Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Huspenina neboli sulc
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Ejška 27.3.2009 8:54Nožičkový sulcík Tak na sulci jsem vyrostla a vařím ho přes zimu tak, jak ho vařívala babička mečová, a to jen z nožiček, koření a zeleniny. Maso nemelu, zeleninu do hotového sulcíku nedávám, ale chuťovka to je Je to však taky dřina, na tu se hned při konzumaci many zapomíná, a proto jí můžu zhruba 4x za zimu podstoupit Karolíno, tu koprovku taky miluji, baštím jí s bramborem na loupačku nebo s knedlou, ale doma se mi nad ní taky frní, tak si jí vařím, když hlavní frňák není doma. Karolíno, dík za krásný článek, opravdu tvé cesty jsou rozkošně poznávací |
Karolína 27.3.2009 9:09Re: Nožičkový sulcík Já mám ze svých cest opravdu zážitků na knihu! A mám nápad: jednou si tu koprovku uvaříme spolu a strašně se nacpeme!!!! Kopr budu mít (už má asi 3 mm!) tak jdeme do toho? |
Ejška 27.3.2009 9:23Re: Nožičkový sulcík (schází mi smajlík s pusinkou) nó Karolíno, já měla tu samou myšlenku, ale neměla jsem odvahu ti to nabídnout, ale vím, že koprovku jíš taky lžicou do bezvědomí jdeme do toho (vařím i dobré knedle) a jsem pojízdná, bereš mně? |
Karolína 27.3.2009 9:48Re: Nožičkový sulcík BERUUUU!!! HURÁ! Mně tu chybí víc smajlíků, např. kytička oslavencům apod.! UDĚLEJTE S TÍM UŽ NĚKDO NĚCO!!! Lžíce, v tomto případě bagr, připravena a může se bagrovat! Pochopitelně z hlubokého talíře! Rozhodně mi k té dobrotě nebude scházet maso, možná ani to vejce ne! Jé já se těším! Dáme termín a jdeme do toho! |
MaRi 27.3.2009 9:54Re: Nožičkový sulcík i když je článek sulcově inspirativní - pro mne, která začíná s tímto artiklem experimentovat - uvažuju, jestli se nepřipojím i ke koprovkovým orgiím. Jen pro jistotu - je součástí vaší koprovky, milé dámy, i rozhňahňané vajíčko??? Pokud ne, přinesu i já kastrol, ať můžeme porovnávat. |
Ejška 27.3.2009 10:15Re: Nožičkový sulcík Já osobně nepotřebuji ani vejce ani maso, hlavně tu lžici o něco opřít v hlubáči a přímočarým pohybem dodávat hubince k pomlaskávání já tu sliním ... peču i dolky suché k máčkám bílým (koprovka, fazulka apod.) |
Dede 27.3.2009 10:55Re: Nožičkový sulcík Děvčata, já se virtuálně přidám, jo? Miluju koprovku a zbytek rodiny ji nemusí. S masem i bez něj, s vějíčkem i bez něj, nejradši s bramborama, v hlubokém talíři a lžicí. Mňam! |
HanaW 27.3.2009 13:41Re: Nožičkový sulcík Hlasim se ke koprovym zavislakum Koprovka a kulajda a spousta dalsich reseni. Jim lzici primo z kastrulku. Ozdibuju za syrova ze zahradky |
Ejška 27.3.2009 10:21Re: Nožičkový sulcík vstávej rychleji semínko holalááá, ať je z tebe koprováá |
Karolína 27.3.2009 11:14Re: Nožičkový sulcík Tak ten pytlík semínek kopru, co jsem koupila i pro sousedku, NEDÁM! Hned ho večer vetknu do truhlíčku a budu mu zpívat tuhle píseň "o semínku" od Vochomůrky (tuším!) a bude to natotata!!! |
Jenda 27.3.2009 20:56Re: Nožičkový sulcík Koprovka je skvela ... ovsem jedine s knedlou. S herteplama to nejni vono. |
Emteska 27.3.2009 8:32Drkotina U nás (v Uherském Brodě odkud pocházím) sa sulcu říkalo drkotina, protože sa to drkotalo (třáslo), a já ze zabijačky mohla a můžu všechno kromě téj drkotiny. Zato přednosta si na ní pochutná vždycky. |
YGA 27.3.2009 9:05Re: Drkotina Drkotina se říká i v té "horské" vesnici, co je od vás coby kameněm dohodil a zbytek doběhl. |
Jakub S. 27.3.2009 22:12Re: Drkotina A já to slovo vůbec neznám - a su přes pár kopců! |
Alča 27.3.2009 8:29Zajímavý recept kdyby ta příprava nebyla tak zdlouhavá, tak bych to i zkusila. Přiznám se, že unás doma máme raději želatinu na sladko, s ovocem. Ale tlačenka taky není špatný vynález... |
Louk 27.3.2009 8:25Tak na tenhle mlsotník jsem byla hodně zvědavá jelikož a protože jsem sulcová. Asi si tělo žádá a kloubům tahle krmě dělá dobře. Po sulcu se můžu utlouct, ale jen po vlastní výrobě. Ochutnala jsem ledajakou nabízenou variantu a nebylo to ono, zejména nehovím přidané zelenině a mleté variantě. Nedělám žádný kulinářský zázrak, povařím dvě nožičky a koleno s novým kořením, celým pepřem a bobkovým listem, scedím, podělím se se zvěří a tu trochu masa a kůží co zbydou vrhnu nakrájené do vývaru. A jelikož bohužel postrádám kachláky, na elektrice si barbarsky pomáhám papiňákem. A pak mám problém neujídat dřív, než sulc ztuhne. Karolíno, díky. Tvoje recepty jsou fantastický a týrací. Když si představím vůni zvolna pečeného masa v tvých chaloupkových kamnech, nestíhám naprázdno polykat . |
