Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Svinstvo
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
veram 3.12.2006 21:51kuřecí štrůdl Prosím, prosím, já jsem si ten recept nedala někam zvlášť a ted ho ne a ne najít. Prosím, ťukněte někdo, kde to bylo! Díky předem. |
Olčava 3.12.2006 21:55Re: kuřecí štrůdl Je to minulý Mlsotník:" Ořechové šátečky " v komentáři od Bedi/y? |
veram 3.12.2006 22:04Re: Re: kuřecí štrůdl Děkuji Ti, dobrá vílo Já to pořád hledala kdesi daleko, měla jsem pocit, že ten recept je tu už věky... |
Olčava 2.12.2006 20:09Bedo, tak jsem právě spáchala pěkné svinstvo! A sice ten tvůj kuřátkovej štrůdl. Svinula, upekla a půl šišky sežr..snědla. Uf...sotva dejchám, mňamka je to náramná. Máš velkou 1...jé chtěla jsem tam přilípnout hvězdičku, ale nenašla jsem jí, tak ti připínám na hruď ŘÁD ZLATÉ VAŘEČKY |
Beda 2.12.2006 22:29Re: Bedo, tak jsem právě spáchala pěkné svinstvo! jeeeee, Olčavo, no to si snad ani nazasloužím ... dnes jsem jen nakoukla, zlobí mě taky e-mai, neb Seznam prý dělá nějakou údržbu ... a ono takovéhle pěkné překvápko ... jsem moc ráda, že chutnalo, moje zásluha to není, recept mám od jedné kamarádky a ta nevím odkud, ale je fakt, že to zatím chutnalo opravdu všem jo, a já zrovna zítra (!! to je náhodička) se chystám zkusit ten s tím kyselým zelím ...teda až se dovalím z kočičí výstavy v Kongresáku, kam jdu hned ráno pomáhat ... ehmmm, nechcete někdo kočičku |
Hanča 3.12.2006 21:01Re: Re: Bedo, tak jsem právě spáchala pěkné svinstvo! Haló, Bedo, poslušně hlásím, že jsem taky upekla kuřecí štrudlík a chutnal moc a moc. Je to fajn recept - rychlý, překvapivě vydatný (u mých chlapů je toto podstatná veličina) a mňamózní. Díky za rozšíření repertoáru ! |
lLENKA S. 1.12.2006 22:02HLÁSÁNÍ POR PANÍ DAGMAR PŘED HODINOU JSEM ODESLALA SLÍBENÉ DÍLY KUCHAŘKY. JE TOHO HODNĚ-ASI PŘES 60 STRÁNEK A MÁM OBAVY, JESTLI TO PROLEZE DRÁTAMA AŽ K VÁM.ZDRAVÍM MOC |
D. R. 1.12.2006 17:58Díky všem! Právě jsem přiklusala z literárního semináře na ambasádě a jdu 1. číst 2. uvažovat 3. Péct! Díky za pomoc... |
LENKA S. 1.12.2006 13:37PANÍ DAGMAR, NEZOUFEJTE. POSÍLÁM VÁM IHNED PO DRÁTECH CELÝ SOUBOR MÝCH BUCHTOKOLÁČOVÝCH RECEPTŮ. VŠAK VY SI UŽ NĚCO Z NICH VYBERETE. A NEMUSÍ TO BÝT ZROVNA S KVASNICEMI, DYŽ TAM NEJSOU K DOSTÁNÍ. MŮŽE TO BÝT I NĚCO S KYPŘ. PRÁŠKEM DO PEČIVA TEN SE DÁ AHRADIT I STEJNÝM MNOŽSTVÍM JEDLÉ SODY. TAK KUCHTĚNÍ ZDAR A DEJTE PROSÍM ĚKAM SEM VĚDĚT, ZDA TY RECEPTY DOŠLY. |
LENKAS. 1.12.2006 14:08Re: PANÍ DAGMAR, NEZOUFEJTE. POSÍLÁM VÁM IHNED PO DRÁTECH CELÝ SOUBOR MÝCH BUCHTOKOLÁČOVÝCH RECEPTŮ. VŠAK VY SI UŽ NĚCO Z NICH VYBERETE. A NEMUSÍ TO BÝT ZROVNA S KVASNICEMI, DYŽ TAM NEJSOU K DOSTÁNÍ. MŮŽE TO BÝT I NĚCO S KYPŘ. PRÁŠKEM DO PEČIVA UŽ JSEM VŠE SLÍBENÉ ASI PŘED HODINOU ODESLALA A JEN DOUFÁM, ŽE TO PECKOVÍ HLADOVÍ TPHAJZLÍCI NASCHVÁLNÍCI CESTOU V TĚCH DRÁTECH NESEŽEROU. |
D. R. 1.12.2006 17:46Re: Re: PANÍ DAGMAR, NEZOUFEJTE. POSÍLÁM VÁM IHNED PO DRÁTECH CELÝ SOUBOR MÝCH BUCHTOKOLÁČOVÝCH RECEPTŮ. VŠAK VY SI UŽ NĚCO Z NICH VYBERETE. A NEMUSÍ TO BÝT ZROVNA S KVASNICEMI, DYŽ TAM NEJSOU K DOSTÁNÍ. MŮŽE TO BÝT I NĚCO S KYPŘ. PRÁŠKEM DO PEČIVA DÍKY LENKO, DOŠLO TO! pŘIŠLA JSEM TEPRVE PŘED CHVILKOU A HNED JDU STUDOVAT. |
