Diskuse
MLSOTNÍK: Kuchařské trapasy
Jak se říká, žádný učený z nebe nespadl. Vybavuji si své první kuchařské neúspěchy a musím se smát. Asi to pro mne byly velké trapasy, když si je pamatuji dodnes.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Prcek
3. 5. 2006 15:18
prosba
Prosim potrebuji referat o dranzirovani,moc dekuji poslete mi to na mail:s.l.u.n.i.c.k.oN@seznam.cz
0
0
možnosti
tojefuk
7. 4. 2006 6:31
possum
Dík za syrek! Že mrtvý brouk=hrát possuma jsem věděl, nepoužil jsem z vrozeného jemnocitu. Neřežeš kosti ale chrupavku, při troše cviku to jde samo! Předpokládám, že máš nože a ne tupá pižladla jako drtivá většina mých známých!
Nebráním se sveřepě, jenom nechci riskovat po dlouhém tajtrlíkování u sporáku nepoživatelný výsledek, WWW!
Představa topinek + hydraulického oleje mne nadchla!
Přelejzám na další téma mlsotníku - asi až odpoledne!
0
0
možnosti
WWW
6. 4. 2006 22:19
ne se tenhle Mlsotnik uzavre
Takze : Vojackovi maji pravdu a Tojefuk castecne taky. Nektere suroviny jsou proste nenahraditelne, lepe receno nezamenitelne. Ale ja jsem poznal spoustu kuchyni, uz jenom ta moje cizinecka legie mi dala ledacos ochutnat. Vsude maji neco vynikajiciho. Sverepe se branit novym zpusobum pripravy jidel, to je ke skode veci same!! Mikrovlnka ano, v mire nezbytne nutne, neda se nic delat, mam ji uz dvacet let a porad nejsme kamaradi. Je zarazena mezi nepremyslive pomocniky v kuchyni na urovni - podej, podrz, vodnes, dones, di vod toho prosim te !! Tak ahoj ,na dalsim Mlsotniku, jsem zvedav na tema !!!
0
0
možnosti
possum
6. 4. 2006 15:42
tojefuk, tady mas syrek, doufam, ze je to to co jsi myslel.
1 l mlieka 8 vajec soľ štipka cukru
Vajíčka rozhabarkujeme v mlieku, osolíme, dáme štipku cukru a na miernom ohni za stáleho miešania zahrievame, kým sa nezačnú vytvárať hrudky, chvíľu ešte zohrievame, už len zľahka zamiešame, aby sa hrudky nerozbili. Cedník vyložíme plátienkom a syrek scedíme. Scedený trošku stlačíme do seba, aby sa hrudky spojili. Ale nie veľmi, aby ostal šťavnatý. Protiľahlé rohy na plátienku uviažeme, pod uzly dáme varešku a syrek zavesíme nad nejakú vhodnú nádobu a necháme odkvapkať a vychladnúť. Krája sa na plátky alebo špalíky.
Syrek je súčasťou veľkonočnej východniarskej misy spolu s majkou(pečená plnka), klobáskou, vajíčkami, varenou údenou šun
0
0
možnosti
tojefuk
6. 4. 2006 13:36
klokan
possum, zvíře dělím takto: hlavu oddělím od krku. Přední nohu rukou odpáčím od těla, odříznu mezi pleckem(lopatkou) a žebry - víc masa na plecku, odříznu plec od ramínka, ramínko od kližky. Kližka a ramínko na polívku (přerazit kost, určitě je tam morek) nebo vykostím na dušení a z kostí vývar. Stěny(boky) odzadu odříznu podle páteře, pokračuju ustříháním slabých nebo odsekáním silných žeber až po předek - hrudní kost jsem rozříznul už jako první řez -, žebra zevnitř opatrně oříznu špičkou nože, obkrojím, abych uvolnil žebro a maso neproříznul na druhou - venkovní stranu. Plát masa, který zůstane, použiju na roládu - nádivka na jakou mám zrovna chuť. Žebra do vývaru. Kýtu oddělím tak, že prstem najdu přední konec pánevního křídla a nožem svisle říznu mezi křídlo a páteř. U páteře zůstane srostlá horní část pánve (svisle,horní- jako když zvíře stojí na nohách), spojená se hřbetem chrupavkou. Chrup. uříznu - do vývaru. Zůstal hřbet od pečeně po krkovici, dá se vykostit, ale to už je podle účelu, pro který hřbet chystám . Plecko: buď vykostím, na vnější straně má kostní hřeben, tak dávám pozor, kde je nůž a kde prsty, použití podle velikosti na plátky nebo kousky, nebo upeču vcelku na hodně česneku (snad si Medvídek zvykl na chvalozpěvy na česnek), bobk.listí, šalvěji a divokém koření, obracím, nedělám kůrčičku, chleba nebo topinku máčím v sósu, maso přikrajuji a děsně si mlsím!
Slinné žlázy mám v pohotovosti od prvního říznutí, takže panenky už jsou dávno na pánvi a nemusím čekat na další. Panenky jdou vyloupnout rukou. Hlava už je taky uvařená, tak si lebedí i čoklové.
Že to děláš taky tak, possum?
0
0
možnosti
possum
6. 4. 2006 15:26
Re: klokan
Nejak takhle jsem delavala tele nebo veprika.
Klokan toho na zebrech moc nema, krome toho, jelikoz nemusim s masem setrit, dostaval to 'horsi' pes. Na polivku staci ocas (je dost velky), takze zebra se taky vyhodi.
Predni nohy ma klokan male. Takze se hodi cele ke kyte a upecou.
Kosti nerezu, protoze nejsem chlap a schazi mi trochu sily.
