27.1.2023 | Svátek má Ingrid


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Narozeninová směs

Úvodem musím říct, že vaření bytostně nesnáším, nebaví mě a beru ho jako nutné zlo. Problém však je, že ráda papám a dost často mě honí mlsná.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
WWW 30.5.2006 1:45

Na ja, to se tak lidi maj. Jeden aby se udrel po nocich a druhej si uzivat na Krete? No nic, vsak ja nezavidim. A kdyz tak jen trochu, docela malinko !

RenataE 30.5.2006 1:54

Re: Na ja, to se tak lidi maj. Jeden aby se udrel po nocich a druhej si uzivat na Krete? No nic, vsak ja nezavidim. A kdyz tak jen trochu, docela malinko !

Trocha závisti prospívá duševnímu zdraví. Já pak budu referovat o tom, jak bylo jasno, 26-28, moře 22-24... Ale taky budu mít Zvířetníkový absťák . A až se vrátím, tak to bude velká kláda, přečíst těch čtrnáct dnů nazpátek. Doufám, že zas nebudou ve Francii ňáký prázdniny, abych vás nemusela hledat po všech čertech.

WWW 30.5.2006 2:09

Tak peknou dovolenou mila Renato. At vam vyjde tak, jak si ji predstavujete a jeste o trochu lepe !!

Lída Š. 30.5.2006 10:53

Milá RenatoE

No vida k čemu je Mlsotník dobrý;-) To mě ani ve snu nenapadlo, že by se masíčko dalo dát na vrchní desku!!Vyzkouším!!!!!!;-) Jinak lopatičky dělám tak, že na dno lopatičky dám kolečka cibule, na to anglickou slaninku, případně špek, na to masíčko a vrazím do ňamkovače. Když to začne vonět a maso jeví známky propečenosti, navrším na něj plátky uzeného sýra. K tomu dávám samozřejmě zeleninový salát a jako přílohu rohlíky;-) Když se dají nahoru na plát, tak jsou jak z pekárny!!Když nezapomenu a předem je zakápnu vodou pak jsou ještě lepší než z pekárny;-P

LENKA S. 30.5.2006 0:23

JEDNA JEDINÁ PŘIPOMÍNKA

LÍDO, JÁ BYCH MĚLA K RECEPTU JEN JEDNU PŘIPOMÍNEČKU, PROTOŽE JINAK VYPADÁ VELMI ZAJÍMAVĚ. JSEM HODNĚ ZKUŠENÁ KUCHAŘKA, A PROTO JSEM SI   NECHALA PORADIT OD ZNÁMÉHO, KTERÝ JE  OPRAVDOVÝ MISTR VE VAŘENÍ. UŽ JSEM TO NA NETU ( JINDE NEŽ NA ZVÍŘETNÍKU) VZPOMÍNALA MOCKRÁT, ALE VŽDY SE  TA STEJNÁ CHYBA OPAKUJE. PŘIPADÁM SI JAKO KAFEMLEJNEK, ALE PŘESTO: ZKUSTE PLÁTKY JAKÉHOKOLIV( !!!) MASA, KTERÉ BUDETE OPÉKAT NA TUKU , PŘED PŘÍPRAVOU NESOLIT!!!!! UVIDÍTE , ŽE NEOLITUJETE. MASO SOLTE AŽ PO   ZATAŽENÍ(= ZEŠEDNUTÍ- VŠECH MAS ČERVENÝCH A ZBĚLÁNÍ- KUŘECÍHO MASA).  VEŠKERÁ ŠŤÁVA ZŮSTANE V MASE A NEUPEČE SE NA PÁNVI. JE TO TAK KVALITATIVNÍ A MARKANTNÍ ROZDÍL V CHUTI, ŽE  SE TO IHNED TAKY DĚLAT NAUČÍTE. JÁ VŽDY VŘEŠTÍM JAK PAVIÁN, SLYŠÍM-LI KUCHAŘE, JAK RADÍ: " PLÁTKY MASA OSOLTE A PAK OPEČTE. " TAKOVÝ NEUMĚTEL BY MĚL VRÁTIT ŠKOLNÉ!!!

RenataE 30.5.2006 0:52

Re: JEDNA JEDINÁ PŘIPOMÍNKA

Dobrý večer, Lenko. Myslím, že nemáte tak úplně pravdu. Pravidlo o solení až po zatažení masa se týká hlavně minutek, tedy steaků. Osolený syrový biftek je opravdu hřích. Ale u mnoha jiných úprav má pokyn "osolit, opéct" své opodstatnění, protože počítá s výpekem z masa.

tojefuk 30.5.2006 9:42

Re: Re: JEDNA JEDINÁ PŘIPOMÍNKA

Jeden jediný dotaz, LenkoS: a jak s marinovaným masem, kdy marinádu sleju na pánev, rozpálím a dávám maso?