LENKA S. 1.12.2006 18:56MILÁ DAGMAR, UŽ JSEM PŘEČETLA EMÍLKA OD VÁS. DÍKY |
Hanča 1.12.2006 13:27Jejda MaRi, mě u nadpisu napadlo, že to bude o vepřovém mase. Tedy ne že bych byla zklamaná, naopak, napsala jsi parádní inspiraci pro nadcházející víkend. Jen jsem dostala předčasně hlad a chuť a kdybych uměla to kouzlo "Stolečku, prostři se !", tak se teď na mě směje roládička plněná houbovou smaženicí. No nic, dorazím aspoň kafe a tyčinku Delissa. A ještě bych se moc přimlouvala za recepty na sladká svinstva. |
Vave 1.12.2006 11:53To je bašty najednou! Sviňstvem v podobě nejrůznějších kuřecích rolád jsem vyhlášená už z doby, kdy přednosta dělal v drůbežárnách. Mívala jsem tolik kuřat, že aby se mi vešla do mrazáku, musela jsem je vykosťovat jako na pásu, celý karton najednou. Bejvávalo, ale z té doby se nám zachovalo doma heslo: Kuře stokrát jinak a pokaždé kuře! Moje oko uvádí mou pídr do rozpaků, neví, co s tím. To zranění se obnovilo, protože na rohovce něco je, ale co, to se neví. Mám kapky a mast a dostala jsem svolení být bez obvazu, dokud to vydržím, pak si to mám zalepit. A uvidí se. Jelikož v Po jsem mimo Prahu, tak kontrola v úterý, pokud nedojde ke zhoršení. Děkuji, že jste mi držením palců pomohli zahnat opar! |
Kačer 1.12.2006 10:37Já mám taky hlad Doma dělám krůtí "svinstvo" s plesnivým sýrem, debrecínským párkem, okurčičkou, plátkem čuňky a hořčicí....achjo. Jinak MaRi, tvá svinstva jsou úžasná, určitě nějakou variaci vyzkouším a podám hlášení. Mimochodem, Brian se nechal ostříhat čekal na mně včera před prací, a když jsem ho viděla, tak jsem dostala záchvat smíchu, pak se ho zeptala proč má tu paruku a teď se mnou nemluví. Naštěstí si tu hlavu ráno umyl, rozcuchal a vypadá dobře, tak jsem mu to hned řekla, ale včera mi připomínal Igráčka v helmě.....snad si zvyknu |
Vave 1.12.2006 11:54Re: Já mám taky hlad Musí býr roztomilej. Kačenko, tak jo, jak píšeš v mailu, ale kdyby s tím rodiče měli problém nebo se nšco zkomplikovalo, tak jsem první na řadě jako psí teta, jo? Odpovím Ti na mail pořádně později. Papa. |
Kačer 1.12.2006 13:45Re: Re: Já mám taky hlad no....ráno jsem se ho lekla a ještě jednou děkuji za nabídku, kdyžtak dám mamče na tebe telefon, ale ona ho stejně nepoužije, navíc Judy se s ní moc nebaví ta je skoro pořád protivná, tak bude mít dvě blboňky na mazlení! |
terra 1.12.2006 10:11Svinstvo Jé, tak to máte zcela náhodou stejné "rodinné" zvyky - až na jednu malou výjimku: u nás doma se říká SVIŇSTVO, asi od rozkazovacího sviň se. Úplně původně bylo "sviňstvo jablečné" označení pro tažený štrůdl a mám dojem, že tam to klidně mohlo být i bez háčku vzhledem k obtížnosti výroby jmenované pochutiny. Nikdy jsem nepochopil, ale vždycky znova žasnu. A pak se nám ta sviňstva nějak pomnožila. Recepty vytisknu, jeden exemplář předám, druhý schovám (a budu s vaší dopomocí příležitostně sekat patky, jakýže jsem Jamie Oliver. |
