17.5.2024 | Svátek má Aneta


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Shepherd Pie alias Pastýřský koláč

Někdo by řekl, že anglická kuchyně jsou hlavně "fish and chips" neboli obalovaná smažená ryba (mám dojem, že treska) s hranolkami. Není tomu tak.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
JoVo 15.6.2006 13:51

Re: Re: Otrávený Major

Na našeho kocoura Bohouše používáme také Frontline ve spreji. Přesto se mu podaří ještě občas klíště přinést. Čím to je? Malá dávka nebo interval 30 dní je špatný?

jiný Honza 15.6.2006 14:31

Re: Re: Re: Otrávený Major

Já bych určitě nezvedal dávku - kočky jsou háklivé na chemii, možná zkrátit interval nebo spíš intenzívněji vmasírovat do srsti (což o nás znamenalo riziko - kocour to bral jako výzvu bojové hře).

JoVo 15.6.2006 14:57

Re: Re: Re: Re: Otrávený Major

:-)Zkusíme lépe vtrírat. Díky.;-)

terra 15.6.2006 15:50

Re: Re: Re: Re: Re: Otrávený Major

Asi bych se přidal. Hezky vmasírovat do kůže, dávky fakt raději menší, jednou jsem takhle jednoho zvlášť zablešeného kočičáka bona fide málem zahubil. Byl tehdy nalezené odrostlé kotě a za každým chlupem seděla blecha;-€ Ale přežil a do kočičiího ráje se odebral počestně ve vlastním pelechu, stár skoro 17 let...

Lucka 15.6.2006 16:32

JoVo,

Frontline není 100% odpuzovač a ani to neslibuje. Klíšťat je míň a ty, co kočka/pes přinese, by měl během několika hodin zahubit.

JoVo 15.6.2006 17:29

Re: JoVo,

Dík za informaci.R^

Iva 15.6.2006 13:51

Kačere

;-D;-D však sis to přála, že bys ho chtěla vidět, no a Major ti to v plné míře splnila;-D;-P

Kačer 15.6.2006 16:04

Ivo,

no já si neuvědomila, že ten můj blbeček dělá vše co mi na očích vidí. Tuhle jsem koumala nad tím, jak prostříhat kytku dužnatku, nevím jak se jmenuje...za 2 dny jsem neměla co prostřihávat! Ona je prostě zlatíčko ;-D

Fallowa 15.6.2006 9:30

Kačere,

,,Šeprd´´vypadá poživatelně,až jsem z toho dostala hlad:-D!Mimochodem - vloni jsem sledovala v TV seriál o vaření v anglické kuchyni a to,co tam ta dáma představovala jako anglickou domácí kuchyň,bylo děsný a pochopila jsem smysl vtipu,proč mají Angličani tak kožené obličeje - no proto,že se snaží strávit anglické jídlo;-P.Nechci se dotknout tvého přítele,ale např.ledvinkový pudink,který ta dáma vyráběla asi čtyři hodiny(vařilo - dusilo se to v těstě a ve vodě v troubě)je prý tradiční sváteční jídlo - to byl tedy horor a mám dojem,že ten seriál velmi zkresloval představu o tom,co jedí Angličané - já mám z anglické kuchyně nejradši snídaněV;hemenex a p.!

Kačer 15.6.2006 9:33

Re: Kačere,

Jééé fuj, no ledvinkový pudink je hroznej! Nejmenovala se ta paní Delia Smith? Či nějak tak? Ta co začíná recept slovy "Je to velice jednoduché....necháme uležet 6 hodin?" :o)))) Ta je na hlavu!

Fallowa 15.6.2006 9:40

Re: Re: Kačere,

Jo,tak to byla přesně onaR^!

aida 15.6.2006 9:47

Tady ji máte

http://www.deliaonline.com/

Ale některé její recepty nevypadají marně (tím nemyslím ty tradiční anglické).

zana 15.6.2006 10:56

Re: Re: Kačere,

před časem šel na jednom z těch "středně běžných" TV kanálů ( Discovery?) seriál, taky anglickej, tam vařily takový dvě úžasný baby (baba míněno jako hromadné označení osob rodu ženského od 8 let nahoru), jedna značně korpulentní. Vždycky na místo činu dojely na motorce (myslím, že ta druhá byla v sajtce) a vařily někde něco ... pokud možno třeba pro dětský tábor nebo tak. Jídlo vypadalo úžasně, šlo to docela rychle, baby byly vtipný ... akorát, že jsem si z toho nějak nikdy nic neopsala (zapamatování nehrozí).

aida 15.6.2006 10:57

Re: Re: Re: Kačere,

Dvě dámy při těle, že? Na Spektru.

zana 15.6.2006 10:58

Re: Re: Re: Re: Kačere,

no jasně:-D. Že to bylo pěkný?!

aida 15.6.2006 11:00

Re: Re: Re: Re: Re: Kačere,

Jo, bylo - a jinak viz. níž.:-)

