3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Zapékaná rajčata s tuňákem

Máte na něco chuť, ale nejste si jisti, co by to mělo být? Zkuste zapékaná rajčata s tuňákem!

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jakub S. 21.9.2008 21:00

No a - ? Jejich reakce, komentáře?

Teda odhlédna (přechodník) od toho, že v US je otřesný zvyk chovat se společensky a na všechno rozzářeně přikyvovat, provádět Wow! a  k o n v e r z o v a t  místo hovoru  o  n ě č e m , že.

Hana W 21.9.2008 17:23

Re: Re: Jo, to bylo dobry

Fakt strasne dobry - ja varim intuitivne, ale to vajicko by mne nenapadlo.

Bláža 21.9.2008 17:06

Re: Jo, to bylo dobry

Jůůů, chutnalo až v Emerice, to mám radost! A Animal Corner to je Ňěco s velkým Ň!VV:-)

Hana W 21.9.2008 16:18

Jo, to bylo dobry

Mam ponekud prebytek rajcat (priroda) a tunaku ve vlastni stave (Chetova dieta) a byli u nas vcera navecer dva kamaradi na sklenicku vinka, tak jsem k tomu pri konverzaci udelala tahle plnena rajcata a byl to uspech nesmirny. I ta cerstva bazalka byla. Tak jsem kamaradum vysvetlila, ze to bylo z Animal Corner (nevim, jak jinak prelozit Zviretnik). Coz rozproudilo debatu o ruznych debatnich klubech. Vyhrala jsem debatu s tim, ze mame vlastni casopis s radou rubrik, vytvoreny ctenarema pod umnou taktovkou a vytrvalosti Dede.VA bankovni ucet na dobre ucely, a srazy, a napomocne lidicky v dobach, kdy je pro nekoho zatazeno.

RenataE 20.9.2008 23:25

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: No ano, americké biftečky...

Já mám ty potvory s různým počtem chapadel strašně ráda - naučila jsem se to jíst  v Řecku a milujou to i děti. A pražma - mňam! Naopak nemusím pangase, chybí mi tam ta "rybina", i když uznávám, že pro lidi, kteří z principu neradi ryby, je to dobrý začátek. Dětem pangas připadal jako z filmu Křidýlko nebo stehýnko - usoudily, že je to z nějaké umělé hmoty, anžto to nechutná jako ryba;-D

Zdena b.p. 20.9.2008 23:16

Re: Re: Re: Re: Re: Re: No ano, americké biftečky...

No, já chobotnici už ochutnala, ale zase taková mňamka to není, abych šílela, že jsem ji propásla. Ale ryby si tam přepočítávám taky. Losos, nebo pražma je rozhodně daleko větší pochutnání.

RenataE 20.9.2008 22:11

Re: Re: Re: Re: Re: No ano, americké biftečky...

Taky jsem se ještě k argentinskému nebo jinému luxusnějšímu masu neodhodlala. Zato tam testuju ryby (hlavně ty v akci), při jedné předváděčce mě kuchař nalákal na mečouna:-) Naposled jsem uvažovala nad chobotnicí, ale nakonec jsem si koupila obligátní filet z lososa, protože jsem neměla čas na duševní přípravu na kuchtění chobotnice;-D

Zdena b.p. 20.9.2008 21:59

Re: Re: Re: Re: No ano, americké biftečky...

Si bude myslet, že jí nadáváš. A v Makru to taky ze zajímavosti pročítám. Já se znám. Kdybych si to jednou hříšně koupila, tak mne určitě od plotny odvolá nějaká živelná pohroma a já to spálím. Já se znám, jakmile o něco jde, tak začnu vyrábět nepoživatelné příšernosti. :-)

RenataE 20.9.2008 20:07

Re: Re: Re: No ano, americké biftečky...

No jo, štětinko, ale v řeznictví málokdo pod nápisem Hovězí zadní pozná, jestli je to vysloužilá dojnice nebo masné plemeno:-) Schválně se prodavačky zkus zeptat, jestli ta flaksa je Charolais nebo Hereford;-D Možná to někdy zkusím sama;-D

štětinka 20.9.2008 19:59

Re: Re: Re: No ano, americké biftečky...

oprava překlepu: aberdeen angus

štětinka 20.9.2008 19:57

Re: Re: No ano, americké biftečky...

