16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Diskuse k článku

Mlsotník: Kantonská kachna

Na této kachně je zajímavé to, že v ní nemusí být ani kousek kachny.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P i t r ý s e k 18.1.2008 13:45

Re: Re: Re: Re: YGO - to je dobrý!

 To bylo krásné. J.W. byl naprosto okouzlujícííí. A Stelinka Hvězdinka už víc sexy být ani nemohla (aspoň na 2metry):-D

Hanča 18.1.2008 13:43

Re: Re: Re: Re: něco

Chilli con carne máme rádi, ale nikdy jsem se neodvážila dát do něj podle původního receptu lžíci cukru. No ale když říkáš, terro-san, tak bych tam příště mohla fouknout kouštíček té čokolády s chilli. Tu jsem totiž koupila ze zvědavosti a už tam chudák opuštěná, přehlížená leží asi měsíc. Tak aspoň konečně najde uplatnění.

MaRi 18.1.2008 13:14

Re: Re: Re: YGO - to je dobrý!

jé, Stelinka !! :-) 

Alča 18.1.2008 13:11

Už jsem po obědě,

takže jen konstatuji, že to vypadá velmi zajímavě. Bohužel v naší domácnosti nezrealizovatelné - můj přednosta má na sóju čich, kdykoliv jsem kamkoliv propašovala byť jen nepatrné množství, poznal, prohlásil za ostudné a odebral se ke chlebu se sádlem. Takže bez sóji - určitě to taky bude dobrůtkové! ;-)

Jakub S. 18.1.2008 13:06

Re: Re: YGO - to je dobrý!

(Jé, já jsem dnes ale jedovatá!) -  to jsem zlá, to jsem zlá, to jsem kráásně zlá - ! Stelinka...

EvaŽ 18.1.2008 12:59

Re: Re: Re: Re: něco

Kakao s chilli byl snad původní recept Inků (nebo středoamerických indiánů, nevím přesně). Tak proč ne? Sama jsem neměla tu odvahu to zkusit a MLP je v oblasti čokolády konzervativní.

Jakub S. 18.1.2008 12:08

No budete mě mít na svědomí.

Jak to v někeré ze svých oblíbených kaváren-cukráren uvidím, skočím na to. Hin se hukáže, jak pravil Žižka. A dál to bral řemenem.

tapuz 18.1.2008 12:00

Re: Re: Re: YGO - to je dobrý!

Taky souhlas. Tofu mi chutnalo jednou jedinkrát, když jsem ho jedla coby studentka na koleji v zahraničí připravené skutečně Číňanem. Doma jsem se pak několikrát poctivě snažila, ale poté, co jsem bohužel konstatovala, že to všechno přes veškerou snahu chutná jako rozkrájená namočená papírová krabice, jsem se navrátila v případě potřeby k pravému masu.

Ale proti gustu žádný dišputát, šmakoun je třeba lepší, je to přece jen něco jiného než tofu, a tak přeju úspěšnou přípravu a konzumaci R^. Zdeno, poreferuj o výsledku!

terra-san 18.1.2008 11:43

Re: Re: Re: něco

Ano, Jakube, čokoláda. Ale jen malý kousek (jako koření) a musí být co nejtmavší - pod 80% kakaa nejdu:-D. Kupodivu báječně se snáší s chilli kořením a dobré je to i naopak - horká čokoláda se špetkou chilli nebo takhle okořeněná čokoládová zmrzlina. Občas jsou k vidění i kvalitní čokoládové bonbony s chilli, většinou takové ty ručně dělané pralinky. Móóóc dobré... Kdybys to někde zahlédl, třeba ve své oblíbené cukrárně, neváhej a zkus.

Jakub S. 18.1.2008 11:23

Re: Re: něco

S tou čokoládou - to jako vážně? Určitě?!

A já se vážně ptám. Inspirace-konspirace. Cum spiro - spero. Dokud dýchám - žiju.

Už mně to zas blbne...

terra-san 18.1.2008 11:02

Re: Re: YGO - to je dobrý!