Kačer 15.6.2006 12:37

Dvě dámy při těle

ty jsem měla taky ráda! Bohužel ta jedna paní zemřela. A motorku měly úžasnou!

aida 15.6.2006 10:59

Re: Re: Re: Re: Kačere,

Tady o nich něco máte, jsou tam i další odkazy: http://dadala.hyperlinx.cz/kuchar/kuchr006.html

terra 15.6.2006 13:40

K seriálům

jen tolik, že asi vůbec největší kulturní šok jsem v poslední době utrpěl při sledování seriálu Jamieho Olivera. Toho pána a jeho způsob vaření upřímně obdivuju, takže šok se týkal tématu: rozhodl se učinit zdravějším britské školní stravování. To, jak funguje, názory školních dítek na to, co chtějí jíst, občas očividná neschopnost rodiny stravovat se jakž takž racionálně, to není na příspěvek sem. Kdo viděl, pochopí, kdo ne - doporučuju shlédnout. Je to dost drsné protření očí kopřivou...

aida 15.6.2006 14:05

Re: K seriálům

Jamieho mám taky moc ráda, přišla jsem na něj před pár lety díky už zmíněnému Spektru, časem jsem zakoupila i tři jeho kuchařky (a občas se podle nich pokouším vařit). Na ten seriál o školním stravování jsme se dívali i s dětma (fakt poučné!), od té doby už třeba kuřecí nugetky nebo rybí prsty opravdu nechtějí.

zana 15.6.2006 9:08

podle svých nepříliš rozsáhlých zkušeností

soudím, že anglická kuchyně není tak špatná - pravda je, že sama skoro nesolím a že za anglickou kuchyni považuji i kari (ale oni myslím taky).  A strašně se mi líbí ta mánie pro jahody se šlehačkou, kterou jsem tam v tuhle dobu pozorovala;-)

Iva 15.6.2006 8:41

Kačere

vypadá to značně lákavě a vyzkouším, jen mám obavy, že při své děravé hlavě ten recept zase zpastím a že budeme jíst úplně něco jiného ve výsledku ´mé kuchařské činnosti a večer jedeme grilovat masko heč a mňam. Tojefuku, pro nás panelákové je to docela vzácnost na ohni. V troubě to umím taky;-D;-P

tosca (Hela S.) 15.6.2006 9:00

Re: Kačere

Ivo, no a co je na tom, že si recept upravíš?

Já teď zkoušela bezinkovou limonádu. Natrhala jsem bezový květ a ejhle, nekoupila jsem citrón. V ledničce byly 2 pomeranče, tak jsem je oloupala a použila místo citrónu. Cukr jsem tam nedávala (sladké pití moc nemusím). Za 24 hodin jsem limonádu zcedila. Je výýýýýýborná, jemně nahořklá, osvěžující a nejspíš úplně jiná, než by měla být. Trošku přislazení se hodí, takže přislazuji těsně před spotřebou medem. :-)

Iva 15.6.2006 9:05

jo kdybys viděla jak jsem upravila lotrinské nudle :-)))

které byly lotrinské jen podle názvu;-D;-D;-D, tak by ses nedivila, zrovna tak už jsem upravila bigos, který tu zveřejnila Vave a spousta jiných. Prostě se nedočkám toho původního pokrmu. Já neříkám, že to nebylo dobrý, ale prostě jiný:-P

tojefuk 15.6.2006 9:20

Re: jo kdybys viděla jak jsem upravila lotrinské nudle :-)))

Ivo, z tebe nakonec bude kreativní kuchařka! Další výhoda je, že si nemusíš pamatovat, jaks to pojmenovala posledně, když je to jiný!

Tosco, když dáš na litr 1 PL cukru a čtvrtinu kostičky kvasnic, kvasnice cukr sežerou, sladký to není a jsou v tom bublinky! Krystalovýho! 

tosca (Hela S.) 15.6.2006 10:03

Re: Re: jo kdybys viděla jak jsem upravila lotrinské nudle :-)))

Brrr, bulinky nebrat :-/

tosca (Hela S.) 15.6.2006 10:04

Re: Re: Re: jo kdybys viděla jak jsem upravila lotrinské nudle :-)))

Bublinky samozřejmě

JoVo 15.6.2006 12:32

Re: Re: Re: Re: jo kdybys viděla jak jsem upravila lotrinské nudle :-)))

:-DBublinky ano! Hlavně když jsou ze sklepů ve Starém Plzenci a ještě hezky vychlazené. Pak mohou být i bez těch nudlí:-P

Bláža 15.6.2006 9:25

Re: Re: Kačere

Hurá! Máme nový recept, to jsem ráda, že někdo vyzkoušel mou bezinkovou limóšku! :-)

tojefuk 15.6.2006 9:40

Re: Re: Re: Kačere

Který recept je ten nový?