Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Shepherd Pie alias Pastýřský koláč
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
aida 15.6.2006 9:39Dobré vločky jsou i žitné Děckám dělám něco podobného, je to strašně jednoduché. Pytlík vloček vysypat na vymazaný plech, postříkat jednou větší tubou Salka nebo Pikaa, péct, průběžně míchat. Po chvíli přidat slunečnicová semínka a nakonec rozinky. |
terra 15.6.2006 13:26Re: Re: Tojefuku - apropó VLOČKY Jen na okraj - pohankové vločky moc dobré (i když někdo pohanku nerad, hlavně pokud ji před úpravou zapomene prolít hrozivým objemem horké vody). A prý to funguje i proti žilní nedostatečnosti (rutin v pohance). Zatím mohu posoudit jen chuť, nedostatečný jsem všelijak, žilně, zdá se, nikoliv. |
tojefuk 15.6.2006 9:14Re: Tojefuku - apropó VLOČKY Děkuji za recept! On to určitě někdo použije. Nebo aspoň slíbí použití a bude se poťouchle šklíbit! Já jsem skromný, nemusím všecko mít! Vločky jsem koupil na podzim psům - konzerva byla asi hyn, zvraceli, dostávali vařený vločky s rýží a vývarem, aby to vůbec vzali do huby. Zbytek vloček dostali sýkorkové a ostatní lítací somráci za okno, neboť koňa nemám! Stálá otázka: Proč se směsi sušených přírodnin říká müsli?
|
zana 15.6.2006 10:38Re: Re: Tojefuku - apropó VLOČKY abys měl na co müslet |
tojefuk 15.6.2006 10:59Re: Re: Re: Tojefuku - apropó VLOČKY Dík, tohle mně nedošlo! Hlavně že jsem byl zase a jistě správně poučen! Člověk se celý život učí a stejně umře blbej! Nevím, kdo to řekl, ale je to pravda! |
JoVo 15.6.2006 12:40Re: Re: Re: Re: Tojefuku - apropó VLOČKY Jeden kolega říkal, že myslet (nebo müslet) znamená slušně řečeno nic nevědětProtože často myslím, tak si myslím, že opravdu nic nevím! |
tojefuk 15.6.2006 13:05Re: Re: Re: Re: Re: Tojefuku - apropó VLOČKY A na co často myslíš? |
JoVo 15.6.2006 13:44Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tojefuku - apropó VLOČKY Na cukety!!! |
LENKA S. 15.6.2006 10:47Re: Tojefuku - apropó VLOČKY TAK TOHLE JÁ DĚLÁM UŽ CELÁ LÉTA, KDYŽ HOLKY ZAČALY CHODIT DO ŠKOLY A ŠKOLKY A ODMÍTALY MI RÁNO SNÍDAT. ( DNES JIM BUDE 24 A 23!)KAŽDÁ S SEBOU DOSTALA TUHLE MLSKU DO SKLÍNKY OD PŘESNÍDÁVKY. LŽIČKU ANI NEPOTŘEBOVALY. JENŽE... JAKMILE NĚKTERÝ SPOLUŽÁK JEN OCHUTNAL, BYLY HOLKY BEZ SNÍDAŇOSVAČINY. MOC TO VŠEM DĚTEM CHUTNALO A JÁ PAK NA ROD. SCHŮZKU MNOŽILA RECEPTY PRO RODIČE OSTATNÍCH DĚTÍ. MOC TO VŠICHNI CHVÁLILI. |
gabinas 15.6.2006 12:54Re: Tojefuku - apropó VLOČKY My děláme s sebou na výlety vločky nepražené, jen zalité salkem, obohacené nasekanýma oříškama, slunečnicovýma semínkama případně rozinkama a já tam teda zbožňuju nasekané sušené švestky - stačí pár lžiček téhle směsi a je po hladu a ještě je to dobrůtka |
tojefuk 15.6.2006 13:09Re: Re: Tojefuku - apropó VLOČKY Technický dotaz: kolik nápojů potřebujete, abyste po té energetické lahůdce mohli mluvit? |
Lída Š. 15.6.2006 7:49Hmmmmm Teda Kačere, to vypadá moc dobře |
Alča 15.6.2006 7:23Jéjda, Kačírku, to vypadá náramně dobře, já takovou směsku ze sekané (ale míchané) dělávám na těstoviny. Jenom jeden dotaz: opravdu je tak důležité to zapečení? Mně se jeví, že bez toho by to bylo také chutné a hlavně kratší. Navíc jsou u nás problémy s jídlem, které je vlastně "už hotové" a dává se jen zapéci - většinou ho hladi snědí ještě před zapečením.... |
Iva 15.6.2006 8:59Alčo :-)))))) ti snědí hladi mě dostali |
Kačer 15.6.2006 9:27Alčo Můžeš to zkusit bez zapečení, ale když to zapečeš tak ta šťáva probublá kaší a je to moc dobré. Nezapečené jsem nezkoušela :o) |
tojefuk 15.6.2006 6:54Dobré ráno, Mlsotníci! Tolik mrkve, není to moc sladký? Dušená mrkev je můj sen. Zlej! Ani hrášek to moc nevylepší! Madlo, tarator, tzatziky - když ono to zní tak světově, že je to hned o polovinu dražší než okurky s jogurtem! Mangold - nepojedu na Pankrác kvůli lupení! Jinak nic proti němu. Fascinuje mne tvůj technologický postup - protáhnout něco něčím! Já bych něco protáhl tak leda pode dveřma nebo roštím ( rybu né! ), ale v mouce bych rybu vyválel. A když do mouky přidáš koření, práškový česnek, papriku...atd., smažíš do zkřupavění kostí, pak kaše zdržuje! Ostatní přílohy taky. |
