to zajímavě Nevíme, je jich moc. Jižní Morava asi nebude na rajčata tak vhodná jako Podšumaví. Letos už se uvařil kečup, protlak, salsy je dostatek ještě od loňska, pořád to jíme a stejně jich neubývá. |
Dede 19.9.2008 9:59Re: Re: Re: Vypadá to zajímavě Tohle mi milá LA prosím nedělej - já jsem letos ochutnala jen 2 (slovy dvě!) domácí rajčata, která mají chuť! Vypěstovat jsem nic nestihla (nebyla jsem dostatečně dlouho na jednom místě - ani doma Č ani doma N), v okolí nikdo neprodával, takže jsem zůstala odkázaná na ta kupovaná, většinou s chutí polystyrénu. Začínám uvažovat, jestli nám je nevozej z Číny už vyrobený! Ale ten Blážin recept je fajn i z polystyrénovejch |
Matylda 19.9.2008 10:17Re: Re: Re: Re: Vypadá to zajímavě Už jsi ho otestovala? |
štětinka 19.9.2008 11:32Re: Re: Re: Re: Vypadá to zajímavě já mám rajčat taky dost. Ale u nás se nic nezkazí, pokud už jich je moc měkkých, svařím si je do zavařovaček a v zimě používám místo protlaku (necedím, nešlupkuju, prostě jak to je) |
Pitrýsek 20.9.2008 0:05Re: Re: Re: Vypadá to zajímavě Milá La, já nevím. Sama o sobě říkám, že pět květináčů s ibišky a jsem s otázkou rodné hroudy vyrovnaná, ale tolik vím. JM, to není jen víno. Rajčata, okurky, papriky běžná to zde komodita. |