3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Pravý montanský pstruh po česku

Na recept jsem narazila v jedné detektivce a vzhledem k tomu, že vypadal jednoduše a chutně, tak jsem ho mírně poupravila a vyzkoušela. A bylo to jedlé.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jiný Honza 29.8.2008 12:45

Re: Re: Já to naprosto chápu, klidně su náchylný to cítit taky tak -

Téééda, zase jsem chytřejší. Ještě chvíli budu číst Zvířetník a budu chytrý jak rádio (Jerevan). ;-D

terra 29.8.2008 14:11

Re: Re: Já to naprosto chápu, klidně su náchylný to cítit taky tak -

Mám podezření, alimo, že španělské ptáčky ve Španělsku taky neznají...:-D A ta pravá anglická, o které píšeš, je opravdu "jiná liga"...(mlsně se olizující smajla).

aida 29.8.2008 14:25

Re: Re: Re: Já to naprosto chápu, klidně su náchylný to cítit taky tak -

To je podobné i s tyrolským špekem, taky je to spíš libové maso a trochu mastného na okraji.

jindra 29.8.2008 7:30

ňam

ryby mám ráda a tenhle recept určitě vyzkouším.Už teď se olizuju.Díky milá LAV

Vave 29.8.2008 6:34

Nojo!

Kdo jiný, než známý labužník, mistr vařečky a milovník orchidejí! Docela jsem na jeho existenci zapomněla, takže díky za připomenutí, milá LA.VV:-) Chci se jít zaevidovat do naší nově otevřené rekonstruované knihovny, co je už přes počítač, tak se pozeptám.

Jinak v alobalu dělám třeba falešnou živáň: to se na dno dají kousky slaniny a na to pepřené, solené a paprikové plátky syrových brambor, na to na kolečka cibule, paprika a dobrý špekáček, a na to naklepaná kotletka nebo plátek krkovičky, rovněž okořeněná klasickou trojkombinací sůl-pa-pe. A úplně navrch můžou zase přijít plátky cibule a slaninka. Zabalit a šup do trouby tak skoro na hodinku, aby se udělaly brambory. Taky je možné dát na dno kolečka brambor vařených ve slupce, jídlo je pak hotové o dost rychleji.

Přeju všem krásný den.VV

LA 29.8.2008 7:24

Re: Nojo!

Recept vypadá zajímavě, někdy ho zkusím. :-P

Mimochodem, ten recept je z knížky Smrt letního hosta, aby se ti lépe hledal.

Bláža 29.8.2008 7:34

Re: Nojo!

Prosím dotaz Vave: Ten alobal dáš taky do pekáčku s vodou a nebo jen na suchý pekáč?

Jinak chválím LA za inspirující recepis :-)

LA 29.8.2008 7:59

Re: Re: Nojo!

Díky za chválu.

Já osobně bych tam trochu vody kápla, suchý pekáč má občas tendence černat.

Vave 29.8.2008 8:03

Re: Re: Nojo!

Dávala jsem balíčky na suchý pekáč nebo jen na rošt, ale teď musím vyzkoušet tu vodu podle LA. ;-)

Bláža 29.8.2008 8:17

Re: Re: Re: Nojo!

Ještě mě napadla varianta: suchý pekáč vyložený pečícím papírem a na tom maso v alobalu ;-)

RenataE 29.8.2008 0:10

montanští pstruzi

Nero Wolfe, že jo?

LA 29.8.2008 7:22

Re: montanští pstruzi

Přesně tak. A to se najdou i lidé, kteří detektivky prohlašují za brakovou (nebo rovnou pokleslou) literaturu a tvrdí, že z ní nemůže vzejít nic dobrého.  Teď bych je chtěla vidět. ;-)