:-DBeze zbytku souhlasím - já jsem k podobným výtvorům (šmakouni, tofu, sojové granule a spol.) děsně nedůvěřivá a většinou mám i proč. Připomíná to pryž... Ale jedna výhoda by tu byla: obvykle to přijme chuť každé přísady a každého koření, se kterým se to potká. Aby ne, když vlastní chuť to nemá žádnou. Tak držím palec, aby tentokrát šmakouni šmakovali...

terra-san 18.1.2008 10:53

Re: něco

Vave, teď jsi mne ispirovala - na rýžové nudle (hlavně ty úplně tenké, krásně osmažené) jsem mimořádně zatížená, ale nerada je vařím - že bych se zapřela? Ten recept mi připomíná některé terrovy variace, ale když ty jeho variace připomínají každou chvíli něco jiného... No,  abych nepomlouvala - my občas vaříme "podle citu" oba a některé věci pak zopakovat podruhé už prostě nejdou a nejdou... Jedna verze "chilli con carne" je v tomhle přímo legendární, jednou jsme jí uvařili kotel pro smečku dobrých kamarádů a oni od té doby tvrdí, že žádné další už "nebylo to ono..." Jenže my už nevíme, co všechno jsme do toho kotle dali (včetně tmavé čokolády...) ani kolik8-o

Vave 18.1.2008 10:30

Re: Re: jako když žvejkáš mrtvýmu nos

Jooo! R^;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D

Vave 18.1.2008 10:29

Re: Re: Re: Kantonská kachna

Moc děkuju, milá YGO! VVR^ Ale i tak, bleeeeeéééééééééé! ;-);-D;-D;-D;-D

Dede 18.1.2008 10:28

Re: Re: Re: kachýnka

Jo a co teprve ty uzený kachny, co visej u stánku zcela kompletní - od zobáku až po plovací blány na ťapkách! 8-o Samozřejmě se také servírují komplet nasekané, ale je fakt, že za pár měsíců si člověk zvykne:-)

LFSHA 18.1.2008 10:25

Re: Re: Re: Re: Kantonská kachna

Já bych na to nespoléhala.

Dede 18.1.2008 10:25

Re: Dede!!

Mám! ;-D Konečně...R^V

YGA 18.1.2008 10:23

Re: Re: jako když žvejkáš mrtvýmu nos

Taky se divím 8-o8-o8-o, co všecko už lidi ochutnali ;-D;-D;-D

Beda 18.1.2008 10:01

Re: jako když žvejkáš mrtvýmu nos

8-o8-o8-o8-o8-o8-o  ;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D

Beda 18.1.2008 9:54

Dede!!

šel ti mailik:-) ... konečně:-/... kaju se kaj kaj...

Kaa 18.1.2008 9:50

Re: Dnes vařím ze ŠMAKOUNA, poprvé...

Mně šmakouni vždycky chutnali, i když ne že bych je jedla zas tak často... s rajčátkama a paprikou třeba... vřele doporučuju.

Jakub S. 18.1.2008 9:40

Re: Re: YGO - to je dobrý!

Asi takhle.

Jakub S. 18.1.2008 9:38

Re: Re: Re: Kantonská kachna

Bohudík sýry. Ty snáď aspoň zatím tohoto původu byt nemožou...

YGA 18.1.2008 9:35

Re: YGO - to je dobrý!

Chichichi - milá Zdeno - na to ti mohu říct jen jedno: Zlatý voči. (Jé, já jsem dnes ale jedovatá 8-o) Dej prosím pak vědět, jak hokuspokus dopadl.

P.s.: popis Šmakounů mi tak nějak připomíná amarouny - tedy nic proti nim, ale .....

Bubu 18.1.2008 9:35

Re: YGO - to je dobrý!

Šmakouna jsem jedla 2x, jednou obalený a smažený a bylo to.... no nešmakovalo to vůbec. Bylo to jako když žvejkáš mrtvýmu nos.

Takže když mi ho nabídla segra v salátu, byla jsem veeelmi ostražitá. A ejhle, bylo to dobré.

Takže šmakouna ano, ale nějak ochuceného, rozhodně ne smaženého jako řízek!

Zdena 18.1.2008 9:28

YGO - to je dobrý!

No v tomto případě nepodléhám panice dopředu, protože naše čubizna nežere vejce! V jakékoliv podobě, je-li vejce vystopovatelné. Zkusili jsme na ní nechat jí zbytek knedlíků s vajíčky - pak zbyly je vočvaňky vajíček, knedlíky i zbytek kyselé okurky byly pryč... nejak to od sebe oddělila. A protože ten Šmakoun má být z bílků, a na to to opravdu vypadá, tak se čuba jen striktně drží svých zásad.

YGA 18.1.2008 9:25

Re: Re: Kantonská kachna

Snídáš  - a coo - kačenku, kačenku? ;-)

YGA 18.1.2008 9:24

Re: Re: Kantonská kachna

Nene - to není kocourek Bertíček, protože ten ocásek nebyl jenom dlouhý, on byl taky lysýýýýý.

Jakub S. 18.1.2008 8:55

Re: kachýnka

Tak to mají místo našeho obírání kapra... to mají za to.

Jakub S. 18.1.2008 8:53

Re: Re: Dnes vařím ze ŠMAKOUNA, poprvé...

Ale ona je to fakt samá bílkovina a já sem to předloni docela s úspěchem dal do salátu tuším.