Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Narozeninová směs
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
WWW 30.5.2006 1:45Na ja, to se tak lidi maj. Jeden aby se udrel po nocich a druhej si uzivat na Krete? No nic, vsak ja nezavidim. A kdyz tak jen trochu, docela malinko ! |
RenataE 30.5.2006 1:54Re: Na ja, to se tak lidi maj. Jeden aby se udrel po nocich a druhej si uzivat na Krete? No nic, vsak ja nezavidim. A kdyz tak jen trochu, docela malinko ! Trocha závisti prospívá duševnímu zdraví. Já pak budu referovat o tom, jak bylo jasno, 26-28, moře 22-24... Ale taky budu mít Zvířetníkový absťák . A až se vrátím, tak to bude velká kláda, přečíst těch čtrnáct dnů nazpátek. Doufám, že zas nebudou ve Francii ňáký prázdniny, abych vás nemusela hledat po všech čertech. |
WWW 30.5.2006 2:09Tak peknou dovolenou mila Renato. At vam vyjde tak, jak si ji predstavujete a jeste o trochu lepe !! |
Lída Š. 30.5.2006 10:53Milá RenatoE No vida k čemu je Mlsotník dobrý To mě ani ve snu nenapadlo, že by se masíčko dalo dát na vrchní deskuVyzkouším Jinak lopatičky dělám tak, že na dno lopatičky dám kolečka cibule, na to anglickou slaninku, případně špek, na to masíčko a vrazím do ňamkovače. Když to začne vonět a maso jeví známky propečenosti, navrším na něj plátky uzeného sýra. K tomu dávám samozřejmě zeleninový salát a jako přílohu rohlíky Když se dají nahoru na plát, tak jsou jak z pekárnyKdyž nezapomenu a předem je zakápnu vodou pak jsou ještě lepší než z pekárny |
LENKA S. 30.5.2006 0:23JEDNA JEDINÁ PŘIPOMÍNKA LÍDO, JÁ BYCH MĚLA K RECEPTU JEN JEDNU PŘIPOMÍNEČKU, PROTOŽE JINAK VYPADÁ VELMI ZAJÍMAVĚ. JSEM HODNĚ ZKUŠENÁ KUCHAŘKA, A PROTO JSEM SI NECHALA PORADIT OD ZNÁMÉHO, KTERÝ JE OPRAVDOVÝ MISTR VE VAŘENÍ. UŽ JSEM TO NA NETU ( JINDE NEŽ NA ZVÍŘETNÍKU) VZPOMÍNALA MOCKRÁT, ALE VŽDY SE TA STEJNÁ CHYBA OPAKUJE. PŘIPADÁM SI JAKO KAFEMLEJNEK, ALE PŘESTO: ZKUSTE PLÁTKY JAKÉHOKOLIV( !!!) MASA, KTERÉ BUDETE OPÉKAT NA TUKU , PŘED PŘÍPRAVOU NESOLIT!!!!! UVIDÍTE , ŽE NEOLITUJETE. MASO SOLTE AŽ PO ZATAŽENÍ(= ZEŠEDNUTÍ- VŠECH MAS ČERVENÝCH A ZBĚLÁNÍ- KUŘECÍHO MASA). VEŠKERÁ ŠŤÁVA ZŮSTANE V MASE A NEUPEČE SE NA PÁNVI. JE TO TAK KVALITATIVNÍ A MARKANTNÍ ROZDÍL V CHUTI, ŽE SE TO IHNED TAKY DĚLAT NAUČÍTE. JÁ VŽDY VŘEŠTÍM JAK PAVIÁN, SLYŠÍM-LI KUCHAŘE, JAK RADÍ: " PLÁTKY MASA OSOLTE A PAK OPEČTE. " TAKOVÝ NEUMĚTEL BY MĚL VRÁTIT ŠKOLNÉ!!! |
RenataE 30.5.2006 0:52Re: JEDNA JEDINÁ PŘIPOMÍNKA Dobrý večer, Lenko. Myslím, že nemáte tak úplně pravdu. Pravidlo o solení až po zatažení masa se týká hlavně minutek, tedy steaků. Osolený syrový biftek je opravdu hřích. Ale u mnoha jiných úprav má pokyn "osolit, opéct" své opodstatnění, protože počítá s výpekem z masa. |
