Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Ratatouille
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Karolína 26.6.2009 7:11Re: HURÁÁ A DÍKY, JMENOVKYNĚ LENKO TYHLE FAZOLE DĚLÁM TAKY RÁDA, SKORO STEJNĚ, JAKO TY A MILUJEME TO V LÉTĚ JAKO VELMI LEHKÉ VEČERNÍ JÍDLO, KDYŽ SE ZROVNA NEGRILUJE! MÁM V LETNÍ KUCHYNI TAKOVÝ ELEKTRICKÝ HRNEC A V TOM SE TO DĚLÁ PŘÍMO ÚŽASNĚ! A ZELENINOVÁ LETNÍ PÁRTY, CO JSME JEDNOU VYHLÁSILI, NEMĚLA CHYBU. PRAVDA, BYLY TAM KLOBÁSKY A KOUSEK MASÍČKA Z GRILU, ALE JINAK KAŽDÁ HOSPODYNĚ-SOUSEDKA PŘINESLA NĚCO ZE ZELENINY. RATATOUILLE NECHYBĚLO. A BYL TO ÚŽASNÝ VEČER!!! |
Karolína 26.6.2009 7:07Re: Ratatouille jedine od krysy Jsi můj člověk!!! První, co mne napadlo při pohledu na název článku byla ta krysičkaChuťové pohárky zůstaly nedotčeny, i když občas tohoto jídla také trochu ďobnu, ale viděla jsem ten krysáčkový xichtík a musela se smát |
Rpuť 26.6.2009 7:01Dobré ránko! Jelikož jsem byla v ranném dětství a mládí podrobena zvláště rafinovanému právu útrpnému ve formě vařené mrkve a jiného zeleného bláta, přiznám se, že podobné pokrmy mě jaksi nenadchnou. Prostě klasická postraumatická zažívací porucha Ne, že bych tepelně upravenou zeleninu vůbec nepozřela, ale musí to být velejemně orestováno na olivovém oleji, tak aby došlo pouze k rozvinutí chutí. Jinak zeleninu jedině syrovou! Jinak hlásím, že zatím neprší (ale bude) a mělo by být tepleji. Takže za pár dnů by ty houby být měly - pokud ovšem nebudou komplet rozmáčené! |
Alča 26.6.2009 6:58Díky za pěkný a zajímavý recept - vyzkouším! A město mezi horami a vodou hlásí slunečno, 19st.C, občas přijde bouřka, ale rychle zase zmizí, takže typické letní počasí. Z povodní u nás nemusíme mít strach - jsme hodně nahoře - to spíš ti, kteří bydlí nížeji po proudu a přímo u vody. Tak všem držím palce... A děkuji dobrým duším za návod na Hadech, jak se sem dostat! |
HanaW 26.6.2009 3:22Re: Ratatouille jedine od krysy |
HanaW 26.6.2009 3:21Re: HANI, NAZDÁREK!! DIKY, LENI. MAVAM NAZPET VCETNE VIRTUALNIHO PODRBANI. |
Jenda 26.6.2009 2:18Ratatouille jedine od krysy (ti co maji radi kreslene filmy chapou) |
LENKA S 26.6.2009 1:12HANI, NAZDÁREK!! MÁVÁM N ZA OKEÁN ,POSÍLÁM POZDRAV TOBĚ I TVÉ LEPŠÍ POLOVIČCE A VIRTUÁLNĚ DRBU VŠECHNY TVOJE CHLUPATCE. |
LENKA S 26.6.2009 1:08HURÁÁ A DÍKY, JMENOVKYNĚ VOLÁM , TLESKÁM NADŠENĚ A RADUJU SE. VŠE POTŘEBNÉ PĚSTUJU NA SVÉ ZAHRÁDCE, JEN NLILEM BUDU JEŠTĚ MUSET ULKOVIT JINDE, JELIKOŽ NA TEN JSEM HLUPAČKA ZAPOMNĚLA. VŠE OSTATNÍ BUDE, TAKŽE UVAŘÍMM I RATATOUILLE. TAKOVÉ JEDNODUCHÉ RECEPTY A VAŘENÉ V JEDNOM HRNCI MILUJEME DOMA VŠICHNI. JEN PAPRIKOVÝ LUSK PRO SEBE SAMU MUSÍM VYNECHAT, JELIKOŽ HO BOHUŽEL MÉ ÚTROBY NEDOKÁŽOU ZPRACOVAT BEZ PROBLÉMŮ. VAŘÍM PODOBNÉ JÍDLO- FAZOLKY PO BASKICKU A TO JE TAKY NÁRAMNÁ DOBROTA, KTERÁ NEDÁ SKORO ŽÁDNOU PRÁCI . VEZMU KOUSEK ANGLICKÉ SLANINY( PROROSTLEJŠÍ), NAKRÁJÍM HO NA KOSTIČKY , VHODÍM DO VYSOKÉHO LITINOVÉHO HRNCE, A K TOMU NASEKÁM JEDNU STŘEDNÍ OLOUPANOU CIBULI. VŠE ZPĚNÍM, DODÁM NAKRÁJENÁ 3-4 VELKÁ OLOUPANÁ RAJČATA,,CCA 300-400 G ZELENÝCH FAZOLEK ,NASEKANÉ STROUŽKY ČESNEKU. VŠE MALINKO PODLIJU, PŘIKOLPÍM POKLICÍ, DÁM NA CO NEJMENŠÍ OHEŇ ( ZDROJ TEPLA) A NECHÁM BEZ MÍCHÁNÍ A OBČASNÉ KONTROLY S PODLITÍM VODOU DUSIT, DOKUD SE Z RAJČAT NEVYTVOŘÍ BÁJEČNÁ OMÁČKA. PAK TO BAŠTÍME S BÍLÝM PEČIVEM NEBO BEZ . TOHLE JÍDLO LZE UVAŘIT I Z KONZERVOVANÝCH FAZOLOVÝCH BOBŮ A JDE POUŽÍT I RAJČATA KONZERVOVANÁ. ZDRAVÍM VŠECHNY A PŘEJU KRÁSNÝ VÍKEND. MORAVÁCI, MYSLÍM NA VÁS A ODHÁNÍM A ODTLAČUJU VŠECHNA HROZIVÁ DEŠŤOVÁ MRAČNA. NÁM NA HORNÍCH TOCÍCH A JEŠTĚ S BYDLIŠTĚM NA KOPCI, JE SIC HEJ , ALE BUDE NÁS TO STÁT VELMI HODNĚ VŠECHNY DOHROMADY. TELEVIZI SIC DOMA NEMÁM, ALE OBRÁZKY Z ODERSKA UŽ RADĚJI NEPROHLÍŽÍM. JE TO HRŮZA A JÁ JEN DOUFÁM, ŽE VŠE KONEČNĚ POMINE. LIDIČKY ZLATÝ, DRŽTE V SE A VYDRŽTE!!N |
HanaW 26.6.2009 0:39Tak to se mi libi Jednak mam tohle jidlo rada, i kdyz to ale obcas delam v kameninove misce v troube. A musim dodat, ze netradicne do toho obcas soupnu neco kvalitni sladke madarske papriky - osladi to a krapet zahusti. Francouzi, prosim netlouct mne - a nevydavam to v zadnem pripade za leco. A moc se mi libi psani receptu, kde je neco historie ingredienci a vzniku a tradice, a jednak ze je, podobne jako predchozi recept od Lenky, doprovazen fotodokumentaci. Doufam, ze takovych bude vic. |