8.5.2024 | Den vítězství


MLSOTNÍK: Houbové topinky

25.8.2006 23:50

Potřebujeme:Houbové topinky příprava
podušené na jemno nakrájené houby - jako na smaženici (podle zvyku se solí, pepřem, kmínem…)
krajíčky chleba s vykrojeným okýnkem
vajíčko (nebo vajíčka - podle množství hub a houbojedlíků)
olej, sádlo nebo prostě něco na smažení topinek (na sucho jsem to nezkoušela)

Výhodou je, že pokud máme smaženici připravenou dopředu, jde pak vše velmi rychle a jde to použít i jako rychlé teplé občerstvení třeba pro návštěvu.

Do předem připravené smaženice vmícháme syrové vajíčko a dáme smažit topinky. Na osmaženou stranu topinky (s otvorem) dáme slabou vrstvu smaženice (otvor v chlebu se zaplní směsí) a počkáme, až se nám osmaží spodní strana. Pak  topinky obrátíme houbami dospod a tuto vrstvu propečeme . Možná je to překvapivé, ale houby na chlebu drží.

Zdobení (petrželka, cibulka,…) nechám na vás, já je nejraději bez oblohy.
Pozor na spálení úst, dlouho vydrží horké.

Na fotodokumentaci jsem se snažila zachytit postup i líc a rub výsledného produktu.
Houbové topinky výsledek

Xerxová