16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Diskuse k článku

Mlsotník: Kantonská kachna

Na této kachně je zajímavé to, že v ní nemusí být ani kousek kachny.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jakub S. 18.1.2008 8:52

Re: Kantonská kachna

Tož Yví! Já zrovna snídám!! To máte móresy, vy Jižani...

Vave 18.1.2008 8:47

Re: Kantonská kachna

Fuj! :-/ ten popis padne jako ulitý na našeho Bertíčka!

Xerxová 18.1.2008 8:44

Re: Re: kachýnka

Když oni ji umí upéct krásnou křupavou s kůžičkou - ale pak ji nasekali komplet i s kostmi a vmíchali do zeleniny... Inu jiný kraj jiný mrav;-D

YGA 18.1.2008 8:43

Kantonská kachna

bez kachny - to mi silně připomíná mejlík, který mi toťkaj došel - byl tam fotografický seriál výroby pekingské kachny za 65 Kč - po zpátku. Na začátku na talířku dílky pečené kačeny, na konci původní surovina - a světe div se, měla čtyři nožky a dlouuuuuhatánský ocásek - přeji dobrou chuť ;-D;-D;-D

YGA 18.1.2008 8:40

Re: Dnes vařím ze ŠMAKOUNA, poprvé...

Zdeno - nechci tě zrazovat, ale když to ani pes nežere ....!

Zdena 18.1.2008 8:32

Dnes vařím ze ŠMAKOUNA, poprvé...

a právě nějakou čínskou variaci, prostě nějakou tu alegorii na čínskou kuchyni, když místo masa použiji POPRVÉ náhražku masa zvanou ŠMAKOUN. Prý jsou to vaječné bílky... No uvidíme. Jo a čuba byla náramně zvědavá, když jsem to ráno krájena a namáčela do koření a sójovky, Tak jsem jí kousek dala - no ještě teď to zřejmě leží na zemi v předsíni...

Máte s tím, prosím, někdo nějakou zkušenost?

Vave 18.1.2008 8:29

něco

hodně podobného dělám, milá Lucko, dávkování přiměřeně a INKREDENCE ;-), co dům dá. Nejčastěji servíruju s čínskou nudlí a je to mňam! R^:-)Pěkný den přeju všem!VVVVVV

EvaŽ 18.1.2008 8:20

Mlsotník

by se měl číst až po obědě. Tohle zní zajímavě.

Bubu 18.1.2008 8:11

Re: kachýnka

Kachýnka má být pečená a s chrastivou kůžičkou, s bramborovým knedlíkama a sladkým červeným zelím. A skleničkou vavřinečka nebo portugálku (já pívo nerada). Mňáááám.

Nic proti čínským variacím, s tou krůtí obměnou to testnu.

Xerxová 18.1.2008 7:13

kachýnka

nemůžu nevzpomenout mé polovičky, kterak mu na Východě servírovali kačenu vždy nasekanou i s kostma. A on je tak nerad obírá... Říkal, že chuťově paráda, ale ty kosti...