tojefuk 30.5.2006 9:42Re: Re: JEDNA JEDINÁ PŘIPOMÍNKA Jeden jediný dotaz, LenkoS: a jak s marinovaným masem, kdy marinádu sleju na pánev, rozpálím a dávám maso? Souhlas s RenatouE! |
tojefuk 30.5.2006 9:44Re: Re: Re: JEDNA JEDINÁ PŘIPOMÍNKA A kdy se prosím solí cukety? |
JoVo 30.5.2006 9:58Re: Re: Re: Re: JEDNA JEDINÁ PŘIPOMÍNKA Cukety solíme tak ,jako se solí běžná jídla, která neobsahují cukety. |
tojefuk 30.5.2006 11:01Re: Re: Re: Re: Re: JEDNA JEDINÁ PŘIPOMÍNKA To nemůže být pravda! JoVo zná běžná jídla, která neobsahují cukety! Já si na žádné takové jídlo z Vašeho repertoáru nemůžu vzpomenout! Nebo že by - krupicová kaše? |
JoVo 30.5.2006 16:01Re: Re: Re: Re: Re: Re: JEDNA JEDINÁ PŘIPOMÍNKA Tojefuku, my můžeme jíst i černou jelítkovou polévku zvanou „prdelačka“. Ta je opravdu lepší bez cuket! |
jenny 30.5.2006 13:38Re: Re: Re: Re: JEDNA JEDINÁ PŘIPOMÍNKA Vždycky až po smrti. |
tojefuk 30.5.2006 14:54Re: Re: Re: Re: Re: JEDNA JEDINÁ PŘIPOMÍNKA A čím je, prosím, mám utlouct? Ony se tváří furt stejně divně! |
jenny 30.5.2006 15:01Re: Re: Re: Re: Re: Re: JEDNA JEDINÁ PŘIPOMÍNKA No přece tím trdlem! :)))) |
LENKA S. 30.5.2006 21:49Re: Re: Re: JEDNA JEDINÁ PŘIPOMÍNKA TEĎ JSEM TEPRVE DORAZILA ZE ZAHRADY.A PROTO ODPOVÍDÁM AŽ NYNÍ. NA MASO STAČÍ MARINÁDA BEZ SOLI- ŠALVĚJ, DOBROMYSL, MLETÉ DRUHY PAPRIKY, PEPŘ ,JALOVEC- VŠE LEPŠÍ ČERSTVĚ UTRŽENÉ , ALE LZE I SUŠENÉ DLE CHUTI DÁME DO OLEJE A MASO POTŘEME A NECHÁME NĚKOLIK HODIN V CHLADU. PAK OPÉKÁME BEZ OSOLENÍ. PO ZATAŽENÍ TEPRVE SOLÍ.ME JÁ TO TAK DĚLÁM SE VŠEMI PLÁTKY A JAKÉHOKOLIV MASA. JEN TO, KTERÉ PEČU I S KŮŽÍ( DRŮBEŽ) TO TEDY OSOLIT MUSÍM. TA CHUŤ JE FAKT ROZDÍLNÁ. MOJE RODINA VŽDY PROTAHOVALA NENADŠENĚ KSICHTY, KDYKOLI JSEM DĚLALA PLÁTKY TŘEBA PRSOU NEBO I KOTLET A KÝTU PŘÍRODNĚ POSTARU A SOLENÉ. SLÝCHALA JSEM STÁLE, ŽE SE CHUDÁČCI DUSÍ, JELIKOŽ JE MASO SUCHÉ. TEĎ VYMETOU TALÍŘE A BEZ REPTÁNÍ. NIKOMU SVŮJ ZPŮSOB NEVNUCUJU. KDO VYZKOUŠÍ, BUDE SPOKOJENĚJŠÍ. NEJSEM ANI DĚD VŠEVĚD ANI TEN, KDO SEŽRAL VŠECHNU MOUDROST SVĚTA. JÁ PŘISPĚLA JEN¨RADOU. AŤ SE KAŽDÝ ZAŘÍDÍ DLE SVÉ VŮLE. |
WWW 30.5.2006 1:16Zdravim pekne mila Lenko v hodine plchu. Tak vy uz zase ponocujete ?! |
veram 30.5.2006 1:36Re: Zdravim pekne mila Lenko v hodine plchu. Tak vy uz zase ponocujete ?! jo,jo, jsou tady i jiné sovy.... |
WWW 30.5.2006 1:40Tak pekny pozdrav mila veram i zde ! |
