18.5.2024 | Svátek má Nataša


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Shepherd Pie alias Pastýřský koláč

Někdo by řekl, že anglická kuchyně jsou hlavně "fish and chips" neboli obalovaná smažená ryba (mám dojem, že treska) s hranolkami. Není tomu tak.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Bláža 15.6.2006 10:12

Re: Re: Re: Re: Kačere

No přece s pomerančem místo citrónu...

tojefuk 15.6.2006 10:30

Re: Re: Re: Re: Re: Kačere

Citron, citron, pomeranč a novinka - GREP!

Z čistých bezinek je dost fádní, přidávám jakýkoli citrus. Tosco, nebublá to jak sodovka, má to jen příjemně štiplavou chuť. Ále proti gustovi...

jiný Honza 15.6.2006 12:49

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kačere

jen tak prolétám, ale asi se moc nepletu - Tosca beztak někdy v minulosti popila více šampaňského... A druhý den po bublinkách moc moc bóóóólííí hlavička. 8-)))

tosca (Hela S.) 15.6.2006 13:44

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kačere

Ne-e :-(, já šampaňské nerada od okamžiku, kdy mi ho rodiče dovolili pít. Bublinky nemá rád můj žaludek :-/

jiný Honza 15.6.2006 14:33

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kačere

to je blbé. Takže ani pivo? Jak se dá přežít na ostravsku bez pití piva?

tosca (Hela S.) 15.6.2006 15:22

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kačere

Pivo jo, tam je to asi kompenzováno tou hořčinou z chmele ;-)

jiný Honza 15.6.2006 15:25

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kačere

Ufff, už jsem se lekl. 8-)))

terra 15.6.2006 13:33

Tojefuku,

tohle mi, prosím, už víckrát nedělejte. Představil jsem si tu příšernou reklamu a nalil si odpolední kafe na rozdělaný výkres... Citron,citron, pomeranč.. to byla Hanácká? Kyselka, ne vodka. Přeji krásné dny a mizím - jdu předělávat ten projekt...:-D

tojefuk 15.6.2006 13:43

Re: Tojefuku,

Na co reklama byla, nevím. Pamatuju si něco vyzíblýho poskakujícího a krákorajícího tato slova. Lituju projektu, ale po jedné z mých rad děvčata ze Zvířetníku zřejmě nemají problém s nalíváním kafe do klávesnic - aspoň si už žádná nestěžovala!

Bláža 15.6.2006 13:50

Re: Re: Tojefuku,

Myslím, že ta reklama splnila svůj vlezlý účel a tuším že Mattoni se nám vetřela až do Zvířetníku. Autoru blahopřeji!

jiný Honza 15.6.2006 15:04

Re: Re: Re: Tojefuku,

Nejsem si jist. Zapamatovat si reklamu je jedna věc. Druhá pak, jestli si ji potenciální kupec vybaví při nákupu - tady hned dva nevěděli, na co ta reklama je. Takže by o nákupu neuvažovali.

terra 15.6.2006 15:43

Re: Re: Re: Re: Tojefuku,

Souhlas, neuvažovali. Tedy neuvažoval - ať mluvím jen za sebe. Na mě má reklama silně repelentní účinky. Nějak mám v hlavě zakódováno, že když to je v reklamě, bude to pěkná pitomost a zaručeně to nepotřebuju:-D. A tahle byla fakt dost děsná - matně si pamatuju, že se tam nějaké plastové lahve promenovaly jakoby ve fitku, a pak si sedaly k baru - citron, citron, pomeranč... grep... brrr. I žízeň by jednoho přešla.

Kardiak 15.6.2006 20:14

Re: Re: Tojefuku,

To bude asi tím,že většina z nich ,když vidí příspěvek od Tebe,WWW,nebo Rputě,tak odloží opatrně kafe daleko z dosahu,a potom teprve opatrně čtou.;-)

tosca (Hela S.) 15.6.2006 8:36

Mňam

myslím, že to vyzkouším, ale nejspíš s tím skopovým. Anglická kuchyně je kapitola sama pro sebe, kdysi nám lektorka vysvětlovala, že "tradiční" anglická jídla pocházejí z doby války, kdy bylo všeho málo a muselo se šetřit, proto je většina jídel "nemastná, neslaná" a hlavně levná. Recepty z doby dřívější se nějak přestaly používat.

