21.4.2021 | Svátek má Alexandra


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Huspenina neboli sulc

Huspenina neboli sulc je vlastně úžasně zdravá záležitost! Klasická "dělená strava" - maso + zelenina, to se může! Ještě ke všemu je v tom želatina, zdravá na klouby a také to báječně chutná, pokud se to tedy umí!

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jakub S. 28.3.2009 22:20

Re: A když je tu ten Mlsotník,

Jasně, nejvyšší čas!

Jenda 28.3.2009 13:24

Re: Ste se měli... co jste byli zač? Elita?

Spis jelita. Protiletadlovi raketaci. Kdyz vyjeli kvuli nejakymu "dnu otevrenych dveri" s geminou na buzerplac (gemina=.=podvozek tanku a na tom raketa) tak jim tam pak mesic stala protoze odmitla nastartovat a zkuste odtahnout tank. Jiste jinym tankem, pokud taky neklekne, ovsem buzerplac a cestu do garazi pak muzete asfaltovat znovu.

Ono to bude spis tim, kdy jsme tam ktery byl, nez elitou. Ja chytl az jeden z poslednich rocniku nez to zrusili. Pro naprostou vyhnilost.

aida 28.3.2009 10:32

Re: A když je tu ten Mlsotník,

No a majitel stránky je navíc osobně velice sympatický člověk. :-)

HanaW 27.3.2009 23:45

Re: A když je tu ten Mlsotník,

TRen El Souk je opravdu dobra stranka.R^R^ Obcas na ni zabloudim.

aida 27.3.2009 22:32

Re: A když je tu ten Mlsotník,

..teda jestli budu v Brně, poslední dobou pořád někde poletuju...

aida 27.3.2009 22:24

Re: A když je tu ten Mlsotník,

Tak až zas přijedeš do Brna, tak tam skočíme. Nebo tam pošli synka (ale ten o tom už určitě ví, počítám). Nebo příští brněnský sraz by tam mohl být...

Jakub S. 27.3.2009 22:13

Cha, cha, cha.

Pch.

Jakub S. 27.3.2009 22:12

Re: Drkotina

A já to slovo vůbec neznám - a su přes pár kopců!

Jakub S. 27.3.2009 22:09

Re: A když je tu ten Mlsotník,

...anebo podraží. Ale strašně jste mě navnadili... musím časem taky!

aida 27.3.2009 22:01

Re: A když je tu ten Mlsotník,

Já to píšu hlavně pro baty, má to za rohem (a třeba i pro Matyldu - a kdo je tu další z Brna, ozvěte se). Ale opravdu, kdo se tam vydáte, nebudete litovat - a že jsem fakt mlsná a v 90 % hospod mi nechutná, ať jsou drahé, jak chtějí. Těstoviny mají svoje dělané, bagetky a ciabatty svoje pečené (a moc dobré). Po pravdě řečeno mám strach, že dlouho nevydrží, něco tak dobrého a za tak příznivé ceny...

zana 27.3.2009 21:53

Re: A když je tu ten Mlsotník,

Týý jo ... akorát takový z ruky;-P

aida 27.3.2009 21:18

A když je tu ten Mlsotník,

neudržím se, a budu dělat nehoráznou reklamu. Nejdřív jsem o tom četla tady, pak tady, tady a tady a ještě na dalších blozích a stránkách. Minulý víkend jsme se tam konečně vypravili a byli jsme moc spokojení. Ceny mírné (předkrmy za 50 - ale to je třeba typu carpaccio apod., polévky za 30 (husté, dobré), hlavní jídla za 90 až 120, moučníky za 30), jídlo skvělé, prostředí úžasné. O víkendu tam jdeme zas a už se těším. No řekněte, kde si dáte v Brně talíř mušlí na víně s česnekem a petrželkou jen za 90 Kč. Upozorňuju, že vaří z čerstvých surovin a jídelní lístek je tudíž krátký, každý den obnovovaný podle aktuální situace, to abyste se nedivili.

zana 27.3.2009 21:06

Re: Ste se měli... co jste byli zač? Elita?

tři rohlíky na zachování základních životních funkcí stačí;-P

Jakub S. 27.3.2009 21:03

Tibetská houba - kuchyně chlouba!

Jde-li o tibetskou houbičku, tak jsem právě s požitkem vysál další várku té husté chladné dobroty, dostav- dostat- obdržené dáávno juž tomu až z Břeclavi... furt funguje. Teďka byla deset dní ve vodě v ledničce - nemajndovala to a začala fungovat dál.

Jakub S. 27.3.2009 20:58

Re: Bijte mě, ale

Co?? Teda du hledat.

Jakub S. 27.3.2009 20:57

Ste se měli... co jste byli zač? Elita?

VÚ Havlbrod nad městem 64: na talířku kopeček hořčice, kopeček sádla a kopeček marmelády. Tři rohlíky a melta. Co vy na to, kuchařky?

Jenda 27.3.2009 20:56

Re: Nožičkový sulcík

Koprovka je skvela ... ovsem jedine s knedlou. S herteplama to nejni vono.

Jakub S. 27.3.2009 20:54

Re: Utopence s vínem?! Tý jo. Ale dyž...

Dík!