Klokana dostavam bez hlavy (to by mi pripominalo ze je to klokan) a ocas uz mirne nasekany (z predesleho duvodu).
Jak jsem kdesi psala, odesla jsem z ceska s umenim uvarit (a nespalit) vodu. Vyucena jsem byla calounik, tudiz nic s jidlem. Nynejsi povolani nema s jidlem taky nic spolecneho. Takze, mozna to nedelam nejlip, ale co chces po samoukovi??
0
0
možnosti
tojefuk
6. 4. 2006 12:39
Chvilka volna
Iva: špenát zahustím jíškou, uvařené vejce se dá do špenátu nasekat,nastrouhat, nechat celé místo masa - podle toho, jaký den náš mladej zrovna má. Takže dostane špenát, vejce a struhadlo nebo nůž rybičku a já odcházím pro náplast - už je málokdy potřeba.
JoVo: S Dr Větvičkou souhlasím s výhradou, že veškeré přílohy, co znám, vznikly z flóry. Jediná výjimka: teplý ovar + vařená játra místo chleba.
Possum: Někde říkají dranžírování vykosťování masa, někde bourání(rozdělení na díly) i vykosťování. Připíšu za chvíli. Když už děláš guláš v papiňáku, proč ho ještě dáš do MV? Mě by zastavil další použitý hrnec! O doméně sexocean.biz ses zmínila v souvislosti s deníčkem. Já se přes ni prostě nedostanu! To koření je šalvěj, na úhoře +máta, rcp prý z kláštera na Starém Brně (Gregor Mendel). 3xW dělá mrtvýhi brouka!
WWW: včera jsem byl plný nápadů, někdy i rozverných, čekal jsem komentář ve stylu "tojefuk je pacholek" a ty se přes ně s nadhledem ( doufám, že ne s pěnou na rtech ) přeneseš! Tak já teda vlasové nudle hodím do polívky ze špenátový slepice!
Zástěra! Když ji nepověsíš před odchodem z kuchyně, zkus ji doplnit papírovou čepicí (Večerníček) napříč, vyjeď pro ingredience na tyčce od smetáku s papendeklovou koňskou hlavou, mávej dřevěnou šavličkou a chci vidět souseda, který tě bude očumovat příště! navíc: nevěřím že detailista jako je WWW si nevyskládá na stůl všechno co potřebuje a má po ruce, neuchopí tužku a papír( jde o to, jestli WWW při psaní na počítači nezapomněl, co to je!), neučiní seznam chybějících potravin a šmejdí sem a tam! Kdyby musel chodit po schodech, co mám do sklepa a garáže já, 2x točený, sdrncal jsem je už dvakrát po pozadí bez vlivu omamných látek, tak by si WWW hódně rozmyslel, pro co jde!
Guláš na oleji: netvrdím, že by mě nechutnal! Asi jsem konzervativní, ale mám zafixované, co se k čemu hodí! To je jak s tou vánočkou a klobásama. Dokud mě něco nedonutilo, tak jsem do ní nekousl. Někdo zástěr
0
0
možnosti
tojefuk
6. 4. 2006 12:53
Re: Chvilka volna
Někdo zástěru, i když dopálí DMS ( děvenka moje starostivá, omlouvám se Mr. Owcrope! ), někdo guláš na oleji. Jsem ochuzen o bouři supergastrozážitků a pláči! Guláš bude na sádle a basta! Navíc ho dělám obráceně a nevím, jak by dopadl!
Paní D.R.: Velikonoce na východním Slovensku. Poprvé jsem tu obloženou mísu s vánočkou viděl na podzim - troubili jeleni - a byla to jednotlivá vejce natvrdo. O Velikonocích byla vajíčka v podobě a velikosti podlouhlého bochníku chleba, krájelo se to na plátky a říkali tomu "syrek". Proto mně Velikonoce nedošly hned! Nemám tušení, jak se syrek dělá. S vrzáním zubů se přiznávám, že jsem to už dvakrát zvrznul! Poradí někdo? I olej tam může být, ale divil bych se. Děkuju předem, Velikonoce na krku a mladej to ještě nejedl!
0
0
možnosti
WWW
5. 4. 2006 23:58
Chvala oleje olivoveho a par poznamek pro Tojefuka !
Tojefuku ! Ani nevim cim bych zacal. Vlastne tim co je v nadpisu. Vez Tojefuku, ze neni nic lepsiho pro pripravu jidel, jako kvalitni olivovy olej. A kdyz jsme u toho gulase Tojefuku, tak si troufam tvrdit, ze by ti chutnal. Gulas ovsem podlevam pri dueni zasadne pivem. Nesmi to byt pivo typu plzenskeho, ale spise do Budvaru. Tak! Zasteru mi Magda vzdy pripravi, ale ja ji neberu ! Ja to mam Tojefuku tak, ze do sklepa se jde z garaze. Vetsinou mi neco chybi (pivo, cibule, vino atd )a musim pro to rychle skocit. Abych se dostal do garaze, tak musim vyjit na terasu . Mam prakticky ctyri sousedy na plote. Vzdycky je nekterej z nich venku. A ja jim Tojefuku nebudu v zastere delat kaspara . Nebudu a nebudu !! I kdyby to melo stat ja nevim kolik tricek !! Nejen do garaze. Na zahrade mam tymian ( musi byt v hovezi polevce vetvicka, zrovna tak kdyz delam hovezi na vine ) Salvej, Rozmaryn, Estragon a pro to vsechno beham !! Zasteru na mne nedostala Magda a tobe se to Tojefuku taky nepodari !! Jo, ten recept na porek s masem. Dam ho na pristi Mlsotnik ;
0
0
možnosti
JoVo
6. 4. 2006 12:34
Re: Chvala oleje olivoveho a par poznamek pro Tojefuka !