Ale skopové prý upravit umí (aspoň to tvrdil manžel po návštěvě tam) a Shepherd Pie prý patří taky k těm chutnějším jídlům. Tak uvidím, jestli se podaří i v českých podmínkách :-)

Lída Š. 15.6.2006 8:01

VŠEM - díky za včerejší držení palečků!!!!

Pravda je taková, že se Dráčkovi zhoršil stav cucek-pacek:-( Jestli to byla reakce na počasí, nebo definitivní zhoršení - to ukáže čas. Včera odpoledne dostal několik injekcí a viditelně se pak zlepšoval;-) Večer si šel už i blafnout k plotu;-) A teď ráno mě přišel přivítat KLUSEM!!!!!!:-):-):-) S tím močením to bylo tak, že pro bolest nebyl schopný zvednou nohu, ani si přičupnout - takže dělal to nejlepší co mohl - pustil to pod sebe.

Mám však před sebou těžký úkol, měl by zhubnout. Jenže, ač má 70kg, je hubený....

Ještě jednou moc a móóóc děkujuVVVVVV

Xerxová 15.6.2006 8:12

Re: VŠEM - díky za včerejší držení palečků!!!!

Mám velkou radost, jak to dopadlo (včera večer ve vaně jsem studovala vetrinárního rádce - ledviny a močové cesty;-)). Veterináři to mají jednoduché, doporučí klidový režim - hlavně ne rychlé "řvací" sprinty podle plotu, a zároveň udržení nebo snížení hmotnosti....A páníci zařiďte to....Nám se hrozně osvědčil Canivitin forte ( fungoval nám lépe než Alavis), ale je pravdou, že Xerda byl proti Dráčkovi mlaďoch. Jen nevím, jak se Dráček smíří s rolí důstojného důchodce;-D

Xerxová 15.6.2006 8:32

Re: Re: VŠEM - díky za včerejší držení palečků!!!!

Caniviton forte - omlouvám se za překlep

Bláža 15.6.2006 8:22

Re: VŠEM - díky za včerejší držení palečků!!!!

Držím palce R^ Dráčkovi i tobě, aby se vše zlepšovalo dle možností a prosím, průběžně nás informuj! Jdu to poslat sms-zprávou Zdeně bez psa, psala mi, že se dnes nedostane na na net a je zvědavá, jak to vypadá s Dráčkem. Tak jsem ráda, že mohu poslat dobré zprávy, no ale vím, že není vše O.K. Hlavně, že to nejsou ty ledviny.

Iva 15.6.2006 8:34

Re: VŠEM - díky za včerejší držení palečků!!!!

Liduš, Liduš stejně ti držím palečky dál, ač jsme se ještě neviděly, moc mi ten tvůj Dráčkov přirostl k srdci

VVVV

tosca (Hela S.) 15.6.2006 8:40

Re: VŠEM - díky za včerejší držení palečků!!!!

Ufff, tak to je ještě celkem dobré. Packy ho mohou bolet kvůli změnám počasí (mně se koleno zase už měsíc ozývá a Psina chodí taky veeeelmi oparně). Taky mě napadlo vyměnit Alavis za něco jiného. Aspoň na nějakou dobu.

Tak přejeme Dráčkovi, ať ho packy bolí co nejméně a může zas blafat u plotu.

Ke zhubnutí - na léto Dráčka ostříhat, hned bude pár kilo dole ;-) Jenom nevím, jeslti by pak nezačal chodit "kanálem", jak by se styděl ;-P ;-D

zana 15.6.2006 9:04

Re: VŠEM - díky za včerejší držení palečků!!!!

R^V

Fallowa 15.6.2006 9:10

Re: VŠEM - díky za včerejší držení palečků!!!!