Pravda je, že existuje vyloženě masné plemeno skotu - Aberdeen Andus. Je to většinou celočerná (někdy tmavě hnědá) nižší,ale mohutná kravka, která je dobře uzpůsobená extenzivnímu odchovu (celoroční pastvina),ale takových plemen je hafo. U nás se hodně chovají i Charolaiky, Herefordi, Piemontese,Salers, Aberdeeni, pomálu už je Belgických modrých, simentálů, highlandů apod. Fajnšmekři samozřejmě jednotlivá masa rozeznávají,ale pro nás, běžnější kuchaře stačí pokud si vybereme masíčko od masných plemen skotu. U nás se chovají pouze na pastvinách. Je prý i rozdíl v bio chovu,ale u extenzivního odchovu už se mi zdá, že tento rozdíl není tak znatelný

RenataE 20.9.2008 19:10

Re: No ano, americké biftečky...

Black Angus je k sehnání i u nás, mají v Makru. Ne, že by to bylo levné, ale koupit se dá.

Bláža 20.9.2008 18:33

Re: Blážo

:-):-):-)

Jakub S. 20.9.2008 15:30

No ano, americké biftečky...

No jo, no - ale když někdo něco nepoznal, tak se mu aspoň po tom nemusí  c n i e ť . . .

Je to jistá sebezáchovná výhoda, že jsme po většinu života z těch lepších, příp. nejlepších věcí moc nepoznali! Nebo ne? Jo. Ne. Jak pravil ten wunderrebe kdysi v Haliči na tom smrtelném loži: Vím já? A umřel. Šalom.

Hana W 20.9.2008 14:51

Re: Re: Re: Re: všechno

Musim Mikovi sekundovat. Ac v poslednich letech z hoveziho moc nevarim, kdyz se naskytne oslava nebo sleva :-P na Black Angus, tak takovy pekny, stavnaty, lehce krvavy chutny biftecek....

zana 20.9.2008 14:01

Blážo

připojuju se k chvaličům, je to fakt moc dobrýR^R^:-)

LENKA S 20.9.2008 10:30

DEE, TO JE VLASTNÍ TVRDÁ ZKUŠENOST!!!

PO    MÉ NEOPATRNOSTI   V UŽÍVÁNÍ MLADÝCH KOPŘIV NÁSLEDOVALA DOKONCE   HOSPITALIZACE . NO, ZA BLBOST  SE  PLATÍ DOCELA  HODNĚ  A NESTOJÍ  TO  ZA  TO. PROTO JSEM  NA  TOHLE  RIZIKO RADĚJI UPOZORNILA. BERU  DOŽIVOTNĚ   WARFARIN A  ZNÁT   MUSÍM.

MaRi 20.9.2008 9:57

Re: Re: Re: Tak jsem to vyzkoušela

děvucha šikovná, která umí pochválit:  1) nemusí vařit  2) napapká se  3) tchýňka je spokojená ;-P

A fčil vážně: je krásné, když si lidé dokážou rozumět R^ a shodnout se R^ :-)

zana 20.9.2008 9:19

Re: Re: Re: Tak jsem to vyzkoušela

Tak to má být;-):-)V.

Vave 20.9.2008 8:29

Re: Re: Tak jsem to vyzkoušela

Chvála a obdiv neskonalý! - Holka je to tuza šikovná! ;-);-D;-D;-D;-D

Dee 20.9.2008 8:27

Re: DEE, NEVÍM, ZDA JEŠTĚ NAKOUKNEŠ A ZDA TO BUDE ONO

DÍK ZA RECEPT,ZKUSIM NA JAŘE,JESTLI NEZAPOMENU.TO O TÉ KRVI JE ZAJÍMAVÉ,TCHÝNI TO NABÍZET NEBUDU.CELÁ NADšENÁ JSEM PŘIŠLA VČERA VEČER DOMŮ A LÍČILA,JAKÝ MÁM SKVĚLÝ RECEPT NA BEZINKOVOU ŠŤÁVU A BYLO MI ŘEČENO,ŽE BEZ UŽ JE PRYČ A MÁM SMŮLU. TAKŽE AŽ PŘÍŠTÍ ROK.