Souhlas s RenatouE!

tojefuk 30.5.2006 9:44

Re: Re: Re: JEDNA JEDINÁ PŘIPOMÍNKA

A kdy se prosím solí cukety?

JoVo 30.5.2006 9:58

Re: Re: Re: Re: JEDNA JEDINÁ PŘIPOMÍNKA

;-)Cukety solíme tak ,jako se solí běžná jídla, která neobsahují cukety.:-P

tojefuk 30.5.2006 11:01

Re: Re: Re: Re: Re: JEDNA JEDINÁ PŘIPOMÍNKA

To nemůže být pravda! JoVo zná běžná jídla, která neobsahují cukety! Já si na žádné takové jídlo z Vašeho repertoáru nemůžu vzpomenout! Nebo že by - krupicová kaše?

JoVo 30.5.2006 16:01

Re: Re: Re: Re: Re: Re: JEDNA JEDINÁ PŘIPOMÍNKA

:-DTojefuku, my můžeme jíst i černou jelítkovou polévku zvanou „prdelačka“. Ta je opravdu lepší bez cuket!;-D

jenny 30.5.2006 13:38

Re: Re: Re: Re: JEDNA JEDINÁ PŘIPOMÍNKA

Vždycky až po smrti.

tojefuk 30.5.2006 14:54

Re: Re: Re: Re: Re: JEDNA JEDINÁ PŘIPOMÍNKA

A čím je, prosím, mám utlouct? Ony se tváří furt stejně divně!

jenny 30.5.2006 15:01

Re: Re: Re: Re: Re: Re: JEDNA JEDINÁ PŘIPOMÍNKA

No přece tím trdlem!  :))))

LENKA S. 30.5.2006 21:49

Re: Re: Re: JEDNA JEDINÁ PŘIPOMÍNKA

 TEĎ JSEM TEPRVE DORAZILA ZE ZAHRADY.A PROTO  ODPOVÍDÁM  AŽ NYNÍ. NA MASO  STAČÍ  MARINÁDA BEZ  SOLI-  ŠALVĚJ, DOBROMYSL,  MLETÉ DRUHY PAPRIKY, PEPŘ ,JALOVEC- VŠE LEPŠÍ ČERSTVĚ UTRŽENÉ , ALE  LZE  I  SUŠENÉ DLE  CHUTI DÁME DO OLEJE A MASO POTŘEME A NECHÁME NĚKOLIK HODIN V CHLADU. PAK OPÉKÁME BEZ OSOLENÍ. PO ZATAŽENÍ TEPRVE SOLÍ.ME JÁ TO TAK DĚLÁM SE VŠEMI PLÁTKY A JAKÉHOKOLIV MASA. JEN TO, KTERÉ PEČU I S KŮŽÍ( DRŮBEŽ) TO TEDY OSOLIT MUSÍM. TA CHUŤ JE FAKT ROZDÍLNÁ. MOJE RODINA   VŽDY PROTAHOVALA NENADŠENĚ KSICHTY, KDYKOLI JSEM DĚLALA PLÁTKY TŘEBA PRSOU NEBO I KOTLET  A KÝTU PŘÍRODNĚ POSTARU A SOLENÉ. SLÝCHALA  JSEM STÁLE, ŽE SE CHUDÁČCI DUSÍ, JELIKOŽ JE MASO SUCHÉ. TEĎ VYMETOU TALÍŘE A BEZ REPTÁNÍ. NIKOMU SVŮJ ZPŮSOB NEVNUCUJU. KDO VYZKOUŠÍ, BUDE SPOKOJENĚJŠÍ. NEJSEM ANI DĚD VŠEVĚD ANI TEN, KDO SEŽRAL VŠECHNU MOUDROST SVĚTA. JÁ PŘISPĚLA JEN¨RADOU. AŤ SE KAŽDÝ ZAŘÍDÍ DLE SVÉ VŮLE.

WWW 30.5.2006 1:16

Zdravim pekne mila Lenko v hodine plchu. Tak vy uz zase ponocujete ?!

veram 30.5.2006 1:36

Re: Zdravim pekne mila Lenko v hodine plchu. Tak vy uz zase ponocujete ?!

jo,jo, jsou tady i jiné sovy....

WWW 30.5.2006 1:40

Tak pekny pozdrav mila veram i zde !

LENKA S. 30.5.2006 9:38

Re: Zdravim pekne mila Lenko v hodine plchu. Tak vy uz zase ponocujete ?!