Milá Lído,jsem moc ráda,že to nejsou nemocné ledviny - podobné potíže měl můj první pes a bohužel příčinou byly ledviny.Takže držíme palce i tlapky dálV,aby se zlepšil stav Dráčkových tlapek:-)!

Kačer 15.6.2006 9:34

Re: VŠEM - díky za včerejší držení palečků!!!!

Dráčkovi mráčkovi posílám hubičku na čeníšek a pohlazení bolavých tlapiček :o)

tojefuk 15.6.2006 10:19

Re: VŠEM - díky za včerejší držení palečků!!!!

Jsem rád, že PALCODRŽNA zabrala. Ve mně hrklo, když jsi řekla, že nemá teplotu. Radši jsem si to nechal pro sebe, ale v ten moment mě napadl jed na krysy. Teď už to je dobrý, když jsou to jen bolavý klouby. 70 kg - to má v suchým kožichu? K posedu si dej rumpál a ber Dráčka sebou, ať nelítá u plotu! Jestli furt padáš únavou, rozlož matrace okolo trasy! Už to bude dobrý - i srandičky jdou psat!

dalmatin 15.6.2006 10:42

Re: VŠEM - díky za včerejší držení palečků!!!!

Super! Nojo, hubnutí je problém - pro pejsky i pro lidi. Můj pes je taky dobře "stavěný". My jsme si ho taky vybrali jako toho největšího a nejmohutnějšího. A já můžu říkat: " Mám hubené děti a tlustého psa, heč!"

Beňa 15.6.2006 14:27

Re: VŠEM - díky za včerejší držení palečků!!!!

Tak to jsem ráda, že jsem objevila v té spoustě příspěvků dobré zprávy o Dráčkovi, myslela jsem na něho...Posílám tomu medvídkovi moc pozdravůR^R^R^

Zdena 15.6.2006 7:51

Tojefuku - apropó VLOČKY

jsou jedlé -pokud se opraží na pánvi. Kdo může - tedy nechci se dotknout žlučníkářů - opraží na kousku másla. Žlučníkář nasucho. A baští, chudák...

pro ostatní:

opražíme vločky na máslíčku, když jsou jemně nažloutávající, přidáme cukr (lze i skořicový). Cukr se rozpustí, přihodíme lžíci kakaa ( + kokos lze taky) + 1 lžíci vody. Zapění si to, pořádně mícháme - teprve s tou vodou to má tendenci se přichytávat a vypneme. Pak vmícháme rozinky. A  třeba ořechy. Doporučuji hned sundat z pánve, rozložit na talíř či tác a nechat vychladnout. Máte domácí müsli zcela čerstvé a podle vlastní chuti.

Vločkové koláčky příště...

Xerxová 15.6.2006 8:44

Re: Tojefuku - apropó VLOČKY

u nás se pražily vločky chvilku na sucho a pak se na pánvi  zaplácly medem. Pak se přidaly oříšky, rozinky, nahrubo nasekaná čokoláda....A to medové domácí müsli mělo vždy úspěch

Iva 15.6.2006 8:50

Re: Tojefuku - apropó VLOČKY

naši miláčci milují sušenky z vloček, a dokonce jak se kuchyni vyhýbají obloukem, abych je náhodou nějak nezaměstnala (to se vydrží i nehádat třeba dvě, tři hodiny, abych zapomněla, že jsou doma) tak pomáhají, protože je nutné je dělat aspoň ze čtyřnásobné dávky a ještě se ujídá za syrova, placky ala bramborák jsou jedna báseň a člověk se nemusí dělat s pěti kilama brambor;-D

tosca (Hela S.) 15.6.2006 8:56

Re: Tojefuku - apropó VLOČKY

Zdena píše o vločkách obecně, tak to jen zdůrazním :-)

Zkuste při výrobě domácího müsli smíchat vločky ovesné a pšeničné (pohankové budu zkoušet teď, takže ty zatím nemohu doporučovat). Výsledná směs je pestřejší a samozřejmě chuťově jiná.

Jinak, já vločky "restuji" na plechu v troubě, úplně bez vody a sladím medem místo cukru. Přesný recept v hlavě nemám, ale výsledek je mňam :-)