aida 1.12.2006 13:01Re: Svinstvo Když zmiňujete Jamieho - zrovna vyšlo jeho další kuchařka, italská. Je úžasná, sice dražší, ale všem ji vřele doporučuju! Nádherné obrázky, nádherné recepty. Berte to třeba jako tip na vánoční dárek (já právě Jamieho kuchařky kupuju každý rok mé lepší polovic, máme všecky). |
terra 1.12.2006 13:26Re: Re: Svinstvo Díky za tip, ta mi unikla. Taky nemůžu být všude, že...A italskou kuchyni zrovna můžu. A moc. |
aida 1.12.2006 13:32Re: Re: Re: Svinstvo Opravdu je bezvadná, na udělání chutí při prohlížení určitě. Je to z té série, jak cestoval a vařil v Itálii, zrovna teď to na Spektru znova dávali. |
terra 1.12.2006 15:08Re: Re: Re: Re: Svinstvo To šplouchání a pleskání, to není déšť - to mi kapou sliny... |
aida 1.12.2006 15:21Re: Re: Re: Re: Re: Svinstvo |
Xerxová 1.12.2006 10:06kuřecí roláda Aneb jak z jednoho kuřete nakrmit devět lidí . Opravdu to jde (tedy když je dost polívky s domácími nudlemi a dost bramborové kašičky a taky ovocného či zeleninového salátu na doražení...) To se vykostí kuře (už mám slušnou praxi - pak to jde snadno a rychle) a nacpe se nádivkou (směska housek a vajíček a žampionů a petrželky zelené a kostiček uzeného) a pro barvu se přihodí kostičky mrkvičky a hrášek a kukuřice a vloží se po délce několik párků. Je to moc dobré, vždy to slaví úspěch. A opravdu se těch plátků udělá dost. A snad ještě lepší je to jako součást studené kuchyně. Tenké plátky jsou barevně krásné a moc dobré. Mám hlad, jdu si něco koupit |
MaRi 1.12.2006 10:30Re: kuřecí roláda prosím prosím o osvědčený popis vykosťování kuřete. Několikrát jsem to zkoušela, tu s lepším, tu horším výsledkem (a než se k tomu znovu odhodlám, vždycky pozapomenu, jak to vykonat efektivně) |
Xerxová 1.12.2006 10:52Re: Re: kuřecí roláda Když to se hrozně špatně popisuje. U nás v práci jsem si na to udělala školení, u někoho to zabralo, někdo to řeší tak, že na stole v práci občas najdu kuře a ostrý nůž.... Zkusím popsat, až ho budu příště svlíkat z kůže, tak se pokusím o fotodokumentaci.... kuře rozříznu po celé délce prsní kosti, a symetricky obnažím obě poloviny kostry hrudníku. Nohy: Vykloubím kyčle (ne si, ale tomu kuřeti), a oddělím maso na kosti od kůže a tu nohu jakoby vyvlíknu z kůže (stáhnu jako ponožku). .... Dál mi to nejde psát, já se neumím vyjádřit, pořád to mažu a přepisuji a je to horší a horší... Připadám si, že popisuji nějaké hrozné mučení a stejně to není k pochopení.... Asi vytvořím mlsotník kuřecoroládový.... Je mi to líto |
aida 1.12.2006 13:05Re: Re: Re: kuřecí roláda Někde na Labužníkovi je o tom celý článek i s obrázky, zkusím pohledat. Taky u Delie Smith tuším něco bylo. Ještě existuje druhý způsob vykošťování, od hřbetu. No, já pořádně neumím ani jeden... Ale vždycky to nakonec nějak zmastím, stejně se to pečením nějak zakamufluje. Kuřecí rolády jsou skvělé. |
aida 1.12.2006 13:20Re: Re: Re: Re: kuřecí roláda |
aida 1.12.2006 13:30Re: Re: Re: Re: kuřecí roláda Tak u Delie jsem se spletla, má tam jen porcování upečeného kuřete. Ale jiné její rady jsou docela fajn, všecko s obrázky, však se mrkněte: http://www.deliaonline.com/cookery-school/how-to/ |
Zdena 1.12.2006 14:38No hlavně: OD ZAD NE Moje trpká zkušenost: zepředu to jde líp. Od zad to nějak nechtělo jít. |