Pitrýsek 20.9.2008 0:05

Re: Re: Re: Vypadá to zajímavě

Milá La, já nevím. Sama o sobě říkám, že pět květináčů s ibišky a jsem s otázkou rodné hroudy vyrovnaná, ale tolik vím. JM, to není jen víno.  Rajčata, okurky, papriky běžná to zde komodita.

Pitrýsek 20.9.2008 0:00

Re: Re: Re: Bezinkový likér

Terro-san, jest-li ten odpor k bezinkám nebude tím, že v nich "něco" je. Když jsem nastoupila už v dost vysokém věku z kanceláře do výroby, byla jsem hrozně unavená. Navíc okolo samé chemické jedovatiny. Jedna stará paní mi dala recept na bezinkový kompotek, který měl zvýšit imunitu organismu a nějak doplnit krvinky či co. Udělala jsem si pár malých skleniček. A když jsem to zkusila užívat, byla jsem jak picnutá. Dokonce jsem vyrobila jeden menší zmatek na křižovatce a tak jsem, pro jistotu, všechny bezinkové kompotky vylila.

dalmatin 19.9.2008 21:51

Re: Tak jsem to vyzkoušela

Zítra jdu taky na to! Mňam!

zana 19.9.2008 21:34

Re: Tak jsem to vyzkoušela

A co na to Milka, Vavísku?;-)

zana 19.9.2008 21:32

Re: Re: Re: Re: všechno

jo, to chápu, že je pak úplně jiný maso ...

LENKA S 19.9.2008 20:45

LA, U NÁS TEPLOMĚR VE DRUHÉM PATŘE NA OKNĚ KUCHYNĚ

UKAZOVAL  -3°C!!!  A  TO JEŠTĚ   TĚSNĚ  PO 11.  DOPOLEDNE.  ŠEDIVEC  NA  LOUCE, KTEROU Z OKNA  KUCHYNĚ  VIDÍM,  SE  UDRŽE L SKORO  DO  POLEDNE. NO, MÁM UŽ  VYSTARÁNO. NĚKTERÉ PAPRIKY  PŘEŽILY,  ALE  UŽ   Z NICH  MOC  NEBUDE.

Bláža 19.9.2008 20:40

Re: Re: Tak jsem to vyzkoušela

Ještě jsem chtěla napsat, že tam vlastně jde i parmazán, ale s tím jsem to ještě zapéct nezkoušela.

LENKA S 19.9.2008 20:36

DEE, NEVÍM, ZDA JEŠTĚ NAKOUKNEŠ A ZDA TO BUDE ONO

JÁ TU   ŠŤÁVU( VLASTNĚ  JAKÝSI  KOPŘIVOVÝ   KOKTEIL  DĚLÁM   JEN  DOCELA  ZJARA, KDY  VYKOUKNOU   MLADIČKÉ VÝHONKY  KPŘIV.  NAŠTÍPU  SI  JAKO  HUSA     HRST  TĚCH  VÝHONKŮ, VHODÍM JE  DO  MIXÉRU, DODÁM ZHRUBA 200 ML   STUDENÉ  VODY  A ROZMIXUJU  JEMNĚ. PAK  JEN PŘECEDÍM, OSLADÍM MEDEM  A  DLE CHUTI OKYSELÍM  PRAVOU,  NE  UMĚLOU   CITRÓNOVOU Š´TÁVOU. ALE    VELIKÝ POZOR!!! KOPŘIVY     MOC  SNADNO  ODVÁPŇUJÍ  ORGANISMUS  A   VELICE  SNADNO  A  RYCHLE  ZVÝŠUJÍ HODNOTY  INR(  QUICKA), TAKŽE  JE   NESMÍ   UŽÍVAT  NIKDO, KDO PRAVIDELNĚ  BERE  COKOLI  NA  ŘEDĚNÍ  KRVE, JINAK  HORZÍ  VNITŘNÍ  KRVÁCENÍ!!!

Bláža 19.9.2008 20:34

Re: Tak jsem to vyzkoušela

No to jsem ráda! Já jsem taky dělala k večeři plněná rajčata, ale z 6 kusů. Jak jsem nastydlá, tak mi ale vůbec nechutnala, ale kluci si mlaskali, tak snad to bylo jen tou rýbou :-/