řepkový, Vitae d' Oro. (K dostání v Kauflandu). Než jsme ho začali používat, tak jsem věděl, že se tento olej používá na mazání závitníků, aby se nezakously. Tak nyní ho používáme k úpravě jídel, do kterých se rádi zakousneme my. 

0
0
možnosti
possum
5. 4. 2006 16:50
tak jsem se prokousala prispevkama
a muzu rict, ze se mi zpravila nalada o 100%. 

JoVo: souhlas s prispevkem v 10.36. Bohuzel jsme se poznali s WWW na jinych chatech. Takze je trochu pomyleny v posudku o me. 

Tojefuk: >dranžírujete< je co? Na me musis jednoduchou cestinou. To vis, 38 let.....Ackoliv zdejsi chaty mi cestinu vylepsuji.
Ja ponejvic dostanu kytu. Kdyz dostanu celeho, tak ho naporcuju jak umim. (Mam osobniho dodavatele. Streli, stahne, vykucha a doveze.)

Ocas asi nesezenes, protoze ti co klokany (i ocasy) importovali do ceska zkrachovali. Ti co ho importuji ted, ocasy nemaji. (Jsem se jich ptala, protoze jsem s nimi v kontaktu.)
To koreni, muzu hadat taky??? Tady se hodne pouziva na ryby kopr. Ackoliv k uhorovi, to nevim.
0
0
možnosti
Vyhledávání
TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA
Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.
ondrejneff@gmail.comRubriku Zvířetník vede Lika.
zviretnik.lika@gmail.comHYENA
Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.
https://www.hyena.cz
Politický cirkus
Zahraničí
Politika
Společnost
Klima
Ekonomika
Věda
Kultura
Best of Hyena
Šamanovo doupě
Zábava
Čtenost
Zvířetník
Diskuse
Autoři
Lidovky.cz
RSS