zana 15.6.2006 9:00ad mrkev Souhlas Mrkev radši schroupu syrovou, i když jinak se mi ten recept líbí, zapečenou brkaši můžu. Asi to testnu. |
madla 15.6.2006 9:56Re: Dobré ráno, Mlsotníci! Tak samozřejmě k lupení přibereme brambory, jahody, bylinky či natě,kytku a další čerstvé a české výpěstky, jezdit na tržnici jen pro mangold by byla zhůvěřilost. Mouky na rybě nesmí být moc, není to jako když děláme řízky a mouka je pro trojobal důležitá, proto jen lehce protáhnout nebo poprášit. Jestli mouku obohatit dalšími příchutěmi, to je věc chutí a zvyklostí, ale k tomuto receptu doporučuji jen tu osolenou a opepřenou, aby se chutě nepraly. Samozřejmě vypražit tak, aby kosti přestaly být nebezpečné. A nakonec, ale to nejdůležitější - mnou popsané brambory ani vzdáleně nejsou bramborovou kaší. To nesmí být patlanina, pozor! Ono celé to jídlo je na talíři i hezké. Takže - oloupané brambory pokrájet na čtvrtky, do polouvařených se nasype natrhaný (nekrájet) mangold, po dovaření se slije voda, 2 - 3x se s tím vším zatřepe a je hotovo. Další velmi ladící úprava brambor k rybě: místo mangoldu nebo špenátu přidat pokrájené hlávkové zelí, další postup stejný. Opět další: do uvařených slitých brambor přisypat hodně, ale hodně, posekané petržeklky (lepší je naťová než kudrnka, víc voní a je i chuťově výraznější) a nasekaného, ne utřeného, česneku. Opět protřepat, a je hotovo. Já, a už jsem to tu někde psala, mám raději tento způsob: k zesklovatělé cibulce přidám opět nahrubo nebo na plátky nasekaný česnek, osmažím, dám špenát nebo mangold, podusím. Do toho přisypu vařené brambory, zlehka promíchám a s přáním dobré chuti servíruji. Zkuste to, a zjistíte, že zejména v létě, mnohdy ani na maso nebudete mít chuť. |
aida 15.6.2006 10:24Re: Re: Dobré ráno, Mlsotníci! Moc hezký, ukládám, vyzkouším. Hlavně to zelí mě zaujalo, to jarní máme moc rádi. |
terra 15.6.2006 13:22Re: Dobré ráno, Mlsotníci! Všem a zvláště Tojefukovi, i když už je tak spíš poo... Ale nedá mi to - jsem tu coby advokát bulharské studené polévky řečené TARATOR. To nejsou okurky s jogurtem. Základní předpoklad je hluboký talíř a pár kostek ledu. Nahrubo nastrouhaná salátová okurka a drcené vlašské ořechy. Do zálivky patří kyselá smetana ( a tu mají Bulhaři - no mňam), sůl a česnek v množství podle chuti a otrlosti. A když sedíte na ostrově Nesebar, pěkně prohřátém... s nějakou tou byzantinskou pamětihodností za zády... Sakra, že já mám letos tu dovolenou až v srpnu. Krásné dny přeju. |
tojefuk 15.6.2006 13:34Re: Re: Dobré ráno, Mlsotníci! Nevěděl jsem, co je tarator, bylo to blízko sebe s tatzikama. Dík za vysvětlení. Stejně si dám okurky+ocet+cukr+pepř, je to hned a nezlomím si u toho jazyk. |
JoVo 15.6.2006 13:41Re: Re: Re: Dobré ráno, Mlsotníci! Dotaz pro tejefuka. Tu okurku na jemné plátky nebo nastrouhanou? |
tojefuk 15.6.2006 13:46Re: Re: Re: Re: Dobré ráno, Mlsotníci! Když je u toho mladej - strouhanou, nepokecá se tolik! Jinak to je fuk! |
tojefuk 15.6.2006 13:50Re: Re: Re: Re: Re: Dobré ráno, Mlsotníci! Zase jsem to vzal fofrem, takhle se tady recepty nepíšou! Znova: 4 deci vody, 2 PL krystalu, ocet přilívám po troškách - každá flaška jinak kyselí. Nesmí svírat v ústech! Ostatní podle chuti. Cuketu bych tam nedával, i když na ni pořád myslíš. Na cos myslel zamlada? |
JoVo 15.6.2006 13:53Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dobré ráno, Mlsotníci! Na děfčata! |
tojefuk 15.6.2006 14:20Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dobré ráno, Mlsotníci! To se mně ulevilo! |
Kardiak 15.6.2006 19:43Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dobré ráno, Mlsotníci! Jo,to asi každej kluk.Ale nejsem si jistej,že se tomu ještě dalo říkat myšlení. |
terra 15.6.2006 15:36Re: Re: Re: Dobré ráno, Mlsotníci! Ale vždyť já obyčejně taky. Prostě obyčejnej, okurkovej salát... A i bez těch Byzantinců se obejdu, když jde do tuhýho |
LENKAS. 15.6.2006 6:52TAKOVÉ DOBROTY HNED PORÁNU: MÁÁÁÁM HLÁÁÁÁÁÁÁD ŘVU SPOLU S NAŠIMI UJEČENÝMI RORÝSÍMI MRŇATY. JDU SE NASNÍDAT. |
tojefuk 15.6.2006 6:57Re: TAKOVÉ DOBROTY HNED PORÁNU: DOBREJ NÁPAD! MNĚ SE ZAS NECHTĚLO NIC HLEDAT, MÁM HLAD TAKY A KE SVAČINĚ BURÁKY! DNESKA SI ZAS BUDU UŽÍVAT! |