10.5.2024 | Svátek má Blažena


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Svinstvo

Ne, nelekejte se, držím se pokynu, že se zde nesmí vyskytovat žádné vulgarismy! Svinstvo je totiž souhrnné označení pokrmů různého druhu, které jsou v naší domácnosti velmi oblíbené a které se zhotovují SVINUTÍM.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Zdena 1.12.2006 9:49

provedla...

Přežírala se a necvičila... A to teď mám za trest, ten dietní program - úáááá

YGA 1.12.2006 8:55

Re: ÚÁ! Mám hlad!!!!!

Zcela souhlasím - člověk (teda já) si huntuje zdraví v tělocvičně, k obědu ho čekají tři extrudované kachličky s nízkotučným sýrem a tady nás MaRi bombarduje svinstvem všech možných chutí - že se nestydíš, milá MaRi ;-D;-D!

jiný Honza 1.12.2006 9:10

Re: Re: ÚÁ! Mám hlad!!!!!

Takovou stravou si to tělo zhuntuješ víc než tou tělocvičnou. 8-)))

Připomínáš mi toho reportéra jak se ptá starých lidí na recept na dlouhověkost. První říká - ráno štamprlička, k snídaní kus špeku, večer vepřová a půl litru červeného a pak se stou mojí pomilujeme. A kolik vám je?, ptá se reportér. 90, odpoví děda.

Druhý říká: já si dám ráno silné kafe a chleba se sádlem, k obědu vepřovou s knedlíkem, večer končím s 5 dvanáctkami a 20 cigaretmi. A je mi 85.

A třetí říká: denně cvičím, jím jen makrobiotickou stravu, nepiju, nekouřím, spím alespoň 8 hodin denně. A kolik je vám?, ptá se reportér. 40, ale vleče se to jako by to byla stovka. 8-)))

abyt 1.12.2006 12:57

Re: Re: Re: ÚÁ! Mám hlad!!!!!

Hihihi;-D!

MaRi 1.12.2006 9:20

Re: Re: ÚÁ! Mám hlad!!!!!

NESTYDÍM!!! Akorát ne!  Já už jsem tady mockrát otírala ze stolu kalužky svých slin nad mlsotníky jiných autorů a autorek...  Ofšem popsané jistě není naše každodenní menu ;-).

terra 1.12.2006 10:18

Re: Re: Re: ÚÁ! Mám hlad!!!!!

Jasně - za takové dobroty se není proč stydět. A je pravda, že ty největší dobroty si člověk nedává denně. Pokud si je dá jednou do týdne, nic se nestane a ještě si to užije. Nejdůležitější je víc vydat než přijmout - a pokud člověk nemá fakt vážný důvod to nedělat, je lepší, když se intenzivně hýbe, než když si ničí vnitřnosti dietou (omlouvám se jedincům s tak pomalým bazálním metabolismem, že přiberou kilo, i když na jídlo jen pomyslí. Tam to není jejich prohřešek, tam se provinila příroda - ještě že tu genetiku máme:-)).

Fallowa 1.12.2006 8:03

Malý dodatek -

masové závitky nemotám nitěmi,ale spichuju po délce malými špízy,velké rolády velkými špízy na ražniči.MaRi,dík za zajímavé receptyR^ - určitě vyzkouším!

Alča 1.12.2006 7:35

Ano, ano, svinstvo je i u nás velmi oblíbeno!

Jsme-li s chlapem jen sami dva (což je většinou), používám hotové chlazené lístkové těsto. Půlku na slano (nejím sladké) - těsto rozválím na plát, potřu kečupem, pokladu zbytky uzeniny, posypu grilovacím kořením nebo Vegamixem, dodám tvrdý sýr, je-li i nakrájenou papriku a svinu do závinu. Druhou půlku těsta také rozválím, rádýlkem na čtverečky rozkrájím. Na každý čtvereček kousek ovoce (nejlepší je jablko) a kopeček marmelády. Rožky se pouze nahoře přitisknou k sobě - vypadá to jako nerozvinutý tulipán. Potřít vejcem, péci (mně se vejde vše na jeden plech), sladkou část je možno hotové ještě pocukrovat a pak už si pochutnáváme každý na tom svém (musím požalovat, že minule mi chlap půlku závinu slupnul tvrdíc, že to je určitě nasladko, a že to musí prozkoumat).

Pokud mají přijet moje kuřátka se svými žravými polovičkami, dělám totéž ve větším množství, nebo klasiku: normální kynuté těsto na buchty rozdělím na čtyři díly. Každý vyválím na placku, plním připravenou náplní, zavinu, peču. Mizí okamžitě po upečení. Náplně mám většinou klasické: strouhaná jablka (s ořechy, kokosem a rozinkami), tvarohovou (s rozinkami a rumíčkem) a ořechovou a makovou, které dělám přesně podle staré "Kuchařky naší vesnice" (ve slovenštině), protože jsou složitější, ale výborné!

Zkrátka svinstvo je nejlepší!R^

Vave 1.12.2006 11:58

Re: Ano, ano, svinstvo je i u nás velmi oblíbeno!

Já dělám z lístkového těsta slané taštičky a protože je neumím, jen rohy vždycky halabala k sobě smáčknu, říkáme tomu doma pišošvory. To udělám čtverce, na dno trošku pokrájeného salámu, na to strouhaný sýr, pórek a kečup a zavřu je. Potřu žloutkem a sypu sezamem a některé zase kmínem a chvilku peču dozlatova. !! Mňam i studené!

A když není pobíž Li nebo Medvídek, úplně na začátku je zevnitř lehce potřu třeným česnekem.;-P

Hana Williamson 1.12.2006 0:56

Tyyyy jo!

To vypada fantasticky. Asi jsme kucharky stejneho ladeni, ja taky nemuzu nechat recept na pokoji - mam to jen za orientacni navod. este jsem chtela dodat k te Retigove - mam jeji kucharku uz dlouho a se zalibou si v tom citam. Ono to zas neni tak extravagantni, jak se to tlumocilo, protoze ona varila pro podstatne vic lidi. Teda jiste, urcite veci se prezily, ale na druhou stranu mne fascinuje, jaka koreni se pouzivala a ze meli i ustrice a jine exoticke veci. Ale o tom jsem uz kdysi tady jednou nekde psala.

Zuzka 1.12.2006 1:04

Re: Tyyyy jo!

Zdravím do dalekého světa a mohu jen souhlasit. Mám vydání M.D.R. z roku 1908 jako klenot mezi všemi kuchařskými knihami a často po ní sáhnu. Játrové knedlíčky dělám zásadně podle ní! A pokud chci kvalitní recept na sladkovodní rybu, nalistuji postní jídla a je vystaráno.

Co se týká úprav receptu, většinou poprvé vařím podle něj, poté už pouze improvizuji podle momentální nálady a skladových zásob :-D.

Zuzka 1.12.2006 0:23

TEDA TO JE BAŠTA!

MaRi,čekám už vlastně dnes odpoledne návštěvu a udělala jsem si tu pauzu od úklidu a měsíční uzávěrky současně,ale myslím, že po přečtení tohoto článku běžím rovnou do lednice! Bohužel tam leží nějaké to "svinstvo" připravené, tak doufám, že se udržím a sáhnu jen po jogurtu.;-)