VÍM, ŽE TO UŽ NYNÍ ,V 9:30 RÁNO, NENÍ AKTUELNÍ, ALE  JÁ MÁM PROBLÉMY, JAKO KAŽDÝ SKORO NEBO ZCELA SLEPÝ. MY NEROZLIŠUJEME DOBŘE TMU A DENNÍ  SVĚTLO, TAKŽE SE NÁM VLASTNĚ  SPÁT NECHCE, I KDYBYCHOM ALE SPÁT UŽ DÁVNO MĚLI. A TO JE CELÝ   MŮJ PROBLÉM. MANŽEL MNE OBČAS OHLÍDÁ A VČAS OD BEDNY VYHODÍ, ALE JÁ JSEM ZALOŽENÍM STEJNĚ SŮVA........

RenataE 30.5.2006 1:33

Re: JEDNA JEDINÁ PŘIPOMÍNKA

Druhá (skoro jediná) připomínka - nejste vy náhodou bývalá češtinářka? Kdybyste byla slovenštinářka, tak bych výraz "neolitujete"  akceptovala. Ale znáte to, my amatérští lingvisti furt šťouráme...

LENKA S. 30.5.2006 9:27

Re: Re: JEDNA JEDINÁ PŘIPOMÍNKA

RENATO, TO TEDY NEJSEM.!!UČILA JSEM JEN ČÍST, PSÁT A POČÍTAT MALÉ PRVŇÁČKY. VÍM, ŽE TO NENÍ SPRÁVNĚ, ALE TEN VÝRAZ MI SEM JAKSI LÉPE A PRO ZDŮRAZNĚNÍ PASOVAL. A JEŠTĚ JEDOVATOST: JAKTO, ŽE JSTE MŮJ PŘÍSPĚVEK , I KDYŽ PSANÝ VELKÝMI LITERAMI,PŘEČETLA? NA LINGVISTIKU JSEM NEHLEDĚLA. OBSAH O NESOLENÍ MASVÝCH PLÁTKŮ  MI PŘIPADL MNOHEM DŮLEŽITĚJŠÍ.Ů DOKUD JSEM KUŘECÍ PRSA A JINÁ PODOBNÁ MASA  PŘED OPEČENÍM SOLILA, OŠÍVALA SE CELÁ RODINA, ŽE JE TO MASO SUCHÉ! NYNÍ DOSLOVA TALÍŘE VYMETOU A BRBLÁNÍ NESLYŠÍM.

tojefuk 30.5.2006 9:52

Re: Re: Re: JEDNA JEDINÁ PŘIPOMÍNKA

Takhle mlsná rodina si opravdu zaslouží cuketovou specialitu z tvůrčí kuchyně JoVo!

JoVo 30.5.2006 10:23

Re: Re: Re: Re: JEDNA JEDINÁ PŘIPOMÍNKA

:-PŽádný problém. K výše uvedenému papáníčku lze podávat jako chuťovku CUGURTU: 2 cukety, jogurt, stroužek česneku, olej, sůl. Neloupané cukety nakrájíme na kolečka a osmažíme na oleji doměkka. Jogurt ochutíme utřeným česnekem, osolíme, nalijeme na cukety a podáváme.;-P

Petra. 30.5.2006 10:48

Re: Re: Re: Re: Re: JEDNA JEDINÁ PŘIPOMÍNKA

Pokud ho můžete, zkuste někdy přidat trochu kopru. Je to opravdu strašně dobrý.

tojefuk 30.5.2006 11:18

Re: Re: Re: Re: Re: Re: JEDNA JEDINÁ PŘIPOMÍNKA

Takový kapr, pod kůží kopr s libečkem, máslíčko, jestli počasí vydrží - nebude! A odskáče to dědečkův kopeček, jsme s mladým sami! 

JoVo 30.5.2006 12:57

Re: Re: Re: Re: Re: Re: JEDNA JEDINÁ PŘIPOMÍNKA

;-)Dík za radu, vyzkoušíme.:-P:-P:-P

RenataE 30.5.2006 11:30

Re: Re: Re: JEDNA JEDINÁ PŘIPOMÍNKA

Nevím, proč bych příspěvek neměla přečíst. Já jsem si na velikost písma nestěžovala, to byl někdo jiný.

LENKA S. 30.5.2006 22:35

JSEM JÁ TO ALE POPLETA.¨!!!

TA MOJE VEKLÁ ABECEDA PŘECE VADILA RADCE A NÉ RENATĚ. TEĎ JSEM SI TO VYHLEDALA .POPLETLA JSEM TO JÁ A NAPADLA NĚKOHO NEVINNÉHO.. R JAKO R. TO JE TA MOJE KRÁTKODOBÁ PAMĚŤ V ŘITI. NEBYLO TO SCHVÁLNĚ.