Karolína 27.3.2009 8:35Re: Tak na tenhle mlsotník jsem byla hodně zvědavá Díky za poklonu, to pomaloučké pečení v kachlových kamnech opravdu nemá chybu a udělá z každé pečeně přímo manu nebeskou! Teď jsem v Praze zkusila upéct srnčí se smetanovou omáčkou v klasické elektrické horkovzdušné troubě a ve srovnání s tím, jak by to vonělo, chutnalo a vůbec i vypadalo po pomalém nočním pečení tam to moc jedlé nebylo! Já už se těším na velikonočního králíka s bůčkem a přes noc pečené koleno........ |
Bubu 27.3.2009 8:44Re: Tak na tenhle mlsotník jsem byla hodně zvědavá My jsme též "sulcoví". Mlsný Junior se ofrňuje, ale libovou tlačenkou k večeři Mého nejdražšího vždy potěším a sulc můžu i já. Chutná mi, že je nakyslý - klasická tlačenka s octem a cibulí je na mne moc drsná. Chutě mají být harmonické, lahodné a ne rejžák do krku. Sulc je sám o sobě nakyslý a když je dobře ochucený - lahůdka. U nás zelenina patří do hrnce při vaření, ale do sulcu pak už ne, maso se krájí, část kůže se pomele. Jo jo sulc! Včera si Junior zadal utopence, tak budu dnes večer nakládat. |
EvaŽ 27.3.2009 13:13Re: Tak na tenhle mlsotník jsem byla hodně zvědavá Utopence dělám speciál: Na kolečka, zasolit, mocně popepřit, vrstva cibule, vrstva buřtů, posolit popepřit atd. plnou lahev. Lák 1/3 víno, 1/3 ocet 1/3 voda. Uležet tak 2-3 dny (pokud se nesežerou). Delikatesa. S pepřem fakt nešetřit. Vody může být i o něco méně než 1/3. Víno lze i červené, jen mají buřty divnou barvu. |
Bubu 27.3.2009 14:10Re: Tak na tenhle mlsotník jsem byla hodně zvědavá Tyhle budou na Juniorovo přání s jakousi máčkou podle receptu maminky kámoše Tomáše, bo se nima u nich cpal a vydyndal recepis. Naložím, ochutnám, zhodnotím a bude-li to stát za to, o recepis se podělím. |
Karolína 27.3.2009 14:22Re: Tak na tenhle mlsotník jsem byla hodně zvědavá Někde v archlívu jsem psala o utopencích. To je taky mooooc dobrý recepis. |
Jakub S. 27.3.2009 16:56Utopence s vínem?! Tý jo. Ale dyž... Dyž já co mám pár vín doma, to jsou samé parádní číslované pistolky ze speciálních agentur. Na tohle tedy - no, pudu do Alberta a seberu nejpodezřelejší a nejsprostší víno, co budou mít. Ale pak se musím vyhnout pokladnám s šikovnýma holkama, co mě znají. Bych se sakra provařil! Nebo vlastně jim to bleskově vysvětlím, abych u nich neklesl rázem na křupana - jo, to pude. |
aida 27.3.2009 19:49Re: Utopence s vínem?! Tý jo. Ale dyž... Jakube, to nee. Víno, se kterým se vaří, musí chutnat (drahé být nemusí), takže krabčák nebrat. Značkových je na vaření samozřejmě škoda, ale kolem těch 60-80 Kč už by se něco použitelného určitě našlo. |
Jakub S. 27.3.2009 20:54Re: Utopence s vínem?! Tý jo. Ale dyž... Dík! |
Jenda 27.3.2009 20:53Re: Tak na tenhle mlsotník jsem byla hodně zvědavá Jo tlacenka s octem a cibuli ... u VU 4325 Strakonice pravidelna sobotni snidane. Nez vypustime vojiny mezi lidi, tak je potreba zaridit, aby byli poradne citit. |
Jakub S. 27.3.2009 20:57Ste se měli... co jste byli zač? Elita? VÚ Havlbrod nad městem 64: na talířku kopeček hořčice, kopeček sádla a kopeček marmelády. Tři rohlíky a melta. Co vy na to, kuchařky? |
zana 27.3.2009 21:06Re: Ste se měli... co jste byli zač? Elita? tři rohlíky na zachování základních životních funkcí stačí |
Jakub S. 27.3.2009 22:13Cha, cha, cha. Pch. |
Jenda 28.3.2009 13:24Re: Ste se měli... co jste byli zač? Elita? Spis jelita. Protiletadlovi raketaci. Kdyz vyjeli kvuli nejakymu "dnu otevrenych dveri" s geminou na buzerplac (gemina=.=podvozek tanku a na tom raketa) tak jim tam pak mesic stala protoze odmitla nastartovat a zkuste odtahnout tank. Jiste jinym tankem, pokud taky neklekne, ovsem buzerplac a cestu do garazi pak muzete asfaltovat znovu. Ono to bude spis tim, kdy jsme tam ktery byl, nez elitou. Ja chytl az jeden z poslednich rocniku nez to zrusili. Pro naprostou vyhnilost. |
Zdena 27.3.2009 8:25Sulc = základ psího dortu Sulc nejíme, ani tláču moc nemusíme. Vývar z nožek jde do polévky - čočková, hrachová, kroupová s houbami... Ze silného vývaru je PRIMA PSÍ DORT - jen se nesmí podávat tam, kde je nebezpečí, že do sbajznou páníčci, chichi... |