Jenda 27.3.2009 20:53

Re: Tak na tenhle mlsotník jsem byla hodně zvědavá

Jo tlacenka s octem a cibuli ... u VU 4325 Strakonice pravidelna sobotni snidane. Nez vypustime vojiny mezi lidi, tak je potreba zaridit, aby byli poradne citit.

aida 27.3.2009 19:58

Karolíno,

jako obyvkle - moc pěkné, včetně diskuse.:-) 

Jestli nakoukne Ejška, moc prosím o recept na ty dobré knedle, nejsem s knedlíky moc kamarádka, protože je doma dvakrát nejíme, ale zrovna chystám specialitku, tak by se to hodilo. Nebo kdybyste měl někdo nějaký jiný použitelný a zaručený recept, byla bych ráda. Dík předem.

aida 27.3.2009 19:49

Re: Utopence s vínem?! Tý jo. Ale dyž...

Jakube, to nee. Víno, se kterým se vaří, musí chutnat (drahé být nemusí), takže krabčák nebrat. Značkových je na vaření samozřejmě škoda, ale kolem těch 60-80 Kč už by se něco použitelného určitě našlo.

zana 27.3.2009 19:44

Re: Bijte mě, ale

 ti to posílala Alča;-). To jsi ztratil?

Jakub S. 27.3.2009 17:01

Bijte mě, ale

vím. Budiž ti útěchou, že na tebe denně myslím!! Ze mě byly dycky ženské zoufalé, celý život, to už tak holt je. Já su filozof, to těžko pochopit - cerka se o to snažila dlouho, pak rezignovala, no.  Pošli obratem veškerá data, prostě jak pro blbý, do všech kolonek na složence, co mám vyplnit. Obratem posílám, třeba v sobotu ráno, při holém pupku!

Jakub S. 27.3.2009 16:56

Utopence s vínem?! Tý jo. Ale dyž...

Dyž já co mám pár vín doma, to jsou samé parádní číslované pistolky ze speciálních agentur. Na tohle tedy - no, pudu do Alberta a seberu nejpodezřelejší a nejsprostší víno, co budou mít. Ale pak se musím vyhnout pokladnám s šikovnýma holkama, co mě znají. Bych se sakra provařil! Nebo vlastně jim to bleskově vysvětlím, abych u nich neklesl rázem na křupana - jo, to pude.

Jakub S. 27.3.2009 16:51

Která Louka?

Ano, je to třeba, moc, Alčo. A u tebe mě to ani nepřekvapuje, už na první pohled jsi mi připadala jako - no, já to teda řeknu - jako intelygent. Ale promiň, já to tak nemyslím!

Karolína 27.3.2009 14:22

Re: Tak na tenhle mlsotník jsem byla hodně zvědavá

Někde v archlívu jsem psala o utopencích. To je taky mooooc dobrý recepis.

Bubu 27.3.2009 14:10

Re: Tak na tenhle mlsotník jsem byla hodně zvědavá

Tyhle budou na Juniorovo přání s jakousi máčkou podle receptu maminky kámoše Tomáše, bo se nima u nich cpal a vydyndal recepis. Naložím, ochutnám, zhodnotím a bude-li to stát za to, o recepis se podělím.

HanaW 27.3.2009 13:41

Re: Nožičkový sulcík

Hlasim se ke koprovym zavislakum:-DR^R^R^ Koprovka a kulajda a spousta dalsich reseni. Jim lzici primo z kastrulku. Ozdibuju za syrova ze zahradky

EvaŽ 27.3.2009 13:13

Re: Tak na tenhle mlsotník jsem byla hodně zvědavá

Utopence dělám speciál: Na kolečka, zasolit, mocně popepřit, vrstva cibule, vrstva buřtů, posolit popepřit atd. plnou lahev. Lák 1/3 víno, 1/3 ocet 1/3 voda. Uležet tak 2-3 dny (pokud se nesežerou). Delikatesa. S pepřem fakt nešetřit. Vody může být i o něco méně než 1/3. Víno lze i červené, jen mají buřty divnou barvu.

Alča 27.3.2009 12:56

Re: To je radostné, sulcově radostně se třepající povídání, krása!

Dovolím si vstoupit na tuto půdu s paměťmi přímého účastníka - chlapův nejstarší bratránek, který šel do důchodu před více než dvaceti lety z ministerstva dopravy, byl v době osvobození  na nádraží ve své rodné vísce, Louce. Právě loni jsem byla svědkem jeho fascinujícího vyprávění o těchto dobách (potvrzuji tímto Rumuny s tím, že civilní obyvatelstvo našlo útočiště v sousedním Lipově) a také o tom, jak vystudoval a pomáhal spoluzakládat VŠ dopravní. Velmi inteligentní a skromný člověk, své střední škole dopravní sestavil k 60.výročí založení almanach. Jakoubku, jsem hluboce přesvědčena, že kdybyste se potkali m ěli byste spolu očem mluvit. K tomu ale asi nedojde, pohybuje se na trase Praha (v zimě) - Horní Němčí (v létě).

Já osobně tyhle vzpomínky přímých účastníků dějinných milníků miluji a nasávám jak houba, abych je mohla předávat dál. Ony učebnice dějepisu většinou píše vítěz...:-(