LENKA S. 30.5.2006 9:38Re: Zdravim pekne mila Lenko v hodine plchu. Tak vy uz zase ponocujete ?! VÍM, ŽE TO UŽ NYNÍ ,V 9:30 RÁNO, NENÍ AKTUELNÍ, ALE JÁ MÁM PROBLÉMY, JAKO KAŽDÝ SKORO NEBO ZCELA SLEPÝ. MY NEROZLIŠUJEME DOBŘE TMU A DENNÍ SVĚTLO, TAKŽE SE NÁM VLASTNĚ SPÁT NECHCE, I KDYBYCHOM ALE SPÁT UŽ DÁVNO MĚLI. A TO JE CELÝ MŮJ PROBLÉM. MANŽEL MNE OBČAS OHLÍDÁ A VČAS OD BEDNY VYHODÍ, ALE JÁ JSEM ZALOŽENÍM STEJNĚ SŮVA........ |
RenataE 30.5.2006 1:33Re: JEDNA JEDINÁ PŘIPOMÍNKA Druhá (skoro jediná) připomínka - nejste vy náhodou bývalá češtinářka? Kdybyste byla slovenštinářka, tak bych výraz "neolitujete" akceptovala. Ale znáte to, my amatérští lingvisti furt šťouráme... |
LENKA S. 30.5.2006 9:27Re: Re: JEDNA JEDINÁ PŘIPOMÍNKA RENATO, TO TEDY NEJSEM.!!UČILA JSEM JEN ČÍST, PSÁT A POČÍTAT MALÉ PRVŇÁČKY. VÍM, ŽE TO NENÍ SPRÁVNĚ, ALE TEN VÝRAZ MI SEM JAKSI LÉPE A PRO ZDŮRAZNĚNÍ PASOVAL. A JEŠTĚ JEDOVATOST: JAKTO, ŽE JSTE MŮJ PŘÍSPĚVEK , I KDYŽ PSANÝ VELKÝMI LITERAMI,PŘEČETLA? NA LINGVISTIKU JSEM NEHLEDĚLA. OBSAH O NESOLENÍ MASVÝCH PLÁTKŮ MI PŘIPADL MNOHEM DŮLEŽITĚJŠÍ.Ů DOKUD JSEM KUŘECÍ PRSA A JINÁ PODOBNÁ MASA PŘED OPEČENÍM SOLILA, OŠÍVALA SE CELÁ RODINA, ŽE JE TO MASO SUCHÉ! NYNÍ DOSLOVA TALÍŘE VYMETOU A BRBLÁNÍ NESLYŠÍM. |
tojefuk 30.5.2006 9:52Re: Re: Re: JEDNA JEDINÁ PŘIPOMÍNKA Takhle mlsná rodina si opravdu zaslouží cuketovou specialitu z tvůrčí kuchyně JoVo! |
JoVo 30.5.2006 10:23Re: Re: Re: Re: JEDNA JEDINÁ PŘIPOMÍNKA Žádný problém. K výše uvedenému papáníčku lze podávat jako chuťovku CUGURTU: 2 cukety, jogurt, stroužek česneku, olej, sůl. Neloupané cukety nakrájíme na kolečka a osmažíme na oleji doměkka. Jogurt ochutíme utřeným česnekem, osolíme, nalijeme na cukety a podáváme. |
Petra. 30.5.2006 10:48Re: Re: Re: Re: Re: JEDNA JEDINÁ PŘIPOMÍNKA Pokud ho můžete, zkuste někdy přidat trochu kopru. Je to opravdu strašně dobrý. |
tojefuk 30.5.2006 11:18Re: Re: Re: Re: Re: Re: JEDNA JEDINÁ PŘIPOMÍNKA Takový kapr, pod kůží kopr s libečkem, máslíčko, jestli počasí vydrží - nebude! A odskáče to dědečkův kopeček, jsme s mladým sami! |
JoVo 30.5.2006 12:57Re: Re: Re: Re: Re: Re: JEDNA JEDINÁ PŘIPOMÍNKA Dík za radu, vyzkoušíme. |
RenataE 30.5.2006 11:30Re: Re: Re: JEDNA JEDINÁ PŘIPOMÍNKA Nevím, proč bych příspěvek neměla přečíst. Já jsem si na velikost písma nestěžovala, to byl někdo jiný. |
LENKA S. 30.5.2006 22:35JSEM JÁ TO ALE POPLETA.¨!!! TA MOJE VEKLÁ ABECEDA PŘECE VADILA RADCE A NÉ RENATĚ. TEĎ JSEM SI TO VYHLEDALA .POPLETLA JSEM TO JÁ A NAPADLA NĚKOHO NEVINNÉHO.. R JAKO R. TO JE TA MOJE KRÁTKODOBÁ PAMĚŤ V ŘITI. NEBYLO TO SCHVÁLNĚ. |