Diskuse
MLSOTNÍK: Narozeninová směs
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
tojefuk
Dobrou chuť ke svačině!
Učinil jsem opatření! Uviděv (?) Mlsotník, napřed jsem požil svačinu a Mlsotník otevřel až pak! Nekňučím proto hlady jako obvykle, pouze slintám jako Ešusek!
A proč tam nejsou cukety? Vojáčkovi budou smutní!
Lída Š.
Re: Dobrou chuť ke svačině!
To máš Tojefuku tak - Jirka má k cuketám stejně vřelý vztah jako Ty Ještě do toho zahrnuje mrkev a krupicovou kaši.
Bláža
Milá Lído, ač teprve ráno,
sbíhají se mi sliny, jak to voní až sem! Díky za tip.
zana
to vypadá moc pěkně
stejně se vždycky hrozně trápím, co zase vařit. Díky
Alča
Jejda, vypadá to moc hezky.
U nás děláme jednodušší verzi: maso bez předchozího opékání přímo do pekáče, na ně plátek anglické (aby masíčko nebylo tak suché), šunky a tvrdého sýra (uzený je nejlepší), zalít smetanou nebo šlehačkou, péci do zlatova. Ta broskvička přijde až na talíř k dozdobení, někdo ale nemá tohle sladkou verzi rád. Vyzkouším!
RenataE
Ahoj, zdravím plší hlídku v hodině plchů a v mé hodině balení na dovolenou!
Milá Lído, když jsem si přečetla titulek, tak jsem skoro uvěřila v přenos myšlenek. Před pár dny jsem paní D. poslala mlsotníkový článeček Narozeniny. Ale nakonec se nám téma nesešlo, jen ten název.
Ta vaše mašinka - není to náhodou raclette? Nahoře grilovací deska, pod ní zastrčit pánvičky? Jestli ano, tak je to báječná věc na večírky pro více zúčastněných, nejlépe dospělých. Už ta příprava celé akce - vybrat masíčko (kuřecí steaky a prsíčka, krůtí skoro cokoliv, jatýrka, svíčková...). Nakrájet na rychle grilovací formát. Mezitím uvařit hrnec brambor ve šlupce. Připravit syrová vejce. Vybrat sýry a nakrájet na silné plátky formátu pánviček. Samozřejmě taky slaninka - slyšíte, jak neslušně slintám? Jako příloha obrovská mísa syrové zeleniny. Rozpálíme raclette. Na grilovací desku dáme várku masíčka. Pánvičky pojmou to, co raclette dalo jméno - sýr. Pro nás zmlsané slaninka a sýr nebo vejce. Masíčko se ugriluje (no jistě, otočíme ho za pár minut), sýr se roztaví, vejce vytvoří volské oko. Na talíř si dáme kouřící brambor, rozplácneme, na něj sesuneme roztavený sýr a přihodíme svoje masíčko. A jíme a jíme... U racletového večírku i ti nejzkušenější takzvaně "přepálí" začátek a mají pocit naprostého přežrání. A od toho je ten malý vypínač 0/I - prostě ho na chvíli vypneme, poklábosíme, a pak ho zase zapneme a pokračujeme až do úplného vyčerpání zúčatněných nebo surovin.
LENKA S.
JEDNA JEDINÁ PŘIPOMÍNKA
LÍDO, JÁ BYCH MĚLA K RECEPTU JEN JEDNU PŘIPOMÍNEČKU, PROTOŽE JINAK VYPADÁ VELMI ZAJÍMAVĚ. JSEM HODNĚ ZKUŠENÁ KUCHAŘKA, A PROTO JSEM SI NECHALA PORADIT OD ZNÁMÉHO, KTERÝ JE OPRAVDOVÝ MISTR VE VAŘENÍ. UŽ JSEM TO NA NETU ( JINDE NEŽ NA ZVÍŘETNÍKU) VZPOMÍNALA MOCKRÁT, ALE VŽDY SE TA STEJNÁ CHYBA OPAKUJE. PŘIPADÁM SI JAKO KAFEMLEJNEK, ALE PŘESTO: ZKUSTE PLÁTKY JAKÉHOKOLIV( !!!) MASA, KTERÉ BUDETE OPÉKAT NA TUKU , PŘED PŘÍPRAVOU NESOLIT!!!!! UVIDÍTE , ŽE NEOLITUJETE. MASO SOLTE AŽ PO ZATAŽENÍ(= ZEŠEDNUTÍ- VŠECH MAS ČERVENÝCH A ZBĚLÁNÍ- KUŘECÍHO MASA). VEŠKERÁ ŠŤÁVA ZŮSTANE V MASE A NEUPEČE SE NA PÁNVI. JE TO TAK KVALITATIVNÍ A MARKANTNÍ ROZDÍL V CHUTI, ŽE SE TO IHNED TAKY DĚLAT NAUČÍTE. JÁ VŽDY VŘEŠTÍM JAK PAVIÁN, SLYŠÍM-LI KUCHAŘE, JAK RADÍ: " PLÁTKY MASA OSOLTE A PAK OPEČTE. " TAKOVÝ NEUMĚTEL BY MĚL VRÁTIT ŠKOLNÉ!!!
Vyhledávání
TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA
Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.
ondrejneff@gmail.comRubriku Zvířetník vede Lika.
zviretnik.lika@gmail.comHYENA
Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.
https://www.hyena.cz